Jälleen valitetaan

Anonyymi

Ei hyvältä näytä, jälleen valitetaan koulupäätöksestä. Ei tehdä koulua ollenkaan, koska tuntuu olevan niin kivuliasta. Laitetaan koululaiset Himmeliin ja sieltä suojatyöläiset vaikka sokkarin yläkertaan.

41

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Peruskoulussa 1-9 luokilla tulee olemaan tällä syntyvyydellä n. 140-150 oppilasta-
      Jos on lukio vielä olemassa on siellä n. 45 oppilasta otaksuen, että muista kunnista tulee muutama lisää.
      Eli n. 200 oppilasta yhteensä.
      Veronmaksajia ( oikeita) Karstulassa lienee n. 2000.
      Muita pakollisia investointeja on tulossa uutisten mukaan ainakin 10 miljoonan edestä.

      Eli, onko väärin, jos joku oikeasti miettii myös sitä, millä kaikki lysti maksetaan?
      Tuskin aina kuitenkaan valitetaan vain valittamisen ilosta tai mahdollisuudesta.

      • Anonyymi

        Huolestuttavaa, että kunnan primääri tavoite on osoittaa valitus laillisuudeltaan epävalidiksi. Valituksen sisältöön ei ole perusteluja, eikä voida osoittaa valitusta petusteiltaan aiheettomaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huolestuttavaa, että kunnan primääri tavoite on osoittaa valitus laillisuudeltaan epävalidiksi. Valituksen sisältöön ei ole perusteluja, eikä voida osoittaa valitusta petusteiltaan aiheettomaksi.

        Niin, kunnallisvalituksen voi tehdä sillä perustella, että
        - päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä
        - päätöksen tehnyt toimielin tai viranomainen on ylittänyt toimivaltansa
        - päätös on muuten lain vastainen

        Kunnallisvalitusta ei voi tehdä (tai voi tehdä, mutta se ei menesty) tarkoituksenmukaisuusperusteella. Tämä tarkoittaa sitä, että demokraattisesti valittu valtuusto voi tehdä tyhmiä tai epätarkoituksenmukaisia päätöksiä ihan laillisesti.

        Kun valtuuston on päätöksen tehnyt, kunnanhallituksen tehtävänä ei ole enää alkaa pohtimaan päätöksen tarkoituksenmukaisuutta. Kunnanhallituksen tulee panna päätös toimeen ja valitusten kohdalla antaa kunnan puolesta lausunto hallinto-oikeudelle. Jos valtuuston päätös on tapahtunut kunnanhallituksen esityksestä ei kunnanhallituksella oikein muuta lausuttavaa valituksesta ole kuin se, onko se syntynyt virheellisessä järjestyksessä, onko valtuusto ylittänyt toimivaltansa tai onko päätös muuten lain vastainen. Eikä hallinto-oikeus ota muuhun kantaa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huolestuttavaa, että kunnan primääri tavoite on osoittaa valitus laillisuudeltaan epävalidiksi. Valituksen sisältöön ei ole perusteluja, eikä voida osoittaa valitusta petusteiltaan aiheettomaksi.

        Naapurikunnan koulu on jo rakenteilla. Kannattaa käydä katsomassa. Jospa ne ottais karstuset sinne niin ei tarvis uutta koulua.. Osa vois mennä Pylkölle.. Siel uus koulu ja Kannonkoskella ja Kyyjärvellä.. Niin olis toi kouluongelma ratkaistu.. Olis yks tai kaks kallispalkkaista rehtoria vähemmän.. Välimatkatkaan ei oo pitkiä.. Hesassa pidempiä..


    • Anonyymi

      Se, että valitetaan, ei ole itsessään ongelma. Merkitystä on sillä, miksi valitetaan. Karstulassa ikävä kyllä valituksille on syitä ja perusteita. Valituksia saataisiin ehkäistyä keskustelemalla ja avoimella päätöksenteolla.

    • Anonyymi

      Viipalekoulu pystyyn. Sitä pystyy tarpeen mukaan muokkaamaan. Toki silloin Areena ei pelastu veloistaan.

      • Anonyymi

        Ihan varteen otettava vaihtoehto. Ei liene edes selvitetty.


    • Anonyymi

      Kepulit ovat tottuneen elämään tukiloilla ja avustuksilla vuosikymmeniä, heiltä puuttuu kyky hahmottaa että joskus pitää maksaa velka takaisin, kaikkeen ei saa tukea eikä avustuksia.Jonkun pitää makssaa niitä verojakin yhteiskunnalle, muuten tämä paletti ei toimi. Suomessa on aivan liikaa ihmisiä jotka keplottelevat ja juonivat yhteiskunnan avustiuksilla.

    • Anonyymi

      Eihän se ole ongelma, että koulu pitää tehdä eikä se, että se maksaa. Jokainen käsittää sen. Suurin ongelma ja valituskierre tulee siitä, että raha pitää varmistaa ohjsutumaan tietyille paikallisille yrittäjille. Surullista tämä touhu ja lapset ja henkilöstö kärsii.

