Tuoreita (2019) terveisiä bulgariasta?

Anonyymi

Parin viikon päästä lähdössä Nessebariin. Olen joko surkea googlaaja tai sitten ei ole paljon juttuja Bulgariasta, rantapallosakin mielestäni aika vanhoja juttuja.... Kokemuksia Nessebarista? Kannattaako lähteä esim. Varmaan ostoksille? Millä mennä ja mitä maksaa? Mitä ostettava, laukut,
kengät? Tai mistä sivulta löytyisi oikeita matkajuttuja? Olisi kiva lukea oikeita juttuja sen sijaan et oli kivaa, tai ei ollu... Sellaisella, jonkun tuntemattoman omalla henkilökohtaisilla mielipiteellä ei tee mitä.

24

1105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nessebar on pieni ja aika täynnä turisteja. Varnaan pääsee bussilla, ei maksa montaa euroa menopaluu. Bussi ajaa suoraan ison ostoskeskuksen viereen. Mieluisat ostokset varmaan riippuu ostajan tarpeista?

      • Anonyymi

        Varna ei kylläkään ole lähelläkään Nessebaria. Burgas on lähin iso kaupunki, missä kyllä on jo hyvät mahdollisuudet shoppailuun ketä semmoinen kiinnostaa ja hintatasokin on edullisempi kuin Sunny Beachin lomakeskuksessa tai Nessebarissa. -Varna on noin 30km päässä Kultahietikosta.


      • Anonyymi

        Korjaus tuohon omaan. Varnan ja Kultahietikon väli on reilu 10km. Kun taas SB:lta ja Nessebari:sta on matkaa sinne Burgasiin noin 30km. Ja että menis oikein vaikeeksi niin Nessebarista ja SB:lta on Varnaan noin 100km. -Kiitos ja anteeksi!


    • Anonyymi

      Nessebar on hieno, pieni vanhakaupunki Sunny beachin kupeessa, muutaman km päässä. Kauniita mukulakivikujia ja vanhoja rakennuksia. Paikkana kauniimpi kuin Sunny beach, ehdottomasti!!
      Ostoksille kannattaa suunnata Sunny beachille. Sieltä löytyy runsaasti ostos ja ruokapaikkoja. Edullinen hintataso.

      Olimme viime vuonna heinä- elokuun vaihteessa Sunny beachilla ja rannat oli täynnä sinilevää. Uiminen meressä mahdotonta. Mieluummin suuntaan Varnan kultahietikolle, jos vertaan Sunny beachiin, mutta kaikkein mieluimmin ihan toiseen maahan!!

    • Anonyymi

      Sunny Beach on aivan upea paikka. Aurinkoa, merta, hyvää ruokaa ja todella edullista. Paljon ostettavaa tavaraa ja korkealaatuista.
      Kannattaa koittaa reissulla kävellä rantaviivaa pitkin Nessebaariin. Matka on kohtuu potkä, mutta vaivan arvoinen. Pysähdy välillä rantabaarissa, tilaa Sopska salaatti, valkosipulileipää ja kylmä kalja. Taas jaksaa ja elämä hymyilee. Kahden hengen illallinen juomineen ja jälkkäreineen maksaa n. 70levaa, eli n. 35e, ei paha!

      • Anonyymi

        Totta, SB:llä on kaikki mitä lomalla tarvitsee. Viimeksi majailin Nessebarin puolella, mutta tulevalla reissulla ehkä taas lähemmäksi SB:n sykkivää sydäntä.


    • Anonyymi

      Vaikka aloittaja ei hlökohtaisia mielipiteitä arvostaisi, niin katsoisi edes karttaa.

      Nessebarista/Sunny Beachilta on noin 30 km etelään päin Burgasiin, joka on tarpeeksi iso kaupunki satunnaiselle suomalaiselle shoppailijalle Helppo ja nopea pääsy bussilla tai taksilla.

      Varna on parin tunnin bussimatkan päässä Nessebarista/Sunny Beachilta pohjoiseen eikä kaupunki tuo mitään lisäarvoa ostosten tekoon. Palatakin vielä pitää, samoilla busseilla ja niiden aikatauluilla.

