Mistä lähtien EDM on ollut olemassa?

Anonyymi

Toullaisen kommentin poimin jostakin Suomi24:ssä: "Kuulostaa siltä kuin olisi ajalta ennen EDM:ää, eli siis viime vuosikymmenen puolelta."

Viime vuosikymmenen... eli hänen mukaansa EDM syntyi joskus 2010? Tuntuu kovasti siltä että kirjoittaja on jollakin tapaa keltanokka, sillä EDM on Electronic Dance Music, eli englannissa elektroninen tanssimusiikki.

Ja elektroninen tanssimusiikkihan on ollut olemassa jo 1960-luvulta lähtien: https://youtu.be/Sp9ki2jPWdg

Konemusiikki, elektoronine tanssimusiikki tms. ei ole millään muotoa enää uusi ilmiö. Toki siinäkin on ollut evoluutionsa, ensin moog and sitten tietokoneet... mutta siltikin.

4

<50

  Vastaukset

  • EDM lienee jenkkilähtöinen sana, siellä pidetään musiikin luokittelusta. Sähköistä musiikkia on tehty pitkään, mutta termi ei liene paljon yli 10 vuotta vanhempi.

   • Miksi sen tosin ei pitäisi kattaa myös historiallista tanssimusiikkia? Lyhenne on niin väljä että kyse ei liene vain yhdestä tietystä genrestä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Miksi sen tosin ei pitäisi kattaa myös historiallista tanssimusiikkia? Lyhenne on niin väljä että kyse ei liene vain yhdestä tietystä genrestä.

    Koska se on amerikkalaisen markkinointiportaan kehittelemä termi sikäläisille markkinoille? Eikä ole edes ensimmäinen laatuaan. Yrittivät jo 90-luvulla lanseerata eurooppalaista musaa, mutta silloin käytössä oli electronica. Amerikkalaiset kuluttajat hieroskelevat edelleen päättään ja yrittävät selvittää, mikä ero on electronicalla ja EDM:llä.

    EDM on elektronista musaa, joka on tehty amerikkalaista makua ja markkina-aluetta silmällä pitäen. Hyvän käsityksen siitä saa, kun kuuntelee AVICII:n tuotantoa. Siellä on niin selvät country-vaikutteet, että musa kuulostaa oudolta eurooppalaisen korvissa. AVICII myi todella hyvin jenkeissä, ja syytä ei liene vaikea arvata. Asiasta myös kysyttiin aikoinaan artistilta ja tämä sanoi pitävänsä countrystä, mutta olisiko oikea syy siinä, että artisti tiesi, mikä myy jenkkimarkkinoilla?


  • VR:n kaksikerroksista makuuvaunutyyppiä (Edm) on valmistettu vuodesta 2005 lähtien.

   Itsekin kuuntelin joskus elektronista tanssimusiikkia. Myöhemmin se kai loppui ja (osittain?) tilalle tulivat nämä makuuvaunut, joista alettiin sitten puhua. Voisi tietysti ajatella, että kaikki aiemmatkin kaksikerroksiset vaunut voisi nimetä samoin, mutta ehkä näin ei ole.

   Sinänsähän sähkötanssimusiikin eurooppalaiset vs. amerikkalaiset juuret ovat alusta asti yhteenkietoutuneet. Tärkeimmät, perustavimmat alagenret (tekno, house...) ovat Amerikasta ja sikäläisestä musiikkiperinteestä lähtöisin alkujaan, vaikka kulttuuri myöhemmissä vaiheissaan on taas kehittynyt enemmän Euroopassa.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefun sisko ja Sofia parhaat ystävät

   Stefun sisko laittanut ig storyyn videon Sofiasta sydämillä. Sofia laittoi ig storyynsa Stefun siskosta videota, Rapumestari ja pusuhymiö. Stefun sisk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   202
   1800
  2. Loppu tulee

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/de4f134c-da1b-45ba-88bd-47c1c70283ec Vihdoinkin Umpilla on tajuttu Jämsän heikon sijainnin merkitys bisnekselle. Vi
   Jämsä
   66
   1722
  3. Poker Run kolari

   Ei mennyt aivan putkeen! Joku loukkaantui vakavasti ja taphtuma keskeytetty. Videolta näkyy ensin yksi vene ajaa melko hiljaa kovalla melulla ja vesis
   122
   1665