    • Anonyymi

      Kepun tukijussit eivät paljoa perusta taloudesta. Heitin tilat o yhtiöitetty ja eivät maksa kunnallisveroa. Siksi heiile on yhdentekevää, mikä on veroäyri ja kuinka paljon on velkaa. Viljelijät elää tuille ja valtion korvauksilla.

    • Anonyymi

      Minä ehtottaisin , että alakoulu lopetetaan tykkänään, nimittäin netistä oppii ne muutamat luokat yhtä hyvin, joka haluaa. Ei tarttis opejen ressata niin paljon lasten VANHEMPAIN takiakaan . Nehä ne uusavuttomat vapaan kasvatuksen saaneet vanhemmat ovat pahempia ,kuin lapset. Huomaa sivusta, vaik ei ole opettajakaan. Eikä tartte uutta koulua rakennella. Mahtavaa säästöä.

    • Anonyymi

      Joo , mukelot oppis koulun ja kasvatusvastuu siirtys vanhaan malliin kotia vanhemmille ?? Pitäsivät sininappisten kanssa kuria yhes. Jos ei kotilukkari yksin pysty. Sitten eivät vapaan kasvatuksen saaneet kotilukkarit pystys opettajiakaan syyttään. Lii antersonille täytyy tehä esitys asiasta.

    • Anonyymi

      Jos ne pösilöt ihan oikeasti aikovat rakentaa tuon 15,4 miljoonan euron koulun niin se tietää vuodessa noin 2 miljoonan pakkosäästövaatimukset kuntatalouteen!! Mistä säästät? No tietenkin opetuksesta. Eli rakennetaan ökyseinät ja heikennetään opetusta. Lukioonkin oli yhteishaussa vain 29 hakijaa kun edellisvuonna hakijoita oli pitköästä aikaa yli 40. Mitä tapahtui? Unohtuiko jollakin vastuutaholla markkinointi? Kuka onkaan sivistyslautakunnan puheenjohtaja?

      • Anonyymi

        No lukioon pääs kuka tahansa jolla 6 keskiarvona... Siis oikeesti miten noilla taidoilla pärjää. Vai onks lukio vaan välisijoituspaikka?


      • Anonyymi

        Saarijärven koulu maksaa 12 miljoonaa. Mutta ilman hirsiseiniä.


    • Anonyymi

      Kenen vastuulla markkinointi...Areena voisi itse hoitaa sen kiekkolukion osuuden. Toki siihen tarvitaan rahaa.

    • Anonyymi

      Tämähän menee kuin sadussa:

      Satu kertoo siitä, kuinka kissa halusi itselleen takin ja meni tilaamaan sellaista räätäliltä. Räätälinä oli hiiri, joka lupasi kissalle takin olevan valmis viikossa. Viikon kuluttua kissa meni räätälille ja hiiri totesi, ettei tästä kyllä takkia tule, mutta seuraavalla viikolla kissa saisi housut. Kissaa harmitti, mutta hän ajatteli että parempi saada edes housut kuin ei mitään.

      Seuraavalla visiitillä hiiri ilmoitti, ettei housujakaan kissalle tule, mutta jos se vielä malttaisi odottaa, saisi se liivit. No eipä tullut liivejäkään, mutta hiiri lupasi tehdä kintaat. Yli kuukausi oli takin tilauksesta kulunut, kun kissa jälleen asteli räätälille. Kissa kysyi saisiko se kintaansa, johon hiiri vastasi että kangas loppui siltä kesken.

    • Anonyymi

      Tähän on totuttu. Alkuperäinen rakentamispäätös tehtiin v.2015. Tätä asiaa on jonkin verran vatvottu, eikä loppua näy. Koulu voi todellakin jäädä rakentamatta.

    • Anonyymi

      Veikkailin vuosi sitten että koulu olisi valmis 2023 vuoden lopussa mutta taisin olla liian optimistinen päättäjien kykyyn hoitaa tämä homma kotiin.

    • Anonyymi

      Karstula hakee harkinnanvaraista avustusta valtiolta, eli ns. köyhäinapua.

      Lähes samalla istunnolla ollaan valmiita tekemään kouluprojektiin miljoonia maksavat öky-hirsiseinät. Rahapula vaatii vielä pienentämään koulua hirsiseinien kalleudesta johtuen.
      Kouluinvestointi tulee siten maksamaan yli 15 mijoonaa euroa. Eikä siinä kaikki. Jäähalliin on jo investoitu muuttamalla tiloja pysyviksi koulutiloiksi.
      Onhan tämä öykkärimäinen asenne käsittämätöntä.

      • Anonyymi

        Systeemi on sairas, jos köyhänapua haetaan / saadaan samaan aikaan kun tehdään ylihintaisia investointeja.


    • Anonyymi

      Jatketaan tämän hetken koulujärjestelyjä ja jätetään koulut rakentamatta, pitkällä aikavälillä voisi olla hyvinkin realistinen päätös.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Himmeistä löytynee tiloja kun Karstula liittyy Saarijärven tai Soiniin... 👌

      • Anonyymi

        Soiniin joo voi liittää Karstalan tai Viitasaareen, miksi ei jo Pieksämäkeenkin, jossa aina pieksetään ihmisiä.

