Ruotsi varaa 5600 sotilasta sodan uhatessa Suomeen lähetettäväksi!.

Anonyymi

Ruotsi varaa 5600 sotilasta sodan uhatessa Suomeen lähetettäväksi

Prikaati voisi toimia Suomessa paitsi kriisi- ja sota-aikaan myös sotatilan vasta uhatessa.
• Suomeen tarvittaessa lähetettävä prikaati sisältyy Ruotsin valtiopäiväpuolueiden puolustusvalmiuskomitean (Försvarsberedeningen)loppuraporttiin.
• Komitea esittää Ruotsin puolustusvoimien voimakasta kasvattamista.
• Vahvistusta kaipaavat etenkin maavoimat.

Valtiopäiväpuolueet haluavat perustaa Ruotsiin muun muassa neljä uutta prikaatia. Kuva Aurora 17 - sotaharjoituksesta, johon myös Suomi osallistui. AOP
Suomeen tarvittaessa lähetettävä prikaati sisältyy Ruotsin valtiopäiväpuolueiden puolustusvalmiuskomitean (Försvarsberedeningen) loppuraporttiin.
Komitea jätti loppuraporttiinsa tiistaiaamuna puolustusministeri Peter Hultqvistille. Raportin mukaan Ruotsi tarvitsee puolustusvoimia, jotka oikeasti kykenevät torjumaan aseellisen hyökkäyksen. Puolustusvoimia on voimakkaasti vahvistettava. Kehitettävää on etenkin maavoimissa.

Puolustusvalmiuskomitean mukaan maan sota-ajan armeija on organisoitava uudelleen. Uusi organisaatio tulisi voimaan vuonna 2021. Ruotsin sota-ajan puolustusvoimiin kuuluu tällä hetkellä 60000 sotilasta. Vuodesta 2021 eteenpäin sotilaita tulisi olla 90000.

Neljä uutta rykmenttiä
Komitean mukaan uusia rykmenttejä pitää perustaa neljä, joista yksi Pohjois-Ruotsin Arvidsjauriin. Merireittien varrella sijaitseva Gotlanti tarvitsee oman mekanisoidun pataljoonan.
Pelkät ammattisotilaat eivät riitä. Ruotsin puolustusvoimat tarvitsee entistä enemmän myös varusmiehiä ja varusnaisia. Nyt heitä on 3000, mutta tarve on 8000.
Suomeen tarvittaessa lähetettävä prikaati täydennyksineen on osa komitean esitystä.
Kyseinen prikaati (ruotsalaisittain noin 5600 sotilasta) voisi toimia Suomessa sodan uhatessa, sotatilanteessa tai muun tyyppisen kriisin vallitessa.
Päätös on historiallinen, sillä koskaan aiemmin virallinen Ruotsi ei ole varannut joukko-osastoa Suomea varten. (Toisen maailmansodan aikaan Suomessa toimineet ruotsalaiset olivat vapaaehtoisia.)
Ei automatiikkaa
Valtiopäiväpuolueiden puolustusvalmiuskomitea haluaa tiivistää Suomen kanssa tehtävää puolustusyhteistyötä. Komitean mukaan lainsäädännön tulee mahdollistaa se, että Ruotsin hallituksella on tarvittavat valtuudet ottaa vastaan tai antaa puolustuksellista apua myös tilanteissa, jotka eivät vastaa rauhan ajan tilannetta.
Komitean mukaan parlamentaarinen tie voi olla liian hidas. Tietyt valtuudet ovat tarpeen.
Komitea kuitenkin korostaa, ettei yhteistyö Suomen kanssa ole automaattista. Se on kahdenvälistä. Toimintaan tarvitaan aina ensin kummankin maan kansallinen päätös.
”Varautuu avustamaan”
Ruotsin tulee kuitenkin lähteä siitä, että jos Ruotsin lähialueilla syntyy kriisi, maa varautuu avustamaan Suomea.
Komitean mukaan jo pelkästään tämä selvä kannanotto ”kohottaa ruotsalais-suomalaisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan uskottavuutta sekä parantaa yhteistyötä”.
Sanat eivät silti yksin riitä. ”Yhteistyötä tulee suunnitella, valmistella sekä harjoitella jo rauhan aikana”.
Komitea pitää suositeltavana, että ensi vuosikymmenellä maiden eri yksiköiden ja joukko-osastojen yhteistyötä syvennetään.
Myös molemminpuolinen henkilöstönvaihto olisi toivottavaa. Se lisäisi ymmärrystä toisen työtavoista ja järjestelmistä.

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Miten sotahullut saataisi hoitoon ajoissa?

      • Anonyymi

        Tekemällä niistä V###n duuman sotilasvaliokunnan jäseniä kuten tähänkin asti.


      • Anonyymi

        Sotahullu = wanha taistolainen termi henkilölle, jonka ykköskiinnostuksen kohde ei ole itäisen naapurimme puolustaminen kapitalistisen maailman pahuudelta.


    • Anonyymi

      Hehheh!? Älä unta näe ja usko tuohon valheseen, jota Ruotsi nyt levittää myydäkseen Jas-romujaan! ;-)

      Usko nyt tämä historiallinen totuus: Ruotsi ei ole KOSKAAN sitoutunut Suomen puolustamiseen eikä KOSKAAN sitä tee!!!

      Talvisotaa tulleetkin ruotsalaiset olivat ykstyisiä vapaehtoisia kanslaisia. Ruotsin hallitus ja eliitti irtisanoutui heistä jyrkästi.

      Ruotsalaisista pieni vähemmistö (20%) on kunniallista väkeä. Mutta suuri enemmsitö ja eliitti eivät ole. Nuo talvisodan vapaaehtoiset olivat sen ajan " ruotsidemokraatteja".

      • Anonyymi

        Läntiset suomen liitolaiset haluavat työntää taistelukentän pohjanlahden yli suomineidon syliin. Ei järkevä ihminen haluaa kotipihalleen taistelukenttää , mikä häiritsee näkymää kauniiseen luontoon. Ainoastaan suomalaiset ovat niin torvi kansa että kutsuu läntiset asevoimat moukaroimaan maansa kivikauteen , kuten eräskin pressa sanoi.


    • Anonyymi

      Suomen asevelvollisuus on pelkkä vitsi. Armeijan suorittaa monet sellaiset jotka todellisuudessa ajatelevat ettei tämä maa ole puolustamisen arvoinen. Ja tosi paikan tulleen ei ole aikomustakaan jäädä tänne vaan lähteä turvaan turvalliseen maahan. Ma-tujen viitoittamaa esimerkkiä seuraten. Tässäkin näkee ettei pakolla saada hyvää aikaan. Mielestäni myöskään naisilla ei ole varaa kommentoida aselvollisuus asioita niin kauan kuin se on heille vapaaehtoinen ja helpotettu. Vaikka mielestäni naisten mahdollisuus mennä armeijaan onkin turha jo nykyisellään kun ei ole kannattavaa taistella tästä maasta.... rauhan ajan poliitiikka määrittää sen mikä on milloinkin maanpuolustus motivaatio.

      • Anonyymi

        Väärin.

        Santahaminan varuskunnassa Helsingissä on harjoitellut alkuviikolla yli 100 brittiläistä jalkaväkisotilasta. Harvinainen joukko tutustui myös suomalaisten taistelijoiden perusvarusteisiin.

        Molemmin puolin arvostusta riittää ja kehuja on jaettu. Suomalaiset varusmiehet sanovat hieman jännittävänsä esityksiä brittiläisille ammattisotilaille, mutta vastapuolen kommenttien perusteella jännittämiseen ei ole tarvetta: heidän mukaansa varusmiehet osaavat tehtävänsä hyvin.

        Brittisotilaat ovat vaikuttuneita suomalaisesta asevelvollisuusjärjestelmästä ja osa heistä pohti ääneen voisiko sellainen sopia myös Britanniaan. Positiivisin kommentein ajatusta täydensi heidän oma maanmiehensä korpraali Kristian Owen Kaartin jääkärirykmentistä, joka on tullut suorittamaan asevelvollisuutensa Suomessa.


    • Anonyymi

      Harmi ettei suomalaiset älyä omaa etuaan ja liity muiden sivistysmaiden tapaan NATOon. Nykyisellään Ruotsista ei ole apua kun piilottelevat vain selän takana. Ruotsin tulisi kyetä vastaamaan Suomen ilmapuolustuksesta, täysin ja kokonaan.

    • Anonyymi

      Miksi Ruotsi ei lähetä Suomen avuksi tiukassa tilanteessa 10 000-30 000 sotilasta?:(

      • Anonyymi

        Pistää vaan 5600 pahinta Ma-Tu:aan tänne, sanoen niitä "sotilaiksi".


    • Anonyymi

      "Miksi Ruotsi ei lähetä Suomen avuksi tiukassa tilanteessa 10 000-30 000 sotilasta?"

      -Ihan siksi, että pitää nyt muutama jättää manner-Ruotsia puolustamaan. Ruotsi kun on ajanut tehokkaasti alas asevelvollisuuden ja armeijansa. Näyttävät katuvan hölmöilyjään...

    • Anonyymi

      Taas yksi puupää-suomalainen ei tajua ruotsalaisten perinteistä kieroutta!? ;-)

      Siis Ruotsi kyllä "varaa" joukkoja Suomeen lähetettäväksi, mutta ei koskaan niitä tositilanteessa lähetä tänne. Tajusitko?

      Pelkkää suomalaisin vaikuttamista hävittäjäpäätöksen edellä...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6013
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3801
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      238
      2108
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1840
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1279
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1266
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1055
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1000
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      929
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      878
    Aihe