Järjetöntä hölynpölyä

Hoitohenkilöstöä näyttää lausuntojen perusteella olevan ihan älykästä porukkaa. Mutta miten ihmeessä heistä ei kukaan osaa yhtään ajatella omilla aivoillaan? Olen kuulemma sairaudentunnoton, kun en tunnusta olevani sairas. No en todellakaan tunnusta sellaista, mitä en tunne olevani. Voin henkisesti ihan hyvin. Pitäisikö ruveta voihkimaan ja kiemurtelemaan, kuinka sairas ollenkaan? En ole koko elämäni aikana kuullut järjettömämpää kuin nämä psykiatrian väittämät "sairauden pahenemisessa" ja " sairaudentunnottomuuksista". On mahdotonta enää päästä terveiden kirjoihin, jos psykiatrian kanssa joutuu tekemisiin. Sitä on ikuinen sairas, vaikka voisi aivan loistavasti. Koen koko psykiatrian jonninjoutavaksi hölynpölyksi. Ihan naurettavia väittämiä. Kuitenkaan heillä ei ole laitteita, millä mitata sitä oletettua hulluutta. En tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa. Toivottavasti tätä ei nyt pyyhitä pois, koskahaluaisin kuulla jonkun tai joidenkin järkevien ihmisten mielipiteen. Vai eikö täällä saa sanoa mitään vallitsevan käsityksen mukaan ristiriidassa olevaa? Siltä se usein tällä keskustelufoorumilla nimittäin tuntuu.
Ilmoita


31 Vastausta

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.


Olet ihan oikeassa psykiatria on humpuukkia.Psyykenlääkkeiden haittoja kutsutaan sairauden pahenemiseksi.

https://www.tuimakka.fi/psykiatria-hajalla

Psykiatriset diagnoosit

Diagnoosien kyseenalaistaminen lähti vauhdilla liikkelle, kun David Rosenhan johti kuuluisan valepotilaskokeen 1970-luvun alkupuolella. Kokeen innoittamana tehdyt selvitykset asettivat psykiatrian kyvyn erotella psyykkisesti sairaat terveistä vähintäänkin kyseenalaiseksi. Työn helpottamiseksi ja uskottavuuden parantamiseksi luotiin DSM eli psykiatrinen diagnoosiluokitus. Koska DSM luetteloi ja kuvaa erilaisia henkisen kärsimylsen luokkia, viestittävä kuvaus pulman luonteesta saattoi parantua.

Daviesin kirjan ehdottomasti mielenkiintoisin osa on kuvaus Robert Spitzerin johtaman ryhmän työskentelystä. Lyhyesti luonnehtien diagnoosiluokitus syntyi huutoäänestystä muistuttavan prosessin kautta. Äänestäminen ei ole tiedettä vaan kulttuuria. Pulmana on, että psyykkistä diagnoosia voi vain hyvin harvoin perustaa verikokeisiin tai muihin objektiivisesti havaittaviin merkkeihin.

Mielenterveyteen liittyvät pulmat eivät odota ”löydetyksi tulemistaan”, kuten vaikkapa molekyylit tai bakteerit. Siksi diagnoosiluokitus ei anna viitettä siitä, miten kärsimystä tulisi lievittää ja/tai mistä kärsimys johtuu. Psykiatriset diagnoosit olisikin nähtävä ikään kuin tähtikuvioina, joita ihmiset ovat eri aikoina hahmotelleet tähtitaivaalta. Diagnoosi on parhaimmillaan valistunut arvaus ja pahimmassa tapauksessa pimeässä hapuilua.

Luokituksen kehittäjät eli Spitzer ja kumppanit toki ymmärtävät luokituksen rajoitukset, mutta suuren yleisön keskuudessa esimerkiksi traumaperäinen stressireaktio, vakava masennustila, sosiaalisten tilanteiden pelko tai epävakaa persoonallisuus alettiin mieltää yhtä todellisiksi sairauksiksi kuin nielurisatulehdus, vyöruusu tai flunssa.

madinfinland piste org

Psykoosilääkkeillä on pitkä historia
Ensimmäinen psykoosilääke, klooripromatsiini syntetisoitiin vuonna 1950 nukutuksen esilääkitykseksi, mutta vuonna 1952 ranskalaiset psykiatrit havaitsivat sen käyttökelpoiseksi. Klooripromatsiinilla mielenterveyspotilaat pystyttiin “laittamaan horrokseen” ja pian sitä alettiin käyttää kemiallisena lobotomiana. Klooripromatsiini kuuluu fentiatsiinien ryhmään ja on niin sanottu “klassinen neurolepti”. 1950-luvun alun kemiallinen lobotomia ei muodosta enää nykypäivänä erityisen tuottoisia markkinoita, eikä suomalainen Orion Pharma sitä enää valmista. Kuitenkin vielä muutama vuosi sitten kauppa kävi ja elokuussa 2013 Orion ilmoitti kauppanimellä Klorproman myymälleen klooripromatsiinille lukuisia käyttötarkoituksia. Klooripromatsiinin kaltaisia psykoosilääkkeitä käytetään Suomessa edelleen melko paljon. Mikäli psykoosilääkkeitä välttämättä tarvitaan esimerkiksi rauhoittamaan erittäin ahdistunutta potilasta, klassiset neuroleptit ovatkin erittäin hyvä vaihtoehto. Niillä ei ole ollut enää aikoihin patenttia, joten ne ovat edullisia ja lisäksi ne ovat lääketeollisuuden setelitukuista riippumattomien tutkimusten perusteella mahdollisesti vähemmän haitallisia kuin Leponexin ja Zyprexan kaltaiset “toisen polven psykoosilääkkeet”. Niin sanottuja klassisia neurolepteja myydäänkin Suomessa edelleen. Vuonna 2016 esimerkiksi alifaattisten fentiatsiinien myynti oli maassamme 419 000 euroa. Klooripromatsiinin kanssa hyvin saman kaltaisen levomepromatsiinin myynti oli saman verran, piperatsiinirungon sisältävien fentiatsiinien 601 000 euroa ja perfenatsiinin 566 000 euroa muutamia klassisia neurolepeteja mainitakseni.

