Kandintyön aihe

Anonyymi

Onko täällä muita jotka aloittelevat pian kandintyötä? Itselläni on vaikeuksia löytää aihetta työlle.. mistä olette löytäneet/keksineet itsellenne mieleisen aiheen tai aiheen ylipäätään? Tuntuu ihan ylivoimaiselta koko aiheen löytäminen.

7

<50

Vastaukset

 • paljonko menee oikeuteen, kun opettajat kohtelee opiskelijoita huonosti, myös aikuisopiskelijoita?
  paljonko tulee valituksia opetushallitukseen? minen ne johtaa?
  mitä rangaistukset? itse opiskelija ja kaameen ankaraa kohtelua on koulussa erään opettajan taholta noin yleisesti

  • Anna vähän lisätietoja! Ilmeisesti opiskelet oikeustiedettä. Missä yliopistossa?

   Sen jälkeen opettajan nimi kehiin. Toki voit antaa sukupuolen, ruumiinraketeen, kuvailla muutoinkin ulkonäköä ja arvioida myös iän. Mukava vihjetieto on myös aine, jota opettaja opettaa.

   Itse kantelisin oikeusasiamiehelle, jos kyse suoranaisesta ilkeilystä, halveksunnasta ja kyykyttämisestä.


 • Itsellä myös kandiohjaajana opettaja, joka suorastaan tuntuu vihaavan opiskelijoita. Minkäänlaista apua ei heru, tyssää varmaan (aikuis)opiskelu-ura tähän. Puheesta oikein huokuu halveksunta. Ei jää epäselväksi, että pitää opiskelijoita alempiarvoisinaan. Olen yrittänyt laitokselle ilmoittaa asiasta, mutta sekin tie loppui lyhyeen...

  • Ilmoittaa laitokselle? Vain Joensuussa on laitos! Pietarin pieksut? Itä-Suomessa tuollaisia ihmisiä?

   Laitos määräsi, että professoreille hankitaan älypuhelimet. Suorittava porras sai pelkät näppäin-Nokiat. Sitten rehtori oikaisi vääryyden ja nykyisin kaikilla on älypuhelimet.

   Mutta eipä se kastijako pelkkiin puhelimiin lopu. Nettisivuilla yhteystiedot on jaettu kolmeen ryhmään. Kingit, keskiryhmä ja muut.

   Yhteisiä henkilöstökokouksia ei ole. Proffilla on omansa ja robustolla oma. Opiskelijoiden edustajat osallistuvat vain jälkimmäisiin. Laitoksen maksama punkkukin on parempaa proffien kokouksessa.

   Summare summare. Ei ole mikään ihme, että joku seminaari ohjaaja antaa paskan pyöriä rattaissa.


  • Älä puhu paskaa. Viestistäsi ovat faktat kaukana.


 • Itse en ole oikeustieteen opiskelija. Ajattelen asiosta pragmaattisesti. Voisitko ajatella sen kautta minkä tyyppistä uraa olet itsellesi hakemassa. Kait sinulla joku uratavoite on ollut mielessä kun sinne yliopistoon olet itsesi sisään vääntänyt . Oikeusala on kyllä valtavan laaja. Melkein kaikki tekemisen kirjo täällä pallon pinnalla kohtaantuu jollain tavalla lain ja oikeuden kanssa. Kysele vaikkapa järjestöistä aiheita. Jalkatyötä ja uskallausta se toki vaatii. Ei saa lannistua liian helposti.

 • Kandi- ja maisterityön aihetta voi lähteä etsimään esimerkiksi sillä perusteella, että minkälaiselle oikeusalalle on kiinnostusta valmistumisen jälkeen. Huomiotta ei kannata jättää jo olemassa olevaa kokemusta joltakin alueelta.

  Aiheen ei tarvitse olla lähtökohtaisesti hienolta kuullostavan teoreettinen, sillä aiheeksi käy hyvin mikä tahansa arkinenkin ongelma, koska käytännössä mitä tahansa arkipäivän oikeusilmiötä voi pyörittää teoreettisella tasolla loputtomiin ja löytää erilaisia lähestymistapoja siihen.

  Jos otetaan esimerkiksi niinkin yksinkertainen asia kuin laiturin pitäminen yhteisellä vesialueella, löytyy aiheesta kirjallisuutta ja oikeuskäytäntöä aivan riittämiin vaikka useampaa väitöskirjaa varten. Jos ei ole kiinnostunut laitureista, voi kirjallisuutta selaamalla huomata, ettei edes ranta ole kovin selkeästi juridisesti määritelty ja vesijätöistä sekä niiden lunastamisesta onkin oikeusriittoja ollut kautta historian.

  Jos ei pysty saamaan mieleensä mitään arkielämän oikeusongelmaa omasta elämästään, voi esimerkiksi selailla KKO:n oikeuskäytäntöä ja ottaa sieltä esiin itseään kiinnostavia tapauksia, joiden ratkaisut eivät ole olleet yksimielisiä. Näin eriävistä kannanotoista saa heti selville ongelman perustan.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.