Huippulaatua Italiasta..

Anonyymi

..nykyään. Ei voi kun kehua miten luotettavia uudehkot italialaisautot ovat. Minulla kokemusta Grande Puntosta vm.11 jonka ostin uutena ja ajoin 4 v ja 106 tkm. Muutaman polttimon tarvitsi vaihtaa koko aikana. Esim. kaikki jarruosat, alustan nivelet yms. olivat alkuperäisiä vaihtoon mennessä. Seuraava automme oli vm.12 ja ostettaessa alle 30 tkm ajettu Bravo. Sillä ajoin yli 3 vuotta ja mittarissa lähes 100 tkm vaihtoon mennessä. Tähän vaihdoin rek.polttimon, pyyhkijän sulat sekä toisen etujousen ja iskarin yläpään laakerin samalla.
Tuo jousen katkeaminen ei vaikuttanut mitenkään ajamiseen mutta vaihdatin sen ennen katsastusta.
Viime kesänä Bravo vaihtui uuteen Tipoon ja huoletonta ainakin vielä ollut ajaminen.
Olisin tietenkin voinut GP:lla ja Bravolla ajaa pitempäänkin, mikään vika ei näissä vaikuttanut autonvaihtoon vaan vaihtelun vuoksi vaihdoin ja hyvityshinta kohtalainen.
Tipossa kiehtoi se kun suht harvinainen malli on Suomessa eikä vastaan tule päivittäin samanlaista.

5

<50

Vastaukset

 • Harvinaista että näin Suomessa suht harvinaisen mallin samalla paikkakunnalla eilen ja tänään. Eri autoja koska eri värisiäkin olivat mutta samaa korimallia. Kyseinen auto oli uusi Panda.
  Italiassahan tämä on todellinen suosikki, myydyin automalli viime vuosina.
  Näppärä olisi kyllä tuollainen Panda. Voi kun maahantuoja ottaisi tuontivalikoimaan Pandan kaasuversion.

 • Sähkövikoja ja hapettuneita kaapelita italiasta

 • Joo ensimmäisissä Ritmoissa ja Unoissa jotain pikkuvikoja oli, mutta esim 90-luvun Unot laadultaan ok. Lisäksi erittäin hyviä ajolleen, tilavia kokoisekseen jne.
  Kokemuksesta voin sanoa että vanhassa Cromassa sähkövika oli jotain mitätöntä "vikamonitorin" merkkivalojen turhia vilkkumisia. Johtui antureiden herkkyydestä tms. Muuten sähköiltään ja luotettavuudeltaankin ihan hyvä vanhakin Croma. Ruoste ehkä pahin ongelma niin kuin monessa muussakin 80- ja 90- lukujen autoissa ikääntyessä.
  Vaikka ei mikään halpa auto Croma ollutkaan uutena, oli se luokassaan edullisin auto ja hyvin varusteltu. Esim. Volvo 740, Audi 100, MB 190, Ford Scorpio ja Saab 9000 (Croman sisarmalli, sama pohjalevy, eri tekniikkaa silti paljolti, sama muotoilija Giugiaro esim. ovet lähes samanlaiset) olivat hinnaltaan 200 000 mk molemmin puolin, Croma cht:n hinta alk. alle 140 000 mk ja i.e perusvarusteisena maksoi jotain alle 160 000 mk. Tosin turbolla ja abs-jarruilla + muilla lisävarusteilla hinta nousi yli 200 000 mk:n
  Silti Croma i.e voitti (TM 13/86) nämä kilpailijat tullessaan markkinoille v.1986.

  • Uusimmissa saksan katsastusvikatilastoissa 1-3 vuotiaiden alemman keskiluokan yllättäjä oli Fiat Tipo. Se oli vähävikaisin ennen seuraavaksi tulleita Audi A3:a ja MB A-sarjaa.


 • Leppoisa ilmasto vaikuttaa myös fiiatin suunnittelia kaartiin☀️☀️

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.