Tarinat ja todellisuus eivät kohtaa psykiatriassa
Neuroleptien tehon katsotaan toisinaan perustuvan kemiallisen epätasapainon korjaamiseen. Esimerkiksi lääketieteen alan julkaisu Duodecim-lehti tarinoi vuoden 2000 lääketieteen Nobelin palkintoa koskevassa jutussaan: “Vaikka skitsofrenian synnystä on vallalla toisistaan poikkeavia, pääosin aivojen kehitykseen liittyviä käsityksiä, ei liene epäselvyyttä siitä, etteikö dopamiini tavalla tai toisella olisi tärkeä tekijä oireiden syntymisessä.” Kemiallisen epätasapainon teoriasta ei ole koskaan saatu tieteellistä näyttöä, mutta valheellinen tarina vastaa tarpeeseen, joka koskee psykoosilääkkeiden vaikutusmekanismia.

Psykoosilääkkeet vaikuttavat myös muihin välittäjäaineisiin kuin dopamiiniin aiheuttaen pysyvän kemiallisen epätasapainon. Psykoosilääkityksen seurauksena psykoosi tuntuu lievittyvän, potilaan tunteet latistuvat, motivaatio tarttua toimeen heikentyy, tulee seksuaalisen toiminnan häiriöitä sekä seksuaalista haluttomuutta, motoriikka heikentyy monesti ja kognitiiviset toiminnot, kuten muisti ja abstrakti ajattelu heikentyvät. Psykiatrit kutsuvat tätä kokonaisuutta yleensä remissioksi, eli taudin elpymisvaiheeksi. Kroonista psykoosilääkkeiden aiheuttamaa aivovauriota sanotaan kroonistuneeksi skitsofreniaksi.
Ilmoita
Sitruunakustannuksen sivulta löytyy
tappava_psykiatria_lukunäyte.pdf

https://www.sitruunakustannus.fi/tappava-psykiatria-ja-laumlaumlkinnaumln-harha.html

Ei ole epäilystäkään, että psyykenlääkkeistä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Ne tappavat yli puoli miljoonaa yli 65-vuotiasta ihmistä vuosittain Yhdysvalloissa ja Euroopassa ja ovat kolmanneksi yleisin kuolinsyy sydänsairauksien ja syövän jälkeen. Gøtzschen mukaan voisimme vähentää nykyistä psyykenlääkkeiden käyttöä 98 %:lla ja samalla parantaa ihmisten henkistä ja fyysistä hyvinvointia. Lääkityksen lopettaminen voi kuitenkin olla vaikeaa, koska ne aiheuttavat riippuvuutta. Koska vieroitusoireet voivat olla pahoja, lääkitys on usein lopetettava asteittain.

Kirjassaan Gøtzsche murtaa myytit, joita johtavat psykiatrit – usein lääkefirmojen palkkalistoilla olevat – ovat vaalineet vuosikymmenten ajan salatakseen sen tosiasian, että biologinen psykiatria on epäonnistunut. Biologinen psykiatria näkee lääkkeet ratkaisuna käytännössä kaikkiin ongelmiin, mutta potilaat ovat usein eri mieltä. Lääkkeet tehoavat toivotusti vain pieneen osaan potilaista, mikä johtaa usein siihen että turhautuneet psykiatrit tekevät lisää diagnooseja, määräävät lisää lääkkeitä isompina annoksina ja aiheuttavat entistä suurempia vahinkoja potilailleen.
1 VASTAUS:
- Mikä on pelokkuuden huippu?
- Se, että käyttää kemikaaleja, joiden vaikutusta ei tiedä.

Nooh, olipas kökkö vitsi. Psykiatriasta pullahtavat löökkeet ovat tämmöisiä, eivät ne tutkimukset välttämättä kerro kuinka hyvää se ja se lööke tökee. Millä lie hiirillä ja muilla jyrsijöillä testattuja. Vai oliko ihan plazeboa vastaan koetetettu. Zen on bakko olla dietettä, jonga referoimizezta zaa blus-bisteitä goegysymyksiä bändätezzä.

Itse en usgo mihingään läägedieteen hömbödyksiin ja mjinulla sjiis ei vjoi olla mjitään ongjelmia. Nygyajan uzkomus-hoido on epäluodetttavat dudkimukset ja niihin berustuva hölynböly jonga varjolla myydään hjyvä-usgoisille lääggeitä. Gaiggi dudkimus-hömbötykset berustuvat "kiitollisuudenvelalla vedättämiseen", koska hoitajat ja lääkärit esittävät 20 minuuttia gamujasi, ja 15 minuuddia kirjoittavat kuinka basha dyybbi olet johonkin ganda-ohjelmaan ja näyddävät biilovidduiluna virduaalista geskisormea ja dodeavat: "Ensi kertaan, nostetaanko lääkeannosta, tietenkin".

Lääkkeissä lienee yksi empiirisesti mitattuna hyvä puoli, toisin kuin soittaakseen jollegin mulgulle nedissä, sen läägebillerin jagsaa nosdaa doisinaan bois bagetista ja gatsoa midä se geholle dekee. Sen näet tietää, mitä yksi perusnettimulkku mielenterveydelle tekee: Se esittää kaveriasi 20 minuuttia kuten psykiatri, mutta se ei kirjoita kuinka basha olet, se yrittää, ei ne kaikki, toim.huom, vaan ne jotka itse olen kohdannu, yrittää lopunikää tehdä virduaalisezti minuzta selwää, gosga olen käyttänyt seuraavia käsitteitä liian pitkästi sanaillen:

-hengisyys
-mielenderveys
-uskondo

Nämä ovat kuin bunaisia vaaddeida perusneddimulgulle. Blussaa, että vaikka idiootteja psykiatrit olisivatkin, ne vain viiddaavat gintaalla yleensä gai näille.

Gosga en halunne lobugsi igää wihollizia enempää, en gerro noista mitään vaigga diedäisin ns. gaigen. En nedissä engä muuden. Hihi. Oli mussen avautua.

----
Tiaknoosi: Baggohoitoon koska käyttää girjakieldä liian dehokkaasti hyödykseen, oma edu ensin, sanoisi perusperheenjäzen, no turha yrittää pelata mulda midään omalle borugalleen, en anna
+Lisää kommentti
<ein Witze> Pikku-Kalle oli koulussa ja oli psykiatrian oppitunti. Opettaja pyysi sanomaan sanoja, jotka liittyvät skitsofreniaan. Yksi sanoi:"Hallusinaatio". Oikein, opettaja sanoi. "Kuuloharha", toinen sanoi. Oikein, opettaja sanoi. Tuli Pikku-Kallen vuoro. Pikku-Kalle sanoi, että "haliperidoli". Opettaja ihmetteli ja kysyi, että miksi Pikku-Kalle sanoi "haliperidoli", eihän lääkärien määräykseen liittyvistä asioista saisi oppilas oma-aloitteisesti huudella, vastoin psykiatrian kultin kirjoittamattomia lakeja. Pikku-Kalle sanoi, että siksi, kun se on niin vittumainen lääke. </keine Witze>

Vastaus al. "Ei psykiatria tarvitsekaan terveitä ihmisiä, vaan koekaniineja perustellakseen uusien lääkkeiden tilauspäätöksiä apteekkareille."

<andere Witzen> Saksalainen sai uuden neuroleptireseptin syntymäpäivälahjaksi. Yrittäessään heittää vanhan pois, hän tuli hulluksi. </keine andere Witzen>

Die psychiatrie exists koska se on "baras" hyväksytty kulttimuoto armeijan ja poliisin mielestä asiaan nimeltä "mielenderveyz". Kysytään pari kysymystä ja tuupataan lääkkeitä lopun ikää. Siellä se reilukerho kokoontumisajolla on.
Ilmoita
Olet aloittaja ihan oikeassa.

Jos englanninkieli yhtään sujuu niin kokeile katsoa vaikka tätä psykologian tohtori John Readin videota. Siinä hän kertoo mm. että skitsofrenia-nimistä sairautta ei olekaan, vaikka ihmisellä voi jotain ongelmia ollakin. Ja että sairaudentunnottomuus-käsite on roskaa. Eikä hän ole yksin ajatuksissaan. Siellä on koko salillinen ihmisiä kuuntelemassa, entisiä potilaita ja mielenterveysalan ammattilaisia.

Psykiatriassa on monta suuntaa, sinulle on ilmeisesti höpötetty sitä valtavirtasuuntausta kuten useimmille muillekin...

https://www.youtube.com/watch?v=e-u_CGtUUZk
Ilmoita
http://hyvinvointi.ts.fi/terveys/miksi-avoimen-dialogin-hoitomalli-niin-tehokas/

Psykologi Jaakko Seikkulan mukaan tärkeintä on saada apua heti kriisin alkuvaiheessa, jolloin tarve sairaalahoitoon vähenee.

Suomessa psykooseja ja muita mielen sairauksia hoidetaan useimmiten lääkkeillä heti sen jälkeen, kun diagnoosi on tehty.

Torniossa Keroputaan sairaalassa on kehitetty 1980-luvun alusta asti avoimen dialogin hoitomallia, jossa lääkityksen sijaan keskeisintä on tasa-arvoinen keskustelu.

Tulokset ovat olleet hyviä. 82 prosentilla avoimen dialogin hoitomallilla hoidetuista psykoosipotilaista ei ollut kahden vuoden jälkeen oireita tai ne olivat lieviä. Muualla Suomessa vastaava luku oli 50 prosenttia.

Lisäksi Tornion potilaista vain 23 prosenttia oli sairauseläkkeellä, muualla 57 prosenttia. Kaksivuotisen seurantajakson aikana vain 24 prosenttia potilaista oli joutunut uudestaan psykoosiin, kun muualla Suomessa hoidetuilla potilailla psykoosi oli uusiutunut 71 prosentilla.

– Tulokset ovat olleet hyviä toistuvasti. Tämän mallin mukainen hoito tuo yhteiskunnalle säästöjä ja ennen kaikkea se parantaa merkittävästi sairastuneiden ja heidän omaistensa elämänlaatua, kertoo hoitomallin kehittämisessä mukana ollut psykologi Jaakko Seikkula.

