Mistä te aiotte säästää ?

Anonyymi

Avoin kysymys kuntalaiselta perussuomalaisten päättäjille.


Olette vastustaneet kaikkia kaupungin säästötoimia. Millä perusteluilla.


Mistä te hankkisitte talousarvion tasapainotusvarat ?

Ei kai vain kaikkien verotusta korottamalla ?

29

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyllä määki korottasin veroja kaikilta määä

    • Anonyymi

      Eivät mistään. Elävät omissa harhoissaan ja kuvitelmissaan ja polkevat koko kaupungin siinä samalla maanrakoon kunnes joku riittävän iso virkamies tulee ja sanoo, että nyt riittää.

      • Ja se ois varmaan keskustalainen?


      • Anonyymi

        "Jos kunta päätyy kriisikunnaksi, niin valtiovarainministeriön nimeämä työryhmä valmistelee sille talouden tasapainottamisohjelman, joka käytännössä tarkoittaa säästöjä. Kunnalle saatetaan myös ehdottaa kuntaliitosta. Tällöin puhutaan valtion holhoukseen joutumisesta, sillä kriisikunta menettää suuren osan omasta päätösvallastaan."

        Tuossa vaiheessa ei oo enää väliä, mikä sitä on.


    • Anonyymi

      Heitäppä se avoin kysymyksesi keskustalaisille kuka on haapaveden kriisiin ajanut. Miksi on tuhlattu ja tuhlattu vaikka ei ole ollut rahaa siihen touhuun? Sitä imagoa on kehitetty unohtamalla työpaikkojen luonti ja yrittäjien houkutteleminen kaupunkiin. Taitaa olla perussuomalaiset se puolue kuka on yrittänyt puhua rationaalisen ajattelun puolesta päätöksiä tehessä. Nuo ollilan ja kolehmaisen jututhan on satua. se 3 miljoonaa on hetkessä syöty ja mitä sitten? Ja sekö on ratkaisu että myydään hoivapalvelut yksityiselle toimijalle, josta paljastuu lukuisia skandaaleja kerta toisensa jälkeen? Paljon pahaa on keskusta saanut aikaan ja nyt paniikki painaa päälle. Ei ole muuta mahdollisuutta kuin antaa ääni perussuomalaisille seuraavissa vaaleissa. Keskustapuolue on suuntansa näyttänyt

      • Anonyymi

        Sillä ei oo enää kauheasti väliä kuka on kriisiin ajanu ja kuka ei, kun kriisissä ollaan joka tapauksessa. Nyt vois persut antaa sen rationaalisen ajattelun kuulua, että miten tästä kriisistä selvitään kerran heillä on vastaukset kaikkeen. Ainakin kolmen miljoonan säästöillä saatais lisää aikaa löytää ratkaisuja, mutta persuille ei kelpaa sekään.


    • Anonyymi

      Mikä kolmen miljoonan vuosittainen säästö? Paakkilanhovin ym. myynnillä tulee kertaluontoinen korvaus. Kauanko luulet sen vakauttavan kaupungin taloutta? Viime vuosi oli 3 miljoonaa alijäämäinen. Eli yhden vuoden sillä pääsee eteenpäin. Käypä lukemassa Ilkan sivuilta mitä mieltä on asiasta. Jospa vähän valottaisi mitä on tapahtunut. Ja kyllä sillä menneisyydellä on merkitystä. Juuri menneisyyden ymmärtäminen auttaa muutoksessa parempaan kuten tuossa joku jo heittikin. Kepua ei kannata äänestää sillä ne ei opi vaikka mitä tapahtuisi. Äänestämällä perussuomalaisia vahvasti niin voisi toivoa ollakin. Kähmintäähän se on kepulaisilla niin nyt kuin on ollut kautta aikojen. En saa osoiterivin kautta kopioitua tekstiä. Laitan kopion Ilkan kirjoituksesta seuraavaan viestikenttään

