Peugeot 3008 Vti 120

Anonyymi

Onko moisessa autossa jakohihna vai jakoketju, millainen huoltoväli hihnalla jos hihna on ja muuten auton huoltoväli?

7 kommenttia

Vastaukset

 • Ketjuhan siinä on.

  Kerron vaikket kysynytkään.... Se voi kestää jopa alle 40tkm se ketju. Vaihto noin 1000 euroa merkkiliikkeessä, muualta ei oikein tahdo löytyä välineitä sen vaihtamiseen.

  Toinen mukava ominaisuus noissa VTi koneissa on kohtuuton öljynkulutus.

  • Jännittävä ominaisuus on myös se, että kun nokka-akselit on laakeroitu suoraan alumiinikanteen, tuo liukulaakerointi saattaa pettää ja tuhoaa laakeripinnat, jotka on siis suoraan työstetty kanteen.

   Kannen vaihdollahan tuosta selviää.


 • Ketju siinä on, mutta turboton 1,6 litrainen Vti kestää hyvin. Toinen asia ovat saman moottorin turbolliset eli THP-muunnokset, jonka 150- ja 163- hevosvoimaisissa versioissa on ollut jakopään kestävyysongelmaa.

  Joissain alkupään muissa malleissa käytetyissä 120 VTi-koneissa oli aikanaan oli aikanaan männänrengasongelmien aiheuttamaa suurta öljynkulutusta, mutta tämä taitaa olla hoidettu kuntoon ennen 3008:n tuloa markkinoille eli 10 vuotta sitten

  Et kerro auton vuosimallia, mutta itselläni on vuosimallia 2011 oleva 3008 120Vti-koneella eikä mitään ongelmia ole ollut, ei esimerkiksi jakopäässä tai öljynkulutuksessa. No, kilometrejä on takana vasta 150 000. Hyvä moottori, vääntää alhaalta, mutta kierrosherkkä ja kuljettaa 3008:n kokoista autoa riittävästi. Eikä bensankulutuskaan ole mahdoton, vuoden keskiavo reilut 7 litraa.

  Huoltovälit lunttaan Peugeot-foorumilta: "Ennen vuotta 2012 ensirekisteröidyt, Peugeotit niin niihin sovelletaan Maanauton ABC-huolto-ohjelmia. 1.1.2012-31.3.2013 ensirekisteröidyt noudatetaan tehtaan vaativien olosuhteiden huolto-ohjelmaa ja 1.4.2013 ensirekisteröidyt noudatetaan tehtaan normaalien olosuhteiden huolto-ohjelmaa. "

  En tiedä, mikä tuon kuopatun Maan Auton huolto-ohjelma on ollut. Näiden Peugeotien normaali huoltoväli on 30 000 km ja vaativien olosuhteiden 20 000 km.

  • Onko tuolle mitään selitystä, miksi VTi:n jakopää kestää ja THP ei, molemmissa moottoreissa on kuitenkin täsmälleen samat jakopään osat käytössä.


 • Lienee syynä Vti-version pienempi teho ja ennen muuta pienempi vääntö. Osat joutuvat paljon pienemmälle rasitukselle.

  • Ketjun rasitus tulee siitä, että se kääntää nokka-akseleita, ja nokka-akseli painaa venttiileitä auki.

   Ainoa ero tuossa tapahtumassa, VTi ja THP moottoreiden välillä on se, että THP on ahdettu, jolloin sylinterin tehollinen keskipaine nousee suuremmaksi.

   Voihan se olla, että se paine on keskimäärin niin paljon suurempi, että ketju joutuu kovemmalle rasitukselle.

   Itse moottorin väätömomentilla tai teholla ei ole suoraa vaikutusta ketjuun, mutta välillisesti tuon sylinterin tehollisen paineen kautta on.


 • Meillä vm. 2012 Vti ja ajokm reilut 100 tkm. Enimmäkseen kaupunkiajoa ja öljyä pitää hieman lisätä muutaman tkm:n jälkeen. Desi tai pari, ei mitään suurempia kuitenkaan.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.