Vaihto-opiskelusta! Apua!

Anonyymi

Eli olin tosi innoissani lähössä ensi vuodeksi vaihtoon USA:an kunnes sain tietää että sijoituskohteeni on Alaska. Perhe vaikutti ihan ok:lta mutta kaupunki ei. Tosi pieni ja vailla mitään tekemistä.
Perhe harrastaa siis kaikenlaista retkeilyä, veneilyä, kalastamista, metsästystä yms. En ymmärrä millä perusteella minut tyrkättiin sinne. Ehkä siksi että mainitsin harrastavani ratsastusta ja perheen tyttö harrastaa kans.
Mutta muuten eivät kyllä jaa samoja kiinnostuksen kohteita kuin minä. En pidä kalastamisesta, metsästyksestä tai retkeilemisestä.
Laitoin toimistolle viestiä että onko mahdollista vielä saada jokin toinen sijoituskohde ja perhe mutta sanoivat että ei ole enää mahdollista. Ja että kyllä varmasti tulen viihtymään.
Mutta kun kaupunki vaikuttaa super pieneltä ja tylsältä ja talokin todella pieni ja tulevassa koulussa vähän oppilaita. Pelkään että vaihtovuodestani tulee sittenkin katastrofi, sillä paikka ja perhe eivät ole lainkaan sitä mitä toivoin. Olisin tahtonut minne tahansa muualle. Tuntuu että Alaskassa joudun olemaan niin eristyksissä jossain kylmässä metsän keskellä :(
Alkaa mietiyttämään koko lähtö, vaikka ennen tätä olin super innoissani. Ei pysty varmaankaan enää perumaankaan ja en tiedä mitä tehdä. En edelleenkään ymmärrä miksi minut laitettiin sinne. Tämä juttu painaa nyt koko ajan mieltä ja ei huvittaisi lähteä ollenkaan. Apua? Vinkkejä?

16

<50

  Vastaukset

  • Soita toimistoon ja kysy onko peruutus mahdollista hetimmiten. Ei siinä muukaan auta kuin selvittää oikeutesi ja mahdolliset seuraamukset jos et lähde. Onneksi myöhemmissäkin opinnoissa vaihto ja jopa työharjoittelun tekeminen ulkomailla on mahdollista monilla aloilla, että en usko että tämä jää viimeiseksi mahdollisuudeksesi kokeilla vaihtoa.

   • joo laitoin heti viestiä mutta sanoivat ettei perheen vaihto ole enää mahollista. :( mutta joo, toivon että mulla tulew uus mahollisuus päästä yhdysvaltoihin matkustamaan...


  • Sinullahan on harvinaisen upea mahdollisuus tutustua toisenlaiseen elämään. Löydät varmasti uusia näkökulmia ja uusia asioita, joita et osannut kuvitellakaan. Myös Alaskassa eletään onnellista elämää! Avoimin mielin vain maailmalle!

  • luota intuitioosi, en lähtis vuodeksi paikkaan ja perheeseen mikä ei kiinnosta alkuunkaan!

   • Taidat olla kateellinen toisen mahdollisuudesta löytää jotain uutta!


  • Valtaosa USA:n kaupungeista on ns. tuppukyliä joissa ei ole juuri muuta kuin maissipeltoja, ja näihin kaupunkeihin valtaosa vaihto-opiskelijosta sijoittuu. Jos tosissas odotit pääseväs johonkin Losiin viettämään Hollywood-elämää, niin ikäviä uutisia, todellisuus on vähän eri. En kuitenkaan suosittele lähtemään jos oikeasti tuntuu jo etukäteen pahalta, koska pahimmassa tapauksessa et edes saa mitään hyväksilukuja opinnoista ja käytännössä vietät kalliin vuoden mittaisen ulkomaanloman, että koita mahd. pian selvittää mitä mahdollisuuksia sulla on!

   • ei ei ei. kuulin aluksi että minut sijoitetaan washingtonin alueelle ja olin ikionnellinen. tiesin kyllä että usein menee jonnekin pieneen kaupunkiin mutta tuo kyllä oli jo aika eristetyn oloinen. plus perhe ei kuulostanut tyyliseltäni


  • Tällästä huijausta tää vaihtaribisnes on. Ostakaa sika säkissä... Koko homma on tuomittu epäonnistumaan, koska suurin osa isäntäperheiksi haalituista on rutiköyhiä ja asustelee kyseenalaisiisa olosuhteissa. Voi että voin kuvitella jo sen parakkikylän siellä Alaskassa jo. Ja koulun, jossa suurin osa oppilaista on vaihtareita...
   Järjestöjen pitäisi todellakin puhua realistisemmin eli kertoa, että tulet asumaan olosuhteissa, jotka ovat huomattavasti alhaisemmat, kuin mihin olet tottunut ja tulet kohtaamaan kaikenlaisia vaaroja oudoilla asuinalueilla ja outojen ihmisten kanssa jossain jumalan selän takana, mistä et sitten pääsekkään ihan ilmaiseksi pois. Nuoria tuhotaan henkisesti näiden vaihtarivuosien aikana ja järjestöt tietävät sen ja osallistuvat siihen, koska se on niiden vajakkien työtä.

