Pohdintaa itsen valo-osasta ja pimeyden osasta

Anonyymi

Itsen valo-osa

Itsen valo-osa osaa aina tunnistaa hyvän ja pahan, ja täten näyttää yleisen totuuden mukaista polkua. Yleinen totuus tarkoittaa yleistä hyvää polkua, joka tekee yleensä hyvää ja säilyttää tasapainoa. Sisäinen omantunnon ääni voidaan katsoa olevan positiivisen totuuden mukainen ja näin itsen valo-osa on helposti tunnistettavissa. Valo-osa on hyvinkin keskeinen, ja joskus sen liiallinen seuraaminen voi tuottaa hankaluuksia itsekeskeisyydessä.

Pimeyden osa

Pimeyden osa tunnistaa kilpailuhenkisyyden ja itseorientoitumisen. Johtaa siis yleisesti negatiivisesti. Keskeisen sijaan pimeyden osa on itsekeskeinen. Pimeyden osa ei suhtaudu toisiin harhaanjohtavasti negatiivisesti, vaan negatiivisuus riippuu aina itsestä.

Keskeisyys ja itsekeskeisyys

Terve itsekeskeisyys tarkoittaa tervettä itsepintaisuutta, joka ei anna tulla iholle pahassa mielessä. Itsekeskeisyys voi joskus tapahtua toisen kustannuksella. Keskeisyys tarkoittaa keskeistä asialinjaa, joissa asioiden saavuttaminen on tärkeintä.

4

<50

Vastaukset

  • Näen itse tuon sillä tavalla, että kaikilla on positiivinen valo-itse ainakin jollain tasolla. Joillakin se on peittynyt pahojen töiden vuoksi, jolloin sen havaitseminen ja käyttäminen on hankalampaa. Itsen kuonan voi puhdistaa elämällä omantunnon mukaan oikein. Kaikilla omatunto ei ole samanlainen, mutta ei haittaa. Pääasia että elää oman omamtuntonsa mukaan oikein, hyvää ja positiivista elämää.

  • Eli äskeiseen: varsinaista pimeyden osaa ei ole, valo-osa voi olla vain peittynyt kuonan alle.

  • "Pimeyden osa tunnistaa kilpailuhenkisyyden ja itseorientoitumisen."

    Taitaa olla kovasti tuo "Pimeyden osa" voitolla sitten nykyään. Talouskilpailustahan yhteiskuntamme elää, ja vain voittajia kuunnellaan. Missä on tasa-arvo, ja ajatus siitä, että itsekin joskus voi hävitä??

  • *kauhistu ja kuole*

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.