Aihealueet

Listaukset

  Habibi merkitys?

  Anonyymi

  Minulla arabimies ystävänä ja välillä meillä on vähän flirttiä ja romantiikkaakin. Viime aikoina mies on alkanut laittamaan esim viesteihin sanan habibi ja erotessamne halaa ja sanoo habibi. Emme seurustele vaan olemme ensisijaisesti ystäviä... hieman vaikea selittää 😅 olemme tunteneet jo lähes pari vuotta. Aluksi mies oli ihastunut minuun mutta sittemmin välit ovat muuttuneet enemmän ystävyyden suuntaan. Hän on ainut tuntemani arabi ja kun en tunne kieltä enkä kulttuuria (Egypti) niin jäin miettimään mikä tuon sanan ”habibi” merkitys voisi olla. Miten sitä käytetään yleensä?

  7

  <50

   Vastaukset

   • Rakkaani on tuon sanan merkitys.

   • Habibi tarkoittaa rakas. Mutta huom. arabikulttuurissa sanotaan habibi myös erittäin tärkeille ja läheisille ihmisille, esim parhaalle kaverille sukupuolista riippumatta. Habibiksi voi toki sanoa myös ihan perinteisesti sitä oikeaa rakastaan, puolisoa esim.

   • Se tarkoittaa sanaa kulta tai rakas, jota viljellään sekä miehille että naisille. Habibti tarkoittaa raskas/kulta juurikin naisesta. Aika monessa muussakin kulttuurissa viljellään kulta/rakas paitsi Suomessa. Myöskin erityisen rakkaalle annetaan lempinimi ja myöskin esim. oman mieheni rakkaat ihmiset käyttävät hänestä lempinimeä, mutta kaikki ei sitä voi käyttää.

    • Kiitos tiedosta. Hänellä on myös lempinimi minulle joten luulen, että kyse on siitä, että hän pitää minua vain erittäin läheisenä ja tärkeänä ihmisenä elämässään. Mutta tuskin kyse on romanttisesta rakkaudesta.... ja hyvä niin. T. Aloittaja


   • Se on rakas kamu ja sanotaan usein miehelle. Eli ukko rakastaa sua kuin ketä tahansa partasuista kaveriaan siellä Egyptin kyläraiteilla.

    Jos oli romantiikkaa, niin kyllä se juna jo meni. Naiselle on ihan eri nimitys.

   • Habibi=rakas.

    • Kiitos vastauksista! Selkeni 😊


   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 27 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    211
    10360
   2. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    234
    4789
   3. Martina manipuloi

    Martina taas manipuloi hän on suuri teeskentelijä rooli vaihdetaan lennosta. Ensin suuri uhri nyt on tarve tuoda esille että on jotain onnellista me
    Kotimaiset julkkisjuorut
    60
    872