Ohimopaine

Janna

Hei!
Oireet aikoivat n.2kk sitten.Aluksi nykimistä silmän alapuolella,naksahtelua ohimolla joka tuntui myös kun kädellä koetti.Sen jälkeen kasvolihas tuntui jotenkin väsyneeltä.Pian alkoi yhtämittainen paine tuntua ohimolla.se säteili koko toiselle kasvojen puoliskolle.Tuntui kuin toinen puoli kasvoista ja päästä olisi puuduksissa.Lääkäri määräsi vain kipulääkkeitä vaikka yritin selittää että se ei ole kipua vaan jumalatonta painetta.Eiväthän ne kipulääkkeet sitten auttaneetkaan.Nyt sitten odottelen koska tulee kutsu neurologille.Tällä hetkellä pahimmat tuntemukset ovat ohimolla, poskipäässä ja korvan ympärillä.Onko kellään ollut vastaavanlaisia oireita ja mitähän tämä voisi olla?

9

14100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...............

      Laitan sinulle kopion aikaisemmasta vastauksestani eräälle toiselle. Tunnistatko oireet?
      Miehelläni oli myös paineen tuntua päässä, raajojen ja pään puutumista. Tutkia kannattaa aina, jos on oireita, en tarkoita, että sinulla voisi olla sama juttu, mutta parempi aina saada varmuus kuin elää epävarmuudessa.


      "Miehelläni oli samantyylisiä oireita kuin sinulla. Hänellä oli huimausta, tasapaino-ongelmia, päästä heitti jos nousi ylös nopeasti sängystä ja vihloi joskus, kun piti päätä alaspäin tai teki normaaleja äkkinäisiä liikkeita. pään kääntely tuntui vaikealta kun se alkasi huimata ja oksenteluakin oli jonkinverran, tosin aina niille löytyi jokin selitys.Urheilu oli vaikeaa, esim sulkapallon pelaaminen, koska siinä vaaditiin nopeita liikkeitä ja se sai pään pyörälle. Lääkärit sanoivat, että johtuvat niska ja hartiavaivoista.Nyt vasta muutama viikko sitten näkö alkoi välillä sumentua, mikä johtui siitä, että magneetista löydettiin kasvain, joka oli takaraivossa näkökeskuksen lähellä ja aiheutti näitä näön sumenemisia. Tuo tasapainojuttu on yksi tärkeä juttu ja huimaus. Yritäppä seistä yhdellä jalalla kädet vaakatasossa sivulla ja laita sitten silmät kiinni. Pysytkö pystyssä? Tee myös muita tasapainoharjoituksia,niin saat selville, että ovatko epäilysi kuviteltuja vai tosia.Yritä tehdä nopeita liikkeitä ja katso alkaako sinua huimaamaan?
      Mitä nopeammin vika löydetään, sen parempi! Vaadi päästä magneettiin ja yritä kuvailla kaikkia oireitasi mahdollisimman tarkasti ja havainnollistaen lääkärillesi, jotta he osaavat tulkita ne oikein. Kerro kaikista oireistasi, niin tulee mahdollisimman tarkat tiedot.Kokeile eri lääkäreitä, jos ei tuota tulosta! "

    • JUTTA

      mikähän ohimopaineen sulle aiheuttui? Kerro jos tiedät jo? Toivottavasti ei mikään vakava juttu.

    • VaivanKanssaPaininut

      Hei!

      Laitan omakohtaisia kokemuksia hieman lievemmästä muodosta...
      Tulipa nimittäin itse selviteltyä kyseistä asiaa oikein kunnolla!
      Itselläni n. puolitoista kuukautta sitten alkoivat oireet paineena oikean silmän seudussa / -takana, sekä silmän pinnan kuivumisena / ärsyyntymisenä. Tämän jälkeen oireet paikantuivat myös samalle oikealle puolelle ohimolle, silmän alle poskiluun yläosaan (paineen tuntua) sekä oikealle leuan kulmaan. Ajan saatossa huomasin myös oikean puolen niskojen jumittuneen.

      Lääkärissä käynti # 1: tutkimukset oikealla poski- ja otsaonteloista (röntgen ja ultraääni) tulehdusta etsien -> ei löytynyt mitään poikkeavaa, lääkäri antoi lähetteen 2x fysioterapiakäynti

      Fysioterapia # 1: lähinnä niskojen (epäkäslihaksen) hierontaa ja joitain neuvoja venyttelyyn, fysioterapeutti huomasi myös, että pääni oli hieman vinossa oikealle (korva kohti olkapäätä...)

      Lääkärissä käynti # 2: oireiden pysyttyä ennallaan kävin toistamiseen lääkärissä, joka omien tunnusteluidensa (kaulan, leuan alustan yms. palpaatiot) laittoi minulle lähetteet silmälääkärille ja hammaslääkärille sekä sanoi, että hän luulee oireiden johtuvan hampaiden narskuttelusta...

      Silmälääkärissä käynti: silmälääkäri löysi tarkkojen tutkimusten jälkeen oikeasta silmästä kuivuutta, mutta ei muuta normaalista poikkeavaa

      Hammaslääkärissä käynti: hammaslääkäri ei löytänyt suurempia merkkejä narskuttelusta, kasvaneista rauhasista / imusolmukkeista tms., eli ei suuremmin normaalista poikkeavia löydöksiä

      Lääkärissä käynti # 3: oireiden pysyttyä ennallaan kävin kolmannen kerran lääkärillä, joka antoi minulle lähetteen (5-10 kertaa) fysioterapeutille

      Fysioterapeutti #2: fysioterapeutti totesi minulla olevan merkittäviä jumituksia oikealla puolella päännyökkääjälihaksessa sekä epäkäslihaksessa, myös C1 - ja C2- nikamien keskinäinen liike oli rajoittunutta oikealle päin.

      Lopputulema:
      Näiden kahden edellä mainitun nikaman läheisyydessä olevien hermojen (sekä päännyökkääjälihaksen ja epäkäslihaksen) jumitusten vuoksi on tullut juostua lääkäreitä pitkin viimeiset puolitoista kuukautta. Nyt hoitona fysioterapia, oma-aloitteinen venyttely ja liikunta sekä tarvittaessa särkylääke- ja lihasrelaksanttikuurit. Eiköhän tämä tästä!

      Toivottavasti tästä postauksesta olisi jotain hyötyä samojen oireiden kanssa painiville. Paranemisia!

      "Tyypillinen yläniskan alueelta lievästä kroonistuneesta C 0-2 segmenttien lihasten, nivelsiteiden ja nivelten toimintahäiriöstä tullut kipujäykkyysoireilu ilmenee viime kädessä yläniskan tuntohermoista tulevana sähkötys-, puutumis-, puristus- ja päänsärkyoireiluna takaraivolle, ohimolle ja otsalle."

      Tunninen M.: Miten yläniskan toimintahäiriö aiheuttaa päänsärkyä?

    • aki a

      minulla on täysin samat oireet. voisitko ottaa minuun yhteyttä olen todella huolissani terveydestäni. kaikki alkoi silmän nykimisellä, sen jälkeen tuntui mieletön paine ohimolla olen käynyt ensi avussa useamman kerran. ei löydy vastausta . olen käynyt neurologilla , muttta kuvissa ei näy poikkeavaa. auta minua jos tiedät mistä on kyse. puh nro 0407240433

      • pressure2

        Minua kiinnostaisi pään paineet kun itsellänikin on että mistä johtuu, joten jos voit kertoa oletko saanut mitään vastausta keltään.


      • aki .
        pressure2 kirjoitti:

        Minua kiinnostaisi pään paineet kun itsellänikin on että mistä johtuu, joten jos voit kertoa oletko saanut mitään vastausta keltään.

        magneetti kuvat otettu ja sillä kaikki näytti normaalilta.selkäydin näytekin otettiin ja sekin oli puhdas. ohimopaine helpottanut osittain . jos kovaa ohimopainetta esiintyy , suosittelen käymään lääkärissä ja pitää pyytää lääkäriä varmistamaan että kyseessä ei ole ohimovaltimo tulehdus. sen varmennus vaatii crp kokeet ja koe pala ohimosta. silmälääkäri näkee myös silmän pohjasta jos siellä on jotain muutosta tapahtunut.


      • Anonyymi

        Hei mullan on jatkunut samat oireet kohta 10vuotta ja nyt tulee välillä kohtauksia joissa huimaa oksettaa tunto menee ja tulee puoleisuutta. Magneetti ok labrat ok. Fyssari sanoi että niska ok. Häiritsee työntekoa ja perhe-elämää. Kun kohtaus tulee menen tunnin ajaksi täysin lamaantuneeksi. Oireetet johtaneet epätoivoon ja masennukseen. Jos on jotain muuta tietoa kuin jo mainitut asiat niin pliis kertokaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei mullan on jatkunut samat oireet kohta 10vuotta ja nyt tulee välillä kohtauksia joissa huimaa oksettaa tunto menee ja tulee puoleisuutta. Magneetti ok labrat ok. Fyssari sanoi että niska ok. Häiritsee työntekoa ja perhe-elämää. Kun kohtaus tulee menen tunnin ajaksi täysin lamaantuneeksi. Oireetet johtaneet epätoivoon ja masennukseen. Jos on jotain muuta tietoa kuin jo mainitut asiat niin pliis kertokaa.

        Olisiko kyseessä ohimovaltimontulehdus?


    • Anonyymi

      Joogasta löytyy ihmeesti apua, mutta vie aikaa, ei auta heti yhden tai kahden kerran jälkeen. En tiedä onko se venyttely mikä vaikuttaa pelkästään, vai myös se että siinä oppii eri tavalla rentoutumaan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2763
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2350
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2110
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1874
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1731
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1725
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1696
    8. 103
      1676
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1487
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe