Huawei wifi-modeemi ym.

Anonyymi

Mikä motiivi on laittaa näihin pieniinkin modeemeihin akku?
Jouduin ostamaan uuden, koska netti-tikku petti, ja vaikka kuukausilaskuissa maksan luultavasti vielä edellistä n. 7 vuotta sitten ostettua tikkua, niin pulitin vajaa 60 € tästä uudesta, "modernista" modeemista, joka ottaa energiaa minun kannettavasta - antamatta sitä takaisin.
Kysymys kuuluukin: Mihin tämä ENERGIA menee, koska ei ainakaan kannettavaan itseensä ;( ???

5

<50

Vastaukset

 • kenen tikku maksaa noin monta vuotta, älytöntä sitoa itsensä kaikkiin skeidoihin.

 • Niissä pikku matkamotukoissa on akku sitä varten, että voi käyttää ilman virtalähdettäkin vaikkapa jossain reissussa, akun keston rajoissa tietenkin. Voihan sitä kai ladata vaikka erillisellä laturilla tai powerbankilla ettei tartte tietokoneesta ottaa virtaa.

 • Akku kuoli ei se modeemi ja sama homma, kuin vaikka navigaattorissa, eli siitä tulee käyttökelvoton, jos siihen ei vaihda uutta akkua. Itse purin navigaattorin ja tilasin akun, joka tuli Hong Kongista ikuisuuden. Puhelimen korjaustyökalusarja ja akku maksoi yhteensä 40 euroa. Eikä laitevalmistajat suostu noihin akkuja varmaan vaihtamaan ja sama navigaattoreissa. Tarjoavat todennäköisesti vaihtolaitetta tilalle, joka maksaa enemmän.

  • Vanhemmissa navigaattoreissa saattoi olla piirille juotettu muisti, jota ei kyllä tavallinen käyttäjä pysty vaihtamaan. Myöskään muistin lisääminen ei onnistu. Vaikka ostaa uuden akun, uusia karttoja ei enää saa koska koko Eurooppa ei vaan mahdu.

   Huawein akkukäyttöisiin nettitikkuihin voi ostaa uuden akun, mutta vaihdossa kannattaa varautua myös siihen että kiinnitys/lukitus pisteet hajoavat. Toimivaa vanhaa uudella akulla voi kuitenkin käyttää teipin kanssa. Akku ei tuo mukanaan parempaa tietoturvaa, mutta säästöliekillä elävälle halpa ratkaisu.

   Lisäksi, uusi toisen valmistajan ”yhteensopiva” akku kyllä pitää sisällään sopivan johdon ja liittimen, mutta voi olla millin leveämpi. Näin akku uppoaa hyvin takakuoreen, mutta ei mahdu enää etukuoren syvennykseen. Ilman postikuluja homma maksoi minulle alle 20 euroa.

   Vanha akku pelittää yhä, mutta alkoi kuumumaan liikaa, joten halusin tuoreemman ettei vaan pala käsiin. Akku täytti tänä keväänä 6 vuotta.

   Tärkeintä noissa akkukäyttöisissä mokkuloissa on mielestäni se ettei niitä pidä pitää jatkuvasti latauksessa eikä säilyttää tyhjänä. Myöskään kuumuus tai pakkanen ei tee hyvää. Talvella kulkee mukana taskussa lämpimänä, jos tarvitsen ehdottomasti, muutoin täyteen ladattuna ja sammutettuna. Sisälle viedessäni annan laitteen myös lämmetä ennenkuin laitan virrat päälle.

   Jos ei juuri nyt tarvitse nettiä, tai yöllä, kannattaa sammuttaa wifi. Itse jätän laitteen kotona päälle. Sammutan harvemmin.


 • Alkuperäinen ajatus oli, ettei sitä virtaa saa omiin tarpeisiin, vaan tuo "mokkula" käyttää sitä ulospäin NASAlle/NSA:lle tai mihin ikinä, paitsi itse laitteen omistajalle ja siitä maksavalle - puhumattakaan tietosuojan katoamisesta, sillä jokin motiivi asialle täytyy olla.

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.