      • Anonyymi

        Ei paljon saanut irti näistä kommenteista, mutta kiitos kuitenkin. Kyllä karttaa osaan kattoa, lähinnä olisi kiinnostanut tietää esim. kannattaako lähteä Burgasiin vai onko SB:n lähellä samat kaupat jne... Ilmeisesti SB:n alue on samanlainen kuin muuallakin turistipaikoissa, niitä "aitoja" kopioita jne... No kohtahan sen näkee :-)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei paljon saanut irti näistä kommenteista, mutta kiitos kuitenkin. Kyllä karttaa osaan kattoa, lähinnä olisi kiinnostanut tietää esim. kannattaako lähteä Burgasiin vai onko SB:n lähellä samat kaupat jne... Ilmeisesti SB:n alue on samanlainen kuin muuallakin turistipaikoissa, niitä "aitoja" kopioita jne... No kohtahan sen näkee :-)

        "Ei paljon saanut irti näistä kommenteista"

        No, alkuperäisessä viestissäsi halusit Nessabarista Varnaan. Jotenkin citykohteesi vaihtui nyt Burgasiin, joten ehkä kuitenkin olet lukenut vastauksia, joita kirjoittivat asioista tietäneet ihmiset. ---- Tai saat sinä tietysti yhä mennä bussilla sinne Varnaan…


      • Anonyymi

        En tainnut kirjoittaa etten saanut mitään irti....


    • Anonyymi

      Alkuperäinen kysyjä on palannut reissusta ja oli positiivisen yllättynyt paikasta. Kun ei ole suuria odotuksia, niin harvemmin tulee pettymyksiäkään niin paljon :-)

      Selvisi että Nessebar on todella laaja alue, meidän hotelli sijaitsi oikeastaan täydellisellä paikalla (Festa Panorama). Lähistöllä/kävelymatkan päässä hyviä vaatekauppoja, minimarketteja, muutamia ravintoloita, leipomoita yms. Kävelymatka myös Nessebarin vanhaan kaupunkiin ja jos ei jaksanut kävellä, niin minijunalla pääsi sinne hintaan 3 lv. Alueena tuo kohta oli rauhallinen ja pääsee hyvin oikeastaan minne vaan halutessaan. Bussi SB:lle 1.3 lv, taksi noin 20-30 lv riippuen ajankohdasta, yöllä kalliimpaa. Minijunalla Nessebarista SB:lle 3 lv, ja vaikka siinä lukee SB, niin ei se sinne ranta- ja ostoskadulle asti mene, joudut vaihtamaan junaa ja maksamaan uuden 3 lv jos et halua kävellä kilometrejä. Isompi porukka menee siis melkein taksilla halvemmalla, mutta onhan minijunalla matkustaminen oman kokemuksensa ja tuolla ”pakko kokeilla”.

      Ostosvalikoima. Sitä riitti, kauppoja/kojuja tosi paljon laidasta laitaan. Pikkukojuissa laajat valikoimat erilaisia ”merkkilaukkuja” ja jos ihastut laukkuun, mutta et niihin logoihin, niin kannattaa kysyä löytyykö varastosta kyseistä laukkua ilman logoa. Logot laitetaan tuolla(kin) paikanpäällä ja ihailemasi laukun saat ilman logoa tai sitten millä logolla vaan…. Hieman nauratti kun yhdessä kaupassa saattoi sama laukku olla monella eri logolla tarjolla. Näiden ”merkkilaukkujen” pyyntihinnat oli laukusta riippuen 20-60 lv. Vaatteissa valikoimaa, T-paidat noin 10 lv ja ylöspäin, hupparit 20 lv jne. Kengissä huikeat valikoimat ja hinnat edulliset, ihan kaikenlaisissa kaupoissa. Oikeissakin kaupoissa hinnat todella halvat suomeen verrattuna, tuonne kannattaa siis mennä suhteellisen tyhjän laukun kanssa jos tykkää shoppailla.