      • Anonyymi

        Johan heittävät Kolehmainen ja Ollila täyttä paskaa lehden palstoilla. Ensinnäkin Kolehmainen esti meitä valtuutettuja osallistumasta talouden vakauttamispaketin suunnitteluun järjestelmällisesti. Tästä on tehty tutkintapyyntö poliisille jo viime syksynä. Olemme eittäneet myös säästötoimenpiteitä, mutta ne kaikuvat kepulaisille kuuroille korville. Haapavesi käytti vuonna 2017 1,2 miljoonaa euroa pelkästään konsulttien palkkaamiseen. Mitä virkamiehet tekevät, jos aina, kun tulee eteen isompia päätöksiä, niin väistetään vastuu ja palkataan konsultit tekemään työt. Konsulttien käyttö minimiin ja virkamiehet töihin. Suuri säästö. Kepulaiset ovat jatkuvasti perustamassa jos jonkinlaisia työryhmiä luottamuselinten rinnalle. Siinä ei ole mitään järkeä, kun meillä on jo olemassa oleva luottamusmiesjärjestelmä; valtuusto, hallitus ja lautakunnat. Kepulaiset haalivat vain itsellen toimielimiä nostaakseen lisää korvauksia jos mistäkin. Nämä turhuudet pois ja lautakuntatyöskentely ja valtuustotyöskentely tehokkaammaksi. Kepukoijarit juoksevat jos jonkinlaisissa seminaareissa ja matkustelevat, yöpyvät ja nautiskelevat kaupungin piikkiin. Nämä turhat juoksemiset pois. Suuri säästö vuosittain. Ystävyyskuntavierailut, jotka ovat täysin turhia, pois kokonaan. Folkit toimimaan omillaan. Kaupungin virkamiesten ja työntekijöiden koulutuksia vähennettävä. Kaupunginjohtajan ja muiden edustusmenot kuriin.

        Meidän pitää muistaa, että keskustapuolue on ajanut Haapaveden kurimukseen vuosien varrella hulluilla investoinneilla ei-tuottaviin palveluihin, jotka on rakennettu rasittamaan kunnan käyttötalousmenoja hurjalla määrällä vuosittain. Keskusta on ajanut Haapaveden vararikkoon ja Ollila ja Kolehmainen kepulaisina kantakoot vastuun puolueensa luottamushenkilöiden tekemisistä. Perussuomalaiset ovat vuosikausia tästä varoittaneet ja yrittäneet estää keskustalaisten holtittoman toiminnan kaupungin päätöksentekoelimissä. Ollilan ja Kolehmaisen on turha itkeä ja huutaa meihin päin, kun kuset on housussa ja te olette itse syypäitä holtittomuudellanne.
        Mitä tulee Paakilanhovin myyntiin ja siitä saatavaan 3 miljoonaan, niin se on samanlaista tekohengitystä ja silmänlumetta kuin kaupungin vesilaitoksen yhtiöittäminen, jolla saatiin taiottua ei olemassaolevaa rahaa yli 7,5 miljoonaa kaupungin taseeseen. Ja se onkin jo kohta käytetty ja velka on siirtynyt vesiyhtiön piikkiin. Kiitos jälleen kepulaisten. Paakkilanhovin myynnistä saatu 3 miljoonaa auttaisi kaupunkia yhden vuoden nykymenolla. Viime vuosi oli 3 miljoonaa tappiollinen. Ja tuo 3 miljoonaa riittäisi tekohengitykseksi yhdeksi vuodeksi. Sitten ei olisi enää mitään myytävää. Toki tämä antaisi eräälle korkean tahon virkamiehelle yhden vuoden lisäaikaa hakeutua muualle, ennen kuin kaupunki kaatuu. Muualle hakeutuminen onkin vaikeampaa, jos on silloin päättävässä asemassa, kun kunta joutuu valtion holhouksen alle.
        Mitä tulee siihen, että kaupunki olisi osakkaana päättämässä Attendon asioista hoivapalveluissa, on sekin Kolehmaisen ja Ollilan paskapuhetta ja kuntalaisten harhaanjohtamista. Jokainen tietää, että 19 prosentin osuudella ei ole sanavaltaa mihinkään asioihin päätöksenteossa. Mukana saa olla kuulemassa kyllä, mutta vaikuttamismahdollisuutta ei ole. Neitokaiset nyt itkevät, kun kusi on lahkeissa. Miettikööt syntejään syviä.
        Mitä tulee valitukseen ja siihen, miksi niin kävi ja mitä muita mahdollisuuksia olisi ollut. Tämä oli virkamiesten ja kepulaisten suunnitelma alunperin, että taloudenvakauttamispaketti pidetään yhtenä kokonaisuutena, eikä sitä käsitellä toimialoittain. Tämän varaan kierot keput ja virkamiehet laskivat, että kukaan ei valittaisi, koska valitus kaataisi kaikki asiat samalla kertaa. Siinä tuli näille kieroilijoille suuri erehdys. Kun mukana olivat vanhusten hoivapalveluiden yksityistäminen ja Ahjolan päiväkodin yksityistäminen ja me tiedämme seuraukset, jos tämä toteutuisi, niin meille ei jäänyt muuta mahdollisuutta kuin valittaa. Valittaa säilyttääksemme inhimillisyyden vanhusten ja lasten kohtelussa. Monia kertoja toin henkilökohtaisesti esille hallituksessa ja valtuustossakin, että asiaa ei käsiteltäisi yhtenä kokonaisuutena vaan toimialoittain. Näin valituksen alle oli jääneet vain vanhusten hoivapalvelut ja Ahjolan yksityistäminen. Ollila ja Kolehmainen eivät ymmärtäneet, koska heillä ei nähtävästi ymmärrys riitä näin vaativiin ajatuksenjuoksuihin. Meille inhimillisyys ja ihmisten hyvinvointi on etusijalla. Keskusta on katastrofin aiheuttanut vuosien saatossa ja keskusta saa kantaa myös seuraukset. Jos keskustasta löytyy yhtään järkeä, niin viikon kuluttua vaihtaisivat nämä osaamattomat ja mihinkään hyviin tekoihin kykenemättömät neitokaiset, Ollilan ja Kolehmaisen, osaaviin ja kykeneviin puheenjohtajiin. Ollila ja Kolehmainen saisivat hävetä keskustalaisuuttaan ja epäinhimillisyyttään. Vanhukset, lapset ja näiden alojen tyyöntekijät eivät ole kauppatavaraa.
        Juttu ei sopinu kokonaan. Laitan jatkon perään....


    • Anonyymi

      Tässä loppuosa

      Mitä tulee työntekijöiden asemaan, niin yksityistämisen myötä kaikkien työntekijöiden asema ja työsuhde-edut olisivat heikentyneet. Se tiedetään työntekijöiden, virkamiesten ja jopa keskustalaistenkin piirissä. Ollila ja Kolehmainen tässäkin puhuvat täyttä sontaa väittäessään, että työsuhde-edut pysyisivät ennallaan. Se on nähty näissä yksityistämisissä, mihin se työntekijöiden kohdalla johtaa.

      Ilkka Repo
      kaupunginvaltuutettu ja hallituksen jäsen
      Perussuomalaiset

      • Anonyymi

        Sontiiko ne Ilkkan juoppo lehmät?..


    • Anonyymi

      Miten olis säästöt kouluhommasta? Siinä on paljon mikä voitaisiin säästää. Miksi ei ole tehty arviota koulun remontoinnista?Jos sinulla on autosta rengas puhki ja ei ole rahaa edes uuteen renkaaseen, niin menetkö autoliikkeeseen ja ostat 200 000 euron uuden mersun??? Tuskinpa. Siitä tässäkin on kyse. Rahaa ei ole ja velkaakaan ei olisi mahdollista tehdä lisää. Silti suunnitellaan kalleimman päälle. Talousjohtajan esitys valtuuston iltakoulussa oli kauhistuttava. Maksettaisiin velkaa velalla seuraavat 20 vuotta koulun osalta. Eli siirretään velan maksua kunnes itse ollaan eläkkeellä. Uudet sukupolvet saisivat perinnöksi sellaisen velkataakan, että mihinkään ei ole kaupungilla varaa muuhun kuin maksujen ja verojen korotuksiin. Onko tämä todellakin päättäjäsukupolven testamentti tulevaisuuden päättäjille ja kuntalaisille? Voiko enää lyhytkatseisemmin asioita ajatella? Paakkilanhovin myynnillä vuosi lisää armonaikaa. Ja kun yksityinen alkaa rahastamaan niin käyttömenot kunnalla sen kun kasvavat. Ja valokuituverkkoonkin miljoonia!!! On teillä rahaa näköjään ja sitten Ollila ja Kolehmainen kehtaavat syytellä oikeiden asioiden puolestapuhujia lehtien palstoilla. Keskustalla on nyt yleiskokouksessa kovan tutkiskelun paikka kenet asettaa puheenjohtajiksi. Nykyiset vaihtoon ja seuraavat huonot tilalle.

      • Anonyymi

        Kouluhommasta eli pistetään kyläkoulut kiinni. Sillähän sitä säästöjä saadaan, kun sullotaan kaikki lapset Mäkirinteelle ja Hyttikalliolle 20-oppilaan luokkiin ja annetaan kenkää kaikille ylijääville opettajille ja kouluavustajille.

        Jos ei nyt raskita satsata uuteen kouluun ja valokuituun, niin täältä kaikkoaa kaikki loputkin nuoret ja lapsiperheet. Mitä jää jäljelle? Käsiin lahoavat kyläkoulut, käyttökelvoton yläkoulu ja lukio ja 50-60-vuotiaat ukot ja akat, jotka koettavat maksaa laitoksissa olevien sukulaistensa hoitomaksut, kun kaikki sitä nuoremmat on kaikonneet muualle tästä mätänevästä kaupungista.


      • Anonyymi

        Ei voi kuin nauraa. Kyläkoulut ainoita joissa lapset ja aikuiset eivät oirehdi sisäilman takia. Hyttikallion koulun remontti miljoonan verran. Mäkirinne kaipaa remonttia. Yläaste olisi remontoitavissa mutta kepukierot vain haluavat jumalattomasti lisää velkaa entisen päälle. Valokuitu ei haapavettä pelasta mutta lisää kyllä sitä velkaa. Sitä kunnan imakoa on väsätty kepujen toimesta vuosi tolkulla ja mitä on saatu aikaan? Kriisikunta. On siinä kepulaisilla aihetta suun piksämiseen, kun ovat saattaneet kaupungin kuolemankieliin. Nyt vain kannustetaan kuntalaisia äänestämään perussuomalaisia ensi kuntavaaleissa ja aloitetaan uusi kausi haapaveden historiassa. Kausi jossa ei hyvävelijärjestelmä toimi vaan päätökset tehdään järjellä ja kunnan ja kuntalaisten parasta ajatellen.


    • Anonyymi

      Kyllähän tuo konsulttien palkkaaminen on aika hurjaa hommaa, jos tuollaisista luvuista puhutaan. Kyllähän kaikkien pitää itse omat työnsä tehdä, niin minunkin pitää. Jos ulkoistaisin työt ja ite odottelisin valmista olisin jo konkurssissa, kuten Hoopola. Ja kukakin voi juhlia omaan laskuun, ei kuntalaisten.

      • Anonyymi

        2017 konsulteille maksetut palkkiot 1,2 miljoonaa euroa. Mihin tarvitaan kunnan johtavia virkamiehiä? Meillä on puolet liikaa johtajia. Esimerkiksi kunnanjohtajan työt voitaisiin ostaa Kärsämäeltä, missä on osaava haapavetinen kunnanjohtaja.


      • Anonyymi

        Näillä valituksillahan tämä meneekin siihen, että päästään Kärsämäen sivukyläksi. Saadaan sitten samalla se kuitukin, kun sitä Kärsämäellä on saatavila.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        2017 konsulteille maksetut palkkiot 1,2 miljoonaa euroa. Mihin tarvitaan kunnan johtavia virkamiehiä? Meillä on puolet liikaa johtajia. Esimerkiksi kunnanjohtajan työt voitaisiin ostaa Kärsämäeltä, missä on osaava haapavetinen kunnanjohtaja.

        Kuinkahan paljon on tulleet maksamaan viranhaltijoiden työt Haapavedellä , kun he ovat urakoineet vastineita valituksiin. .?


    • Anonyymi

      "Nykyiset vaihtoon ja seuraavat huonot tilalle"

      Se on lähtökohtaisesti aika mahdoton yhtälö, ajatella tulevaisuutta. Sama meno jatkuu, kun vastassa on jatkuva jurmuttaja. ainoa oikeassa oleva.

      Edelleen:
      Kun tekstiä on ja paljon, niin missä on se konkreettinen järkiperäinen säästäminen.
      Mitkä on toimet ja mitkä on vaikutukset ? Konkretiaa!! ei haukkumista ja panettelua.

      Kyllä se yleensä on niin, että jos pask*t on housussa, niin siivottavahan ne on. Ei ne vaan kerta kaikkiaan puhdistu haukkumalla ja vanhoja muistelemalla.