Hänelle on mysteeri, miksei hoitomallia sovelleta Suomessa nykyistä laajemmin.

– Ovatko hoitomallin tulokset liian hyviä? Hoitomallin taustalla oleva ihmiskäsitys on aikalailla erilainen; ihminen kohdataan kokonaisuutena ja pyritään oireiden poistamisen sijaan ymmärtämään ihmisen kokonaistilannetta.

Seikkula korostaa, että jokaisella on voimavaroja mielen sairauksista selviytymiseen.

– On tärkeää saada apua heti kriisin alkuvaiheessa, jolloin tarve sairaalahoitoon vähenee.

Avoimen dialogin hoitomallin ydinajatuksen mukaan mielenterveyden ongelmat ovat seurausta ihmisten kokemasta suuresta paineesta. Siksi niitä tulisi purkaa avoimesti keskustellen sen sijaan, että ensisijaisesti tähdätään sairausdiagnoosiin ja määrätään psyykenlääkkeitä.
Ilmoita
Nämä vitsit ja huomiot olivat tosiasioita. Eräs minulle läheinen on saanut eläkkeen yhteydessä muiden diagnoosiensa lisäksi skitsofrenia diagnoosin. Aiemmin touhukas, iloinen ja puhelias tyyppi on lääkitty nyt todella hitaaksi ja kömpelöksi. Näinkin vissiin voi toimia.
Ilmoita
Avoimesta dialogista on hyvä dokumentti netissä. Se on tehty Keroputaan sairaalassa missä malli kehitettiin ja missä sitä yhä käytetään. Linkki häviää jostain syystä täältä aina, mutta video löytyy googlaamalla hakusanoilla "avoin dialogi" ja "YouTube".
Ilmoita
Kiitos. Katsoin. Liian itsenäisesti ajatteleva potilas on vissiin yhteiskunnalle uhka. Mutta jos syöt kiltisti lääkkeet ja osoitat kiitollisuutta niin voit saada ripauksen myötätuntoa joskus osaksesi.
Ilmoita
Sitten jos olet riittävän sairaudentunnoton ja pääset eroon psykiatriasta, saat kyllä tarkkailla "oireitasi" oikein tarkkaan, jos se geneettinen diabeteksen kaltainen aivosairautesi aktivoituisi stressitanteista ja ajaisi sinut taas uuteen hirvittävään psykoosiin. Oli edellisestä psykoosistasi sitten kulunut viisi, kymmenen tai kaksikymmentä vuotta, lääkärien vastaanotolla olet aina altis ajautumaan perussairautesi takia psykoosiin. Et kestä stressiä kuten muut, vaikka todellisuudessa olet kestänyt sitä monta kertaa enemmän kuin muut ja sen lisäksi olet kestänyt surkeaa puoskarointia ja sitä, ettei sinua stigmatisoivan diagnoosin takia kohdella enää yhdenvertaisesti yhteiskunnassa. Olet kestänyt seksuaalisen hyväksikäytön lapsena, vuosien koulukiusaamista, ulkopuolisuutta, psykiatrisen "hoidon" ja siitä huolimatta noussut jaloillesi kerta toisensa jälkeen, mutta sinulla on jokin vahvojen oletusten varaan rakentuva herkkyys ja vika syvällä geeneissäsi, jota ei olla vielä löydetty, mutta joka odottaa löytämistään. Sairaudentunnottomuus on puhtaasti sitä, ettei hahmota ongelmiensa johtuvan diabeteksen kaltaisesta kemiallisesta epätasapainotilasta eikä halua niellä jokaista lääkettä, jota psykiatri tyrkyttää. On sairaudentunnottomuuden oire hahmottaan raiskatuksi tuleminen raiskatuksi tulemiseksi, eikä diabetekseksi.

