Samsung Galaxy J3 (2016) päivitykset

Anonyymi

Mulla on otsikossa mainittu älypuhelin ja wikipedian mukaan sille olisi pitänyt tulla käyttöjärjestelmäpäivityksiä alkuperäisen Android 5.1.1 "Lollipopin" jälkeen Android 6.0 "Marshmallow" versioon ja vielä senkin jälkeen Android 7.0 Nougat -versioon mutta mulle ei ole parin Lollipopin päivityksen jälkeen tullut mitään päivityksiä. Manuaalisella tarkistuksella näyttää vaan että uusimmat päivitykset on jo asennettu vaikka tietoturvan taso on tammikuulta 2018.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Samsung_Galaxy_J3_(2016)

Mitäs helvetin paskaa se tämmöinen vittuilu oikein on??!!
"Joo kyllä on päivityksiä tullut... mutta ei sulle, et kai sinä luullut että päivityksiä sulle tarjottaisi jollet tiedä salaisia sisäpiirin kädenheilautuksia!" perkele...

37

988

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nykyiset neljännesvuosittaisten tietoturvapäivitysten mallit²
      Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, Galaxy S8 Lite, Galaxy Huomautus FE
      Galaxy A5 (2016), Galaxy A6, Galaxy A6 , Galaxy A7 (2018)
      Galaxy A8 (2018), Galaxy A8 Star, Galaxy A8s, Galaxy A9 (2018)
      Galaxy A2 Core, Galaxy A10, Galaxy A20, Galaxy A20e, Galaxy A30, Galaxy A40, Galaxy A50, Galaxy A60, Galaxy A70
      Galaxy J2 (2018), Galaxy J2 Core, Galaxy J3 (2017), Galaxy J3 Top
      Galaxy J4, Galaxy J4 , Galaxy J4 Core, Galaxy J5 (2017), Galaxy J6, Galaxy J6
      Galaxy J7 (2017), Galaxy J7 Duo, Galaxy J7 Max, Galaxy J7 Neo, Galaxy J7 Top, Galaxy J7 Prime2, Galaxy J7 , Galaxy J8
      Galaxy M10, Galaxy M20, Galaxy M30
      Galaxy Tab A (2017), Galaxy Tab A 10.5 (2018), Galaxy Tab A 10.1 (2019), Galaxy Tab A 8 Plus (2019), Galaxy Tab Active2
      Galaxy Tab S4, Galaxy Tab S5e, Galaxy Tab E 8 Päivitä, Galaxy View2
      Nykyisten muiden säännöllisten suojauspäivitysten mallit²
      Galaxy A3 (2016), Galaxy A3 (2017), Galaxy A7 (2017)
      Galaxy J3 Pop, Galaxy J5 (2016), Galaxy J5 Prime, Galaxy J7 (2016), Galaxy J7 Prime, Galaxy J7 Pop
      Galaxy Tab A 10.1 (2016), Galaxy Tab S2 L Päivitä, Galaxy Tab S2 S Päivitä, Galaxy Tab S3
      ¹ Kuukausittaisten tietoturvapäivitysten mallien luetteloa voidaan muuttaa, kun tavallinen tukikausi päättyy.
      Jotkin operaattorit voivat myös tukea neljännesvuosittaisia ​​päivityksiä kaikkiin edellä lueteltuihin nykyisiin malleihin.

      ² Turvapäivitysten mallien luetteloa voidaan muuttaa, ja se tarkistetaan säännöllisesti.

      Päivitä Wlanin/Wi-fin kanssa muuten ei onnistu!

      • Anonyymi

        Olen kokeillut manuaalista päivitystä niin wlanin kuin 4G:nkin kautta mutta ei tipu.

        Ei taida olla J3 (2016) tuossa listassa. Helevettiäkö ne tekee noin paljon eri malleja jos ei sitten huvita päivityksiä niihin kaikkiin tehdä? Perkele toimiva vehje pitäisi heittää romuksi vain sen takia että valmistaja ei jaksa tehdä päivityksiä sille?
        Tällainen pitäisi kieltää koska aiheuttaa turhaa elektroniikkaromua. Jos kerran jotain valmistavat niin se on myös ylläpidettävä sitten eikä jättää tällä tavalla oman onnensa nojaan!

