Moniko laite on teillä täysin kunnossa?

Anonyymi

Jos ajatellaan viihde-elektroniikkaa tai muitakin vehkeitä mitä teillä kotona on, onko ne kaikki täydessä kunnossa vai onko vikoja esim. osittain epäkuntoinen mutta ajaa vielä asiansa jne.?
Itsellä on mm. vanha kannettava kasettiradio jonka kasettisoitin ei toimi, varmaan vetohihnat menneet mutta radio toimii edelleen, toinen matkaradio jossa muu toimii mutta cd-soitin hyppii ja nykii. Tänään hajosi uusinkin matkaradio, cd-soitin ei tässä edes tunnista levyjä. Hauskaa että mulla ei ole nyt yhtään täysin kunnossa olevaa matkaradiota, uusin hajosi alle vuodessa, muut on sentään kestäneet vuosikymmeniä ennen epäkuntoon menemistään.
Pleikkari kolmonen kyselee päiväystä ja kellonaikaa joka käynnistyksessä, sisäinen patteri mennyt varmaan. Vaihto isohko työ kun pitää purkaa konsoli osiksi. Ainut Blu-Ray soitin on tämä mulla.
Tulostin vetää huonosti papereita sisäänsä mutta sitä se on tehnyt jo uudesta asti. Halpa heikkolaatuinen paska mutta eipä tällä palkalla ole kunnollisiin varaakaan.

Tuntuu että kohta kämpässä ei ole enää kuin epäkuntoisia laitteita, vehkeet hajoaa nopeammin kuin kerkeää tienata rahat uusiin tai edes korjauksiin. Vittusaatana!

19

161

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Niin no, vehkeet hajoaa että tulisi tarvetta ostaa uusia. Muutenhan kohta kaikilla olisi toimivat vehkeet ja pitäisi alkaa pistämään tehtaita kiinni, tai kehittämään niin paljon parempia uusia malleja, että ehjien vehkeiden omistajillakin tulisi kiinnostusta vaihtaa.

      Minulla kaikki vehkeet on tällä hetkellä kunnossa, ei kun eipä olekaan. Tämä läppäri hyytyy minuutissa jos ottaa irti laturista, pesukone vetelee viimeisiään, päästelee outoja ääniä ja kävelee pitkin lattioita linkouksen aikana...

    • Anonyymi

      Kasettimankat pysyy kunnossa jos niitä kuunnellaan
      Samaten levarit ym.
      Joku tallentava cd-r music erillissoitin on lakannut toimimasta tallentavana, toistavana toimii. Ei löydy varaosia tuohon osioon

    • Anonyymi

      Noin 20 vuotta vanha Denon CD-viritinvahvistin lakkasi jotain 10 vuotta sitten tunnistamasta CD-levyjä kunnolla. Ollut nyt monta vuotta jo käyttämättä, kun muut laitteet (DVD-soitin ja myöhemmin myös Blu-ray-soitin) sen korvanneet.

      Kyllä minua häiritsee huomattavasti enemmän laitteiden _ohjelmallinen_ toimintarajoitus. Esim. 10 vuotta vanha tietokone olisi edelleen ihan riittävän tehokas kotikäytössä, mutta ei ole kannattavaa hankkia uutta käyttöjärjestelmää yms. ohjelmia.

      Ja tämän sanon sormet ristissä toivoen, ettei heti kohta hajoa... Vähän vajaa kymmenen vuotta sitten ostamani TV, AV-vahvistin ja Blu-ray-soitin toimivat edelleen ongelmitta. Merkkinä Sony ja Panasonic.

      • Anonyymi

        Niin tuo vanhin radio jossa kasettisoitin ei toimi on 80-luvulta ja merkintöjen mukaan hyväksyy 220-240v @ 50hz verkkojännitteen.
        Uudempi jossa cd-soitin ei pelaa on 90-luvulta, verkkojännitteeksi hyväksyy 230 - 240v @ 50hz.
        Sitten on vielä yksi muistaakseni 80-90-luvun vaihteesta oleva kahdella kasettipesällä oleva radio joka hyväksyy 120v/220V @ 50/60hz verkkojännitteet. Tästä kyllä kuuluu pieni muuntajahumina seinään kytkettäessä mutta vehje toimii kuitenkin täydelleen, kasettipuolikin.

        PS3:ssa näköjään oli jokin tilapäinen häiriö, näyttää korjaantuneen itsekseen tuo päiväys ja kellonajan ylläpito.

        Uusin soitin meni takuuvaihtoon kun cd-soitin lopetti tunnistamasta mitään cd-levyjä alle vuoden ikäisenä. Sekin siis ihan suomilaite,


    • Anonyymi

      Runsaat 10 vuotta vanha TM:n testivoittaja mikrouuni Daewoo lakkasi kypsentämästä tunti sitten. Noh, oli jo aikansa palvellutkin. 44 vuotta vanha Philips-merkkinen kahvinkeitin toimii yhä kuin uusi. Ei tosin noudata EU:n määräyksiä ja sammu itsekseen...

      Onkyon viritinvahvistin on ollut ahkerassa käytössä 30 vuotta. Takuuaikana tuli pientä häikkää virittimeen. Se korjattiin ja sen jälkeen vikoja ei ole ollut.

      Ihan uusi blu-ray soitin (10 vuotta) toimii toki hyvin, samoin kuusi ja puoli vuotta vanha Topfieldin hd-digiboksi. Se on usein päällä 12 tuntia päivässä, kun eläkeläinen katselee grand slam -tennistä.

      Läppäreitä on hajonnut tasaiseen tahtiin noin kolmen, neljän vuoden välein merkistä riippumatta. Tämä nykyinen ei ole ihan halpa markettikone (1100 €), joten se saattaa kestää viisikin vuotta.

    • Anonyymi

      12 vuotta vanha pöytäkone, joka toimii edelleen moitteetta, vaikka onkin nykymittapuulla etana. Hintaa oli uutena vajaa 1000€.

      11 vuotta vanha taulu-tv, joka maksoi aikanaan noin 1500€, mutta toimii edelleen moitteetta. Toistaa Full Hd sisältöä.

      10 vuotta vanha tallentava DVD-soitin kovalevyllä. Toimii edelleen moitteetta, vaikka olikin halpa uutena.

      7 vuotta vanha tabletti, joka toimii edelleen moitteetta, vaikka ohjelmistotuki loppui pari vuotta sitten. Maksoi uutena noin 600€.

      5 vuotta vanha kannettava, hintaa oli uutena 1500€ ja toimii edelleen kuin uusi. Iso SSD-levy maksoi aikanaan hunajaa, mutta eipähän hidastu vuosien saatossa.

      3 vuotta vanha puhelin. Toimii edelleen hyvin peruskäytössä, vaikka akunkesto on heikentynyt ja ohjelmisto vanhentunut.

      • Ostin Geneva Model S Wireless -bluetooth-radion ja siinä on antenniliitäntä että siihen voi liittää oman teleskooppiantennin tai voi yhdistää kaapeliin

        No laitoin sen oman teleskooppiantennin sinne taakse ja painoin sen jonkun verran kiinni, sitten käänsin antennia niin alkoi antenniliitäntä pyöriä radiossa, siis se oli irronnut piirilevystä?

        Menin Genevan kanssa takaisin kauppaan sainkin uuden ehjän radion tilalle. Sanoivat että olisi täytynyt levittää antennin liitintä vaikka ruuvimeisselillä ettei olisi niin tiukka ollut radioon ja se luistaisi/pyörisi siinä liitännässä, antenniliitäntä liimalla kiinni radiossa piirilevyssä?

        Vähän outoa hommaa?

        Sinänsä kun kuuntelee tuolla Genevalla omalla antennilla tai ulkoisella antennilla niin lähikaupunkien asemat ei kuulu tai kuuluu jotain epäselvää pihinää. Mutta kun kuuntelee noilla ylemmässä viestissäni olevilla Sony ST-SA3ES tai Technics ST-G90 niin soitto soi kuin orkesteri olisi vieressä soittamassa


      • toni.smolander kirjoitti:

        Ostin Geneva Model S Wireless -bluetooth-radion ja siinä on antenniliitäntä että siihen voi liittää oman teleskooppiantennin tai voi yhdistää kaapeliin

        No laitoin sen oman teleskooppiantennin sinne taakse ja painoin sen jonkun verran kiinni, sitten käänsin antennia niin alkoi antenniliitäntä pyöriä radiossa, siis se oli irronnut piirilevystä?

