Aihe

Älkää nähkö turhaa vaivaa

Anonyymi

Kaikille, jotka stressaavat opintojen eteen minun velvollisuuteni on sanoa seuraava: olen ollut jokusen vuoden filosofian maisteri, ja vaikka kävin lukion ja yliopiston, ei siitä ole ollut minulle mitään iloa eikä hyötyä. Olisin ainakin itse tehnyt luultavasti viisaammin, jos olisin suoraan yläasteen jälkeen hankkinut jonkin verukkeen jäädä työkyvyttömyyseläkkeelle tai vain jäänyt työttömäksi. Näin paljon vaivaa suorittaakseni lukion ja yliopiston, joista selviydyinkin korkein arvosanoin, ja palkkioksi sain vain työttömyyden ja yksinäisyyttä ja menetettyjä elinvuosia. Tämä saa koko yhteiskuntamme haiskahtamaan minusta vedätykseltä. Suoritin työharjoittelunikin eräässä valtion keskeisessä instituutiossa ja siellä oli mielestäni joka päivä vain ikävystyttävää ja työ tuntui merkityksettömältä.

Viimeiset pari vuotta olen ollut jatko-opiskelijana ilman apurahaa, ja olen monet kerrat sellaista hakenut, mutta tuloksetta. Niistä käydään armotonta kilpailua, ja vain murto-osa hakijoista saa apurahan.

Älkää tehkö samoja virheitä. Tällä hetkellä ainoa unelmani on päästä vielä joskus muuttamaan johonkin toiseen maahan. En tosin tiedä, ovatko asiat jossain muualla planeetallamme sen paremmin.

10

<50

  Vastaukset

  • Kannattaa muuttaa Bangladeshiin, Zimbabween ta Nigeriaan. Niissä maissa akateemisella uralla eteneminen on ihmisen pienin huoli. Jos vielä sattuu olemaan valkoinen, on huoli vieläkin pienempi.

  • Olisit mennyt ammattikouluun tai jos nykyään on olemassa vielä yhdistetty amiska + lukio niin sellaiseen jos haluat kerran ylioppilas olla. Tuosta olisit saanut ammatin ja päässyt tienaamaan.
   Suomalaisista jo puolet työskentelee julkisella sektorilla kaikenmaailman yliopistotutkijoina jne. Suomella ei ole varaa tällaiseen koska julkinen sektori vain kuluttaa verovaroja eikä tuota niitä. Vähemmistö on jo meitä jotka työskennellään yksityisissä yrityksissä ja vieläkin vähemmän on vientituotteita valmistavissa yrityksissä joita Suomen kansantalous erityisesti tarvitsee.

   Mieti vertauskuvaa joku pikkuauto vetämässä suurta asuntovaunua, asuntovaunu kuvastaa julkista sektoria ja käy koko ajan yhä raskaammaksi taakaksi vetää...

   • "Suomalaisista jo puolet työskentelee julkisella sektorilla kaikenmaailman yliopistotutkijoina..."
    ohhoh! Aika moni.

    Ihan muutama henkilö oisko vaikkapa sairaaloissa, kouluissa, vanhustenhoidossa....


   • Anonyymi kirjoitti:

    "Suomalaisista jo puolet työskentelee julkisella sektorilla kaikenmaailman yliopistotutkijoina..."
    ohhoh! Aika moni.

    Ihan muutama henkilö oisko vaikkapa sairaaloissa, kouluissa, vanhustenhoidossa....

    On mennyt sinunkin koulutuksesi hukkaan kun et huomannut sitä perässä olevaa "jne." kirjainyhdistelmää. Se tarkoittaa: "Ja Niin Edelleen".

    Kyllähän julkisella sektorilla hyvä-veli palkkiovirkoja riittää...


   • Anonyymi kirjoitti:

    On mennyt sinunkin koulutuksesi hukkaan kun et huomannut sitä perässä olevaa "jne." kirjainyhdistelmää. Se tarkoittaa: "Ja Niin Edelleen".

    Kyllähän julkisella sektorilla hyvä-veli palkkiovirkoja riittää...

    Suurin osa julkisella sektorilla on töissä juuri noissa kommentoijan mainitsemissa paikoissa, kuten terveydenhoito, opetus, päivähoito, vanhustenhoito jne., joten turhaan viisastelet siinä.


  • Kannattaisi miettiä aina ennen yliopistoon hakemista, onko ala työllistävä, eikä pelkästään, kiinnostaako se muuten.
   Toisaalta puuduttavaa pänttäämistähän se on, jos ei ole pienintäkään innostusta opiskeltavaa alaa kohtaan.

   Itse valitsin aikoinaan pelkän kiinnostuksen perusteella humanistisen alan, josta ei ollut mitään hyötyä työllistymisen kannalta. En osaa sanoa, kaduttaako valinta, mutta nyt miettisin tarkemmin. En nyt kuitenkaan syytä yhteiskuntaa tästä valinnasta!

   • Moni juoppo on valinnut humalistisen alan, se on helppo oppia, humala on kaiken A ja O, välissä on vain L ja K.


  • Nimenomaan.

   Minä opiskelin lukion jälkeen ammatin ja sille jatkoa. Sitten talouden.

   Sitten historiaa (erikoistuin), maantietoa liitännäisineen, nyt ortodoksista teologiaa.

   Opinnot olen rahoittanut työllä.työn tekemätttömyyden korvauksella ( 1990-luvun lama) ja opiskelijan budjetilla. Eli vanhat farkut ja esim.hernekeittoa..ja jne.

   Mitään opintotukea en saa enkä opiskelija alennuksia.

   Olen opiskellut ja hoitanut sen rahoitusta 34 v.

   Seuraava ala mitä opiskelisin on auki.Luultavasti taas historiaa.

   Opiskelu on hienoa!

   Nk.Normielämä tuntuu "tylsältä"joten ikuinen opiskelu on paras ratkaisu.

   • Hieno asenne! Ja jos vielä töissäkin käyt samalla.
    Mitäköhän sitä vielä itse lähtisi opiskelemaan, hmmm?


   • Siis vuodesta 1985 olet vain opiskellut? Kyllä kai sitä jos rahaa olisi niin voisi vaikka huvikseen opiskella jos ei tarvitse toimeentulosta huolehtia mutta kyllä mulla esim. lottovoittajana olisi mukavampiakin harrastuksia tiedossa...


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Erätauko: Suomalainen nettikeskustelu julkisuuden henkilöistä - unohtuuko empatia?

   Erätaukokeskustelu tiistaina 1.12.2020 klo 14-16., tervetuloa! Julkisuuteen tavalla tai toisella päätyneistä henkilöistä keskusteleminen netissä tunt
   Viihde ja kulttuuri
   49
   1726