Jumalan sana on elävä ja voimallinen

Anonyymi

Kuinka terävä on terävin miekka? Heprealaiskirjeessä Jumalan sanan sanotaan olevan sitä terävämpi (Hepr. 4:12).
Sanat ja kieli sekä lukemisen ja kuulemisen mahdollisuus ovat ihmeellisiä asioita. Jumalan sanan kautta sisimpään ja sydämeen voi syttyä tuli, into. Heprealaiskirjeessä kohdistetaan sanat sinne, missä tuli on sisältä sammunut, into lakannut, matka jäänyt tai jäämässä kesken.

Elämässä hyvät sanat nostavat ja vievät eteenpäin. Näitä hyviä sanoja ei ihmisen puheesta aina löydy, terävyyttä kylläkin. Niin kuultu kuin itsekin lausuttu terävä sana jää mieleen.

Jumalan sanan moniulotteisuus

Heprealaiskirjeessä uskon kilvoitusta eli elämää uskovaisena verrataan erämaassa tapahtuneeseen matkaan kauan sitten. Matkaa tehtiin välillä hankalissa olosuhteissa. Nykyäänkin voidaan puhua elämän helteestä, joka kuivattaa, kovettaa ja katkeroittaa saaden aikaan mielen kapinaa.

Kapinoivalla mielellä ei enää näe edessä olevaa lepoa. Lepo tarkoittaa perillepääsyä Jumalan luokse, taivaan kotiin. Tätä kuvasi erämaavaelluksen aikana edessä oleva luvattu maa.

Jumalan sana on terävä. Se paljastaa kapinoivan ja uskossaan nukahtaneen tai uupuneen ihmisen ajatukset, aikeet ja teot. Sen alla ei voi piiloutua. Sana etsii ihmistä ja erottaa terävyydellään toisistaan ruumiin, sielun ja hengen. Parannus lähtee Jumalasta.

Elämänvoima lähtöisin Kristuksesta

Sana voi tehdä myös kuolleeksi. ”Lain vaikutuksesta minä kuolin”, kirjoittaa Paavali. Jumalan lain tehtävänä on osoittaa epäuskoon joutuneelle ihmiselle, että hän on kadotukseen vievällä tiellä, kuoleman oma. Lain herättämä ihminen ymmärtää olevansa maan tomua, ymmärtää Jumalan kutsuvan häntä juuri ”tänä päivänä”.

Jumalan sana on hengellinen, mutta se koskee koko ihmistä. Se on terävä, mutta se myös parantaa ja pelastaa. Se lähtee Jumalasta; siinä virtaa elämänvoima. Elämänvoiman lähde on Kristus.

Kuulemme omalla kielellämme sanoman Kristuksesta, joka vuodatti sovintoverensä, kärsi ja kuoli kulkien kaikkein pyhimpään, Jumalan luokse, ja on siellä esirukoilijana meidän puolestamme. Pyhä Henki synnyttää evankeliumin sanan kuulemisen kautta uskon. Sanan uskoja saa sydämeensä levon ja rauhan. Hän siirtyy kuolemasta elämään. Pyhä Henki myös liittää Jumalan lapset toisiinsa, Kristuksen ruumiiksi.

Jumalan sanan lempeys ei aja sisimmässään paljaaksi tullutta pois. Seurakunnassa saa rohkeasti käydä armoistuimen eteen, jotta saisi armon silloin, kun sitä tarvitsee. Juuri tänä päivänä.

Sakari Typpö

15

112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jumalan Sana on Jeesus Kristus, eikä muita ole. Jos antaa jollekin esineelle jumalallisia ominaisuuksia, suoritttaa epäjumalanpalvelusta.
      Paavalin mukaan Jumalalta tullut sanoma täydellisesti julistettuna on tämä: Kristus meissä (oikeastaan meinä, Gal. 2:19-20) on kirkkauden toivo ja me olemme täydelliset Hänessä.
      -GF-

    • Tuota terävyyden käsitettä pitäisi tarkastella syällisemmin. Kaikesta päätellen tässä on kyse huitomiseen eikä niinkään pistelyyn tarkoitetusta miekasta. Tarkastelu voidaan aloittaa hiontaviisteen kulmasta ja päättää leikkaavan reunan paksuuteen. Jälkimmäinen on ainakin hyvin materiaaliriippuva. Jokohan puhujaveljet nykyään laskettelevat metallurgista faktaa asiasta?

    • Anonyymi

      Eläväähän se homekkin on.
      Ja se kuvaa kai raamatun sanomaa ja sen ajankohtaisuutta parhaiten.

      • Anonyymi

        Mikä on homekki? Hämähäkki on tuttu.


    • Ei kannata miekalla käydä järkeä vastaan, eikä puukolla käydä tulitaisteluun.

      Kovin on kristinuskonharhan sanoitus kevyeksi havaittu jo ajat sitten.

    • Omituista pitkää löpinää taas Päiwämiehestä kopsattu alotus...

    • Anonyymi

      Jumala on heikon ihmismielen luoma harha, jokainen älykäs ihminen ymmärtää sen ironian jumalan logiikassa.. Jos jumala olisi olemassa ja todellinen tappaisin sen narsistisen psykopaatti sadisti kusipään taivaan porteilla.. Mielummin elän vapaasti elämän ku palvon turhaan tuollaista joukkoharhaa. "Jos jumalaan ei usko joutuu helvettiin" Eikö tuo kuulosta aika vitun sairaalta että pitäis sokeasti palvoa jotain mistä ei oo YHTÄKÄÄN konkreettista todistetta. Jos jumala olisi olemassa perustaisin uskonnon joka vastustaa tuota paskaa.

    • Anonyymi

      Antakaa yksikin pätevä argumentti jumalaan uskomisesta tai sen todellisuudesta? Kukaan ei pysty koska se ei ole totta

      • Anonyymi

        Olemattomuus ei ole koskaan ollut riittävä syy olla uskomatta. Uskoohan miljardi ihmistä hindujen eläinjumaliin.


    • Anonyymi

      Ainoa oikea usko on Rauhanyhdistyksellä muut hengellisyys on saatananpalvontaa. Vain rauhanyhdistys julistaa Jumalan sanaa. Jumalan sana on terävä kuin kaksiteräinen miekka, se on autuudeksi uskoville mutta toisille se on pahennukseksi. Jumala on ankara ja vanhurskas hän vihaa syntisiä, siksi synnit pitää saada anteeksi että pelastuu, ja synnit saa anteeks VAIN rauhanyhdistyksellä ei missään muualla! Kirkossa ei anneta syntejä anteeks jos on väärä henkinen pappi. Monet etsivät opettajia korvasyyhyn mukaan mutta se vie kadotukseen

    • Anonyymi

      Oikeasti Raamatun teksti tutkiskelulla saadaan näyttämään aivan toiselta kuin mitä kirjoitettu on.

      • Anonyymi

        Saatana selittää kaiken päinvastoin kuin Jeesus ei mitä enempi jeesus on toista mieltä eikä anna anteeksi sitä vihasemmiks ne tulee ne haluu pitää synneistään ja saata-nastaan kiinni 😂😂😂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saatana selittää kaiken päinvastoin kuin Jeesus ei mitä enempi jeesus on toista mieltä eikä anna anteeksi sitä vihasemmiks ne tulee ne haluu pitää synneistään ja saata-nastaan kiinni 😂😂😂

        Juutalaiset tekee parannuksen vasta polttohautauksessa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juutalaiset tekee parannuksen vasta polttohautauksessa

        On se jännä ku juutalaisille synty muutama Jeesus ja parannuksen teko on niin helevetin vaikeeta oikee perkele kun pitäs nöyrtyy syöpäläisten parannukseen pelkkä Jeesuksen näkeminen saa munat tutisemaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On se jännä ku juutalaisille synty muutama Jeesus ja parannuksen teko on niin helevetin vaikeeta oikee perkele kun pitäs nöyrtyy syöpäläisten parannukseen pelkkä Jeesuksen näkeminen saa munat tutisemaan

        Juutalaiset tappoivat Jeesuksen sapattirikkomuksista. Eivät he voi myöntää että Jeesus on Jumalan Poika ja aloitti uuden liiton hengessä. He myöntäisivät oman virheensä sekä sen että ottivat Jeesuksen veren päälleen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      192
      4622
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      122
      2883
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      137
      2294
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      332
      2290
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1962
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1536
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      114
      1451
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      32
      1370
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1200
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1081
    Aihe