Kuka sopii kasvattajaksi

Anonyymi

Kuka sopii kasvattajaksi?

Sopiiko sellainen henkilö, jolla on kennelillinen aikuisia sekä pienet pennut kotona, mutta viettää päivät yötämyöden täällä tehtaillen provoja mustamaalatakseen kilpailijoita?

Ainakin minua huolettaa todella miten noin paljon aikaa netissä viettävä henkilö hoitaa kenneltäyden turkkirotuisia koiria vieläpä karvanlähtöaikoineen sekä päälle päätteeksi pienet pennut. :O

19

114

  Vastaukset

  • Tiedän ketä tarkoitat ja olen samaa mieltä kanssasi! Tarkoittamasi henkilö ei todellakaan sovi kasvattajaksi!

  • Arvoisa T, tule ulos kaapista ja kerro julkisesti ne kamaluudet joita näit kun pennun säälistä J:ta otit. Ei edistä kenenkään etua että sinä ja muutkin puhutte vain tietyille tahoille. Se mitä kerroit järkytti syvästi monia. Tämä J siitäkin huolimatta mellastaa, esittää viimeisen päälle tahoa, vaikka totuus on toinen. Mikäs on esittäessä kulmakunnan kruunua, kun kukaan ei uskalla julki tulla kertomaan näkemiään asioita.

  • Mä vähän veikkaan että sellaista ihmistä ei olekaan, joka näihin kirjoituksiin ei osallistuisi, jos häntä kiusoiteltu vuosi toisensa perään.
   Toivottavasti tämä J saa huomata mitä kylvää, sitä niittää.

  • Oot väärässä jos luulet että J alkuisesta kasvattajasta puhutaan!

  • Joo aloittaja tarkoittaa sitä joka värin takia pohjosessa kasvattaa!

   • Miten teille kuuluu kasvattaako joku väriä? Niinhän muissakin roduissa tehdään. Kappas kun ei ketään kiinnosta, miten "kasvatetaan addisonia ja epilepsiaa"? Vai eikö kukaan ole edes perillä mistään?


  • Jos kasvattaa värin takia eikä ole huolissaan kun siinä samalla periyttää todella sairaita lonkka niin silloin se on sairasta! Ei sais olla ees kennelliitossa moinen kasvattaja!

   • Miksi värin takia on epämoraalisempaa kasvattaa kuin muun ulkomuotokasvatuksen? 🤔

    Ei mitään eroa.
    Ettekä te voi mistään tietää mitä jonkun toisennarttu tai uros periyttää. Ette te sen geenejä tunne. Esim jos joku 1kpl jälkekäisiä kuvattu ja tulos sama kuin emällä, se nyt ei oikeasti kerro vielä paljon pskaakaan eikä sellaisen informaation varassa voi oikeasti mitään johtopäätöksiä tehdä. Niidenkin teko kuuluu em kasvattajalle, ei teille.

    Toki jos pitää mekastaa toisten teoista, sitä kyll sitten riittäisi!

    Mistä syystä nimenomaisesti näiden parin pikkukennelin asiat kuuluvat muille?

    Jossain vaiheesa olin näkevinäni jossain oikein usutusta. Mielestäni sairaita syntyy ajan myötä joka kenneliin huolimatta vaikka miten päin yritettäisiin.

    HUVITTAA, että parikin kimpussa olleet ei pidä CxC yhdistelmiä minään itse teettää ja sellaisista ostaa jalostukseen, vaikka niin olleet muita arvostelemassa, kiusaamassa ja mustamaalaamassa mm lonkkatuloksista. Onko luulo, Cx C tekee vaan priimoja? :D

    Ikään kuin nyt muut eivät olisi käyttäneet huonompilonkkaisia, kuin nämä pari täysin pikkutekijää joiden tekemiset rodussa aivan yhdentekevät.