      Vahva ajatus on, että jos oikeita asioita, niin käytäntöönhän ne pitää viedä. Se vain saattaa olla populisteille vaikeaa, kun pitää tehdä raakoja, kovia päätöksiä.

      TOTTA. Keput on ollut vallassa ja suurin vastuu on sielläpäin. Nyt ei kuitenkaan auta vain vanhoja haukkua. Päätöksentekoon ja johtamiseen tarvitaan Haapavedellä tosiaankin asiantuntemusta ja jämäkkyyttä. Yritettävä ainakin. Tehkää nyt saakeli edes yhteistyötä niiden housujen putsaamiseen.

      • Anonyymi

        Keneltä luulet yhteistyökyvyn puuttuvan? Se on kuule ainoa taho joka ei kykene yhteistyöhön niin kepulaiset. Niillä ei ole pienintäkään tahtoa ja halua kuunnella ketään muita. Miksi ei vanhoja saa muistella? Historia kertoo menettelytavoista ja siksi pitää muistaa kepun ja Haapaveden historia että ei vuodesta toiseen lyödä päätä männyn kylkeen. Keskustan mureneminen on ainoa tie saavuttaa jotakin järkevää. Sen historia meille kertoo. Tottakai te kepulaiset haluaisitte unohdella menneet jatkuvat virheenne ja olla kuin ei olisikaan.


      • Anonyymi

        Kyllä on nähty valtuuston kokouksissa, että kenen kanssa ei onnistu yhteistyö. Se on se isoäänisin öykkäri.


      • Anonyymi

        Hyvä kun ääni kuuluu. Kepulaisilta ei kuulu yhtikäs mitään. Persut ja vasurit sentään uskaltautuvat kertomaan kantansa kuntalaisten edessä. Se on sitä suoraselkäisyyttä. Keput sotkee ja hävittää ja piiloutuu ryhmäkurin taakse. Ei tipu ääniä meiltä kepulaisille. Tyhjän (tai tyhmän) saa pyytämättäkin.


    • Anonyymi

      Kärsämäki on niin huonossa jamassa että sen kunnanjohtajalla on pelekkä suojatyöpaikka. Pitää kahtoo kunta jolla menee hyvin kun aletaan liittymään. Ja Vahti Jussihan vaan siivoaa Luukkosen jäkäkiä.

      • Anonyymi

        Eke se vaan aina muistelee vanhoja. Onhan hän toki pappaiässä. Mutta piruilu on entisenlaista. Luukkonen oli hyvä kaupunginjohtaja.


    • Anonyymi

      Oonks tää luukkonen se joka pelokkain ilmein lappaa evästä kassiin sokkarilla

    • Anonyymi

      Tiiät kyllä että entinen kaupunginjohtaja jätti Haapaveden ja nyt myy konsulttina palveluksi a entiseen työpaikkaansa, ja jotku niitä vielä ostaa. Että haukkukaa te ymmärtämättömät vaan VahtiJussia.

    • Anonyymi

      Kannattaa tarkistaa kummassa kunn assa on veronmaksajille kalliimpi johtaja pikkiriikkisellä kärsperällä vai Hoopilasa. Ennen liitosneuvotteluja. Kuinkas monta attendoesperiä se oulun avi sieltä kärsämäeltä suluki ?? Ei oo homma hanskassa siinä kunnassa.

    • Anonyymi

      Eli ei mitään ehdotuksia, ei mitään tulevaisuuden parantamisesta. Pelkästään vanhoja asioita muistellaan, henkilöitä arvostellaan ym. Luuletteko tuon tervehdyttävän taloutta kun vain arvosteluja esitetään. AIvan tyhjänpuhumista. Alkakaa jo esittää miten tilanne korjataan, aivan sama kuka sen on aiheuttanut.

    • Anonyymi

      Valtuutetuillehan siitä maksetaan se on niitten tehtävä ei rivikansalaisella oo mitää vaikutusmahollisuuksia kunnan asioihin. Mutta on niillä oikeus kommentoija.

    • Anonyymi

      Nimenomaan ja kommentoitavaa näyttää riittävän.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      298
      3229
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1743
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      91
      1285
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1253
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1159
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1148
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      48
      1056
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      964
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      906
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      64
      821
    Aihe