Yksinhuoltajuudesta yhteishuoltajuuteen

Anonyymi

Lapsi syntyi avioliiton ulkopuolella. Tunnustin isyyden sosiaalitoimistossa. Isyyden tunnustamisen yhteydessä keskusteltiin huoltajuudesta. Jos oikein muistan huoltajuus annettiin äidille. En kuitenkaan allekirjoittanut paperia, jossa myöntäisin äideille yksinhuoltajuuden vaikka sitä pyydettiin.

Lapsen asiat tähän asti hoidettu hyvässä yhteisymmärryksessä kunnes yhtäkkiä ilman mitään neuvottelua äiti päättää muuttaa 130 km:n päähän uuden miehen luokse ilman keskustelematta asiasta minun tai lapsen kanssa. Tähän hänellä on toki täysi oikeus.

Kuinka voin saada itselleni mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti yhteishuoltajuuden. Katson äidin tavallaan polkeneen minun ja lapsen mielipiteitä. Lapsi täyttää kesällä 11 vuotta. Kyseessä on muutto Helsingistä pienelle maalaispaikkakunnalle jossa oletan lapseni haluavan pois.

Olenko yhteydessä vanhan vai uuden paikkakunnan sosiaalitoimistoon vai vienkö asian samantien lakimiehen kanssa käräjäoikeuteen. Lapsen äiti on itse töissä sosiaaliviranomaisena lastensuojelussa, joten hänellä on joka suhteessa tietoylivoima minua vastaan.

Kun lapsi on 12 vuotta hän voi päättää itse missä asuu. Oletan vuoden päästä lapseni haluavan takaisin asumaan Helsinkiin, jossa kaikki hänen ystävänsä ja harrastukset ovat.

Kaikki asiat ovat tähän mennessä sujuneet hyvin äidin kanssa.

4

98

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Mikäli et ole kirjoittanut sopimusta tai ei ole tuomioistuimen ratkaisua
   äiti ei ole lapsensa yksinhuoltaja-
   voit olla varma että tulee pitkä taistelu, paljon vaikeuksia eteen- koska
   äiti "sosiaaliviranomaisena" ja tulee käyttämään kaikki suhteet työnsä
   puolesta asiassa vieraannuttaessaan lapsen isästään- ja suvustaan
   tarkoitushakuisessa "viranomais-" menettelyssä. Ei siis missään
   tapauksessa mitään yhteyttä kunnan lastenvalvojaan, lastensuojeluun
   ns. "sosiaali-" toimeen; vaan suora yhteys yksityiseen asianajajaan esim.
   Juha Manner, Lotta Kroneldt, Turku.

   • Anonyymi

    Tähän vielä yksi kommentti: äiti on jättänyt lapset yksin kotiin kolmeksi yöksi työkiireiden takia useaan kertaan kevään aikana. Tästä löytyy varmat lasten lausunnot.

    Äidillä erittäin epävakaa persoonallisuus. Löytyy dataa netistä paljon. Tämä tietysti varmaan ei vaikuta asian käsittelyyn.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tähän vielä yksi kommentti: äiti on jättänyt lapset yksin kotiin kolmeksi yöksi työkiireiden takia useaan kertaan kevään aikana. Tästä löytyy varmat lasten lausunnot.

    Äidillä erittäin epävakaa persoonallisuus. Löytyy dataa netistä paljon. Tämä tietysti varmaan ei vaikuta asian käsittelyyn.

    ei tietenkään vaikuta- viimeiseen asti "lastensuojelun-" viranomaiset pitkittävät tarkoitushakuisesti prosessia "viranomais-" menettelyssä
    yhteistyössä äidin kanssa- sitten todetaan olosuhteiden/ lasten
    asumisen jo vakiintuneen äidin luona, jonka johdosta ei hyväksytä
    mitään muutosta lasten asumiseen ym...


  • Anonyymi

   Korjaanpa pari asiavirhettä tekstistäsi. Ensinnäkin 12v EI SAA itse päättää missä asuu, vaan 12 vuotiasta kuunnella käräjien käsittelyssä. Oikeus ottaa huomioon lapsen näkökannan, mutta lapsen toiveen mukaan käräjät eivät välttämättä tee päästöstä, mikäli lapsen toive on lapsen oman edun vastainen.

   Ja toisekseen miksi ihmeessä sinä OLETAT että lapsi haluaisi pois uudelta paikkakunnalta? Hän saattaa viihtyä siellä erinomaisen hyvin. Ja hänelle saattaa olla todella tärkeää, että saa asua äitinsä kanssa. Onko kyseessä tyttö vai poika? Esimerkiksi tytölle voi olla äärimmäisen tärkeää äidin tuki murrosiän nyt tullessa.

   Paljonko olet tavannut lasta aiemmin? Onko teillä ollut vuoroviikot? Mikäli olet tavannut lasta harvemmin, niin vaikea nähdä, miksi oikeus nyt katsoisi, että yhteishuoltajuudelle on tarvetta.

   Toki voit hakea yhteishuoltajuutta. Sitä haetaan käräjiltä, jos lapsen äiti ei siihen pyytämällä suostu. Jos välinne ovat riitaiset, sitä yhteishuoltajuutta EI myönnetä. Se myönnetään silloin, jos käräjät katsovat, että yhteishuoltajuuden vaatimalle yhteistyökyvylle on edellytykiä. Toki 11 hyvää vuotta puoltaa tätä. Nyt olisi kuitenkin tärkeää saada välit jälleen kuntoon lapsen äidin kanssa.

   Ja hei, 130km... Se ei ole mitään! Voit tavata lasta joka toinen viikonloppu ilman mitään ongelmia. Minun puolisoni lapsi muutti 650km päähän. ;) Silti säännölliset tapaamiset onnistuu.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Redrama tilittää itsemurha-suunnitelmastaan - Tämä sattuma pelasti: "Minulla oli ollut jo veitsi..."

   Räppäri on kertonut Instassa olevansa Minnesota-hoidossa päihderiippuvuuden takia. Vain elämää -ohjelmassa Redrama paljastaa, että päihderiippuvuus te
   Kotimaiset julkkisjuorut
   58
   5464
  2. Olit ihastunut minuun

   Tiedän sen vain.
   Ikävä
   92
   2473
  3. Nord Stream 1 -putki vuotaa kahdesta kohtaa - Saksa epäilee sabotaasia

   Saksa epäilee sabotaasia https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/de63783e-7ae3-489f-a086-607fe43ab42a Saksa epäilee tahallisuutta "Saksalaisen Der Tages
   Maailman menoa
   277
   2105
  4. 237
   2033
  5. Ensitreffit alttarilla: Kouvolan komistus Miikka yllättää Henni-vaimon: "Sie oot toivonut sitä..."

   Miikka ja Henni on kyllä söpö pari. Onhan siinä romantiikkaa, kun Miikka hurauttaa "valkealla ratsullaan", valkealla pakettiautolla, hakemaan tuoretta
   Ensitreffit alttarilla
   7
   1665
  6. Martina ei osaa kirjoittaa

   Jälleen upea taidonnäyte tämän peruskoulun rimaa hipoen läpäisseen Martinan kirjoitustaidosta. Eilen stoorissa kulmienvärjäys ja teksti: näillä kelpaa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   378
   1582
  7. Nalle mä rakastan sua :)

   Oon hehkulamppu ja haluun sut ja sua :) Sua parempaa ei oo eikä tuu :)
   Romantiikka
   287
   1267
  8. Ketkä räjäyttivät Nord Stream I ja II kaasuputket?

   Suomessa jo "tiedetään" syyllinen, jos kuuntelemme hurjimpia syytöksiä - jopa 'Mainilan laukaukset' |1 ovat nousseet esille --- .. muualla EU-Euroopa
   Maailman menoa
   297
   1168
  9. Kenellä on suurin motiivi sabotoida Nord Streamin kaasuputkea..

   Muistin virkistämiseksi..... https://www.savonsanomat.fi/uutissuomalainen/3180533
   Maailman menoa
   197
   1097
  Aihe