Mielenterveys

Anonyymi

Olen sairastanut syöpää nyt parisenvuotta ja pikkuhiljaa rupeaa tuntumaan että syöpä rupeaa saamaan voiton minusta.Olen yksinäinen ja kärsin paljon masennuksesta japelkotiloista jotka vain lisääntyvät ja lisääntyvät.En enää tiedä mitä tehdä. Muilla samanlaista? Mies 65v.

10

145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eikö sinulla ole omaisia tai ystäviä jotka voisivat auttaa sinua? Oletko kertonut lääkärille noista oireista, sieltä saa mieliala lääkkeitä. Onhan se niin että kun sairastuu tulee niitä pelkoja monenlaisia on itsellänikin. Minulla on jatkuva lääkitys niihin eikä varmaan lopu ennen kuin lähtö viimeiselle matkalle koittaa. Päivä kerrallaan eteenpäin. Kuinka huonossa kunnossa olet eikö joku kesäinen reissu piristäisi ja saisit muutakin ajateltavaa?

      • Anonyymi

        Kunto heikkenee pikkuhiljaa.Tosin voin vielä autolla ajaa joten kesälomareissu olisi ihan mukava,mutta yksinäinen kun olen niin ei oikein huvita lähteä reissuun. Juhannuskin menee kotona oleiluun.


    • Anonyymi

      mikä syöpä? ei pidä alistua/lannistua,vaikka diagnoosi SYÖPÄ.itse sairastuin syöpään noin vajaa 10v sitten,tässä vieläkin kirjoittelen.tarkoitan vaan,että syövistäkin voi toipua.tsemppiä kaikille,muistakaa "taistella",toki aina se ei auta:(

      • Anonyymi

        Miksi aina syövästä puhuttaessa sanotaan, että pitää taistella? Eikö sellainen, joka kuolee syöpään taistellut tai tehnyt tarpeeksi lujasti? Mun mielestä on jopa loukkas syöpään kuollutta kohtaan antaa iihmisten ymmärtää, että kuollut ei taistellut tarpeeksi lujaa. Ei se taistelu siinä mitään auta, jos tauti on tappaakseen, niin se tapaa taistelee tai ei. Tauti saattaa viedä, vaikka kuinka taistelisit ja pistäisit hanttiin.

        Toi taistelee-sana syövän yhteydessä on yhtä typerä tokaisu, kuin rintasyöpää sairastavalle sanotaan, että ei mitään hätää, rintasyöpä on vaan sellainen vähän kovempi flunssa.


      • Anonyymi

        Ers.Levinnyt luustossa päähän,selkärankaan,kylkiluihin,lonkkiin. Vaikka kipulääkkeet niin silti kipuja on joskus voimakkaampia joskus miedompia.Jokapäivä kumminkin muistuttaa olemassaolosta. Kyllä tässä rupeaa pikkuhiljaa "pöntössä peuhaamaan".


    • Anonyymi

      https://www.studio55.fi/terveys/article/kannabiksen-laakekaytosta-hyvia-kokemuksia-saanut-laakari-monet-kipulaakkeet-ovat-paljon-koukuttavampia/124194

      Kannabiksen lääkekäytöstä hyviä kokemuksia saanut lääkäri: Monet kipulääkkeet ovat paljon koukuttavampia

      Lääkäri Esti Laaksosen potilaiden käyttökokemukset vaikuttanevat siihen, millainen Suomen virallinen linja lääkekannabikseen on tulevaisuudessa.

      Turkulaislääkäri Esti Laaksonen on kirjoittanut puoli vuotta lääkekannabisreseptejä.

      – Noin parikymmentä, hän laskee.

      Laaksonen on päihdelääketieteen ja yleislääketieteen erikoislääkäri. Lisäksi hän erikoistuu palliatiivisiin syöpähoitoihin. Hän kertoo, että lääkekannabis auttaa vaikeissa kipu- ja tulehdustiloissa.

      – Olen kirjoittanut lääkekannabisreseptejä parkinsonintautiin, MS-tautiin, aidsiin ja syöpään, Laaksonen luettelee.

      Potilailta on tullut yksin omaan positiivista palautetta.

      Lääkekannabis ei ole sama kuin se, mikä huumausaineeksi luokitellaan. Lääkekannabikseen on eristetty vain ne aineet, jotka poistavat kipua ja tulehdustiloja.

      – Kyllä se myös rauhoittaa ja vie pois ahdistusta. Auttaa myös pahoinvointiin ja ruokahaluttomuuteen ja elämänlaatu kohenee. Täysin varmasti ei voi sanoa, etteikö se voisi kuitenkin myös koukuttaa, koska näitä on kirjoitettu vasta niin vähän aikaa. Olenkin erittäin tarkka siitä kenelle, sitä kirjoitan. Ja kaikki reseptithän hyväksytetään Fimeassa, mikä on hyvä asia.

    • Anonyymi

      Miten aloittajalla nyt menee onko pelkotilat yhtään helpottaneet ja oletko pystynyt yhtään nauttimaan kesästä? Täällä kyselee toinen sairastava.

    • Anonyymi

      Hei! Miten nyt menee? Itsellä toistaiseksi suolistosyöpä(leikattu sigmasuolen kasvain) seurannassa. Vaikka tilanne kai hallinnassa, silti jatkuva pelko uusimisesta. En osaa olla huoleton, kuten ennen sairastumista. Aamut ovat vaikeimpia. Illalla uni tulee kirjaa lukien. Nukahtaminen kuin pieni kuolema! Mieluummin olen yhteyksissä saman kokeneiden kanssa, "terveiden" kanssa on niin eri aaltopituudella. Tuntuuko Sinusta/teistä samalta?

    • Anonyymi

      Hei sinulle alkuperäinen. Menetin rakkaani syöpään sanotaanko ns. yllättäin- ravasi lääkärissä mutta sanoivat että kipu on vain raskaan työn tulosta. En uskonut tätä alusta saakka ja sitten oli liian myöhäistä. Ei mitään tehtävissä, kultani kuoli (rauhallisesti minun silittäessä hänet ikiuneen jutellessa)) 4 pvän päästä kun määräsin työterveyttä pistämään hänet sairaalaan. Hän oli 40 vuotias.
      Sinä olet ns. taistellut jo 2 vuotta...hienoa äläkä anna periksi. Niin kauan kuin pää toimii ja jotenkuten muut niin olet voiton puolella :-) Vaikket ehkä syövästä parane niin pääasia on se, että nautit joka päivästä. Mitä enemmän murehdit- se ei muuta asiaa mutta olet vielä täällä kanssamme ja päivä kerrallaan. Kaikkea Hyvää Sinulle ja hymyn aiheita tässä elämässä!

    • Anonyymi

      Ehkä sinun pitäisi mainita noista pelkotiloista lääkärille kun jossain saattohoitopisteessä on esim noihin jutteluihin erikoistuneita sairaanhoitajia ja psykologikin ehkäpä kenties käytössä?.Tai oletko kysynyt syöpäyhdistyksestä kun niissäkin on esim vertaistukea ja vertaistukiryhmiä mahdollisesti ehkä ja myös usein ehkäpä mahdollisuus johonkin keskustelutukeen?.Kelan kauttakin ehkäpä mahdollisuus hakea johonkin sopeutumisvalmennus tai muuhun johonkin sairauttasi koskevaan esim ryhmäään??Sori kun puhuin saattohoitopisteestä mutta he nyt tuntevat pelkotilat mitä ihmisillä voi olla vaikean sairauden kohdalla niin kylläkin parhaiten.Sairaala papit voivat puhua haluamistasi asioista ,ehkä?.Sairaalassa tai terveyskeskuksessa yleensä myös sosiaalityöntekijöitä joiden kanssa voi puhua esim peloistaan yms vastaavista kaihertavista asioista myös..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      166
      2819
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2021
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2016
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1825
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe