Hämeen Sanomat taas hallinnon asialla

Anonyymi

Häsa otsikoi eilen kissan korkuisilla kirjaimilla tyyliin; liityntäpysäköinti ei ole ilmaista juuri missään. Toimituksen juttu haiskahtaa aika pahasti kaupungin tilaamalta, koska vertailuun on otettu sopivasti tuplaten suurempia kaupunkeja kuin Hämeenlinna ja niistäkin valikoitu juuri ne, joissa pysäköinti on maksullista. Seinäjoki ja Jyväskylä vilhtelevat jutussa, mutta Etelään päin sijoittuvista kaupungeista ei mainita kuin Riihimäki, jossa myönnetään sentään pysäköinnin olevan ilmaista.

Jutun kirjoittanut toimittaja ei ole halunnut ottaa mukaan lainkaan Hyvinkäätä, Järvenpäätä, eikä Keravaa, joissa kaikissa on ilmainen pysäköinti järjestetty. Nämä lähikaupungit ovat kuitenkin juuri niitä verokkikaupunkeja, jotka läheisen sijainnin ja kokonsa puolesta olisi pitänyt ottaa mukaan.

43

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      En halua maksaa aseman seudulla asuvien ja junallakulkijoiden parkkimaksuja. Auton omistaja maksaa laskusta tai kaupunki järjestää meille jokaiselle ilmaiset pysäköinnit. Selvä asia. Asemalle onneksi maksullinen halli tulossa.

    • Anonyymi

      Et halua maksaa, mutta maksat kuitenkin ja olet maksanut jo kohta kymmenen vuotta näitä parkkihalleja, koska ne eivät pysty maksamaan velkojensa korkoja saati velkoja. Jonkun ne on ollut pakko kuitenkin maksaa ja veronmaksajien lompakostahan ne on maksettu. Nyt kun tämä uusi parkkitalo kolminkertaistaa vielä sitten pysäköintiyhtiön velat, tulee myöskin veronmaksajien piikki kolminkertaistumaan. Eli maksappa kiltisti vaan niitä toisten pysäköintejä, äläkä nurise. Toki parkkeeraat maksavat sitten kyllä itsekin, mutta näihin talkoisiin osallistuu ihan jokainen veronmaksaja hamaan hautaan saakka

      • Anonyymi

        Parkkihallit tehokkaaseen käyttöön niin tulos paranee ja katuparkkeeraus kiellettävä.


      • Anonyymi

        Maksapa-sanassa on vain yksi p, tiedoksesi vaan hyvä persukirjoittelija.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maksapa-sanassa on vain yksi p, tiedoksesi vaan hyvä persukirjoittelija.

        Maksappa-sanassa on vain kaksi p:tä, tiedoksesi vaan hyvä KokDem-kirjoittelija.


    • Anonyymi

      Ei ole ensimmäinen kerta ja tuskin viimeinenkään, kun Häsa kirjoittaa aivan potaskaa. Seinäjoen ja Jyväskylän pysäköintimaksuilla ei mitään tekemistä Hämeenlinnasta tapahtuvan työmatkaliikenteen kannalta.

      • Anonyymi

        Ei ole muidenkaan kuntien. Kukaan pysäköi se maksaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole muidenkaan kuntien. Kukaan pysäköi se maksaa.

        Kukaan pysäköi se maksaa. ??? Kaikki kotona?


    • Anonyymi

      Sari Rautio varmasti kilauttanut päätoimittajalle, että nyt tarvittaisiin apuja ja sassiin, koska muuten mä en pääse enää seuraavissa vaaleissa valtuustoon.

    • Anonyymi

      Eikö tässä hiipuvassa kaupungissa löydy muita puheenaiheita eikä mahdollisia epäkohtia, kuin pysäköinti ja toriparkki. Vastaan; kyllä löytyy vaikka millä mitalla. Aloitettakoon keskustan rappiotilasta ja sen kohentamisesta niin, että sen voisi kauungin keskustaksi mieltää. Että sieltä löytyisi palveluja, muitakin kuin kapakoita. Palveluita, joita me kaupunkilaiset jokapäiväisessä elämässämme tarvitsemme. Ruokakauppa ei todellakaan olisi pahitteeksi. Joku nyt sanoo, että onhan Goodman. Mutta ainakin ikääntyneille se on aivan liian kaukana keskustasta. Hei siellä Raatihuoneella HERÄTYS!!!!!!!!

      • Anonyymi

        Mitä tarkoittaa kauungin?


    • Anonyymi

      Samaa mieltä aloittajan kanssa. Jutussa jätettiin kertomatta, että Riihimäellä, Hyvinkäällä, Keravalla ja Järvenpäässä VR-asemalla pysäköinti on ilmiasta. Kyllä Hämeenlinnan tekee ison virheen rakentamalla kalliin 17...18M€ maksavan pysköintitalon asemalle. Junalla töissä käynti taatusti vähenee, jos ja kun pysäköinti alkaa maksaa investointia vastaavasti. Jos taas pysäköinti uudessa talossa pidetään ilmaisena tai hyvin edullisena, H-linnan pysäköinti Oy ei pysty hoitamaan kasvavvia velkojaan (tästä talosta 10...1Mr lisää velkaan) ja velat kaatuvat takaajan eli H -linnan kaupungin, siis veronmaksajain maksettavaksi. Kyllä tämän kaupungin talouden hoito on taitamatonta

      • Anonyymi

        Perustetta ei todellakaan ole rakentaa ilmaista pysäköintiä aseman seudun asuntojen omistajille ja junakulkijoille. Ei yhtään enempää kun keskustassa asuville ja bussienkäyttäjille. Auton pysäköinti maksaa ja maksu tulee kuulua auton omistajalle.


    • Anonyymi

      Mitä tämä ilmaispysäköinnin vastustaja oikein meuhkaa? Itse hän ei käy töissä, kun on täällä päivisin aikaa möyhötä joutavaa louskutustaan. Hämeenlinnan pendelöijät ovat niitä tuottavia veronmaksajia, joilla usein on veroa maksavat puolisotkin täällä. Heistä tulisi Hämeenlinnan kaupungin pitää kaikin mahdollisin tavoin kiinni, he ovat arvokkaita asukkaita, toisin kuin joutavat sosiaaliturvalla elävät kustannussäkit.

      Työurani tehneenä, ja kohtalaista eläkettä nauttivana suon mielelläni sen, että minun verorahojani käytetään ilmaisen maaanpintaisen parkkipaikan rakentamiseen, tilaa on, vaan ei poliittista tahtoa vallanpitäjillä. Ollaan fiksauduttu suuruudenhulluun pysäköintitalohaihatteluun, ja siitä ei nykyjohto osaa irrottautua.

    • Anonyymi

      Ettekö te jumankauta osaa oikolukea surkeita kirjoituksianne, jotka jatkuvasti vilisevät kirjoitusvirheitä. Ai niin ette taida osata lukea, pölhöpersut.

      • Anonyymi

        Yksi virhe tuossa näytti vilisevän, estikö se jotenkin asian sisäistämistä? Sinulla taitaa olla jotain kaunaa itseäsi viisaampia kohtaan?


      • Anonyymi

        Kun ei muuta keksitä ja osata, heitetään tämä. Hiekkalaatikollakin alakeskitasoa.


      • Anonyymi

        Hyvin pystyit tollo sen kirjoituksen lukemaan. Jopa demari pystyy sen lukemaan.


    • Anonyymi

      Eihän sinne VR-asemalle tarvitsisi rakentaa mitään. Korkeintaan päällystää kuoppainen sorakenttä ja säilyttää ilmainen pysäköinti. Tilaa olisi ollut, kuten on ollut tähänkin asti. Eikä tilantarve ole ollut juuri kasvussa, kun kaupungin asukasluku on mieluummin vähän alentunut kuin kasvanut. Nyt investoidaan hirveä rahasumma 18M€ ja pakkohan pysäköintiin on panna maksu, koska muuten koko hanke kaatuu veronmaksajain niskaan. Jos pysäklintitalo tarvitaan asemanrannan uusia asuntoja varten, niiden tulee se kustantaa ja rakennettakoon pysäköintikapasiteettia vain niitä varten, mutta jätettäköön VR matkustajia varten vapaata pysäköintitilaa, kuten ollut tähänkin asti.

      • Anonyymi

        Hyvin kirjoitettu. Jos asemalle rakennetaan ilmaista pysäköintitilaa se olisi alueen asuntojen käytössä ja junankäyttäjille jäisi muutama paikka elikkä paikka voi löytyä jos onnistaa. Maksullinen pysäköintitila on loistava ratkaisu. Kun pysäköi maksaa.


      • Anonyymi

        Kaikkihan on maksettava eikös juu, mitä tässä maailmassa velkaantuu.


      • Anonyymi

        Olisit kysynyt ennenkuin velkaannuit. Myöhässä olet pahasti.


      • Anonyymi

        Höpöhöpö. Äänestin väärin ja maksan tarpeettomia velkoja veroprosentissani.


    • Anonyymi

      Todella hienoa että rautatieasemalle tulee maksullinen pysäköinti. Valtuusto on tehnyt Jarmon kanssa järkevän päätöksen. Hyvä Hämeenlinna.

      • Anonyymi

        Aseman seudun asunnoille ja junankäyttäjille ei tule rakentaa ilmaisia parkkipaikkoja. Auton omistaja maksaa kulunsa.


      • Anonyymi

        Pysäköintiyhtiölle ei tule rakentaa tyhjiä parkkihalleja. Yhtiön on itse kustannettava bisneksensä.


      • Anonyymi

        Yleensä firmat laajenee vasta sitten kun on varaa investoida.


    • Anonyymi

      Jassoo.

    • Anonyymi

      Parkkihallit parempaan käyttöön ja kadunvarsipysäköinti lopetettava. Tilaa kevyelle liikenteelle.

    • Anonyymi

      Nyt on sitten tutkittu, että kaupungin keskusta on elävöitynyt, eikä kuihtunut. Tyhjien liiketilojen prosentuaalinen osuus varattuihin nähden on pienentynyt, kun monessa muussa kaupungissa se on kasvanut. Tästä saadaankin sopiva peruste kiirehtiä keskustan pysäköintiratkaisua, eli toriparkkia. Nyt kun seuraavassa tutkimuksessa jätetään loputkin tyhjät liiketilat laskennan ulkopuolelle, saadaan tilojen käyttöasteeksi 100%.

      Varmaan parkkitalojenkin käyttöaste lasketaan samalla kaavalla, jätetään tyhjät paikat pois laskennasta, näin saadaan Jarmon täyttöasteet.

    • Anonyymi

      Näinhän toimitaan nyt jo, elikä parkkitalojen täyttöaste lasketaa siten, että vuorokaudeessa olisi vain 10 tuntia

    • Anonyymi

      Onneksi Hämeenlinnan vilkkaalla kauppapaikalla Reskalla on kuitenkin vuodessa yli 1 000 000 (yksi miljoona) kävijää laskurin mukaankin. Siinä on monella muulla saman kokoisella kaupungilla ihmettelemistä kuin Hämeenlinna on saanut noinkin elävän vanhan keskustan.

      • Anonyymi

        Hyvä että lasket Reskan kävijät. Sopivaa tekemistä sinulle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä että lasket Reskan kävijät. Sopivaa tekemistä sinulle.

        Se ei varmaan ollut laskuri, joka edellisen viestin kirjoitti. Olikohan se Mervi Käki, joka tuota käsittämätöntä lukua Hämeen Sanomissa toitotti. Kun on pitkään seurannut niitä harvoja haahuilioita mitä Reskalla kulkee, ei niistä millään miljoonaa vuodessa saa kasaan.


      • Anonyymi

        Kyllä saa, tekeehän jokainen reskan läpi eestaas töihin ja takaisin kulkeva duunari vuodessa yhteensä noin 600 kävijää. Jos miljoona jaetaan tuolla 600 saadaan reskalle vuosittain noin 1667 eri kävijää, Lienee lähempänä totuutta kuin Käen laskelmat.


      • Anonyymi

        Työmatkakävijät ovat kuitenkin potentiaalisia lomapakon omistajia. Voisiko työmatkaaja esim ostaa reskan popupista eväät?


    • Anonyymi

      Nyt on alkanut vähän joka lehdessä olla demareita ja keskustaa parjaavia juttuja. Persujahan on vedetty jo vuosia kölin ali. Kohta taitaa tilaajakanta supistua entisestään, ei niitä kokkareita niin paljon ole.

    • Anonyymi

      Taas kehaistiin kokoomuspuoluetta eilisen etusivulla, lehti on mennyt jos mahdollista vielä pahempaan suuntaan viime aikoina

      • Anonyymi

        Pravda kertoo puolueettoman totuuden.


    • Anonyymi

      Häsa ei ole hallinnon asialla, se on osa hallintoa Hämeenlinnassa, eikä toimituksessa edes kyseenalaisteta tätä toimintaa milläänlailla

      • Anonyymi

        Niin olihan lehdessä joskus jopa samanaikainen toimittaja ja hallinnon edustaja, jolla oli kai sitten loppujen lopuksi vähän liikaakin palleja.


    • Anonyymi

      En tilaa HäSaa koska se kertoo painotetusti asioista.
      Onneksi sosiaalinen media on olemassa eikä ihmisiä enää voida ohjata paikallisen sanomalehden voimin.

      • Anonyymi

        Minäkin luen vain mv-lehteä, kun haluan saada puolueetonta faktaa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5429
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3355
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1873
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1855
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1695
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      12
      1443
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1327
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      21
      1295
    Aihe