Mistä lähtien EDM on ollut olemassa?

Anonyymi

Toullaisen kommentin poimin jostakin Suomi24:ssä: "Kuulostaa siltä kuin olisi ajalta ennen EDM:ää, eli siis viime vuosikymmenen puolelta."

Viime vuosikymmenen... eli hänen mukaansa EDM syntyi joskus 2010? Tuntuu kovasti siltä että kirjoittaja on jollakin tapaa keltanokka, sillä EDM on Electronic Dance Music, eli englannissa elektroninen tanssimusiikki.

Ja elektroninen tanssimusiikkihan on ollut olemassa jo 1960-luvulta lähtien: https://youtu.be/Sp9ki2jPWdg

Konemusiikki, elektoronine tanssimusiikki tms. ei ole millään muotoa enää uusi ilmiö. Toki siinäkin on ollut evoluutionsa, ensin moog and sitten tietokoneet... mutta siltikin.

4

<50

Vastaukset

 • EDM lienee jenkkilähtöinen sana, siellä pidetään musiikin luokittelusta. Sähköistä musiikkia on tehty pitkään, mutta termi ei liene paljon yli 10 vuotta vanhempi.

  • Miksi sen tosin ei pitäisi kattaa myös historiallista tanssimusiikkia? Lyhenne on niin väljä että kyse ei liene vain yhdestä tietystä genrestä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Miksi sen tosin ei pitäisi kattaa myös historiallista tanssimusiikkia? Lyhenne on niin väljä että kyse ei liene vain yhdestä tietystä genrestä.

   Koska se on amerikkalaisen markkinointiportaan kehittelemä termi sikäläisille markkinoille? Eikä ole edes ensimmäinen laatuaan. Yrittivät jo 90-luvulla lanseerata eurooppalaista musaa, mutta silloin käytössä oli electronica. Amerikkalaiset kuluttajat hieroskelevat edelleen päättään ja yrittävät selvittää, mikä ero on electronicalla ja EDM:llä.

   EDM on elektronista musaa, joka on tehty amerikkalaista makua ja markkina-aluetta silmällä pitäen. Hyvän käsityksen siitä saa, kun kuuntelee AVICII:n tuotantoa. Siellä on niin selvät country-vaikutteet, että musa kuulostaa oudolta eurooppalaisen korvissa. AVICII myi todella hyvin jenkeissä, ja syytä ei liene vaikea arvata. Asiasta myös kysyttiin aikoinaan artistilta ja tämä sanoi pitävänsä countrystä, mutta olisiko oikea syy siinä, että artisti tiesi, mikä myy jenkkimarkkinoilla?


 • VR:n kaksikerroksista makuuvaunutyyppiä (Edm) on valmistettu vuodesta 2005 lähtien.

  Itsekin kuuntelin joskus elektronista tanssimusiikkia. Myöhemmin se kai loppui ja (osittain?) tilalle tulivat nämä makuuvaunut, joista alettiin sitten puhua. Voisi tietysti ajatella, että kaikki aiemmatkin kaksikerroksiset vaunut voisi nimetä samoin, mutta ehkä näin ei ole.

  Sinänsähän sähkötanssimusiikin eurooppalaiset vs. amerikkalaiset juuret ovat alusta asti yhteenkietoutuneet. Tärkeimmät, perustavimmat alagenret (tekno, house...) ovat Amerikasta ja sikäläisestä musiikkiperinteestä lähtöisin alkujaan, vaikka kulttuuri myöhemmissä vaiheissaan on taas kehittynyt enemmän Euroopassa.

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

Takaisin ylös

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  165
  6861
 2. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  79
  3629
 3. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  174
  3289
 4. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  163
  1653
 5. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  33
  583