Sisäsiisteys...

Anonyymi

Meillä on 4kk ikäinen Venäjäntoy-narttu. Ollut meillä 3 viikkoa. Ei ollut varmaan koskaan pihalla käynyt, kaikki on uutta, jännittävää ja pelottavaa.
Aika nopeasti alkoi pissata ja kakata pihalle. Kehuin tietenkin vuolaasti.
Paljon tulee pissoja sisälle, lähinnä olohuoneen karvamatolle. Vaikka käytän pihalla tunnin välein.
Kait mun täytyy matto ottaa kokonaan pois.

Suurempi ongelma on se että pentu ei pissaa lenkillä. Kävelee kovaa vauhtia eteenpäin silleen pelokkaan oloisena. Vierastaa kaikkia ääniä mitä vaan kuuluu ja pelkää vastaantulevia ihmisiä, varsinkin lapsia. Koiran kohdatessaan menee ihan paniikkiin.
Tänään nukkui illansuussa n tunnin ajan. Siitä lähdettiin suoraan n 45 min lenkille, ei vaan pissannut, kävelee vaan vetäen. Ei paljoa haistele mitään, kävelee vaan. Lenkin jälkeen annoin ruokaa ja sitten omalle pihalle isot pissat... Tämä neiti on Ruotsista, luotettavasta kennelistä.
Kasvattaja sanoo kyllä sosiaalistaneensa pentuja. Vaatii vaan aikaa.
Onko kokemuksia ja vinkkejä?

3

<50

  Vastaukset

  • Ei tuo kyllä sosiaalistetulta pennulta kuulosta. Pennun ei ole normaalia pelätä kaikkea, vaan tuossa iässä niiden pitäisi olla reippaita, uteliaita ja luottavaisia, jollei mitään erikoista ole käynyt.

   45min. lenkki on sairaalloisen pitkä noin pienelle pennulle! Tämän lisäksi jo pennun pelokkuus olisi tarpeeksi hyvä syy vähän rajoittamaan lenkkeilyä vieraissa paikoissa, sillä pentu stressaa niin paljon, ettei taatusti muista ajatella tarpeiden tekoa. Vasta ihan oman kodin ympäristön tultua niin tutuksi, ettei pentu enää stressaa, voi lenkkiäkin alkaa pikkuhiljaa pidentämään koiran ikä huomioiden.

   Tietenkin matot korjataan pentukodissa lattioilta, sanoohan sen järkikin. Lisäksi pienikokoisilla koirilla voi ihan normaalistikin viedä jopa ensimmäiset puoli vuotta täysin sisäsiistiksi oppimiseen. Tätä vielä pahennatte entisestään stressaamalla muutenkin pelokasta pentuparkaa aivan liian pitkillä lenkeillä. Teidän tehtävä olisi luoda turvaa ja siten luottamusta pienelle pennulle, mutta nyt osoitatte olevanne kaikkea muuta kuin luottamuksen arvoisia viemällä pennun stressaaviin tilanteisiin, joissa se menee niin lukkoon, ettei edes tarpeiden teko onnistu. Kaikki tähän kirjoittamani on perustietoja, jotka pitäisi olla tiedossa jo _ennen_ kuin pentu taloon tulee.

  • Kääk, kiitos vastauksesta vaikka se vähän pisteliäs onkin. Lenkki ei pituudeltaan ollut pitkä, pysähdyimme vaan monen koiratuttavan kanssa vähän tutustumaan. Pidin omaa sylissä kun juttelin ihmisten kanssa. Minulle taas suositeltiin että aika nopeasti pitää lähteä omalta pihalta vähän naapurustoon jotta koira tottuisi ihmisiin ja muihin koiriin.
   Omalla pihalla se on jo rohkea ja tottunut muilta pihoilta kuuluviin ääniin.
   Laitanpa matot sivuun. Onneksi tulee kesäaika niin takapihan ovi on aina auki kun ollaan kotona. Jospa koira itse hakeutuisi pissalle.

  • Ole huoleti,pennuilla kestää tottua uuteen paikkaan.. Omani pelkäsi liikennettä kk verran,eipä pelkää enää mitään.Jos huomaat et sr pelkää,älä ota syliin tai silitä,se säälisi vaan lisää pennun pelkoa.Näytä esimerkkiä,ole reipas,äläkä huomio pennun pelkoa.Älä kuitenkaan vie sitä liian ruuhkaiseen tai häiriölliseen paikkaan heti.Kyllä se tottuu,usko pois.Pentuttreffit,mätsärit hyviä totuttelu paikkoja,kunhan rokotteet on kunnossa.Kesällä mätsäreitä paljon,niihin siis.Katso itse ettet ärhäköiden luo päästä,ettei kukaan pure pentua.Ja suojaa sitä aina hyökkääviltä koirilta.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Torppa sairaalaan

   Kas kas..oliko ullatus, että taas tapahtuu..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   95
   2526