HCM lentokenttä

Anonyymi

Millaiset maahantulo muodollisuudet Vitnamissa on? Meneekö HCM: n kentällä yleensä paljon aikaa viranomaisten kanssa? Tuntuuko 2 tunnin vaihtoaika liian pieneltä?

7

73

Vastaukset

 • Hei. Kolme kertaa olen lentänyt Saigoniin (HCM) joten pari vinkkiä.
  Varaa kaikki tarpeellinen valmiiksi kun menet passitarkastukseen, myös paluulippu, sillä sitä kysytään aivan varmasti. Jos sitä ei ole heti esittää, niin et pääse läpi ennenkuin se lippu löytyy.
  Tai jos olet pidempään niin sitten viisumi JA se paluulippu.

  Jos matkasi ei ajoitu johonkin kansalliseen tai paikalliseen juhlapäivään (esim kiinalainen uusivuosi), niin selviät kyllä muodollisuuksista alle tunnissa, mutta jos sun pitää ehtiä seuraavalle lennolle kahdessa tunnissa, niin kiire voi tulla.

  Jos mahdolista, niin kerro jo ennen passintarkastusta jollekin kenttävirkailijalle kiireestä, niin ne todennäköisesti ohjaa sut jonon ohi. Jos myöhästytte lennolta, niin sitten seuraava kone alle: sisäiset lennot on aika halpoja.
  Oikein hyvää matkaa! :-)
  Minnepäin olette menossa?

  • Kiitos asiallisesta vastauksestasi. Phu Quoqiin jatketaan ja paras jatkolento tuntuisi lähtevän 2 t 10 min saapumisen jälkeen , toinen vaihtoehto olisi odottaa 5 tuntia :(
   Reissuun lähdetään marraskuussa, joten sitä odotellen!


  • Paluulippua ei ole koskaan kysytty. Ihan ekat kerrat oli aurinkomatkojen 757 charterilla ja silloin kentällä oli sen verran hiljaista, että passintarkastajillakin saattoi olla tiedossa, että noilla tyypeillä on saletisti myös paluulippu. Mutta ei ole reittilennoillakaan koskaan kysytty, tuli sitten Vietnamiin mistä maasta tahansa. Ei tuo paluulippu taida edes olla nykyisin maahanpääsyn edellytys.
   2 tunnin vaihtoajassa jäänee noin tunti muuhunkin kuin viranomaisille jonottamiseen.


 • Käytännöt voi tietysti olla erilaiset eri virkailijoilla, mutta meiltä on kysytty paluulippu aina. Viime reissu oli kaksi vuotta sitten.
  Kerran mut oltiin passittamassa takaisin jonon perälle kun paluuliput olikin vaimon repussa -ja vaimo oli toisessa jonossa.

  Syyksi paluulippujen tarkistamiseen on kerrottu -mielestäni ihan järkevästi- se, että Vietnamissa saa oleskella ilman viisumia vain kaksi viikkoa (15 päivää ).

  Vietnam on nopeasti kasvava talousmaa ja varsinkin matkailumaa. Niinpä sinne matkustaa kaikenlaista porukkaa onneaan onkimaan. Siis meidän normaalien turistien ja omatoimimatkailijoiden ohella. :-)

  Jos paluulippua ei kysyttäessä ole esittää, niin silloin pitää olla todella hyvä selitys.

  Eikä siitä varmasti mitäään haittaakaan ole jos sen paluulipun esittää samantien.

  Hyviä lomia kaikille!

 • Pitääkö sinne täyttää myös jonkinlainen maahantulo kaavake, kuten esim. Thaimaahan?

  • kaavaketta ei enää ole tarvinnut täyttää.


 • Kiitokset vielä kerran avartavista vastauksista! Kaikki vinkit koskien Phu Ouockia ja HCM:iä otetaan vastaan. 11 päivää ollaan saarella Orange resortissa ja loput 3 päivää HCM:ssä, siellä otetaan joku hotelli kait districk 1:ltä.

  -Aloittaja

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  232
  3529