Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ihotulehdus kiveksissä uudelleen ja uudelleen

huolestunut ja epätoivoinen

Minulla on pian 2-vuotta täyttävä suursnautseri..huolenani on se että koirallani on jatkuvasti ihotulehdus kiveksissä...koirani on syönyt puolisen vuotta antibioottia melkeinpä jatkuvasti...ja lisäksi niitä on hoidettu erilaisilla rasvoilla ja puhdistusaineilla. Mietinkin mistä ne tulehdukset voivat johtua yms.? Muita oireita ei mielestäni ole...en ainakaan ole kiinniittänyt niihin mitään huomiota!Koirani syö vehnätöntäruokaa, mutta voiko joku muukin allergisoida?
Onko ainut mahdollisuus lopettaa antibioottikierre poistattamalla kivekset...siihen en kyllä mielellään haluaisi ryhtyä kun ei muuten olisi mitään syytä!
Pliis, kertokaa onko muilla vastaavia ongelmia ja kuinka niistä selvitty!?! Eläinlääkäritkään kun ei tunnu tietävän...tulee vaan tunne että määräävät antibioottia kun eivät muutakaan keksi!!!

7

4578

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vastaus

      Tämä ei ole mikään ehdoton totuus tämäkään, mitä nyt kirjoitan, mutta pistäpä harkintaan.

      Ensinnäkin: ihotulehdukset voivat levitä minne vain, joten ei ole sanottu, että ongelmat loppuvat kivekset poistamalla. Entäs jos seuraavaksi tulehdus pukkaa vaikka varpaiden väliin tms.?

      Oletteko lääkärin kanssa huomioineet jonkun ihosienen/hiivatulehduksen mahdollisuuden? Jos ette, kokeilkaa näihin tepsivät antibiootit, salvat (esim. Fuciderm) ja LÄÄKESHAMPOO. Lisäksi huolehdit, että kivesten alue ei ole kostea.

      Koira voi olla allerginen melkeinpä mille tahansa ruoka-aineelle, ei ainoastaan vehnälle. Pahoja mm. maissi ja soija. Ei ole sanottua, että kaikki lihatkaan kelpaavat, esim. sianlihalle voi allergisoitua. Jos epäilet allergiaa, on yleinen allergisoivan ruoan etsimisohje sellainen, että ensin syötetään muutaman viikon ajan koiralle vain kahta ruoka-ainetta, mitä se ei ole koskaan ennen saanut eli mille sen ei pitäisi olla allergisoitunut. Esim. perunaa ja kalaa. Sitten lisätään yksi ruoka-aine kerrallaan, jatketaan useampi viikko esim. kolmella, sitten neljällä ruoka-aineella jne. Ruokintaa pitää jatkaa tarpeeksi kauan, sillä iho-oireet eivät ilmaannu hetkessä. Jos joku ruoka-aine aiheuttaa iho-ongelmia, sitä ei sitten anneta - ja kun aineita lisätään yksi kerrallaan, nähdään heti, mikä aiheuttaa ongelmia. Tarkemmat ohjeet eläinlääkäriltä.

      Koira voi olla allerginen myös kuivamuonassa oleville varastopunkeille, joita voi olla ihan huippulaatuisessakin ruoassa. Silloin jätetään kuivamuona pois kokonaan ja ruokitaan vain kotiruoalla.

      Oma koirani kärsi pahasta yliherkkyysreaktiosta ja ihotulehduksesta, joka uhkasi tosissaan kiveksiäkin. Syyksi löytyi niin käsittämätön, kuin nitriitti! Eli saako koirasi namuina tai muuten paljon makkaraa, nakkeja tai muuta lihaa, jossa on nitriittiä säilöntäaineena? Sitä jos yhdistää kuivamuonaan, joka on säilötty "EU:n hyväksymällä antioksidantilla" eli BHA:lla, niin ei välttämättä hyvää seuraa. Googleta BHA, niin saat luettavaksi tuloksia, kuinka ko. aine saattaa aiheuttaa esim. AIDS-potilailla immuunitason heikentymistä ennestään. Meillä auttoi, kun nakit jäivät pois kokonaan pitkäksi aikaa. Nyt voidaan ottaa nakkinami silloin tällöin, mutta välttelen säilöntäaineita. Eläinlääkäri oli suoraan sanoen ihmeissään, kun kivekset pelastuivat!

      • kokeillaan

        joo tosiaan...hauvelia palkitaan makkaralla päivittäin...enpä tullut ajatelleeksi!!:) Kiitos kovasti!!! Tutkiskelenkin asiaa nyt sit tarkemmin...


      • :o)
        kokeillaan kirjoitti:

        joo tosiaan...hauvelia palkitaan makkaralla päivittäin...enpä tullut ajatelleeksi!!:) Kiitos kovasti!!! Tutkiskelenkin asiaa nyt sit tarkemmin...

        Tarkennusta vielä...Tarkoitin että kivesten poisto auttaisi jos kyseessä olisi esim. hankauksesta johtuva tulehduksen uusiutuminen tai jokin muu vastaava...en olettanut et allergia häviäisi kivekset poistamalla:)


      • sudenkorento75

        on myös todella allergisoiva toisille, jos kokeilet naudanlihatonta ruokaa muista myös kaikki puruluut (massaluut, solmuluut ym) ovat naudanlihasta. Jos syötät muuta kuin eläinkaupan ruokaa niin tarkista sisältö maahantuojalta, etiketeissä valehtelevat tai siis eivät kerro koko totuutta! esim.koiranmakkarassa lukee (esim kana-riisi.) sisällössä lukee eläinperäisiä tuotteita, sitten kun soitat maahantuojalle niin yllätys yllätys tuote sisältääkin nautaa jonkun prosenttuaalisen määrän...ja allergia kukkii.


    • Inkku

      lukemassa seuraavalta sivulta juttu otsikkona "koirani kivekset"

    • Anonyymi

      Miten päättyi, menikö tulehdus koskaan ohi?

    • Anonyymi

      Miten päättyi, menikö tulehdus koskaan ohi?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2394
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      65
      2141
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      100
      1961
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1868
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1692
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1612
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1466
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1440
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1400
    Aihe