Aihe

asunto-osakeyhtiön hallintaa Mjulla

Anonyymi

Onko joku lukijoista asunut mjulaisessa kerros-tai rivitalossa asunnossa, jonka hallintaan hänellä on osa kyseisen yhtiön osakkeita?
Millaisia kokemuksia on tällaisen asunto-osakeyhtiön toiminnasta ja hallinnosta?

15

223

  Vastaukset

  • Se seikka on tullut näkyviin, että täällä monesti hallituksen jäsenet ja jopa puheenjohtaja, jotka hallitsevat satojentuhansien eurojen omaisuutta, tuntevat varsin hatarasti sitä koskevaa asunto-osakeyhtiölakia. Tekevät sen pohjalta laittomiakin päätöksiä. Esimerkkejä löytyy.

   • Kyllä näin on - kokemusta löytyy - taloyhtiö maksaa - siis osakkaat.
    Onkin alettava tutkimaan, milloin hallitus on suhmuroineistaan yms
    vahingonkorvausvastuussa


  • Paikkakunnalle muuttajaa voi jo etukäteen varoittaa , jos tämä aikoo hankkia omistusasunnon paikallisesta asunto-osakeyhtiöstä.
   Tietämättömyys voi yllättää.

  • Isännöitsijöillä on kyllä surkuhupaisia tarinoita kerrottavana siitä, missä määrin osakkaat täällä tietävät eron hallinnassaan olevan omaisuuden (=asunto) ja omistamansa omaisuuden (=asunto-osakeyhtiö) välillä.

  • Riippuu hyvin paljon isännöintitoimistosta , miten asiat hoidetaan ja hallitukset luottavat liikaa isännöitsijää. Hallitus on kuitenkin loppupelissä korvausvastuussa myös isännöitsijän töpeksinnästä.

   • Isännöitsijä voi varoittaa hallitusta lainvastaisista päätöksistä, mutta hän ei voi estää niitä.
    Hallituksen tehtävänä on valvoa isännöitsijän toimintaa. Jos isännöisijän tekemät virheet ovat jääneet huomáamatta, hallitus on niistä vastuussa yhtiölle.


  • Juuri siksi ,kieltäydyin puheenj: tehtävästä,hallituksen on oltava taloyhtiön-edunvalvojana.Mutta yksi-ihminen ei pysty hallitsemaan,"valtakunnassa"jossa ei tunneta lakeja,eikä isännöitsiä ymmärrä rakennuksenhoidosta mitään.Suurin vastuu jää pj:lle.

   • Hyvä että kieltäydyit tehtävästä, et osaa edes kirjoittaa niin miten ihmeessä olisit voinut selvitä tehtävästä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hyvä että kieltäydyit tehtävästä, et osaa edes kirjoittaa niin miten ihmeessä olisit voinut selvitä tehtävästä.

    Naapurilla taitaa olla lukihäiriö ,jos ei ymmärrä selvää suomenkieltä? Mutta kaikissa meissä on vikoja---AATAMI on ahmatti ja..niin e:lleen,,,


   • Anonyymi kirjoitti:

    Naapurilla taitaa olla lukihäiriö ,jos ei ymmärrä selvää suomenkieltä? Mutta kaikissa meissä on vikoja---AATAMI on ahmatti ja..niin e:lleen,,,

    Joopa joo. Reilulle 3:lle riville on saatu 12 kirjoitusvirhettä. Ei pystyisi moinen mongertaja hoitamaan kirjoitustaitoa vaativaa työtä. Niin se vain menee.


  • Täällä on totuttu asumaan mökeissä, jotka ovat erillään toisistaan. Jokainen hallitsee omaa mökkiään ja sen ympäristöä mielensä mukaan.

   Kun täällä muutetaan asumaan rivitaloon, kuvitellaan, että asutaan edelleen kuin mökissä ja hallitaan sitä ja sen ympäristöä oman mielen mukaan. Ei tiedetä, että on olemassa asunto-osakeyhtiölaki ja yhtiöjärjestys, joiden mukaisesti talon ja kiinteistön asioita on hoidettava. Voi olla niinkin, että näitä talon hoidosta vastuussa olevan hallituksen puheenjohtajakaan ei tiedä kyseisistä asiakirjoista .

   Voi pyhä yksinkertaisuus!

   • Niinpä juuri,kun asiakirjoja piillotellaan,monen pyynnön jälkeen sain osan .Mutta ,jos ei kymmeniävuosia hallituksessa ollut ,tiedä millainen on issännöitsiäsopimus ?On myöhemmin tulleella ,vaikeuksia pysyä mukana .Kaikkien (hallituksenjäsenten rehellisyys on Aja O Isännöitsiä Ehdottomasti,kuuluu joukkoon) Taloyhtiö on ,Voittoatuottamaton osakeyhtiö,jos joku,liittoutuu Isännöisiänkanssa ja kahmii väärinperustein ,,,Se on toisten osakkaitten siivelläelämistä,jos tällainen tapahtuisi muussa liikeyrityksessä? Sitä sanottaisiin ,kuormastasyömiseksi,jopa kavallukseksi. KOROSTAN REHELLISYYTTÄ !!


  • Omasta kokemuksesta voi meikäläinen sanoa, etteivät kaikki isännöitsijätkään ole suuria laintuntijoita

   • Tärkeintä on,että tuntevat asunto-osakeyhtiölain ja sen alaiset säädökset.
    Ne tosin pitäisi hallituksen jäsentenkin tietää. Tietämättömyyteen on varsin turha vedota,kun vastuukysymyksistä tulee kiistaa.


  • Harvassa yhtössä varmaan käytetään väärin yhtiön varoja. Kyllä ne yleensä tarpeeseen menevät.

   Isännöitsijöitä ei kannata syyttää, he ovat hallituksen johdettavissa.

   Sellaistakin täällä on tavattu, että yhtiön alueelle on tehty omia kiinteitä rakennelmia, lähinnä autokatoksia. Kenen tahansa kyseisen yhtiön osakkaan , myös tällaisen katoksen omistajan vaatimuksesta katokset jouduttaisiin purkamaan.

  Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   9914
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   284
   5131
  3. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   94
   3202
  4. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   58
   3061
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   153
   1448