        Menin Genevan kanssa takaisin kauppaan sainkin uuden ehjän radion tilalle. Sanoivat että olisi täytynyt levittää antennin liitintä vaikka ruuvimeisselillä ettei olisi niin tiukka ollut radioon ja se luistaisi/pyörisi siinä liitännässä, antenniliitäntä liimalla kiinni radiossa piirilevyssä?

        Vähän outoa hommaa?

        Sinänsä kun kuuntelee tuolla Genevalla omalla antennilla tai ulkoisella antennilla niin lähikaupunkien asemat ei kuulu tai kuuluu jotain epäselvää pihinää. Mutta kun kuuntelee noilla ylemmässä viestissäni olevilla Sony ST-SA3ES tai Technics ST-G90 niin soitto soi kuin orkesteri olisi vieressä soittamassa

        Ehkä tuolla Rahanarvo laskurilla voi ymmärtää tuossa ylemmässä viestissäni olevien laitteiden tasoeroa jos saa tietoonsa laitteiden ostohinnan vuosikymmenien takaa

        http://apps.rahamuseo.fi/rahanarvolaskin#FIN

        Vastaavia laitteita valmistetaan vieläkin mutta valitettavasti hinnoissa on ensimmäisen numeron jälkeen jonkunverran nollia ennenkuin tulee se € merkki vastaan

        Viileän metallin kosketus rauhoittaa kuitenkin


    • Anonyymi

      https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/miksi-30-vuotta-vanha-viritinvahvistin-hakkaa-uudet-mennen-tullen-tassa-syita/273323a3-2b55-384d-b5aa-3e6ca6e00645

      Äänentoisto
      Miksi 30 vuotta vanha viritinvahvistin hakkaa uudet mennen tullen? – Tässä syitä

      Nyt myytävissä viritinvahvistimissa on niin paljon lisensoitua, modulaarista tekniikkaa ettei valmistajilla ole enää varaa panostaa äänen laatuun, cnet.com kertoo.
      @
      Kun todella harva enää vertailee viritinvahvistinten äänenlaatua ennen ostopäätöstä, laitteiden myynnistä on tullut ominaisuuslistan pituudella kilpailua ja hyvä ääni on jäänyt sivuosaan, äänentoistoon erikoistunut toimittaja Steve Guttenberg kirjoittaa cnet-sivustolla.

      Vielä 1980-luvulla merkittävät laitevalmistajat suunnittelivat ja valmistivat itse pääosan viritinvahvistimen sisällöstä.

      Nyt tilanne on toisin: valtaosa laitteiden "pakollisista" ominaisuuksista - automaattinen viritys, graafinen käyttöliittymä, Airplay/iPod/iPhone/iPad -yhteensopivuus, langaton verkkoliityntä, HD radio, Bluetooth, HDMI-kytkentä, digitaali-analogimuuntimet, Dolby ja DTS surround -prosessorit - ostetaan valmiina paketteina muilta valmistajilta.

      Niiden lisenssimaksut nielaisevat yhä suuremman osan suunnittelijan budjetista, ja lisäksi laitteiden hintataso on polkenut vuosia paikallaan. Jostakin on pakko karsia, ja se jokin on äänenlaatu.

      Teolliset suunnittelijat kutsuvat ilmiötä ostoslistasuunnitteluksi. Samaan pakettiin pyritään ahtamaan mahdollisimman paljon ominaisuuksia.

      Sillä ei ole väliä, onko näistä ominaisuuksista hyötyä useimmille ostajille tai onko niiden käyttö helppoa. Niiden tarkoitus on houkutella mahdollisimman paljon potentiaalisia ostajiia. Ominaisuuksien määrä ratkaisee.

      Sokkotestissä joukko kuuntelijoita vertasi vuoden 2009 Yamaha RX-V1800 -viritinvahvistinta vuoden 1980 Pioneer SX-1980 - ja vuoden 1978 Sony STR-V6 -malliin. Valtaosa piti Pioneerin ääntä ylivoimaisesti parhaana.

      Vaikuttaa siltä, että kehitys on kulkenut tällä alalla taaksepäin.

      Kehityksen näkee pääteasteen tehosta. Nykypäivän alemman keskihintaluokan vahvistinten teho on tyypillisesti noin 100 wattia per kanava. 30 vuotta vanha Pioneer tuottaa 270 wattia per kanava.

      Guttenberg suositteleekin yhdistämään Blue-ray-soittimen uusimman HDMI-kuvalaadun vanhan polven analogiseen äänenlaatuun.

