Valtaistuimen edessä

Anonyymi

Taivaan kodista ja perille päässeitten juhlasta tiedetään hyvin vähän. Raamatussa siitä kerrotaan vain viittauksenomaisesti.
Apostoli Paavali kirjoittaa kuin aavistellen korinttolaisille: ”Me julistamme, niin kuin on kirjoitettu, mitä silmä ei ole nähnyt, eikä korva kuullut, mitä ihminen ei ole voinut sydämessään aavistaa, minkä Jumala on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat” (1. Kor. 2:9).

Apostoli Johannes puolestaan kirjoittaa kirjeessään Jumalan lasten päämäärästä seuraavasti: ”Rakkaat ystävät, jo nyt me olemme Jumalan lapsia, mutta vielä ei ole käynyt ilmi, mitä meistä tulee. Sen me tiedämme, että kun se käy ilmi, meistä tulee hänen kaltaisiaan, sillä me saamme nähdä hänet sellaisena kuin hän on.” (1. Joh. 3:2.)

Verhon takana

Salaisuuden verhon toiselle puolelle saamme kurkistaa Johanneksen Ilmestyskirjan kuvauksessa, ”jonka Jumala antoi hänelle näyttääkseen palvelijoilleen, mitä pian on tapahtuva” (Ilm.1:2): ”Tämän jälkeen näin suuren kansanjoukon, niin suuren, ettei kukaan kyennyt sitä laskemaan. Siinä oli ihmisiä kaikista maista, kaikista kansoista ja heimoista, ja he puhuivat kaikkia kieliä. He seisoivat valtaistuimen ja Karitsan edessä yllään valkeat vaatteet ja kädessään palmunoksat”. (Ilm. 7:9).

Tämä suorastaan huikaiseva näky liittyy kysymykseen, joka uskovaisille välillä esitetään: Luuletteko, että vain te pääsette taivaaseen? Näin pienikö on mielestänne pelastuvien ihmisten joukko?

Karitsan verellä valkaistut

Ihmisiä on kaikkina aikoina kiinnostanut tuonpuoleisuus ja pelastuvien määrä. Sitä kysyttiin myös Vapahtajalta: ”Herra, onko niin, että vain harvat pelastuvat?” (Luuk. 13:23.)

Jeesuksen vastaus ei sisältänyt määriä, vaan oleellisemman viestin: ”Kilvoitelkaa päästäksenne sisään ahtaasta ovesta. Minä sanon teille: monet yrittävät mennä sisään mutta eivät siihen kykene.” (Luuk.13:24.)

Johannekselle näytetyssä näyssä kansanjoukkojen lisäksi läsnä olivat enkelit, vanhimmat ja neljä olentoa. He kaikki heittäytyivät maahan kasvoilleen osoittamaan kunnioitusta ja kiitosta valtaistuimella istuvalle. Johannes kuuli myös kiitoslaulun, joka oli kuin paljojen vetten pauhu.

Yksi vanhimmista kysyi: ”Keitä nämä valkeavaatteiset ovat? Mistä he ovat tulleet?” Hän saa vastauksen Herralta: ”Nämä ovat päässeet suuresta ahdingosta. He ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne karitsan veressä.” (Ilm. 7:13­–14.)

Uutta maata tähyillen

Tämä vastaus sisältää meille turvallisen ja lohduttavan viestin kilvoituksen matkalle: taivaassa tiedetään meidän vaivamme, ahdistuksemme ja kiusauksemme. Tiedetään vaikean tuntuiset kysymyksetkin, joita meille esitetään. Tiedetään omasta järjestämme nousevat epäilyt. Tiedetään ja valvotaan, kun kohtaamme ristiä ja itkemme omaa huonouttamme.

Kerran vaivat päättyvät ja risti vaihtuu kruunuksi, niin kuin virren sanoissa kuvataan: ”Ja valtamerten ääriltä ja maan he käyvät juhlaan arvaamattomaan. Soi Jumalalle kiitos ainiaan. Halleluja, halleluja, halleluja! (VK 142:7)

Jo täällä ajassa, armon auringon paisteessa tuntuu joskus virrentekijän sanoin: ”Sydämessä soi jo ääni taivaan kiitossävelten. Toivossa nyt nostan pääni, uutta maata tähyilen. Uutta virttä Karitsalle siellä sitten veisataan, ylistystä Jumalalle väsymättä milloinkaan.” (VK 621:5)

Martti Murtoperä

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Arvailujen varassa vl-tietämys pääosin on. Ilmeisesti puhujia opastetaan keskitetysti yhteisarvauksen tekniikassa, sen verran samoin sanankääntein nämä paukuttelevat juttujaan.

    • Anonyymi

      15 Ja sentähden hän on uuden liiton välimies, että, koska hänen kuolemansa on tapahtunut lunastukseksi ensimmäisen liiton aikuisista rikkomuksista, ne, jotka ovat kutsutut, saisivat luvatun iankaikkisen perinnön.
      16 Sillä missä on testamentti, siinä on sen tekijän kuolema toteennäytettävä;
      17 sillä vasta kuoleman jälkeen testamentti on pitävä, koska se ei milloinkaan ole voimassa tekijänsä eläessä.
      18 Sentähden ei myöskään ensimmäistä liittoa verettä vihitty.
      19 Sillä kun Mooses oli kaikelle kansalle julkilukenut kaikki käskyt, niinkuin ne laissa kuuluvat, otti hän vasikkain ja kauristen veren ynnä vettä ja purppuravillaa ja isopin ja vihmoi sekä itse kirjan että kaiken kansan,
      20 sanoen: "Tämä on sen liiton veri, jonka Jumala on teille säätänyt".
      21 Ja samoin hän verellä vihmoi myös majan ja kaikki palvelukseen kuuluvat esineet.
      22 Niin puhdistetaan lain mukaan miltei kaikki verellä, ja ilman verenvuodatusta ei tapahdu anteeksiantamista.
      23 On siis välttämätöntä, että taivaallisten kuvat tällä tavalla puhdistetaan, mutta että taivaalliset itse puhdistetaan paremmilla uhreilla kuin nämä.
      24 Sillä Kristus ei mennyt käsillä tehtyyn kaikkeinpyhimpään, joka vain on sen oikean kuva, vaan itse taivaaseen, nyt ilmestyäkseen Jumalan kasvojen eteen meidän hyväksemme.
      25 Eikä hän mennyt uhratakseen itseänsä monta kertaa, niinkuin ylimmäinen pappi joka vuosi menee kaikkeinpyhimpään, vierasta verta mukanaan,
      26 sillä muutoin hänen olisi pitänyt kärsimän monta kertaa maailman perustamisesta asti; mutta nyt hän on yhden ainoan kerran maailmanaikojen lopulla ilmestynyt, poistaakseen synnin uhraamalla itsensä.
      27 Ja samoinkuin ihmisille on määrätty, että heidän kerran on kuoleminen, mutta senjälkeen tulee tuomio,
      28 samoin Kristuskin, kerran uhrattuna ottaakseen pois monien synnit, on toistamiseen ilman syntiä ilmestyvä pelastukseksi niille, jotka häntä odottavat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tirkistelijä T...

      Tirkistelijä T... ei ole sokeutunut, vaikka näin juorutaan. Asuu nykyään Limingassa ja jatkaa sekopää touhujaan ainakin
      Haapavesi
      3
      1964
    2. Liian kiltti.. ?

      Tässä jo jonnunaikaa olen tuumaillut tätä kiltti ja kunnollinen juttua. Siis miksi oikeasti kiltit eivät muka kelpaa?
      Sinkut
      253
      1663
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      245
      1570
    4. 1982 syntynyt Mahdi Alcheikh tuomittiin törkeästä lapsenraiskauksesta

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mies-raiskasi-15-vuotiaan-uimahallissa-turussa/8964984 Yli 4 vuotta vankeutta Oike
      Oulu
      54
      1534
    5. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      105
      1398
    6. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      17
      1250
    7. Voiko 40 tai yli

      Enää rakastua vai onko se jo game over?!
      Ikävä
      157
      1187
    8. Kansan vihaama elokapina aikoo pysäyttää moottoritien ruuhka-aikana

      Mielenosoitus alkaa perjantaina kello 15 Länsiväylän ja Porkkalankadun risteyksessä. On se kummallista, että tuollainen
      Maailman menoa
      282
      1172
    9. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      66
      1163
    10. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      34
      987
    Aihe