Jos sinulla on psykiatrin maailmankuvasta poikkeavia uskomuksia todellisuudesta, tehdään valtava uskomukseen perustuva hyppy tuntemattomaan ja oletetaan, että se johtuu jostain vinksahtaneesta aivokemiasta. Tämä valtava perustelematon oletus, jonka ainoa näyttö on se, että 17 % lääkeriippuvaisista potilaista hyötyy "oireita" mittaavien pseudotieteellisten lomaketutkimusten mukaan neurolepteistä lääkeyhtiöiden rahoittamista muutaman viikon kestävissä kokeissa, on heidän mielestään lääketieteellisesti perusteltu. Uskon, että suurin osa ihmiskunnan koskaan luomista narratiiveista olisi niin sopimaton psykiatrien maailmankuvaan, että jos joku psykiatrinen potilas kertoisi niitä psykiatrille, niin hänellä olisi heti diabeteksen kaltainen dopamiinin yliaktiivisusongelma aivoissaan. Hoidossa olessa tajuaa, kuinka läpinäkyvää tuon julkista valtaa käyttävän ja ihmisen perusoikeuksia loukkaavan huumekartellin pseudotieteellisyys on, mikä on sekin tietenkin sairaudentunnottomuutta, koska julkista valtaa käyttävä huumediileri nimeltä psykiatri ei tätä itse hahmota. Tietenkin hänellä on tiettyjä kognitiivisia vääristymiä tuottavia eturistiriitoja ajattelussaan ja hänet on tehokkaasti aivopesty olemaan ajattelematta omilla aivoillaan.
2 VASTAUSTA:
Itsehän sitä voi uskoa omasta terveydestään sen, minkä kuvittelee olevan todellista.
Kirjoitat kyllä psykiatriasta täsmälleen, mitä se on. Olen tuon kaiken kokenut. On mahdotonta päästä irti psykiatriasta, vaikka kuinka terve olisi. Kun on psykiatrian kanssa jotunut tekemisiin, siitä ei enää irti pääse. Parasta on varmasti muuttaa ulkomaille.
+Lisää kommentti
Onneksi on lääkäreitä, ketkä eivät lapa suuhun lääkkeitä ja ymmärtää kokonaisuuksia. Järjestelmä ottaa kyllä heitäkin vastaan käyttöönsä aseita, kuten toimilupien rajoituksia. Huomattu on esim. kilpparisairauksia hoitavia spesialisteja kohdeltu aika törkeästi. Varmasti tulee sama näkymään psykiatriassa tässä tulevaisuudessa. Näin ennustan.
5 VASTAUSTA:
Lääkärit ei lapa kenenkään suuhun yhtään mitään. Potilaat itse sen tekevät, kun käyvät vaatimassa niitä "onnellisuuspillereitä" itselleen.
Onnellisuuspilleri on perinteisesti ollut mieliala- eli masennuslääke, ja niistä voi kieltäytyä, tosin se vaikeuttaa avun saantia. Sen sijaan jos psykoosilääkityksestä kieltäytyy, voidaan se antaa väkisin. Siinä olet oikeassa, että lääketehtaat ovat tehneet hyvää markkinointityötä, ja iso osa ihmisistä syö lääkkeitä kritiikittömästi ja jopa vaatii niitä.
Anonyymi kirjoitti:
Onnellisuuspilleri on perinteisesti ollut mieliala- eli masennuslääke, ja niistä voi kieltäytyä, tosin se vaikeuttaa avun saantia. Sen sijaan jos psykoosilääkityksestä kieltäytyy, voidaan se antaa väkisin. Siinä olet oikeassa, että lääketehtaat ovat tehneet hyvää markkinointityötä, ja iso osa ihmisistä syö lääkkeitä kritiikittömästi ja jopa vaatii niitä.
Psykiatrit voivat antaa pakolla ihmisille mitä tahansa ainetta.
Anonyymi kirjoitti:
Psykiatrit voivat antaa pakolla ihmisille mitä tahansa ainetta.
Älä valehtele.

Eivät ne sinulle mitään tuputa, jos sanot, että et tarvitse niitä. Aika harva niitä oikeasti edes tarvitsee. Keskusteluapu auttaa useimpien ongelmiin.
Anonyymi kirjoitti:
Älä valehtele.

Eivät ne sinulle mitään tuputa, jos sanot, että et tarvitse niitä. Aika harva niitä oikeasti edes tarvitsee. Keskusteluapu auttaa useimpien ongelmiin.
Et tiedä psykiatriasta mitään.
+Lisää kommentti
Läärit ei lapa suuhun pillereitä, mutta reseptejä apteekkiin kyllä!
9 VASTAUSTA:
Ja näitä pillereitä haluava ne apteekista käy ostamassa.
Anonyymi kirjoitti:
Ja näitä pillereitä haluava ne apteekista käy ostamassa.
Lääkärit saavat bonuksia reseptien kirjoittamisesta.Lääketeollisuuden huorana tienaa hyvin.
Anonyymi kirjoitti:
Lääkärit saavat bonuksia reseptien kirjoittamisesta.Lääketeollisuuden huorana tienaa hyvin.
Millähän konstilla lääkärit sitten kalastelevat näitä potilaita, joille voivat reseptejä kirjoitella. Tiedät varmaan senkin.
Anonyymi kirjoitti:
Millähän konstilla lääkärit sitten kalastelevat näitä potilaita, joille voivat reseptejä kirjoitella. Tiedät varmaan senkin.
Lääketeollisuus hoitaa markkinoinnin ja mainostuksen.Lääkäreitä voi tietysti myös palkata tautitehtailuun.

Juttuvinkki: Lääketeollisuus houkuttelee tutkijoita tautitehtailuun

MTV julkaisi 18.11.2009 artikkelin, jonka mukaan lääketeollisuus värvää tutkijoita kehittelemään uusia sairauksia lääkemyynnin maksimoimiseksi. Ohessa tiivistelmä artikkelista.

Lääketeollisuus tarjoaa lääketieteen tutkijoille kymmenientuhansien eurojen palkkiota ja meriittejä akateemisella uralla, mistä vastineeksi tutkijat luovat lääkemyyntiä lisääviä, teollisuuden tarpeisiin sopivia sairauksia. Samat tutkijat ovat mukana itse luomiensa tautien hoitoon kehitettävien lääkkeiden myyntilupatutkimuksissa.

“En halunnut lähteä lääketeollisuuden prostituoiduksi”
45 minuuttia -ohjelmaa varten oli haastateltu eteläsuomalaista tutkijaa, jota houkuteltiin tuotteistamaan lihasten ikääntymisestä sairautta nimeltä sarkopenia. Nimettömänä pysyttelevä tutkija kertoo kieltäytyneensä kunniasta, koska ei halunnut lähteä lääketeollisuuden prostitoiduksi. Hän kysyy, että miksi ikääntymiseen liittyviä ilmiöitä pitäisi nimetä sairauksiksi ja ryhtyä lääkitsemään niitä.