  • Kadehtijoita näköjään riittää!

   • ”Useissa Alaskan kaupungeissa asuu vain runsaat 100 ihmistä”. ”Talvella pitää muistaa, että bussit osavaltion sisällä eivät kulje lainkaan.” 😂😂😂😂😂oiih kun kateellisia riittääkin😂😂😂😂😂


  • kaveri oli alaskassa vaihdossa ja tykkäs tosi paljon. kannattaa myös tsekata blogi nimeltä Alaskan adventure. usein ihmisillä on samanlaisia olettamuksia alaskasta kuin suomesta eli asutaan jossain igluissa yms. joka ei ole totta. alaska on samalla leveyspiirillä kuin suomi ja ilmasto ja luonto muistuttaa pohjois ja keskisuomea. alaska on samanlainen kuin muutkin usan osavaltiot paitsi että luonto ja ilmasto muistuttaa enemmän kanadaa tai suomea. :)
   mitä perheeseen tulee, tulet varmasti viihtymään heidän kanssaan. kyllähän sitä kalastusta voi kokeilla uudestaankin. se on oikeasti tosi hauskaa ja vieläpä tuollaisessa paikassa. ja retkeily varmasti on ihan tosi upeeta siellä vuoristoissa! tulee ihan kateelliseksi... hehe.
   Vuodestasi tulee varmasti hyvä jos et aseta liian korkeita odotuksia mutta pidät silti mielen avoinna ja suhtaudut asioihin positiivisemmin! Pidä tätä seikkailuna! Elämä menee hukkaan jos istuu kotona sohvan nurkassa eikä ikinä uskalla astua pois mukavuusalueeltaan!

  • Alaskassa voi varmasti kokea sellaista, mitä ei muualla voi kokea. Tartu mahdollisuuteen! Nuorena helposti ajattelee asioista hieman mustavalkoisesti, ja sitten huomaa, että kannatti ottaa riski lähteä paikkaan, josta ei aluksi ollut kiinnostunut. Kokemus voi lisäksi poikia jotakin sellaista, mistä et osannut haaveillakaan, eli uusia mahdollisuuksia.

   • ”Useissa Alaskan kaupungeissa asuu vain runsaat 100 ihmistä”. ”Talvella pitää muistaa, että bussit osavaltion sisällä eivät kulje lainkaan.” 😂😂😂😂😂oiih kun kateellisia riittääkin😂😂😂😂😂
    Ihan varmasti voi kokea ”jotain sellaista, mitä ei muualla voi kokea”...
    Ei taidettu kertoa Alaskasta siellä infotilaisuudessa.😂😂😂😂😂.
    Järjestöjen mainokset ovat täynnä suurkaupunkeja ja kalliita vanhoja yksityiskouluja, mutta totuus onkin sitten jotain ihan muuta.


   • mun kaupungissa asuu kylläkin noin 5000 ihmistä...


  • Ulkoilmaihmisten elämäntapa on nykyään aika hottia. Siinä joutuu itseänsä jopa haastamaan fyysisesti. Kaikki ei tule valmiina helppona pakettina. Karaistut. Opit ajamaan maasturilla jne. Ovat varmasti hyviä ihmisiä.

  • Ole yhteydessä vaihto-oppilasjärjestöösi. Jos olet erehtynyt YFU:n kautta ostamaan vaihto-oppilasmatkasi, kehotan harkintaan. Siinä järjestössä on kuulemma paljon ongelmia ja aina kaikki on vaihto-oppilaan omaa syytä, tekevät törkeitä laiminlyöntejä täällä Suomessa. Olimme tyttäremme kanssa info tilaisuudessa ja jo siinä jäi ikävä tunne kun jotakin negatiivista kysyttiin, infon vetäjä sivuutti kysymyksen nopeasti ja esiintyi muutoinkin ylimielisesti.

  SEISKA.FI

  • Paparazzi iski! Robin Packalen pölpötti puhelimessa mallasjuoma kädessään - mihin jäi kengät?
  • Kuuma, kuumempi, Pete Parkkonen! Laulajahurmuri julkaisi paidattoman kuvan joka sai seuraajat hullaantumaan: &quot;Vau mikä ilmestys!&quot;
  • Jari-Matti Latvalaan yhdistetty malli Asal Bargh kauhistelee: ”Saan outoja ehdotuksia, kuten…”

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefun sisko ja Sofia parhaat ystävät

   Stefun sisko laittanut ig storyyn videon Sofiasta sydämillä. Sofia laittoi ig storyynsa Stefun siskosta videota, Rapumestari ja pusuhymiö. Stefun sisk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   201
   1724
  2. Loppu tulee

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/de4f134c-da1b-45ba-88bd-47c1c70283ec Vihdoinkin Umpilla on tajuttu Jämsän heikon sijainnin merkitys bisnekselle. Vi
   Jämsä
   65
   1664
  3. Poker Run kolari

   Ei mennyt aivan putkeen! Joku loukkaantui vakavasti ja taphtuma keskeytetty. Videolta näkyy ensin yksi vene ajaa melko hiljaa kovalla melulla ja vesis
   113
   1381