        Ei kyllä nykyään kannata mitään ostaa kun kaikki firmat ovat pelkkiä roistoja, tulostinfirmat kiskovat mustepatruunoista enemmän kuin kokonainen tulostin maksaa ja lopettavat kohta patruunoiden valmistuksen kokonaan että olisi pakko ostaa taas uusi tulostin, puhelimia ei päivitetä, partakoneiden varateriä ei valmisteta tai ne hinnoitellaan taas mielettömän hintaisiksi, laitteet kasataan niin ettei niitä voi korjata, saatana ihan täyttä kusetusta kaikkiaan!!


      • Anonyymi

        Meneekö tähän Nokia 210/106/130/216 noilla puhe ja tekstit kulkee


    • Anonyymi

      Katso tietoa laitteesta asetuksissa. Bing mallinumero. En usko että Samsung versio päivittää F eli nordic malleja. Nuo koskee usa tai muita malleja isoissa maissa. Jos et saa over the air niin ei mallille ole päivityksiä. Voit kääntyä kolmannen osapuolen softaan esim. lineageos.

      Lollipop on hyvä. Et menetä oikeastaan mitään kun et saa 6 tai 7.
      Suosittelen muokkaamaan kaikkee mitä pystyt. Asenna useita netiselaimia ja tutustu niiden ominaisuuksiin. Asenna eri launcher ja tutustu niihin. Voi aluksi olla huono mutta jos käytät aikaa muokkaamiseen niin saat ainakin jotkut huonot asiat pois.

      Puhelimen akku alkaa mennä huonoksi kahden vuoden jälkeen. Sammuilee, kuumenee, täytyy ladata useammin tai pitää latauksessa koko ajan. Ei kestä päivää käyttämättömänä tai jää hyvin vähän virtaa illaksi. Varo jos alkaa akku paisua voi vahingoittaa puhelimen rakennetta. Tulee hankki uusi akku tai vaihtaa laite jos akku on paisunut.

      • Anonyymi

        Suosittelet siis asentamaan puhelimen täyteen roskaa ja luultavasti haittaohjelmia, miksi ihmeessä?


      • Anonyymi

        Lineage Os on paras jos sellaisen saa malliin. On puhdas Android ja nopeat päivitykset.


      • Anonyymi

        Kyllähän tuolla oli F-kirjain seassa mallinumerossa, F eli Fail vai onko se F eli Fucktard eli Pohjoismaisille asiakkaille näytetään persettä? Muut saavat paremmat autotkin, isommilla moottoreilla, paremmilla varusteilla, edullisemmalla hinnalla mutta te ette saa siellä Pohjolassa, ainakaan Suomessa muuta kuin kakkoslaatuiset paskat.
        Mainosten mukaan tässä puhelimessa piti olla FullHD videokamerakin mutta eeeeiihän semmoista nyt teille sinne Suomeen voida laittaa, 720 resoluutio välttää teille kusetettaville paskoille vaikka mainos muuta väittääkin. Hienommat versiot on tarkoitettu paremmille ihmisille muihin maihin, teiltä Suomalaisilta vain kynitään rahat paskoista tuotteista ihan vaan vittuilun vuoksi.


    • Anonyymi

      Sellaisia androidit on, reikiä täyttä ja päivityksiä et saa.
      Toista sen on iPhonen kanssa, siinä tulee päivityksiä vuosia.

    • Anonyymi

      Google päivitti vihdoin Android-versiotilaston: Android 9 Pie löytyy joka kymmenennestä Android-laitteesta

      Google on vihdoin eilen avatun I/O-kehittäjätapahtumansa yhteydessä päivittänyt myös verkkosivuiltaan löytyvän tilaston eri Android-versioiden yleisyydestä.

      Google päivitti aiemmin tilastoa jopa kuukausittain, mutta päivitykset loppuivat 26. lokakuuta 2018. Sen jälkeen tilastoon ei oltu saatu yli puoleen vuoteen mitään päivitystä ennen eilistä.

      Yleisesti on epäilty, ettei Google ole halunnut päivittää tilastoa, koska sen tiedot eivät ole olleet sille kovin mairittelevia: ne ovat kertoneet uusien Android-versioiden hitaasta yleistymisestä osana Androidin massiivista laitekantaa, jonka Google muuten eilen myös kertoi kasvaneen jo 2,5 miljardiin aktiiviseen, käytössä olevaan Android-laitteeseen.

      26. lokakuuta julkaistussa tilastossa ei vielä tuolloin näkynyt lainkaan 6. elokuuta Googlen omille Pixel-puhelimille julkaisemaa toistaiseksi uusinta Android-käyttöjärjestelmäversiota Android 9 Pieta.

      Nyt eilen julkaistussa päivitetyssä tilastossa Android 9 Pien osuus Android-laitteista on 10,4 prosenttia, 9 kuukautta ensijulkaisunsa jälkeen. Edeltäviltä Nougatilta ja Oreolta kesti 10 prosenttiin yltämiseen 10 kuukauden päivät, joten Android-päivitysten eteneminen näyttää hitusen kohentuneen.

      Toiseksi uusin Android Oreo, yhteenlaskettuna 8.0- ja 8.1-versioina, on nyt suosituin yksittäinen Android-versio 28,3 prosentin osuudella. Lokakuun lopulta Oreon osuus on kasvanut 6,8 prosenttiyksiköllä samanaikaisesti, kun vanhempien versioiden osuudet ovat laskeneet.

      Toisaalta 42,1 prosenttia Android-laitteista on vielä Nougatia vanhemmissa versioissa, eli versioissa, jotka on julkaistu 2015 tai aiemmin.

      Syy Android-laitteiden verkkaiseen päivittymiseen on tietenkin laaja käytössä oleva Android-laitekanta sekä valmistajien hitaus päivitysten valmistelussa ja julkaisussa omille laitteilleen. Päivitysten nopeus ei ole kuin osittain Googlen käsissä, ja sen hankkeet päivitysten kehittämisen helpottamiseksi kuten Project Treble, ovat parantaneet tilannetta vain niukasti.

      Samanaikaisesti kokonaan itse päivityksistä vastaava Apple on pitänyt esillä sen uusien iOS-käyttöjärjestelmäversioiden nopeaa yleistymistä. Apple on päivittänyt viimeksi 24. helmikuuta verkkosivuilleen tiedon, että viime syksynä julkaistu iOS 12 löytyy jo yli 80 prosentista iOS-laitteita.

      Googlella on siis vielä kirittävää aika lailla. Hyvä asia on, että se on nyt lupautunut kertomaan tilanteesta tilaston päivittämisellä noin neljännesvuosittain. Julkisuus asian ympärillä kun todennäköisesti kirittää tilannetta kohti parempaa ainakin paremmin kuin lukujen peittely.

      https://mobiili.fi/2019/05/08/google-paivitti-vihdoin-android-versiotilaston-android-9-pie-loytyy-joka-kymmenennesta-android-laitteesta/

      • Anonyymi

        Android-laitteiden tukiaika on nykyisin puolet liian lyhyt, ja siihen pitäisi saada muutos.

        Mietitäänpä, mitä kehitystä puhelimissa on tapahtunut viimeisen viiden vuoden aikana? Peruskäyttäjän kannalta ei juuri mitään, kamerat ovat parantuneet ja näytöt suurentuneet. Viisi vuotta vanha puhelin riittää mainiosti keskivertokäyttäjälle, jos ohjelmistopuoli on kunnossa.

        Mutta ei, 5 vuotta vanhojen Androidien tietoturva on retuperällä, eivätkä kaikki apit enää toimi niin vanhoissa laitteissa. Lisäksi ohjelmisto hidastuu ajan oloon. Onneksi tehdasasetusten palauttaminen palauttaa laitteen alkuperäisen suorituskyvyn, ja hassua kyllä myös vanhojen Android-laitteiden akunkesto paraneee roimasti tehdaspalautuksen myötä. Tietoturvapäivitysten puutteen aiheuttamia ongelmia ei kuitenkaan voi korjata muutoin kuin ruuttaamalla, ja myös roottaamiseen liittyy ongelmia.

        Ostamme uusia puhelimia uudemman ohjelmiston vuoksi. Ohjelmisto on isoin syy puhelinkaupoillle lähtemiseen, mikä on väärin. Android-haittaohjelmat ovat oikea vitsaus niissä kehitysmaissa, joissa ihmillä ei ole varaa puhelimen säännölliseen uusimiseen parin vuoden välein.


    • Anonyymi

      Mietin vakavasti siirtymistä perus nokia puhelimiin, en muutenkaan soittele turhia ja viestittele enää.
      Tietokone kotona sillä hoitaa jutut. Säästää vuodessa pitkän pennin, n 150€

      • Anonyymi

        Peruspuhelin on paljon parempi pitää mukana taskussa ja akkukin kestää piiitkäään, vaikka puhuisi!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Peruspuhelin on paljon parempi pitää mukana taskussa ja akkukin kestää piiitkäään, vaikka puhuisi!!

        Etenkin jos lähtee pidemmälle patikointireissulle esimerkiksi Lappiin niin reppuun mukaan.


    • Anonyymi

      Kaikki suomalaiset ovat vähentäneet selvästi puhelimessa puhumista, mutta erityisesti nuoret. Alle 25-vuotiaista vain puolet soittaa puhelimella päivittäin, useat eivät edes viikoittain.
      Mutta silloin kun vielä otetaan ja soitetaan, soitetaan yleensä yhteen tiettyyn numeroon.

      Kuka mahtaa olla näin merkittävä henkilö?

      Äiti tietenkin!

      • Anonyymi

        ^eikö muka isälle soiteta?


    • Anonyymi

      Päivitystilanteen voi tarkistaa Android-puhelimen asetuksista. Sieltä löytyvä Android-turvaustaso-niminen kohta kertoo, minkä kuukauden turvatasolla päivitykset ovat. Optimaalinen tilanne olisi, että kuukausi on se, jota parhaillaan eletään.

      Wiredin mukaan Security Research Labin selvitys kuitenkin paljastaa, että edes tämä ei ole takuu puhelimen päivitysten ajan tasalla olemisesta. Tietoturvayhtiö testasi 1200 Android-puhelinta ja havaitsi, että moni valmistaja väittää laitteensa turvatason olevan ajan tasalla, vaikkei näin ole.

      Tietoturvatutkijat Karsten Nohl ja Jakob Lell kutsuvat ilmiötä ”korjausaukoksi”. Siinä valmistajat jättävät osan Googlen kuukausittaisiin päivityskokonaisuuksiin kuuluvista päivityksistä pois.


      Joskus valmistajat vain vaihtavat päivitystason päivämäärää tekemättä mitään muutoksia.

      – Joskus valmistajat vain vaihtavat päivitystason päivämäärää tekemättä mitään muutoksia. Ilmeisesti markkinointisyistä he säätävät päivämäärää sen mukaan, mikä näyttää parhaalta, Nohl sanoi Hack in the Box -tietoturvakonferenssissa Wiredin mukaan.

      Monessa tapauksessa päivitysten jääminen pois saattaa johtua myös inhimillisistä virheistä.

      Valmistajien keskuudessa oli suurta vaihtelua päivitystason ilmoittamisen rehellisyydessä. Parhaiten pärjäsivät Google Pixel-puhelimillaan, Sony, Samsung sekä Suomessa tuntematon Wiko.

      Keskimäärin 1–3 päivitystä puuttui Xiaomin, OnePlusin ja Nokian (HMD:n) puhelimista.

      3–4 päivitystä puuttui HTC:n, Huawein, LG:n ja Motorolan laitteista.

      Vielä tätäkin heikommin pärjäsivät TCL ja ZTE.

      Selvityksessä ilmeni myös, että edullisissa puhelimissa oli merkittävästi enemmän paikkaamattomia haavoittuvuuksia kuin huippumalleissa.

      Google sanoi arvostavansa selvitystä ja huomautti, että Androidin sisäänrakennetut turvaominaisuudet suojaavat monissa tapauksissa paikkaamattomiltakin aukoilta. Lisäksi moni tutkituista laitteista ei ollut Googlen sertifioima.

      Android-laitteiden hakkerointi on käytännössä hankalaa ja se vaatii erityisosaamista useiden haavoittuvuuksien yhdistelemisestä. Käytännössä tavallisia käyttäjiä vastaan hyökätään useimmiten troijalaisilla eli haittaohjelmatoimintoja sisältävillä sovelluksilla.

      Tavallisen käyttäjän on ollut mahdotonta tietää, mitkä puhelimet sisältävät luvatut päivitykset. Nyt se on mahdollista, sillä tutkijat julkaisivat Google Playsta ladattavissa olevan SnoopSnitch-sovelluksen. Se kertoo, mitkä päivitykset puhelimesta todellisuudessa puuttuvat.

      Sovellus ei korjaa tietoturva-aukkoja. Se voi kuitenkin poistaa puhelimen omistajan katteettoman turvallisuuden tunteen. Julkaistu: 13.4.2018 13:11

      • Anonyymi

        Hakkerointi on niin hankalaa kuin asentaa google play kaupasta sovelluksen puhelimeen, se sovelluksen asennus on kuin arpapeliä, siinä on tai ei ole haittaohjelmia ja aukkoja ulkopuolisille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hakkerointi on niin hankalaa kuin asentaa google play kaupasta sovelluksen puhelimeen, se sovelluksen asennus on kuin arpapeliä, siinä on tai ei ole haittaohjelmia ja aukkoja ulkopuolisille.

        Haittasovelluksilta suojautuminen Google Play Protectin avulla
        Google Play Protect auttaa huolehtimaan laitteesi turvallisuudesta.

        Se suorittaa Google Play Kaupan sovelluksille tietosuojatarkistuksen ennen niiden lataamista.
        Se tarkistaa, onko laitteelle ladattu mahdollisesti haitallisia sovelluksia muista lähteistä. Haitallisia sovelluksia kutsutaan myös haittaohjelmiksi.
        Se varoittaa sinua, jos mahdollisesti haitallisia sovelluksia löytyy, ja poistaa haitalliseksi tiedetyt sovellukset laitteeltasi.
        Se varoittaa sinua havaitessaan ei-toivottujen ohjelmistojen käytännön vastaisia sovelluksia, jotka piilottavat tai vääristävät tärkeitä tietoja.
        Google Play Protectin toiminta
        Google Play Protect tarkistaa sovelluksia niiden asennuksen yhteydessä. Lisäksi se tarkistaa laitteen säännöllisesti. Jos palvelu havaitsee mahdollisesti haitallisen sovelluksen, se saattaa tehdä seuraavaa:

        Palvelu voi antaa varoituksen. Saat ilmoituksen, kun laitteelle haitallinen sovellus havaitaan. Poista sovellus valitsemalla ilmoituksessa Poista. Google Play Protect saattaa myös poistaa sovelluksen käytöstä, jotta se ei ole käynnissä poistamiseen asti.
        Palvelu voi poistaa sovelluksen automaattisesti. Joissakin tapauksissa saat haitallisen sovelluksen havaitsemisen jälkeen ilmoituksen sovelluksen poistamisesta.
        Haittaohjelmien torjunnan toiminta
        Sovelluksen suojauksen tarkistaminen
        Voit tarkistaa Google Play Protectin tilan laitteellasi:

        Avaa Android-laitteen Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
        Valitse Valikko Valikko ja sitten Play Protect.
        Etsi laitteesi tilatiedot.
        Google Play Protectin käyttöönotto ja käytöstä poistaminen
        Google Play Protect on oletuksena käytössä, mutta voit poistaa sen käytöstä. Turvallisuussyistä suosittelemme, että Google Play Protect on aina käytössä.

        Google Play Protectin käyttöönotto ja käytöstä poistaminen
        Haittasovellustarkistuksen parantaminen
        Jos asennat sovelluksia Google Play Kaupan ulkopuolella sijaitsevista tuntemattomista lähteistä, Play Protect voi lähettää Googlelle tietoja kyseisistä sovelluksista. Näiden tietojen avulla Google pystyy suojaamaan käyttäjiä paremmin haitallisilta sovelluksilta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Haittasovelluksilta suojautuminen Google Play Protectin avulla
        Google Play Protect auttaa huolehtimaan laitteesi turvallisuudesta.

        Se suorittaa Google Play Kaupan sovelluksille tietosuojatarkistuksen ennen niiden lataamista.
        Se tarkistaa, onko laitteelle ladattu mahdollisesti haitallisia sovelluksia muista lähteistä. Haitallisia sovelluksia kutsutaan myös haittaohjelmiksi.
        Se varoittaa sinua, jos mahdollisesti haitallisia sovelluksia löytyy, ja poistaa haitalliseksi tiedetyt sovellukset laitteeltasi.
        Se varoittaa sinua havaitessaan ei-toivottujen ohjelmistojen käytännön vastaisia sovelluksia, jotka piilottavat tai vääristävät tärkeitä tietoja.
        Google Play Protectin toiminta
        Google Play Protect tarkistaa sovelluksia niiden asennuksen yhteydessä. Lisäksi se tarkistaa laitteen säännöllisesti. Jos palvelu havaitsee mahdollisesti haitallisen sovelluksen, se saattaa tehdä seuraavaa:

        Palvelu voi antaa varoituksen. Saat ilmoituksen, kun laitteelle haitallinen sovellus havaitaan. Poista sovellus valitsemalla ilmoituksessa Poista. Google Play Protect saattaa myös poistaa sovelluksen käytöstä, jotta se ei ole käynnissä poistamiseen asti.
        Palvelu voi poistaa sovelluksen automaattisesti. Joissakin tapauksissa saat haitallisen sovelluksen havaitsemisen jälkeen ilmoituksen sovelluksen poistamisesta.
        Haittaohjelmien torjunnan toiminta
        Sovelluksen suojauksen tarkistaminen
        Voit tarkistaa Google Play Protectin tilan laitteellasi:

        Avaa Android-laitteen Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
        Valitse Valikko Valikko ja sitten Play Protect.
        Etsi laitteesi tilatiedot.
        Google Play Protectin käyttöönotto ja käytöstä poistaminen
        Google Play Protect on oletuksena käytössä, mutta voit poistaa sen käytöstä. Turvallisuussyistä suosittelemme, että Google Play Protect on aina käytössä.

        Google Play Protectin käyttöönotto ja käytöstä poistaminen
        Haittasovellustarkistuksen parantaminen
        Jos asennat sovelluksia Google Play Kaupan ulkopuolella sijaitsevista tuntemattomista lähteistä, Play Protect voi lähettää Googlelle tietoja kyseisistä sovelluksista. Näiden tietojen avulla Google pystyy suojaamaan käyttäjiä paremmin haitallisilta sovelluksilta.

        Eipä ole toiminut tähän mennessä, miten niitä yleensä pääsee sinne ladattavaksi kun nekin muka tarkistetaan.
        Kyllä android on roskaa.


      • Anonyymi

        2011 lähtien kovaa käyttöä,haittaohjelmia ei ole ollu eikä muutakaan ongelmaa.

        Play Protect ollu android 8 -

        Käyttäjässä vika.

        Vähän sama juttu kun toisille tulee sähköpostiin kokoajan jotain.

        Google siivoo kauppaa.

        ite en ymmärrä miten joku voi rakastua iphoneen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        2011 lähtien kovaa käyttöä,haittaohjelmia ei ole ollu eikä muutakaan ongelmaa.

        Play Protect ollu android 8 -

        Käyttäjässä vika.

        Vähän sama juttu kun toisille tulee sähköpostiin kokoajan jotain.

        Google siivoo kauppaa.

        ite en ymmärrä miten joku voi rakastua iphoneen

        Eli kaikki on vain valetta haittaohjelmista, ei niitä oikeasti ole niinkö?
        https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000005955122.html

        En kyllä ymmärrä miten voit rakastu androidiin, nukutko sen kanssa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli kaikki on vain valetta haittaohjelmista, ei niitä oikeasti ole niinkö?
        https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000005955122.html

        En kyllä ymmärrä miten voit rakastu androidiin, nukutko sen kanssa?

        Itse olen törmännyt pariin Android-haittaohjelmaan, eikä torjuntatyökaluista ollut hyötyä kummassakaan tapauksessa.

        Toinen oli kryptolouhia, ja toinen esitteli ihmeellisiä mainoksia ihmeellisissä paikoissa. Molemmat hidastivat laitetta ja kryptolouhia tuhosi akunkeston, mutta tekniikkaan perehtymätön ei todennäköisesti olisi tajunnut ongelmien aiheuttajaa.

        En enää uskalla asentaa tuntemattomia sovelluksia Google Playsta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli kaikki on vain valetta haittaohjelmista, ei niitä oikeasti ole niinkö?
        https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000005955122.html

        En kyllä ymmärrä miten voit rakastu androidiin, nukutko sen kanssa?

        Apple vahvisti: App Storesta levisi haittaohjelmia miljooniin iPhone-puhelimiin
        https://www.is.fi/digitoday/art-2000000996037.html

        Tätä se Digitaalisuus teettää....................................................................................................

        toisaalta voihan se vaara vaania jo nurkantakana esim karhu tulee vastaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse olen törmännyt pariin Android-haittaohjelmaan, eikä torjuntatyökaluista ollut hyötyä kummassakaan tapauksessa.

        Toinen oli kryptolouhia, ja toinen esitteli ihmeellisiä mainoksia ihmeellisissä paikoissa. Molemmat hidastivat laitetta ja kryptolouhia tuhosi akunkeston, mutta tekniikkaan perehtymätön ei todennäköisesti olisi tajunnut ongelmien aiheuttajaa.

        En enää uskalla asentaa tuntemattomia sovelluksia Google Playsta.

        Eipä sieltä Playsta tarvitse asentaa kuin tunnettujen valmistajien sovelluksia. Niiden joukosta löytyy käytännössä kaikki hyödyllinen eikä tarvitse mennä pienempiin valmistajiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä sieltä Playsta tarvitse asentaa kuin tunnettujen valmistajien sovelluksia. Niiden joukosta löytyy käytännössä kaikki hyödyllinen eikä tarvitse mennä pienempiin valmistajiin.

        Mistä sen tietää että on tunnettu valmistaja, niissäkin kun on haittaohjelmia esim. jos on tunnettu idiootti tai väärennetty ohjelmisto.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Apple vahvisti: App Storesta levisi haittaohjelmia miljooniin iPhone-puhelimiin
        https://www.is.fi/digitoday/art-2000000996037.html

        Tätä se Digitaalisuus teettää....................................................................................................

        toisaalta voihan se vaara vaania jo nurkantakana esim karhu tulee vastaan

        Tuliko pupu pöksyyn ja piti kaivaa jotain applea vastaan?
        Kuuleppa kun tuo on hyvin vanha uutinen ja pikku lipsahdus, en ole sanonut ettei se mahdollista olisi mutta google play on 99,9% vaarallisempi kuin applen appstore.
        Appleen ei haittaohjelmia tule vaikka asentelet mitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä sen tietää että on tunnettu valmistaja, niissäkin kun on haittaohjelmia esim. jos on tunnettu idiootti tai väärennetty ohjelmisto.

        Nimestä, kommenteista, appin valmistajan sivuilta. Väärennöksiä on erittäin harvoin liikkeellä virallisessa play kaupassa.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Itsellä on F-Secure puhelimessa eikä ole haittaohjelmat häirinneet Samsung j5 2016 toimii vieläkin yhtä hyvin kuin uutena. Seuraavakin puhelin Samppa, joko a7 tai uutuus A50.

      • Anonyymi

        Moinen on erittäin turhake. Ei suojaa käytännössä miltään ja toimii 99% turhanpäitten taustalla vieden akkua ja tehoja . Lisäksi tästä kaikesta joutuu maksamaan..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moinen on erittäin turhake. Ei suojaa käytännössä miltään ja toimii 99% turhanpäitten taustalla vieden akkua ja tehoja . Lisäksi tästä kaikesta joutuu maksamaan..

        Mutta androidissa on syytä olla suojaus, silti se ei juurikaan tuhansia haittaohjelmia vastaan välttämättä auta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta androidissa on syytä olla suojaus, silti se ei juurikaan tuhansia haittaohjelmia vastaan välttämättä auta.

        Ei tarvita mitään humpuukkisuojausta..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta androidissa on syytä olla suojaus, silti se ei juurikaan tuhansia haittaohjelmia vastaan välttämättä auta.

        Platform-suojausarkkitehtuuri
        Android pyrkii olemaan turvallisin ja käyttökelpoisin mobiilialustojen käyttöjärjestelmä uudelleensuuntaamalla perinteiset käyttöjärjestelmän turvatarkastukset seuraavasti:

        Suojaa sovellus- ja käyttäjätiedot
        Suojaa järjestelmän resursseja (mukaan lukien verkko)
        Anna sovelluksen eristys järjestelmästä, muista sovelluksista ja käyttäjältä
        Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi Android tarjoaa nämä keskeiset suojausominaisuudet:

        Vankka tietoturva OS-tasolla Linux-ytimen kautta
        Pakollinen sovellushiekkalaatikko kaikille sovelluksille
        Turvallinen prosessointiyhteys
        Sovelluksen allekirjoittaminen
        Sovelluksen määrittelemät ja käyttäjän myöntämät käyttöoikeudet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tarvita mitään humpuukkisuojausta..

        Ei niin jos tykkää että kaikki tiedot vuotaa rikollisille.


    • Anonyymi

      Linux Security
      Android-alustan perustana on Linux-ydin. Linux-ydin on ollut laajalti käytössä jo vuosia, ja sitä käytetään miljoonissa turvallisuusherkissä ympäristöissä. Historiaansa, että tuhannet kehittäjät ovat jatkuvasti tutkineet, hyökänneet ja vahvistaneet, Linuxista on tullut vakaa ja turvallinen ydin, jota useat yritykset ja turvallisuusalan ammattilaiset luottavat.

      Liikkuvan tietotekniikan pohjana Linux-ydin tarjoaa Androidille useita keskeisiä suojausominaisuuksia, kuten:

      Käyttäjäpohjainen käyttöoikeusmalli
      Prosessin eristäminen
      Laajennettava mekanismi suojatulle IPC: lle
      Kyky poistaa ytimen tarpeettomat ja mahdollisesti epävarmat osat
      Monikäyttäjänä toimivana käyttöjärjestelmänä Linux-ytimen keskeinen turvallisuustavoite on erottaa käyttäjäresurssit toisistaan. Linux-suojausfilosofia on käyttäjän resurssien suojaaminen toisiltaan. Näin ollen Linux:

      Estää käyttäjän A lukemasta käyttäjän B tiedostoja
      Varmistaa, että käyttäjä A ei tyhjennä käyttäjän B muistia
      Varmistaa, että käyttäjä A ei tyhjennä käyttäjän B prosessorin resursseja
      Varmistaa, että käyttäjä A ei tyhjennä käyttäjän B laitteita (esim. Puhelin, GPS, Bluetooth)
      Sovelluksen hiekkalaatikko
      Android-sovellusten suojaus on sovellushiekkalaatikossa, joka eristää sovelluksia toisistaan ​​ja suojaa sovelluksia ja järjestelmää haittaohjelmilta. Lisätietoja on sovelluksen hiekkalaatikossa .

      Järjestelmän osio ja vikasietotila
      Järjestelmäosio sisältää Android-ytimen sekä käyttöjärjestelmän kirjastot, sovelluksen ajonaikat, sovelluskehykset ja sovellukset. Tämä osio on asetettu vain luku -tilaan. Kun käyttäjä käynnistää laitteen vikasietotilaan, laitteen omistaja voi käynnistää kolmannen osapuolen sovellukset manuaalisesti, mutta niitä ei käynnistetä oletusarvoisesti.

      Tiedostojärjestelmän käyttöoikeudet
      UNIX-tyylisessä ympäristössä tiedostojärjestelmän oikeudet varmistavat, että yksi käyttäjä ei voi muuttaa tai lukea toisen käyttäjän tiedostoja. Androidissa jokainen sovellus toimii omana käyttäjänä. Ellei kehittäjä jaa tiedostoja erikseen muiden sovellusten kanssa, toisen sovelluksen luomia tiedostoja ei voi lukea tai muuttaa toisella sovelluksella.

      Turvallisuuden parantama Linux
      Android käyttää Security-Enhanced Linux (SELinux) -käyttöjärjestelmää käyttääkseen pääsynvalvontapolitiikkaa ja luoda pakollisen pääsynvalvonnan (mac) prosesseissa. Lisätietoja on Security-Enhanced Linuxissa Androidissa .

      Vahvistettu käynnistys
      Android 6.0 ja uudemmat versiot tukevat vahvistettua käynnistys- ja laitekartta-todellisuutta. Vahvistettu käynnistys takaa laitteen ohjelmiston eheyden luotettavasta laitteiston juuresta järjestelmän osioon asti. Käynnistyksen aikana jokainen vaihe salaa varmasti seuraavan vaiheen eheyden ja aitouden ennen sen suorittamista.

      Android 7.0 ja uudempi tukee tiukasti valvottua vahvistettua käynnistystä, mikä tarkoittaa, että vaarantuneet laitteet eivät voi käynnistää.

      • Anonyymi

        Hienostippa osaat kopioida mainoksia, mutta se ei muuta tosiasioita.


      • Anonyymi

        Linuxista on tullut vakaa ja turvallinen ydin, jota useat yritykset ja turvallisuusalan ammattilaiset luottavat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    6. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3035
    7. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3035
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3029
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3026
    Aihe