Tutkijan mukaan lääketeollisuuden pooliinsa palkkaamien tutkijoiden tehtävänä on kiertää kansainvälisissä konferensseissa ja symposiumeissa esittelemässä kehiteltyjen tautien diagnostiikkaa ja hoitosuosituksia kollegoilleen. Tämä tarkoittaa hänen mukaansa käytännössä oireiden kaupustelua ja tietoisuuden lisäämistä, jotta lääkärikunta herkistyisi tunnistamaan ja diagnosoiman luonnolliset elämänilmiöt lääkehoitoa vaativiksi tautitiloiksi. Tutkija kertoo, että tämän pohjatyön jälkeen teollisuus laskee liikkeelle lääke-edustajansa, jotka markkinoivat täsmälääkkeitä kehitellystä taudista tietoisiksi saatetuille lääkäreille. Tutkija mainitsee, että lääke-edustajan työ on helppoa, koska lääkäreillä on tässä vaiheessa suuri halu diagnosoida uusi tauti ja tarjota siihen hoitoa.

Haastateltu tutkija on sillä kannalla, että lääketeollisuudella on aivan liikaa valtaa tämän päivän lääketieteessä ja että länsimainen yhteiskunta sekä terveydenhuoltojärjestelmä eivät tule kestämään lääketeollisuuden ylivaltaa ja alati paisuvaa tarvetta lääkemyynnin kasvattamiseen.
Anonyymi kirjoitti:
Lääketeollisuus hoitaa markkinoinnin ja mainostuksen.Lääkäreitä voi tietysti myös palkata tautitehtailuun.

Juttuvinkki: Lääketeollisuus houkuttelee tutkijoita tautitehtailuun

MTV julkaisi 18.11.2009 artikkelin, jonka mukaan lääketeollisuus värvää tutkijoita kehittelemään uusia sairauksia lääkemyynnin maksimoimiseksi. Ohessa tiivistelmä artikkelista.

Lääketeollisuus tarjoaa lääketieteen tutkijoille kymmenientuhansien eurojen palkkiota ja meriittejä akateemisella uralla, mistä vastineeksi tutkijat luovat lääkemyyntiä lisääviä, teollisuuden tarpeisiin sopivia sairauksia. Samat tutkijat ovat mukana itse luomiensa tautien hoitoon kehitettävien lääkkeiden myyntilupatutkimuksissa.

“En halunnut lähteä lääketeollisuuden prostituoiduksi”
45 minuuttia -ohjelmaa varten oli haastateltu eteläsuomalaista tutkijaa, jota houkuteltiin tuotteistamaan lihasten ikääntymisestä sairautta nimeltä sarkopenia. Nimettömänä pysyttelevä tutkija kertoo kieltäytyneensä kunniasta, koska ei halunnut lähteä lääketeollisuuden prostitoiduksi. Hän kysyy, että miksi ikääntymiseen liittyviä ilmiöitä pitäisi nimetä sairauksiksi ja ryhtyä lääkitsemään niitä.

Tutkijan mukaan lääketeollisuuden pooliinsa palkkaamien tutkijoiden tehtävänä on kiertää kansainvälisissä konferensseissa ja symposiumeissa esittelemässä kehiteltyjen tautien diagnostiikkaa ja hoitosuosituksia kollegoilleen. Tämä tarkoittaa hänen mukaansa käytännössä oireiden kaupustelua ja tietoisuuden lisäämistä, jotta lääkärikunta herkistyisi tunnistamaan ja diagnosoiman luonnolliset elämänilmiöt lääkehoitoa vaativiksi tautitiloiksi. Tutkija kertoo, että tämän pohjatyön jälkeen teollisuus laskee liikkeelle lääke-edustajansa, jotka markkinoivat täsmälääkkeitä kehitellystä taudista tietoisiksi saatetuille lääkäreille. Tutkija mainitsee, että lääke-edustajan työ on helppoa, koska lääkäreillä on tässä vaiheessa suuri halu diagnosoida uusi tauti ja tarjota siihen hoitoa.

Haastateltu tutkija on sillä kannalla, että lääketeollisuudella on aivan liikaa valtaa tämän päivän lääketieteessä ja että länsimainen yhteiskunta sekä terveydenhuoltojärjestelmä eivät tule kestämään lääketeollisuuden ylivaltaa ja alati paisuvaa tarvetta lääkemyynnin kasvattamiseen.
Puhut nyt tutkijoista, jotka "kehittelevät" uusia tautinimikkeitä sairauksiin. Tutkijathan ei niitä pillerieitä käy apteekeista ostamassa, vaan tavallinen kansa, eli jopa tämän palstan kirjoittajat, jotka uskottelevat sairastavansa milloin mitäkin ja haluavat näitä uusia pillereitä kuviteltujen sairauksiensa parantamiseen. mistähän niitä pillerireseptejä sitten saisi, ellei lääkärit niitä kirjoittaisi?
Anonyymi kirjoitti:
Lääketeollisuus hoitaa markkinoinnin ja mainostuksen.Lääkäreitä voi tietysti myös palkata tautitehtailuun.

Juttuvinkki: Lääketeollisuus houkuttelee tutkijoita tautitehtailuun

MTV julkaisi 18.11.2009 artikkelin, jonka mukaan lääketeollisuus värvää tutkijoita kehittelemään uusia sairauksia lääkemyynnin maksimoimiseksi. Ohessa tiivistelmä artikkelista.

Lääketeollisuus tarjoaa lääketieteen tutkijoille kymmenientuhansien eurojen palkkiota ja meriittejä akateemisella uralla, mistä vastineeksi tutkijat luovat lääkemyyntiä lisääviä, teollisuuden tarpeisiin sopivia sairauksia. Samat tutkijat ovat mukana itse luomiensa tautien hoitoon kehitettävien lääkkeiden myyntilupatutkimuksissa.