        Kaikista komein talo on pankin talo, on komea ja lasinen suuri rakennus, maamerkki :D


    • Anonyymi

      Viitasaari liitoksen kannalta paras ja vaurain kunta,keski-suomen paras työllisyys ja muutenkin asiat reilassa.

      • Anonyymi

        Ei ne huoli.
        Keiteleessä on kirkas vesi, Karstulassa mämmipuuroa.
        Ei ole yhtään syytä muutenkaan siihen miksi yksikään kunta huolisi Karstulan.


    • Anonyymi

      Päättäjät ovat tehneet kunnasta naurunalaisen järjettömillä päätöksillä, talous on tukevasti pakkasella ja tulee pysymään vähintään yhden sukupolven ajan.
      Olisiko aika katsoa peiliin ja tunnustaa tosiasiat ja tehdä täydellinen kurssin muutos.
      Karstulassa päättäjät ajaa vain ja ainoastaan omaa etua ja yhteiset asiat jää hopialle.

    • Anonyymi

      Karstulassahan ei ole 2000 veronmaksajaa, koska tukijussit maksavat vain veroa valtiolle , ei kunnalle. Hehän ovat yhtiöittäneen tukipeltonsa.

    • Anonyymi

      Koulu alkaa pian ja himmeli, jäähalli ja sokkarin vintti saa elämää.. Saas nähä kui kauan näin mennään? Naapurikunnas kaivinkone jo iskee kauhan maahan... Onnea ja menestystä..

      • Anonyymi

        Tulee mieleen USA:n maaseudut. Kylät on kuihtuneet, mutta ihmiset ovat siihen tottuneet ja elelevät sen mukaan.


    • Anonyymi

      Tehkää yhdysluokkia ku oppilaat vähenee.. Niin sitä ennekin tehtiin.. Ja hyvin meni oppi päähän..

      • Anonyymi

        Yhteisluokat on hyvä lääke äärimmäistä tasapäistämistä vastaan. Olen itse ollut aikanaan yhteisluokassa. Tein ylempien luokkien tehtäviä kun alkoi pitkästyttämänn tavaamisen opettelu kun olin osannut lukea jo vuoden ennen kouluun menoa.


    • Anonyymi

      Huomio,huomio onko vallooo...!eihän oppilaita riitä tulevina vuosina ihan turhaa uutta rakentaa vähän kursii entistä ,väki vähenee jos vielä veroprosenttia kunta nostaa ensivuonna Kunnalla on kyllä tyhjiätiloja heikkilänmäellä .ym.ei mitään Areenasta vuokratiloja.nyt järki käteen että asukkaat pysyy kunnassa.

    • Anonyymi

      Taitaa olla se Areena aika kallis..

    • Anonyymi

      Alkuinvestointi 7000€/kk vähennetty laskennallinen investointi muu tuki. Alv?

      Onhan sitä siinä. Verratkaapa konttikoulun kustannuksiin....Päätöstä perusteltiin kustannus- ja aikataulusyillä. Mitenköhän perusteet kestävät tarkastelun nyt?

      Emme muuta takaisin koskaan.

    • Anonyymi

      Ei uutta koulua Karstulaan, jos meinaatte,että kunta pysyy edes jotenkin jaloillaan. Nämä väistötilat on otettava jatkuvaan käyttöön, koska ne on nyt rakennettu. Koululaisten määrä hiipuu muutamassa vuodessa, joten kalliin koulukiinteistön rakentaminen on turhaa.

    • Anonyymi

      Tossa on ideaa.. Pari konttiluokkaa pihaan niin sillä hoituu.. Muutoin menee kalliiksi..

    • Anonyymi

      Eiks se kunnan myynnissä oleva koulurakennus Syrjämäes kelpaisi vaik alaluokille.. Ihan on siin tyhjiä asuntojakin luokiks. Kai siel on keittiö mis ruuan tekee tai lämmittää.. Piha ainaki on kivan näköinen ku ohi ajaa..

    • Anonyymi

      Himmelistä tulisi hyvä koulu lapsosille pienillä muutoksilla ja kunnantoimisto siirretään vanhaan sairaalaan eli nuorisotaloon se on aivan riittävä nykypäättäjille.
      Syrjänmen koulukin kelpaa mainiosti kunnantoimistoksi.
      Kyllä edullisiakin vaihtoehtoja löytyy kun vaan avaa silmänsä.

    • Anonyymi

      Kyllä nyt taasen onpi unohtunut vanhuksien asia ja elakelaiset. Miksi upotetaan rahhaa kouluihin kun koulukkaita onpi aina vaan vähenpi ja vähenpi. Mutta elakelaisten väki määrä kasvaa joka kunnassa. Mutta jos pitää rakentaa niin puusta se koulu ja terveys keskus on tehtävä jo terveyssyistä johtuen. Ei mitään kivikouluja Karstulaan! Se on myös kuntalaisten enemmistön mieli pide.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe