Vaihto-opiskelusta! Apua!

Anonyymi

Eli olin tosi innoissani lähössä ensi vuodeksi vaihtoon USA:an kunnes sain tietää että sijoituskohteeni on Alaska. Perhe vaikutti ihan ok:lta mutta kaupunki ei. Tosi pieni ja vailla mitään tekemistä.
Perhe harrastaa siis kaikenlaista retkeilyä, veneilyä, kalastamista, metsästystä yms. En ymmärrä millä perusteella minut tyrkättiin sinne. Ehkä siksi että mainitsin harrastavani ratsastusta ja perheen tyttö harrastaa kans.
Mutta muuten eivät kyllä jaa samoja kiinnostuksen kohteita kuin minä. En pidä kalastamisesta, metsästyksestä tai retkeilemisestä.
Laitoin toimistolle viestiä että onko mahdollista vielä saada jokin toinen sijoituskohde ja perhe mutta sanoivat että ei ole enää mahdollista. Ja että kyllä varmasti tulen viihtymään.
Mutta kun kaupunki vaikuttaa super pieneltä ja tylsältä ja talokin todella pieni ja tulevassa koulussa vähän oppilaita. Pelkään että vaihtovuodestani tulee sittenkin katastrofi, sillä paikka ja perhe eivät ole lainkaan sitä mitä toivoin. Olisin tahtonut minne tahansa muualle. Tuntuu että Alaskassa joudun olemaan niin eristyksissä jossain kylmässä metsän keskellä :(
Alkaa mietiyttämään koko lähtö, vaikka ennen tätä olin super innoissani. Ei pysty varmaankaan enää perumaankaan ja en tiedä mitä tehdä. En edelleenkään ymmärrä miksi minut laitettiin sinne. Tämä juttu painaa nyt koko ajan mieltä ja ei huvittaisi lähteä ollenkaan. Apua? Vinkkejä?

16

61

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Soita toimistoon ja kysy onko peruutus mahdollista hetimmiten. Ei siinä muukaan auta kuin selvittää oikeutesi ja mahdolliset seuraamukset jos et lähde. Onneksi myöhemmissäkin opinnoissa vaihto ja jopa työharjoittelun tekeminen ulkomailla on mahdollista monilla aloilla, että en usko että tämä jää viimeiseksi mahdollisuudeksesi kokeilla vaihtoa.

      • Anonyymi

        joo laitoin heti viestiä mutta sanoivat ettei perheen vaihto ole enää mahollista. :( mutta joo, toivon että mulla tulew uus mahollisuus päästä yhdysvaltoihin matkustamaan...


    • Anonyymi

      Sinullahan on harvinaisen upea mahdollisuus tutustua toisenlaiseen elämään. Löydät varmasti uusia näkökulmia ja uusia asioita, joita et osannut kuvitellakaan. Myös Alaskassa eletään onnellista elämää! Avoimin mielin vain maailmalle!

    • Anonyymi

      luota intuitioosi, en lähtis vuodeksi paikkaan ja perheeseen mikä ei kiinnosta alkuunkaan!

      • Anonyymi

        Taidat olla kateellinen toisen mahdollisuudesta löytää jotain uutta!


    • Anonyymi

      Valtaosa USA:n kaupungeista on ns. tuppukyliä joissa ei ole juuri muuta kuin maissipeltoja, ja näihin kaupunkeihin valtaosa vaihto-opiskelijosta sijoittuu. Jos tosissas odotit pääseväs johonkin Losiin viettämään Hollywood-elämää, niin ikäviä uutisia, todellisuus on vähän eri. En kuitenkaan suosittele lähtemään jos oikeasti tuntuu jo etukäteen pahalta, koska pahimmassa tapauksessa et edes saa mitään hyväksilukuja opinnoista ja käytännössä vietät kalliin vuoden mittaisen ulkomaanloman, että koita mahd. pian selvittää mitä mahdollisuuksia sulla on!

      • Anonyymi

        ei ei ei. kuulin aluksi että minut sijoitetaan washingtonin alueelle ja olin ikionnellinen. tiesin kyllä että usein menee jonnekin pieneen kaupunkiin mutta tuo kyllä oli jo aika eristetyn oloinen. plus perhe ei kuulostanut tyyliseltäni


    • Anonyymi

      Tällästä huijausta tää vaihtaribisnes on. Ostakaa sika säkissä... Koko homma on tuomittu epäonnistumaan, koska suurin osa isäntäperheiksi haalituista on rutiköyhiä ja asustelee kyseenalaisiisa olosuhteissa. Voi että voin kuvitella jo sen parakkikylän siellä Alaskassa jo. Ja koulun, jossa suurin osa oppilaista on vaihtareita...
      Järjestöjen pitäisi todellakin puhua realistisemmin eli kertoa, että tulet asumaan olosuhteissa, jotka ovat huomattavasti alhaisemmat, kuin mihin olet tottunut ja tulet kohtaamaan kaikenlaisia vaaroja oudoilla asuinalueilla ja outojen ihmisten kanssa jossain jumalan selän takana, mistä et sitten pääsekkään ihan ilmaiseksi pois. Nuoria tuhotaan henkisesti näiden vaihtarivuosien aikana ja järjestöt tietävät sen ja osallistuvat siihen, koska se on niiden vajakkien työtä.