“En halunnut lähteä lääketeollisuuden prostituoiduksi”
45 minuuttia -ohjelmaa varten oli haastateltu eteläsuomalaista tutkijaa, jota houkuteltiin tuotteistamaan lihasten ikääntymisestä sairautta nimeltä sarkopenia. Nimettömänä pysyttelevä tutkija kertoo kieltäytyneensä kunniasta, koska ei halunnut lähteä lääketeollisuuden prostitoiduksi. Hän kysyy, että miksi ikääntymiseen liittyviä ilmiöitä pitäisi nimetä sairauksiksi ja ryhtyä lääkitsemään niitä.

Tutkijan mukaan lääketeollisuuden pooliinsa palkkaamien tutkijoiden tehtävänä on kiertää kansainvälisissä konferensseissa ja symposiumeissa esittelemässä kehiteltyjen tautien diagnostiikkaa ja hoitosuosituksia kollegoilleen. Tämä tarkoittaa hänen mukaansa käytännössä oireiden kaupustelua ja tietoisuuden lisäämistä, jotta lääkärikunta herkistyisi tunnistamaan ja diagnosoiman luonnolliset elämänilmiöt lääkehoitoa vaativiksi tautitiloiksi. Tutkija kertoo, että tämän pohjatyön jälkeen teollisuus laskee liikkeelle lääke-edustajansa, jotka markkinoivat täsmälääkkeitä kehitellystä taudista tietoisiksi saatetuille lääkäreille. Tutkija mainitsee, että lääke-edustajan työ on helppoa, koska lääkäreillä on tässä vaiheessa suuri halu diagnosoida uusi tauti ja tarjota siihen hoitoa.

Haastateltu tutkija on sillä kannalla, että lääketeollisuudella on aivan liikaa valtaa tämän päivän lääketieteessä ja että länsimainen yhteiskunta sekä terveydenhuoltojärjestelmä eivät tule kestämään lääketeollisuuden ylivaltaa ja alati paisuvaa tarvetta lääkemyynnin kasvattamiseen.
jatkuu

“Ainoa kestävä ratkaisu olisi lääketieteen ja lääketeollisuuden välisen symbioosin hajottaminen”
Neurologian erikoislääkärinä työskentelevän lääketieteen tohtori Janne Leinosen mukaan lääketeollisuuden todellinen kultakaivos on arkielämän ilmiöiden lääketieteellistäminen, sairauksien liioittelu ja niiden ylilääkitseminen. Leinonen pitää tätä medikalisaatioksi kutsuttua ilmiötä suurena uhkana lääketieteelle ja syöpänä, joka vie voimavaroja todellisten ongelmien ja sairauksien hoidosta. Leinosen mukaan monet hänen kollegansa ovat turhautuneita lääketeollisuuden ylivallasta, lääkkeiden hulvattomasta käytöstä ja lääketieteen murenemisesta.

Neurologi Janne Leinosen mukaan lääkärit sen paremmin kuin potilaatkaan eivät voi saada riippumatonta tietoa sairauksista ja lääkityksestä, koska lääketeollisuus tuottaa tällä hetkellä suurimman osan tutkimuksista.

Leinosen mukaan ainoa kestävä ratkaisu olisi lääketieteen ja lääketeollisuuden välisen symbioosin hajottaminen.
Anonyymi kirjoitti:
Puhut nyt tutkijoista, jotka "kehittelevät" uusia tautinimikkeitä sairauksiin. Tutkijathan ei niitä pillerieitä käy apteekeista ostamassa, vaan tavallinen kansa, eli jopa tämän palstan kirjoittajat, jotka uskottelevat sairastavansa milloin mitäkin ja haluavat näitä uusia pillereitä kuviteltujen sairauksiensa parantamiseen. mistähän niitä pillerireseptejä sitten saisi, ellei lääkärit niitä kirjoittaisi?
Olen samaa mieltä ihmisten tulisi lakata luottamasta lääkäreihin,tutkijoihin ja virallisiin hoitosuosituksiin.
Anonyymi kirjoitti:
jatkuu

“Ainoa kestävä ratkaisu olisi lääketieteen ja lääketeollisuuden välisen symbioosin hajottaminen”
Neurologian erikoislääkärinä työskentelevän lääketieteen tohtori Janne Leinosen mukaan lääketeollisuuden todellinen kultakaivos on arkielämän ilmiöiden lääketieteellistäminen, sairauksien liioittelu ja niiden ylilääkitseminen. Leinonen pitää tätä medikalisaatioksi kutsuttua ilmiötä suurena uhkana lääketieteelle ja syöpänä, joka vie voimavaroja todellisten ongelmien ja sairauksien hoidosta. Leinosen mukaan monet hänen kollegansa ovat turhautuneita lääketeollisuuden ylivallasta, lääkkeiden hulvattomasta käytöstä ja lääketieteen murenemisesta.

Neurologi Janne Leinosen mukaan lääkärit sen paremmin kuin potilaatkaan eivät voi saada riippumatonta tietoa sairauksista ja lääkityksestä, koska lääketeollisuus tuottaa tällä hetkellä suurimman osan tutkimuksista.