      Ruokien hinnat ravintoloissa ehkä noin puolet suomen hinnoista, riippuu tietenkin paikasta. Paljon pikkukojuja mistä saa pikkupurtavaa, hodareita, lettuja yms noin 5 lv hintaan. Olutta näytti saavan halvimmillaan rantapaikoista hintaan 1 lv, normaalisti 3-5 lv puolen litran tuoppi. Erikoisdrinkit noin 10 lv ja näytti olevan melkein joka paikassa 2 yhden hinnalla. Pakko käydä kattoo myös mäkkärimittari, ja hinnat noin puolet suomen hinnoista, Burger Kingin hinnat tuntuivat olevan samat kuin suomessa, ja kalliimmat kun ravintoloissa mutta en kattonut koko listaa.
      Bugarissa oli pakko käydä vilkasee Lidlin valikoima, leipomopuoli näytti samalta kun suomen tiskit (no niinhän ne yleensä, mutta usein on jotain paikallisia erikoisuuksiakin), gouda juusto reilu 6 lv, suomessa taitaa olla reilu 3 e, eli lähes sama hinta. Vanukkaiden hinnat näytti samoilta kun suomessa, mutta tuollahan se tarkoittaa puolta suomen hinnoissa. Ruokakaupat noissa lomakohteissa on usein pikkukauppoja joissa pieni valikoima, jos kokkaa hotellilla ite, niin SB:lta löyty niitä oikeitakin ruokakauppoja joista löytyy enemmän valikoimaa, ja tuliaissuklaat edulliseen hintaan.

      Burgas (Varnaan jäi tällä kertaa menemättä) oli kokemisen arvoinen paikka. Siellä käymiseen kannattaa varata koko päivä. Pari isoa ostoskatua keskustassa jossa erilaisia kauppoja ja ostettavaa löytyy. Ihan keskustassa myös puisto ja ranta jossa voi rentoutua ostosten lomassa. Varsinaisen keskuksen ulkopuolella (mielestäni ei kävelymatkan päässä) olevat ostarit hinnoiltaan myös edulliset.

      Ajankohtana toukokuun loppu oli mielestäni ihan ok. Kauppoja on jo auki, mutta suurin ruuhka on vasta tulossa, kaduilla mahtuu kävellä jne. Muutamia rantaravintoloitakin oli jo auki, mutta suurinta osaa vasta remontoitiin kesäkuntoon.

      Menisinkö uudestaan tuonne? kyllä menisin ja valitsisin kohteeksi tuon Nessebarin. Jos kaipaa 24/7 biletystä ja jatkuvaa hälinää ympärille, niin SB on oikea valinta

    • Anonyymi

      Meillä lähtö 11.6 ja tuskin maltan odottaa. On tullut käytyä SB:llä useita vuosia ja kertoja ja aina yhtä mukavaa on ollut. Hintataso on 1/4 osa Suomeen verrattuna, kun ei ihan rantakohteissa pyöri, eikä syö. Muutama sata metriä " sisämaahan " päin ja hinnat tippuvat. Bulgaria on maailman suurin fake tavaran tuottaja ja vaikka näin onkin, niin laatu usein on jopa aitojen tasoa ja nyt tarkoitan vaatteita. Turvallista, aurinkoa, edullisia hintoja, merta, mukavia ihmisiä, Sveti Vlas ja Nessebar pitkän rannan päissä. Unohtumattomia elämyksiä, hyvää ruokaa ja relaamista. Muuta minä en kaipaa.

      • Anonyymi

        Itse-asiassa lähes kaikki piraattituotteet ovat peräisin Turkista ja myöskin Kauko-idästä. Monet vaatetuotteet voivat tulla samoilta tuotantolinjoilta kuin originaalitkin. Siksipä laatueroja maallikon onkin hankala erottaa.


    • Anonyymi

      Paidat on tosiaan turkkilaisia 10-25 leva ja minijuna maksaa 4 leva .taksi yllättävän kallis pari kilsaa matka 25 leva kun kentältä burgas - sunny beach 25km 50leva . Jäätelöt marketissa 4 leva. 10.6.2019

    • Anonyymi

      Junan reitti muuttunut SvetiVlan päässä. Nyt sieltä junalla pääsee kukkaiskadulle ja hinta 4levaa, kuten joku jo kertoikin. Olemme viikon olleet ja lämmintä piisanut. Illallinen oli aika edullista. 2 olutta, 2 pääruoat, pullo viiniä ja lopuksi 2 Iriscoffeeta 60levaa. Ei paha. Yks pikku juttu. Toisissa paikkaa yrittävät kaupata ainoona viininä 35...40levan pulloa. Ikävä kikka, ei jatkoon.

