Aihe

Huippulaatua Italiasta..

Anonyymi

..nykyään. Ei voi kun kehua miten luotettavia uudehkot italialaisautot ovat. Minulla kokemusta Grande Puntosta vm.11 jonka ostin uutena ja ajoin 4 v ja 106 tkm. Muutaman polttimon tarvitsi vaihtaa koko aikana. Esim. kaikki jarruosat, alustan nivelet yms. olivat alkuperäisiä vaihtoon mennessä. Seuraava automme oli vm.12 ja ostettaessa alle 30 tkm ajettu Bravo. Sillä ajoin yli 3 vuotta ja mittarissa lähes 100 tkm vaihtoon mennessä. Tähän vaihdoin rek.polttimon, pyyhkijän sulat sekä toisen etujousen ja iskarin yläpään laakerin samalla.
Tuo jousen katkeaminen ei vaikuttanut mitenkään ajamiseen mutta vaihdatin sen ennen katsastusta.
Viime kesänä Bravo vaihtui uuteen Tipoon ja huoletonta ainakin vielä ollut ajaminen.
Olisin tietenkin voinut GP:lla ja Bravolla ajaa pitempäänkin, mikään vika ei näissä vaikuttanut autonvaihtoon vaan vaihtelun vuoksi vaihdoin ja hyvityshinta kohtalainen.
Tipossa kiehtoi se kun suht harvinainen malli on Suomessa eikä vastaan tule päivittäin samanlaista.

13

83

  Vastaukset

  • Harvinaista että näin Suomessa suht harvinaisen mallin samalla paikkakunnalla eilen ja tänään. Eri autoja koska eri värisiäkin olivat mutta samaa korimallia. Kyseinen auto oli uusi Panda.
   Italiassahan tämä on todellinen suosikki, myydyin automalli viime vuosina.
   Näppärä olisi kyllä tuollainen Panda. Voi kun maahantuoja ottaisi tuontivalikoimaan Pandan kaasuversion.

  • Sähkövikoja ja hapettuneita kaapelita italiasta

  • Joo ensimmäisissä Ritmoissa ja Unoissa jotain pikkuvikoja oli, mutta esim 90-luvun Unot laadultaan ok. Lisäksi erittäin hyviä ajolleen, tilavia kokoisekseen jne.
   Kokemuksesta voin sanoa että vanhassa Cromassa sähkövika oli jotain mitätöntä "vikamonitorin" merkkivalojen turhia vilkkumisia. Johtui antureiden herkkyydestä tms. Muuten sähköiltään ja luotettavuudeltaankin ihan hyvä vanhakin Croma. Ruoste ehkä pahin ongelma niin kuin monessa muussakin 80- ja 90- lukujen autoissa ikääntyessä.
   Vaikka ei mikään halpa auto Croma ollutkaan uutena, oli se luokassaan edullisin auto ja hyvin varusteltu. Esim. Volvo 740, Audi 100, MB 190, Ford Scorpio ja Saab 9000 (Croman sisarmalli, sama pohjalevy, eri tekniikkaa silti paljolti, sama muotoilija Giugiaro esim. ovet lähes samanlaiset) olivat hinnaltaan 200 000 mk molemmin puolin, Croma cht:n hinta alk. alle 140 000 mk ja i.e perusvarusteisena maksoi jotain alle 160 000 mk. Tosin turbolla ja abs-jarruilla + muilla lisävarusteilla hinta nousi yli 200 000 mk:n
   Silti Croma i.e voitti (TM 13/86) nämä kilpailijat tullessaan markkinoille v.1986.

   • Uusimmissa saksan katsastusvikatilastoissa 1-3 vuotiaiden alemman keskiluokan yllättäjä oli Fiat Tipo. Se oli vähävikaisin ennen seuraavaksi tulleita Audi A3:a ja MB A-sarjaa.


  • Leppoisa ilmasto vaikuttaa myös fiiatin suunnittelia kaartiin☀️☀️

   • Kun Volvon suunnittelukeskus on ollut jo parikymmentä vuotta Californiassa, niin mitä siitä voi päätellä ?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kun Volvon suunnittelukeskus on ollut jo parikymmentä vuotta Californiassa, niin mitä siitä voi päätellä ?

    Juu, mitä siellä suunnitellaan kun henkilöautot suunnitellaan Göteborgissa??


  • Se että autolla ajetaan 100 tkm ei kerro totutta auton laadusta.
   Kun autolla on ajettu vähintään 300-400 tkm kertoo huoltokirja mitä autolle on tehty ja 700 tkm jälkeen voi alkaa miettimään uutta mallia vaikka senkin jälkeen auto kulkee todella hyvin.

   T: Volvo ja Mersu perhe

   • Ketä uuden auton ostajaa kiinnostaa 300-400tkm ajetut autot saati 700tkm ajetut?
    Nuo loppuun poljetut on lähinnä köyhien ongelmia.


   • Tässäpä on yli 745 000 km ajettu vm.94 Fiat Croma 2.0 Turbo D.

    https://youtu.be/sQ-NaD-J1nw

    Croman tullessa markinoille v.1986, siinä oli maailman ensimmäinen suoraruiskutusdiesel -henkilöauto, commonrail. Dieselinä ei kylläkään tuotu uutena koskaan Suomeen.. Varmasti olisi täälläkin paljon ajettuja, jos olisi tuotu. Tuollainen iso Fiat oli aikansa parhaita ajettavia luokassaan. Myös 2.5 V6 -bensana tehtiin tätä tuotannon loppupuolella, sitäkään ei tuotu Suomeen. Sisarmalli Lancia Theman joitakin versioita tuotiin ainakin vielä vuonna 1993.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tässäpä on yli 745 000 km ajettu vm.94 Fiat Croma 2.0 Turbo D.

    https://youtu.be/sQ-NaD-J1nw

    Croman tullessa markinoille v.1986, siinä oli maailman ensimmäinen suoraruiskutusdiesel -henkilöauto, commonrail. Dieselinä ei kylläkään tuotu uutena koskaan Suomeen.. Varmasti olisi täälläkin paljon ajettuja, jos olisi tuotu. Tuollainen iso Fiat oli aikansa parhaita ajettavia luokassaan. Myös 2.5 V6 -bensana tehtiin tätä tuotannon loppupuolella, sitäkään ei tuotu Suomeen. Sisarmalli Lancia Theman joitakin versioita tuotiin ainakin vielä vuonna 1993.

    Videon kohdassa 0:50 näkyy mittarilukema.


  • Kyllä Italiasta saa huippulaatua. Jos sieltä ostaa japanilaisen auton. Mutta saa niitä Suomestakin ilman ylimääräistä mutkaa.

   • Eiköhän se niin ole että kyllähän Japanista saa huippulaatua, jos sieltä ostaa Italialaisen auton.
    Aasialaiset autot eivät kyllä minua vakuuta laadulla: Toyotalla vanhemmat multitronic vaihteistot ongelmallisia, samoin D4D dieselkoneet, takaisinkutsuja jne.
    Tuttavan Kia Ceed' diesel -08 tuntuu kyllä suht laadukkaalta silloin kun toimii, mutta parin vuoden aikana mitä hänellä ollut, se on ollut ehkä enemmän remontissa kuin ajossa. Kaveri vaihtanut siihen akun, laturin, virtalukon, jousen, turbon ja nyt siinä jokin pahempi vika kun ollut levällään jo useira viikkoja.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   392
   24963
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16325
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   395
   15065
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   110
   12401
  5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   5968