Leinosen mukaan ainoa kestävä ratkaisu olisi lääketieteen ja lääketeollisuuden välisen symbioosin hajottaminen.
Mielestäni ei pitäisi olla kaupallista ylikansallista lääketeollisuutta, vaan jokaisen valtion tulisi itse valmistaa lääkkeensä. Lääketehtailla on oikeasti iso rooli medikalisaatiossa ja tautitehtailussa. Lääkkeet orjuuttavat ja ovat kalliita, aiheuttavat paljon sivuvaikutuksia, joita hoidetaan toisilla lääkkeillä.

Toisaalta uusien lääkkeiden luominen on kallista, joten jos kaupallisia ylikansallisia lääkeyrityksiä ei olisi, niin eri valtiot olisivat nykyistä epätasa-arvoisemmassa asemassa keskenään. Tosin ei tasa-arvoa ole nykyäänkään - siellä missä HIV:iä on eniten, on myös köyhyyttä eniten, ja siten huonoimmat mahdollisuudet hoitaa potilaat.

Eli miten tehdään? Noustaan barrikadeille lääkejättejä vastaan ja samalla hyväksytään se, että ihmiset kärsivät ja kuolevat sairauksien vuoksi, jotka muuten voitaisiin hoitaa tai pitää vähäoireisina?
Anonyymi kirjoitti:
Mielestäni ei pitäisi olla kaupallista ylikansallista lääketeollisuutta, vaan jokaisen valtion tulisi itse valmistaa lääkkeensä. Lääketehtailla on oikeasti iso rooli medikalisaatiossa ja tautitehtailussa. Lääkkeet orjuuttavat ja ovat kalliita, aiheuttavat paljon sivuvaikutuksia, joita hoidetaan toisilla lääkkeillä.

Toisaalta uusien lääkkeiden luominen on kallista, joten jos kaupallisia ylikansallisia lääkeyrityksiä ei olisi, niin eri valtiot olisivat nykyistä epätasa-arvoisemmassa asemassa keskenään. Tosin ei tasa-arvoa ole nykyäänkään - siellä missä HIV:iä on eniten, on myös köyhyyttä eniten, ja siten huonoimmat mahdollisuudet hoitaa potilaat.

Eli miten tehdään? Noustaan barrikadeille lääkejättejä vastaan ja samalla hyväksytään se, että ihmiset kärsivät ja kuolevat sairauksien vuoksi, jotka muuten voitaisiin hoitaa tai pitää vähäoireisina?
Toi on oikeesti hyvä ajatus ehkä toimisi ihan EU tasolla.
+Lisää kommentti
Jos et ymmärrä, et ymmärrä. Minä en voi toiselle ymmärrykseksi muuttua. Viittaan tällä nyt siihen, että harva noita lääkkeitä himoitsee ja hamuaa. Eipä muuta tänään. Porvoo on kaunis paikka, sieltäkö olit lähtöisin?
Ilmoita
Miten ihmeessä olet joutunut tilanteeseen, jossa joudut todistamaan toistuvasti olevasi terve? Eikö tilanteessa ole jotain outoa? Ainakin se, että yleensä terve ihminen ei hakeudu hoitoon. Resurssit ovat niukat, lisää hoidettavia ei haluta.

Yleensä nimittäin asia menee niin päin, että joutuu todistelemaan, että on jokin hätänä ja tarvitsee apua. Yleensä kaikki oireilu selitetään normaaliksi, ja siitä syyllistetään oireilevaa ihmistä. Jos itse olisin saanut apua neljännesvuosisata sitten, en olisi nyt eläkkeellä psykiatrisilla syillä. Toki olen erittäin kiitollinen eläkkeestä ja ensimmäisen kerran aikuiseen elämääni saan nyt henkäistä syvään helpotuksesta ja vain olla ja jopa suunnitella hieman huomista päivää.

Miten sinut alettiin määritellä sairaaksi ja miten se on vaikuttanut elämääsi, vai onko vaikuttanut mitenkään? Miten saat elätettyä itsesi?
Ilmoita
Olet siis mennyt hoitoon, mutta et tunnusta olevasi sairas?

Kyllä sinulla jokin selvästi on vialla ja se kannattaa ottaa selville hoitajien kanssa.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Järjetöntä hölynpölyä

Hoitohenkilöstöä näyttää lausuntojen perusteella olevan ihan älykästä porukkaa. Mutta miten ihmeessä heistä ei kukaan osaa yhtään ajatella omilla aivoillaan? Olen kuulemma sairaudentunnoton, kun en tunnusta olevani sairas. No en todellakaan tunnusta sellaista, mitä en tunne olevani. Voin henkisesti ihan hyvin. Pitäisikö ruveta voihkimaan ja kiemurtelemaan, kuinka sairas ollenkaan? En ole koko elämäni aikana kuullut järjettömämpää kuin nämä psykiatrian väittämät "sairauden pahenemisessa" ja " sairaudentunnottomuuksista". On mahdotonta enää päästä terveiden kirjoihin, jos psykiatrian kanssa joutuu tekemisiin. Sitä on ikuinen sairas, vaikka voisi aivan loistavasti. Koen koko psykiatrian jonninjoutavaksi hölynpölyksi. Ihan naurettavia väittämiä. Kuitenkaan heillä ei ole laitteita, millä mitata sitä oletettua hulluutta. En tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa. Toivottavasti tätä ei nyt pyyhitä pois, koskahaluaisin kuulla jonkun tai joidenkin järkevien ihmisten mielipiteen. Vai eikö täällä saa sanoa mitään vallitsevan käsityksen mukaan ristiriidassa olevaa? Siltä se usein tällä keskustelufoorumilla nimittäin tuntuu.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta