Koiran syöpä, joko on aika

Anonyymi

Koirallani on syöpä. Se on lenkillä välillä hidas, apaattinen perästävedettävä. Välillä se kulkee reippaasti, leikkii ja on iloinenkin. Meillä on toinenkin nuorempi koira, ja tiedän, että se masentuu kaverin poislähdöstä. Mieheni ja aikuinen poikani ei vielä millään haluaisi luovuttaa, mutta mielestäni energinen, aina iloinen ja vauhdikas menijä on muuttunut selvästi hitaaksi, perästä vedettäväksi. Koirani on vasta 6 v ja sydämeni särkyy, enkä haluaisi vielä luovuttaa, mutta onko jo aika?

7

327

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Et kai sinä sentään kuvittele, että kukaan voi keskustelupalstalla koiraa näkemättä asiaan kantaa ottaa? Kysy eläinlääkäriltä mielipidettä.

      • Anonyymi

        Otetaanhan täällä kantaa Punaisentuvan kenneliinkin, vaikkei kukaan ole käynyt siellä


    • Anonyymi

      Yksi koiristani kuoli verisyöpään 3 v 4 kk vanhana. Tasan viikon se sairasti ennenkuin meni koomaan. Lääkärissä käytiin ko. viikon ma-to joka päivä. Perjantaina se ei enää noussut jaloilleen. Makasi vain ja ainoastaan silmät seurasivat omia liikkeitäni.
      Sitä ennen koirassa ei ollut mitään vikaa. Oli aivan normaali koira.

      Raskaampaa kun olette tiennyt asian jo aiemmin. Minä en osannut kuvitellakaan että mistään syövästä olisi kysymys. Tosin en osannut ajatella mitään. Pieneläinklinikalle vietiin perjantaina aamulla aikaisin. Soitto tuli puolen päivän aikaan että koira kuoli röngteniin vietäessä.
      Itse sairauden syy selvisi kaikille myöhemmin kun kaikki kokeiden tulokset olivat tulleet.

      Raskasta se on, oli tiedossa tai ei. Mielestäni teidän kohdalla ennekaikkea koiran vointi on määräävä. Ette varmasti tekään haluaisi että se kärsii. Jos se muuten voi hyvin vaikka nyt hidas onkin, niin omasta mielestäni se hitaus ei ole syys luopua vielä.

    • Anonyymi

      Tekisin ehkä ratkaisut sen perusteella että lukisin tuottaako kyseinen syöpä kipuja tai muita oireita joiden kanssa kenenkään ei kuuluisi elää ihmisten kokemuksista. Moni asia muuttuu kehossa syövän myötä ja vain ne jotka ovat sen käyneet läpi tietävät miltä se tuntuu. Jaksamisen ailahtelu on täysin normaalia ja on oikein että tarkkailet teidän pientä noin tarkkaan.

      Me teimme tyhmästi aijemman kissamme kanssa kun yritimme niin pitkään menettämisen pelon takia. Kun vertasi toisiin kissoihin myöhemmin niin se ei ollut ollenkaan samanlainen käyttäytymiseltään. Sille oli vain niin sokeutunut että kissa liikkui vähitellen vähemmän ja ei reakoinut enää samaan malliin ruokaan kunnes ei enää halunnut syödä ollenkaan.

    • Oma sakuni kuoli verisyöpään 3 vuotta 4 kk vanhana. Sitä ennen ei ollut ollut sairas jotain ripulia lukuunottamatta.

      Kävin lääkärissä maanantai-torstai joka ikinen päivä. Tostaina se ei enää syönyt eikä juonut. Pejantaiaamuna kun heräsin se oli eteisen oven edessä makuulla. Katseli vaan kun liikuin siinä ja sitten tajusin että kaikki ei ole ok.
      Sanoin että nyt mennään ulos, ei tulosta. Yritin nostaa sitä mutta ei liikahtanutkaan. Se oli yläkerrassa oksentanut pariin paikkaan. Sielläkin se reppana oli käynyt vaikkeit muuten yläkerassa aikaa viettänyt.

      Huusin miehelleni, kello oli silloin aamulla 6.30 noin, että äkkiä ylös, koiran asiat on huonosti. Ei se reagoinut mihinkään. Seitsemältä olimme pieneläinklinikan oven takana. Mieheni peruutti kotona auton rapun eteen ja kantoi koiran sylissään autoon.

      Matkalla pieneläinklinikalle joka oli silloin Hämeentiellä, jouduimme käymään tankaamassa. Silloin hienoisesti nosti päätään että minne se ukko nnyt menee.

      Pieneläinkliniikalla sitä lähdettiin viemään heti jonnekin . Paareilla se vietiin autosta sisälle klinikalle, ei mitään hajua sillä ollut mistään. Silmät olivat kyllä auki mutta ei ne seurannut enää ketään tai mitään.

      Koira jäi sinne ja 11.30 soi puhelin. Tiesin heti mistä soitetaan. Olivat olleet viemässä koiraa röngteniin ja huomasivat että koira kuoli nyt.

      Oli se aika järkkyä, ei mitään ennen sitä ja vaikka viikon käytän lääkärissä, ei auta. Se oli yksityinen lääkäri, siis eläinlääkärikeskuksen lääkäri joka hoiti koiraa. Silloin viimeisenä käyntipäivänä sanoin että koiran persus heittää. Pyysi kävelyttämään siinä heidän pihallaan mutta ei just silloin heittänyt.

      Sitten perjantai-iltana soi puhelin noin klo 10 illalla ja hän kertoi minulle että koiran asiat on huonosti. Sanoin vaan että ei ole enää, se kuoli tänään puolen päivän aikaan pieneläinklinikalla.

      Tämmöstäkin on ollut, tuo lienee tuosta traagisemmasta päästä.

      Kun koskan ei tiedä etkä lääkäriinkään voi uskoa 100 varmasti.

      • Hei huomasin että olin anomyyninä vastannut jo, tosin en yhtä sekkaperäisesti. Yleensö kirjoitan omalla nimimerkilläni mutta jos olen liian kauan koneella, kone muutta sen itse. Sama tarina kuitenkin.


    • Anonyymi

      Valitettavasti se päätös täytyy tehdä itse. Kun koiran päivissä on selvästi enemmän kipua kuin hyviä hetkiä, ei se enää ole mitään elämisen arvoista elämää. Omalla koiralleni todettiin myös syöpä, tämäkin vasta 6v. Onneksi oli tuuria matkassa, eikä ollut levinnyt mihinkään ja leikkaus auttoi koiraa heti. Nyt käytiin taas toinen ihomuutos leikkaamassa pois, vielä ei tiedetä mikä on tilanne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5035
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3177
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1275
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe