Vanhan talon ostaminen

Anonyymi

Olen löytänyt omakotitalon johon ihastuin vieden sydämeni. Se on rakennettu 1915 joten sen ostaminen arveluttaa todella paljon. Kun en paljon rakentamisesta ja taloista tiedä niin mitä asioita pitäisi ottaa huomioon erityisesti tällaisessa vanhan talon ostamisessa ettei ihan sikaa säkissä osta ja huomaa että eipä nyt ollutkaan ihan järkevä ostaa vaan ois pitäny hankkia uudempi talo?

10 kommenttia

Äänestä

Vastaukset

 • Teetä kuntotutkimus luotettavalla ammattilaisella. Se antaa pohjaa päätökselle.

 • Se riippuu siitä miten taloa on pidetty ja remontoitu vuosien saatossa. Vaikka talo on noin vanha ei se tarkoita että se olisi huonossa kunnossa. Kyllä uudetkin talot voivat homehtua ja näin kävi vanhempieni 30v vanhalle talolle joka oli suunniteltu ja rakennettu huonosti eikä siitä pidetty huolta. Vanhat talot voivat olla hyvin viehättäviä asua.

  Kannattaa ottaa taloa katsomaan joku rakentamisen ammattilainen joka ymmärtää miten talo on rakennettu. Kuten yllä mainittiin kannattaa tehdä kuntotutkimukset. Asuntomyyjän puheita ei kannata kuunnella niiden tarkoitus on saada sinut ostamaan talo ja saada itselle provikka.

 • Eiköhän googlella löydy mitä pitää ottaa huomioon

 • Talon ikä antaa signaalia, että ihan suonsilmään sitä ei ole rakennettu homehtumaan, eli saattaa hyvinkin olla rakenteiltaan parempi kuin tämän päivän muovipussit.

 • Talo on vuodelta 1915 ja ilmeisesti hirsitalo ja rakennettu kivien päälle. Kannattaa kurkata näkyykö hirsiä ja missä kunnossa hirret ovat. Alapohjaa myös on hyvä tutkailla.

 • Rakennustekniikka on ollut 100v sitten ihan eri tasolla mutta jos talossa on asuttu koko ajan niin kyllä sitä on uusittu ja rempattu siten että se vastaa uudempaa taloa.

 • Silloin on rakennustekniikka ollut nykyistä paremmalla tasolla ainakin siinä suhteessa että talossa ei ollut kosteita tiloja vaan rakennettiin erillinen saunarakennus sitä varten.

 • Talon ostaminen on aina riskiostos siinä mielessä että ei ole täydellistä taloa. Kävin talossa jota myytiin parilla miljoonalla eurolla ja siinä oli selkeästi rakennusvirheitä lattiassa. Epäsuorassa monista paikoista.

  • No ostitko?


 • Olen myös käynyt useammassakin miljoonatalossa (uusia) joissa on taas se tasakatto - vaikka kaikki tietävät sen ongelmat ainakin talvella Suomen oloissa. Mikä ihme se on, että niitäkin pitää vaan tehdä, ja jopa näihin kalliiisiin muuten hienoihin taloihin. Lisäksi kyllä vähän ihmetyttää että nykyisin miljoonalla ei välttämättä saa mitään "luksusta" , kyllä nyt jotain sellaista pitäisi tuossa hintaluokassa jo olla !!!!

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.