      • Anonyymi

        Ilmankos tuon uuden Sony cd-kasettiradion äänenlaatu on todella surkeaa jugurttipurkkitasoa verrattuna noihin vanhempiin radioihini.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilmankos tuon uuden Sony cd-kasettiradion äänenlaatu on todella surkeaa jugurttipurkkitasoa verrattuna noihin vanhempiin radioihini.

        https://www.jokamies.fi/miksi-70-luvun-vahvistin-kuulostaa-paremmalta-kuin-uusi/

        "Mainittakoon vielä, että markettien mainostamilla kotiteatteripakettien ”1000 watin kokonaistehoilla” ei ole todellisuuspohjaa oikean tehomäärän kanssa. Näissä ilmoituksissa tehon täysin teoreettinen kokonaismäärä lasketaan kaikista mahdollisista muovipurkeista ja kaiuttimiksi väitetyistä kikottimista, mitä markkinamiehet ovat laitteiston pahvipakkaukseen tiputelleet. Loppuyhteenvetona todettakoon, että jokainen saa tietysti omien mieltymystensä mukaan valita äänentoistolaitteensa, mutta on hyvä muistaa, että uusi ei automaattisesti ole parempi kuin vanha."


      • Anonyymi

        Kyllä on kukkua Guttenbergin höpinät. Aivan ensimmäiseksi pitää tehdä hintavertailu. Samalla rahalla saa tänään paremman laitteen kuin 30 v sitten.

        Ääni on ennen muuta tunnekysymys. Yksi pitää pehmeämmästä, toinen kirkkaammasta ja erottelevammasta. Ääni on myös hetken fiiliskysymys, yhtenä päivänä yhtä ja toisena toista. Ääni on myös näkökysymys, muotoilua. Ääni on status-kysymyskin siinä missä sisustus.

        Mitä aloittajan kysymykseen tulee, kaikella on aikansa ja paikkansa. Laitteita on huollettava säännöllisesti, että ne kestävät ja pysyvät mahdollisimman turvallisina. Pölynimurini on 70-luvulta, stereokaiutiimet 80-luvulta, kasettidekki 90-luvulta, jääkaappi vuosituhannen vaihteesta, pesukone vajaan kymmenen ikäinen, tietokonelaitteita vuodesta kahteentoista.

        Herkimmin vikaantuvat liikkuvia osia sisältävät laitteet kuten levynpyörittäjät. Levyssäkin on todennäköisesti vikaa, vaikka sitä ei näe.


    • Anonyymi

      Voin riemuiten ilmoittaa, että viime keskiviikkona ostamani mikrouuni toimii yhä moitteettomasti! :o)

      • Anonyymi

        Sekin voi olla heikoimmille kiinanpommeille saavutus selvitä edes ensimmäisestä viikosta ehjänä :D


    • Kävelin tuossa huolimattomasti työpöydällä olevien laitteiden ohi ja tuo Jvc-SEA-70 taajuuskorjaimen terävä nurkka raapaisi ranteen selkäpuolelle pienen haavan kun vahingossa käsi hipaisi sitä

      Onneksi ei osunut kello siihen taajuuskorjaimeen ettei tullut 39 vuotta vanhaan laitteeseen mitään maalivaurioita

      Käsi kyllä paraneen ja Jvc-SEA-70 on kunnossa https://aijaa.com/JUoSfS

    • Anonyymi

      Pian täyttänee 20 vuotta makuuhuonessani herätyskellona ja nukahtamismusiikin tuottajana käyttämäni Sony CMT-CP100 -mikrostereolaitteisto, jossa on cd- ja kasettisoitin. Pienintäkään vikaa tai käyttöhäiriötä ei ole koskaan ollut. Sen voi ajastaa myös nauhoittamaan radio-ohjelmia.

      Ainoa pieni moite koskee laitteen kelloa, joka edistää sekunnin vuorokaudessa.

      • Anonyymi

        Joooopppsss itellä Sony CMT-CPX11 mini hi-fi laite myös kohtuu hyvä ääni tuollaiseksi vehkeeksi ja kaikki toimii myös nauhoitus auto-.reversenä kasetille
        Onkohan näitä ollut sellaisena versiona missä on ollut minidisk asema sellaisisia ei varmaan ole Suomeen paljoa tuotu


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1619
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe