Dieselmoottorin paluuletku?

Anonyymi

Lueskelin tässä veneeni moottorin asennusohjetta. Tekstissä ja kaaviokuvassa moottorilta tankkiin menevä paluulinja oli merkitty siten, että sen tulisi päättyä polttoaineen minimipinnan alapuolelle. Todellisuudessa veneen kiinteää tankkia tutkiessani huomasin, että paluulinja päättyy jo tankin yläosaan, eikä ole dieselissä edes silloin kun tankki on aivan täynnä. Onkohan tällä mitään käytännön merkitystä? Kone kyllä sammui pari kertaa viime kesänä, mutta lähti ilmaamalla uudelleen käymään. Olisiko moottori voinut saada ilmaa paluulinjan kautta? Moottorina 14hp Nanni.

8

1875

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tuli mieleen vielä, että noiden viime kesän moottorin sammumisten ja ilmaamisten jälkeen vaihdoin huvikseni esisuodattimelta moottorille menevän letkunpätkän läpinäkyväksi. Silloin todella näkee kuinka paljon ilmaa letkussa vielä on vaikka ilmausruuvista näyttäisi tulevan kuplatonta polttoainetta. Letkua saa todella käännellä ja väännellä ja pumppua pumpata ja ilmausruuvia aukoa ja sulkea, jotta kaiken ilman saisi pihalle. Musta läpinäkymätön letku siis antaa todella valheellisia ilmaustuloksia. Miten muut ovat pärjänneet ilmaushommien kanssa?

      • Anonyymi

        Mistä löysit dieseliä kestävää läpinäkyvää letkua? Onko sellaista edes olemassa?


      • Anonyymi

        IKH:sta ostin polttoaineletkuksi merkittyä läpinäkyvää letkua. Tosin kudosvahvistettua se ei ole, että tuskin kestää ikuisesti. Mutta voihan nuo pätkät vaihtaa vaikka parin vuoden välein mielenrauhan vuoksi, jos siltä tuntuu. Vuodessa eivät ole ainakaan menneet miksikään.


      • Anonyymi

        Ei se letkun mutkissa ylimmäiseen kohtaan ilmestyvä ilmakupla haittaa käyntiä, näin ainakin traktorissa. Vedin ilmatessa reilummin dieseliä läpi alipainepumpulla, jota käytetään öljynvaihdossa, silti ilmakuplat letkussa ja kone on louskuttanut sen jälkeen vaikka kuinka pitkään. Samoin auton tarvikefiltterissä, siis läpinäkyvässä karkeasuodattimessa on aina ilmaa ylimmässä kohdassa, siellä on ja pysyy, pois ei saa, mutta ei haittaakaan, ajettu vuosia näin. Taitaa lisäksi olla niin, että sitä ilmaa tulee niihin tiettyihin kohtiin käytön myötä muutenkin.


    • Anonyymi

      Moottoriasentajani on törmännyt tapauksiin, jossa paluuputki ei yllä tankin dieselpinnan alapuolelle ja moottori saa ilmaa aiheuttaen pulmia. Niinpä meille Nanni 21hp asennettaessa teetin tankkiin uuden syöttöputken hieman entistä ylemmäksi pohjasta ja vanhan syöttöputken muutin paluuksi. Samalla laitettiin lämmittimelle oma syöttöputki, kun tankki oli pajalla.
      -MitaanTietamaton-

      • Anonyymi

        Ok, täytynee askarrella paluuputki menemään tankin pohjalle saakka. Ei sitä siis varmaankaan turhaan ole tällä tavalla asennuskuviin merkitty.


      • Anonyymi

        Onko kyse suuttimilta tulevasta paluusta vai ruiskupumpulta tulevasta paluusta. Näissä järjestely on eri!

        Tähän saakka kaikki dieselkoneet joihin olen törmännyt niin ruiskun paluu on tankin yläpintaan. Omassa venemoottorissanikin on niin, samoin parissa muussa venemoottorimerkissä. Sitten maantieliikenteestä on kokemusta useista Scanioista, Sisuista (Valmetkin ja Cumminsin koneet) ja Mersuista. Kaikissa on paluu tankin yläpintaan. Yhteistä noissa taitaa olla Boshin rivipumppu (jopa Cumminsissa).

        Suurrimilta tuleva paluuvirtaus laitetaan yleensä tankin kanssa rinnan siihen ruiskupumpun tuloon. Ruiskupumpun paluu taas tankin yläpintaan. Jälkimmäinne sikis, että se polttoiane ehtii jäähtymään ennen uudestaan kiertoon lähtöä.


    • Anonyymi

      Kandee mitata tankin imusta tuleva etäisyys moottorin omalle pumpulle ? Moottorin manuaalista pitäis löytyä max etäisyys ja korkeus...minulla tuo etäisyys oli fifti sixti kun vaihdoin uuden tankin, lisäsin väliin ohjeen mukaisesti sähköpumpun eipä ole nikotellut sen jälkeen moottori Nanni 30hv

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      209
      2104
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      64
      1426
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      59
      1185
    4. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      67
      1149
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      155
      1067
    6. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      85
      999
    7. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      85
      881
    8. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      54
      838
    9. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      63
      795
    10. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      759
    Aihe