    Hyvä käyttää sylkykuppeina huomion suuntaamiseksi pois omista tekemisistä ja itseään ylentääkseen. Keskustelu terveysongelmista jämähtänyt tasolle missä ne muutamat D - lonkkaisilla linjan jatkamiseksi teetetyt pentueet ovat ainoa asia. Ne, mistä ei tulla mitään joka taholle käsistä revittäviä matadoreja tekemään. Hyvä jos mikään jatkuu. Lähinnä joku teettää, ettei tarvitse katkaista siitä linjaa.

    Sekin on henkilöiden oma asia, jos se on muillakin!

    Eiköhän se nyt kuitenkin oöe tullut selväksu, ettei kumpikaan aio rotua enää kasvattaa, joten mikä järki täällä kiljua "voi voi voi kun joku kasvattaa väriä", mikä on koiramaailmassa täysin perussettiä oleva ilmiö ollut muuten AINA.

    Muukin vaikuttaa niveliin kuin perimä. Kuten miten vinoja kuvia jollain asemalla otetaan, miksi liitossa suostutaan lausumaan niitä vinoja kuvia, miksi omistajat ovat niin lampaita, eivät puutu klinikalla ja vaadi kunnon kuvia tai äänestä jaloillaan, miksi kennelliitosta ei pistetä huonoja kuvia takaisin, emän ja pentujen ruokinta ja matoisuus, omistajien huono neuvonta, tai ei raskita madotella pentuja oikeasti monesti kunnolla ja nuorina myös. Vaikuttaa kehitykseen.

    Mutta niitä oikeita isoja terveysongelmia ei kyllä sanallakaan roturyhmissä mainita - ei hengenvetoa. Hyshys!
    Ei puhuta Addison- ja epilepsiasairaiden, AIHA-sairaiden ja vastaavien tiedettyjen periyttäjien, täyssisarusten, 2 kantajan jälkekääläusten, näihin kuolleiden lähiperheenjäsenten rietoisesta moniin kertoihin käyttämisestä ja sekaisin suloiseksi sotkuksi letittämisestä kuin pullapitko ikään.

    Ei sanan sanaa. Ongelmat rodussa vain, jos joku todella pikkutekijä käyttää D-lonkkasta narttua ja painuu kohta unholaan koko tehdyt, ainakin jalostuskäytöstä. Ei niin mitään merkitystä rodun jalostusmielessä, mutta sellaisista revitään ihokasta, ja ollaan muusta hiljaa suut supussa.


  • Käykääpä kateelliset katsomassa kennelliiton terveystiedosta. J. Tiera, A/A lonkat. Ja on C+C vanhemmista.
   Ne tekee jotka osaa, ne elää jotka ei pelkää elää.

   • J kennelin mainos. Naurattaa! Kuuluu kauniisiin ja rohkeisiin.


   • Missäs teidän muiden, E lonkkien, tai ylipäätään näiden joilla paljon epi, ja addison kasvatteja, missä Se osaaminen on?
    On nähkääs sellaisiakin kasvattajia jotka osaa tehdä asioita.. Toki, joskus niille parhaillekin sattuu kömmähdyksiä. Mutta se että näille jotka itseään Hyvänä pitävät ja joita suitsutetaan ( istuvat jtk:oossa jne) tuntuu sattuvan näitä mokia aika usein...

    Katsokaa niitä tuloksia sieltä listoilta, tuijottakaa muutakin kuin yhtä kirjainta.


   • Ai että se on jonkun "osaamis" meriittien tulos, jostain C+C voi jopa A putkahtaa?
    Voi hyvä luoja ...

    Oliko nyt hurjasti peräti TOINEN (2.) A/A lonkkainen kaikista tutkituista kasvateista, siis yli 30 kappaleesta nyt hurjat 2 peräti A-lonkkaisia, jollei jokin muu upouusi tulos ole mennyt ohi.

    Mitä kumman kehuskelemistä siinä voisi olla? Tai siinä, joku teettää C+C yhdistelmiä, muu kamuille jalostukseen sellaisesta? Riväthän ne niin väitetyt perimät sieltä mihinkään katoa. Tai koittakaa katsoa, mitä mieltä jalostustietokannan indeksilaskuri on.

    Tämäkin oli muistaakseni itse? postannut joskus jonkin ketjun Sinisilkistä. Ikävän. Kimppuunkäyvän, minun mielestäni. Mikä joku on rääkymään muiden tekemisistä jos itseä voitisiin aivan hyvin valinnoista kovin kritisoida? Kaverinsa ostanut tällaisesta C+C:stä, vaikka itse kennelkiusannut muita kasvattajia lonkka-asioista?

    Yllä riemuitsija ajattelee, on kovin hyvin osattu kehumisen arvoisesti aivan jos jonkin kasvattajan yli 30 kuvatusta kasvatista löytyy peräti toinen aivan priimalonkkainen?

    Mitä minä just luin? 🙄


  • Eräällä hyväksi väitetyllä kennelillä joka ei ole koskaan tehnyt C plus C yhdistelmiä:

   Tutkittu 42/96 44%
   A 6 pentua 14%
   B 11 pentua 26%
   C 18 pentua 43%
   D 6 pentua 14%
   E 1 pentua 2%

   Kuis se nyt silleen?

   • Tätäpä juuri tarkoitin osaamisella EI ole mitään tekemistä lonkka tuloksissa, se on aivan arpapeliä.


  • En minä enää ihmettele mitään jos oikeasti rodun potentiaalisista pentujen ostajista löytyy sellaisia ostajia, joille kaikki mikä tahansa selittely, asioiden vääntely ja kääntely, tekosyyt, mustan pesu valkoiseksi ja höpöpuhe saadaan tungettua kurkusta alas. Eivät varmaan edes tiedä mikä on KVG tai koiranetti tai kuolinsyytilasto tai rotuyhdistys tai miten sen löytää ja mitä ne sairauslistat siellä sivuilla on.

   Sitten sellaiset alkavat käyttää jalostukseen omia koiria ruusunpunaiset silmälaput silmillä ja tulpat korvissa kasvattajan antaman misinformaation ja yleisen informaation puutteen varassa. Nenärenkaasta talutettavat.

   Joo, senkun vaan naitetaan koiria joilla jotain titteleitä, ja jokin geenitestinivaska, kuvitellen sittenhän kaikki hyvin!
   HAHHAA.

   Kymmeniä pentueita uroksilla, nuorillakin ja ylipäätään, ei ekojakaan polvitutkimuksia, kyynärkuvia, selkäkuvia, kilpparitestejä, sydänkuunteluja ym sellaisilla matadorjalostusuroksilla, vaikka nykypäivänä matadorjalostuksen vaarat hyvin tiedossa jo kauan.

   Onko niillä luonnetestiä tai MH:ta? Kuka ihme käyttää jalostukseen koiria, joilla jokin rimaa hipova tai sen alta menevä tulos? Käytetään jopa alta 100p saaneita, jos edes testattu, mikä hyvin harvinaista.

   Ei sillä eräiden tiedon keruulla ja tietävyydelläkään ole mitään pointtia, jollei niitä tietoja ja merkitystä tajuta eikä käytetä, vaan käytetään siitä päästä riskikoiria, mitkä pitäisi suoraan dumpata käytöstä kuin kuumat perunat, ainakin ei niillä itsellään enempää, hyvänen aika! Mutta jotkut tajunneet asiat niin, mitä tahansa voi käyttää.

   Kaikki sairaat rodussa vain kateellisten pskapuhetta, meillä on niiiiin TERVE TERVEROTUINEN ROTU ou jessss.

   Käytetään huoletta kuin ei huolen häivää ja mitä normaaleinta olisi jotain epilepsiaa periyttäviä uroksia, uroksia joilla epilepsiaa sisaruksissa ja puolisisaruksissa jopa monin kappalein, epilepsiariskisille nartuille.

   Käytetään ylipäätään epileptisten, AIHA tai Addison tai Cushing-sairaiden tai menehtyneiden 1 polven jälkeläisiä, sisaruksia ym. Surutta. Linjataan tällaisiin pentueisiin oikealta ja vasemmalta.

   Siinä meillä yhden kansallisrodun "jalostusta". Rehellisesti, täysin silkkaa kansanhuvin nykyään tehtyä pentutehtailua 1200€ per nenä toivossa. Koko rotu pilattu - ja jotkut lonkat pevisassa kuin surkuhupaisana yhteisön itsepetoksena. Nivelissä niin ongelmia että lonjat pitää olla pevisassa, mutta muusta luustosta viis, eikä yhtään tarvetta tietää oman nartun kohdalta, saati muutaman kymmentä pentuetta teettäviltä uroksilta onko niillä puhtaat vaiko kolmoset.

   Hyvin menee.

   • Eikö se rotu oikeasti ole hyvin sairas, jollei kauheita riskejä omaavia muka isosta rodusta voi tiputraa jalostuskäytöstä? Sillä siitä sairas ainakin tehdään. Ovatko pahat sairaudet tavoiteltu juttu lisätä rotuun? Minä olen omalla vähäisellä älyn tasolla luullut olevan pahimpia sairauksia? On varmaan paljon minua älykkäämpiä ja fiksumpia ihmisiä, mutta en minäkään nyt ihan tyhmimpiä ja niin näkyy olevan rutosti kyllä niitäkin, koille ei olisi pitänyt minkään tahon myydä koiran koiraa muuta kuin EeJiitettyinä eli Ei Jalostukseen rekisteröityjä. Ollakseni ihan kirpeän suorasanainen, kaikki mokomat sitä saavatkin päähänsä alkaa ylipäätään koirankasvatuksista kiinnostua rahatukot silmissä ns helppona rahana. Ja jumalauta, kuinka juuri ne ihmiset, se ihmistyyppi, aina eniten onkin niin jumalattoman olevinaan, "jotain", vaikka päinvastoin on asian laita. Ja se on siksi, ihmisessä ei ole sitten yhtään sitä kaikessa tämäntyyppisen edessä lähestymistavassa tarvittavaa nöyryyttä. Ei, se on vaan sitä Me, Myself and I- porukkaa, joka tekee koiraroduista niitä pilallejalostettuja. Ja sitä tehdään ja on tehty kauan tälle rodulle.


  • Voi huopakatto sentään kun on jännää. Piti käydä ihan taffeleita ostaan ja ruveta lukemaan yhden kasvattajan seinää 😂 ennen vanhaan luettiin aikakausi lehtiä, ei enää. 😂

   • Olen sitä mieltä että on pölöjää jauhaa muiden asioista seinillään tai katollaan vuoresta toiseen. Mielen köyhyyttä! Onko se sihen ihime jos joutuu hullujen hampaisiin. Omaa syytä.


   • Mä mietin samaa. Nyt taisi löytyä "vänkääjäksi" sellainen "kaveri" joka jaksaa vetää samaa luuta edes, takas, vaikka kuinka pitkään.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  Ketjusta on poistettu 52 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kesämökkien hinnat romahtaneet

   koska nuoret aikuiset eivät ole kiinnostuneita mökkeilystä. https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/d0e0b3ed-85bf-4388-ac02-3d6d1ef5a79b
   Maailman menoa
   165
   4859
  2. MOT mustamaalaa ja valehtelee.

   Olen hetken jo katsellut näitä YLEN MOT ohjelmia ja olen huomannut kuinka paljon he antavat väärää tietoa ihmisille. Väärän informaation antamiseen r
   Yhteiskunta
   117
   4117
  3. Suomeen tarvitaan minimipalkkalaki

   Suomesta on tulossa yhä enmmän kurjien palkkojen ja nollatuntisopimusten maa. "Kansainvälisen kilpailukyvyn" nimissä erityisesti sisämarkkinoilla toim
   Maailman menoa
   184
   3733