      • Anonyymi

        Missä kannattaa vaihtaa rahaa? Miten on paras liikkua sunny beachin ja nessebarin väliä?


      • Anonyymi

        Rahanvaihto vain Crownin pisteissä tai hotellissa. Crownin pisteitä on taajassa.
        Riippuen hotellin sijainnista on matka Nessebaariin noin 3 km, joten ilmaisen kävelyn vaihtoehtoina on esim. n. 10 €/suunta taksi ja pari euroa per suunta linja-autolla tai kaupunkijunalla.


      • Anonyymi

        Kukkais kadulta nessebaarin saarelle on 6 km


    • Anonyymi

      Chance kopista saa parhaan kurssin.

    • Anonyymi

      Minä nostan rahaa automaatista. Viimeisin kurssi 400levaa 204,80euroa.
      Muuten, löyty hyvä ja edullinen Bistro SvetiVlan suunnalta. 2 olutta, 2 kanavarrasta, valkkaripullo ja vielä 2 Iriscoffeeta. Kaikki yhteensä 44,40levaa. Eli rapiat 20 euroo. Ei paha!

    • Anonyymi

      Eikös pankki peri ulkomaan nostoista sen 2€ 3% joka nostosta.

    • Anonyymi

      Jos haluaa olla tarkkana rahojensa suhteen, kannattaa vaihtaa levoja joko Crown-vaihtopisteistä tai pankista. Näistä saa parhaan vaihtosuhteen eikä mene comissiota. Tosin joissain pankeissa voi joutua todistamaan passilla henkilöllisyytensä. Pieni vaiva. Automaattinostohan on vaivattomin, mutta siitä tosiaan aiheutuu hieman sivukuluja joten kurssiltaan huonompi. -Kunhan muistaa, ettei IKINÄ kadulta.

      • Anonyymi

        Kaikilla näytti olevan melko sama kurssi 13.6.2019
        Vaihtopisteitä pilvin pimein joka kadunkulmassa .
        Jossain vaihtopisteissä pyyti nimmaria kuittiin jossain ei .
        Heti ekassa vaihtopisteessä yritti vedättää.. puuttu 10 levaa ja kolikot , tietty valitin ,kaveri haki puuttuvan 10 levaa , vielä puuttu kolikot .
        Pikkujuttu ja raha mutta antaa huijarin leiman koko maasta heti alkuun.
        Tietysti päivän mittaan kun vedättää joka vaihdosta edes 50 centtiä saa kuukaudessa isot tilit.
        Kaupunkijuna ajoi keskustasta nessebar puoleiseen päähän 4 levaa, jos siitä tahtoo nessebaariin menee toinen juna ja toiset 4 levaa.
        Taksi kentältä sunny beach 50 levaa ennakkoon tilaten ,tolpalta 60 levaa.
        Sunny beach -burgas 3h - sunny beach takas , tolpalta 120 levaa.
        Halpaa tuolla on oluet ,paidat ym , mutta vähän itäblokin meininki.
        Jätski tikut maksaa enemmin kaupassa kun suomen Lidl tai k market.

        Menettelee mutta Ehkä ensi kerran länsimaisempaan paikkaan ;)


    • Anonyymi

      Juhannusaaton pitkän kaavan illallinen maksoi 48levaa, eli n. 25e kahdelta yhteensä..
      Alkuun oluet ja toisetkin. Sitten kanaruoat ja niiden kanssa pullo viiniä. Lopun hurjastelu iriscoffeilla, joita otimme siis 2 per nuppi.
      Paikkana Bistro SvetiVlan päässä. Kotomaassa ois samalla satsilla tullu aika kalliiksi!

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      139
      4051
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      121
      1581
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1396
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1254
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      47
      1128
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1086
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1071
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      60
      1028
    Aihe