    • Anonyymi

      Kadehtijoita näköjään riittää!

      • Anonyymi

        ”Useissa Alaskan kaupungeissa asuu vain runsaat 100 ihmistä”. ”Talvella pitää muistaa, että bussit osavaltion sisällä eivät kulje lainkaan.” 😂😂😂😂😂oiih kun kateellisia riittääkin😂😂😂😂😂


    • Anonyymi

      kaveri oli alaskassa vaihdossa ja tykkäs tosi paljon. kannattaa myös tsekata blogi nimeltä Alaskan adventure. usein ihmisillä on samanlaisia olettamuksia alaskasta kuin suomesta eli asutaan jossain igluissa yms. joka ei ole totta. alaska on samalla leveyspiirillä kuin suomi ja ilmasto ja luonto muistuttaa pohjois ja keskisuomea. alaska on samanlainen kuin muutkin usan osavaltiot paitsi että luonto ja ilmasto muistuttaa enemmän kanadaa tai suomea. :)
      mitä perheeseen tulee, tulet varmasti viihtymään heidän kanssaan. kyllähän sitä kalastusta voi kokeilla uudestaankin. se on oikeasti tosi hauskaa ja vieläpä tuollaisessa paikassa. ja retkeily varmasti on ihan tosi upeeta siellä vuoristoissa! tulee ihan kateelliseksi... hehe.
      Vuodestasi tulee varmasti hyvä jos et aseta liian korkeita odotuksia mutta pidät silti mielen avoinna ja suhtaudut asioihin positiivisemmin! Pidä tätä seikkailuna! Elämä menee hukkaan jos istuu kotona sohvan nurkassa eikä ikinä uskalla astua pois mukavuusalueeltaan!

    • Anonyymi

      Alaskassa voi varmasti kokea sellaista, mitä ei muualla voi kokea. Tartu mahdollisuuteen! Nuorena helposti ajattelee asioista hieman mustavalkoisesti, ja sitten huomaa, että kannatti ottaa riski lähteä paikkaan, josta ei aluksi ollut kiinnostunut. Kokemus voi lisäksi poikia jotakin sellaista, mistä et osannut haaveillakaan, eli uusia mahdollisuuksia.

      • Anonyymi

        ”Useissa Alaskan kaupungeissa asuu vain runsaat 100 ihmistä”. ”Talvella pitää muistaa, että bussit osavaltion sisällä eivät kulje lainkaan.” 😂😂😂😂😂oiih kun kateellisia riittääkin😂😂😂😂😂
        Ihan varmasti voi kokea ”jotain sellaista, mitä ei muualla voi kokea”...
        Ei taidettu kertoa Alaskasta siellä infotilaisuudessa.😂😂😂😂😂.
        Järjestöjen mainokset ovat täynnä suurkaupunkeja ja kalliita vanhoja yksityiskouluja, mutta totuus onkin sitten jotain ihan muuta.


      • Anonyymi

        mun kaupungissa asuu kylläkin noin 5000 ihmistä...


    • Anonyymi

      Ulkoilmaihmisten elämäntapa on nykyään aika hottia. Siinä joutuu itseänsä jopa haastamaan fyysisesti. Kaikki ei tule valmiina helppona pakettina. Karaistut. Opit ajamaan maasturilla jne. Ovat varmasti hyviä ihmisiä.

    • Anonyymi

      Ole yhteydessä vaihto-oppilasjärjestöösi. Jos olet erehtynyt YFU:n kautta ostamaan vaihto-oppilasmatkasi, kehotan harkintaan. Siinä järjestössä on kuulemma paljon ongelmia ja aina kaikki on vaihto-oppilaan omaa syytä, tekevät törkeitä laiminlyöntejä täällä Suomessa. Olimme tyttäremme kanssa info tilaisuudessa ja jo siinä jäi ikävä tunne kun jotakin negatiivista kysyttiin, infon vetäjä sivuutti kysymyksen nopeasti ja esiintyi muutoinkin ylimielisesti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1671
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1297
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      6
      1277
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe