Kouluverkko epäonnistui

Anonyymi

Kiitosta vaan surkealle suunnitteluporukalle! Mahtoiko siellä olla poliitikkoja "osaamassa" kouluverkon suunnittelun? Ketä?

Tänään Itä-Hämeessä kirjoitus: Heinolassa rakennetaan liikaa koulutilaa yli 400 oppilaalle!
Siis aivan mielipuolista, kysehän on velkarahasta jolla rakennetaan turhia tiloja!!!!

Nyt käy sitten meidän päättäjien ansiosta niin, että ei ole enää rahaa korjata Kirkonkylän koulua, vaan lapset siirretään Kailaan kouluun. Tästä puhutaan ympäri kaupunkia. Jyränköäkään tuskin remontoidaan näillä lapsiluvuilla. Kyllä meillä on varsinaista älymystöä päättämässä asioista, voi luoja! Pari uutta koulua ja 50miljoonaa euroa.. Hulluutta

60

808

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kaupunginjohtajan lehtikirjoituksesta syntyi minulle sellainen kuva, että lapsimäärän vähentyessä uusia hankkeita ei toteuteta, jos nyt rakenteille tulevissa kouluissa on ylimääräistä tilaa. Uusia hankkeita kun peilataan näihin nyt tuleviin..
      Ja liilaa tilaahan tulee olemaan, esim. Kailaan koulussa sadalle-kahdelle sadalle lapselle. Mutta Heinolan päättäjät ajavat vain päin seinää osaamatta jarruttaa.

      Nyt kiittämään niitä päättäjiä, jotka halusivat oman lähikoulunsa suurena ja prameana muiden koulujen kustannuksella! Koulujen liian suurista kustannuksista ja tiloista kyllä varoiteltiin, mutta kuuroja korvia. Kirkonkylässä ja Jyrängössä, ja myös Tommolassa, varmasti kiitellään kun heidän lähikouluja aletaan sulkea muutaman suuruudenhullun investoinnin takia.

      Heinolassa on kohta velkaa per asukas eniten koko Päijät-Hämeessä!! Ja määrä vain kasvaa, kun asukasluku putoaa koko ajan. Ja päättäjät eivät tunnu osaavan laskea lainkaan.
      Kirkonkylän koulun remonttiin ei taatusti löydy 7 miljoonaa euroa, koska sille ei löydy enää maksajia. Herätkää nyt asukkaatkin, jos teitä oman kaupunginosanne tulevaisuus vielä kiinnostaa!

      • Anonyymi

        Tämä kirjoitus kuvastaa täydellisesti tätä loputonta päättäjien munailua, joka käy kaupunkilaisille kalliiksi. Hävettävän huonosti hoidettu kouluverkkosuunnittelu ja siihen liittyvät päätökset. Huonommin ei varmaan voisi enää asioita hoitaa!


    • Anonyymi

      Ylläoleva kirjoitus on kyllä mielenkiintoinen, mutta se on vain tämä päivän ajatus! Kukaanhan ei tiedä mitä se on, vaikka 7-vuoden päästä? Trendi on, että kaikki keskitetään samoihin kouluihin. Kuuleppas, miten se nyt niin vaikeaa on k-kylästä ns. keskustaan tulla? Matka on noin 3-km.Kukaan ei tiedä vaikka asukasluku nousisi! Ainakin toivoisin sitä. Maailma muuttuu,veliseni, tai sitten siskoseni!Tilanteet muuttuvat tänäpäivänä aika nopeasti.Työpaikkoja luodaan aika nopeasti,pieniinkin kaupunkeihin,silloin pitää olla ramillaan, että palvelut pelaa. Eikö niin??

      • Anonyymi

        Anteeksi vain, mutta Heinolassa ei ole päätetty, että lapset keskitettäisiin näihin nyt rakenteilla oleviin kouluihin.
        Sen sijaan tilanteeseen on ajauduttu päättäjien ratkaisujen seurauksena, kun muutaman hankkeen kustannukset karkasivat täysin käsistä, mm. tarpeettomien tilojen rakentamisen vuoksi. Ymmärtämättömät päättäjät siis pakottavat ratkaisuillaan kuntalaiset huonoon tilanteeseen.


    • Anonyymi

      Kertoo kaupungista hyvin, että ongelman tiedostavat virkamiehet eivät viitsi siihen puuttua.
      Kaupungin poliittiset päättäjät ovat omassa piiripienipyörii -kerhossaan tyrineet vuosia, eikä virkamieskunta voi asialle mitään, vaan on parempi olla suututtamatta poliitikkoja. Tyrimisen tuloksena kaupunki on ajautumassa pahaan velkaantumisen, asukkaat kaikkoavat ja palvelut näivettyvät. Tärkeintä ei kuitenkaan ole päätösten järkevyys, vaan se, että poliittiset päättäjät säilyttävät kasvonsa. Sen vuoksi nämä kouluhankkeetkin viedään maaliin järjettömistä, jotta poliitikkojen ei tarvitsisi myöntää olleensa väärässä. Hei vain eivät tajua, että he joutuvat joka tapauksessa tulevaisuudessa arvostelun kohteeksi, kun velkaa on mutta lapsia ei riitäkään ylisuuriin tiloihin. Siksi kannattaisi toimia nyt, kun siihen on vielä mahdollisuus.

      • Anonyymi

        Kaupungissa vallitsee mielestäni konsensus siitä, että ajetaan velkavankkureilla mahdollisimman lujaa päin seinää.
        Harvassa ovat päättäjät, jotka uskaltavat kyseenalaistaa typeryyden, eivätkä hoe suunnitelmien järkevyyttä kilpaa toisten kanssa (vrt. Keisarin uudet vaatteet) =D

        Teknisessä lautakunnassa vain yksi vastuuntuntoinen jäsen yritti hillitä lukiohankkeen lähtemistä lapasesta, mutta enemmistölle parin miljoonan euron lisävelka meni läpi.. Minun mielestäni tämä on täydellisen ajattelematonta tuhlausta! Miksei kukaan vihellä peliä jo poikki?


    • Anonyymi

      Tunarointi jatkuu!

      Nyt lukiolle esitetään yli 2miljoonan euron määrärahojen lisäystä, kun hinta karkaa käsistä!
      Näinhän on käynyt koko kouluverkolle
      - kaikki laskelmat ovat kusahtaneet todella rankasti ja kouluverkkotyöryhmä ei tietenkään vastaa mistään, vaikka suunnitelman seurauksena kaupunki on kohta lirissä. Aivan järkyttävää!!!!!

      • Anonyymi

        Heinola tulee kaatumaan näihin kouluhankkeisiin. Suuruudenhulluutta! Kiireesti liinat kiinni ja päivitetyt suunnitelmat kehiin :)


    • Anonyymi

      Lukion alkuperäinen rakennuskustannus oli 13 miltsii, sitten suunnittelu tarkentui, jolloin kustannukset pomppasi yli 16 miljoonaan ja kun tarjoukset tuli niin nyt ollaan jo liki 19 miljoonan kustannuksessa. Ja ainahan budjetti ylittyy.... 10% ylitys ei ole mitään niin silloin ollaan jo 21 miljoonassa. Halpaa monumentaalista rakentamista

      • Anonyymi

        Kamalaa! Pelkkä lukio ja hintaa puolet liikaa. Nyt käytetään vähät rahat monumenttiin, typeryyden huipentuma.

        Eihän täällä osata arvioida mitään kustannuksia, ja silti päätetään yhtä sun toista.

        Jos pöytään tehdä lukio 13 miljoonalla, niin ilmeisesti on sama, maksaako se 13 vai 19 miljoonaa. Näin täällä hölmölässä!


      • Anonyymi

        Ei ole "pelkkä koulu". Ota ensin asioista selvää ja kommentoi sen jälkeen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole "pelkkä koulu". Ota ensin asioista selvää ja kommentoi sen jälkeen.

        Niin, on koulun lisäksi myös monumentti :)
        Hintakin pompahti tähtiin, kun piti saada toimivan rakennuksen sijasta monumentti.
        Näin meidän veronmaksajien rahat hassataan!


    • Anonyymi

      Mites PaHen ja demarien laskutaito?
      Ei tainnut mennä kouluverkko ihan putkeen, mitä nyt muutaman kymmenen miljoonaa karkaa käsistä.
      Voi kun ihmiset ymmärtäisivät olla sekaantumatta asioihin, joihin osaaminen ei riitä. Nytkin menee kuralle koko kuntatalous toheloinnin seurauksena.

      • Anonyymi

        Niin, milläs hinta-arvioilla nämä hankkeet hyväksytettiin valtuustossa?
        Menikö "vähän" alakanttiin arviot?


    • Anonyymi

      Jäikö kouluverkkooon reikä`? Vai mikä, tietävä sanokoon sieltä!

    • Anonyymi

      Ei heinolan lukiossa saa kuin perusopetusta. Jos haluaa päästä jatko-opiskelemaan pitää ehdottomasti hakea lahteen suurempien valinnan mahdollisuuksien lukioihin.
      Älkää heinolaan jääkö.
      Tällainen pienilukio sopii perusopiskelijalle mutta jos haluaa huippu opiskelua niin lahteen ehdottomasti.

      • Anonyymi

        Samaa mieltä!!
        Heinolan lukio ei ole saanut hyviä arvioita, ja päättäjät kai kuvittelevat, että uudet seinät muuttaisivat asian. Eivät muuta, mutta velka kasvaa ja säästöpaineet voivat johtaa opetuksen tason laskuun. Fiksua siis rakentaa liian kalliit tilat!


      • Anonyymi

        Ei tosiaankaan kalliit seinät auta, ellei se mitä seinien sisällä tapahtuu ole kunnossa. Herätys Heinolan lukio! Hyvä opiskeluilmapiiri ja yhteishenki ei ole seinistä kiinni.


    • Anonyymi

      Tajuavatkohan viisaista viisaimmat kuntapolitrukit edes sen, että myöntävät nyt jo toisen kerran tänä vuonna miljoonia euroja lisärahaa lukiolle, siis jo toistamiseen! Tammikuussa jo nostettiin määrärahoja. Kustannusarviot oli kai heitetty stetsonista, kuten täällä tapana on. Kustannustehokkuudesta ei tajua kukaan.
      Onkin vähän vaikeaa alkaa itkeä rahan perään, kun tulee aika remontoida kk-koulu, johon nämäkin hassatut miljoonat olisi pitänyt käyttää!

    • Anonyymi

      Kohta on komiat koulut, muttei rahaa muuhun. Vain idiotismi estää näkemästä hankkeiden järjettömyyden.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Miksi Heinola haluaa rakentaa yhä uusia tiloja vaikka vanhatkin on tyhjillään. Miksei remontoida kylpylän rannan vanhaa kirjastoa lukioksi? Yhtäällä mietitään käyttöä ko. tilalle ja toisaalla suunnitellaan ylisuurta investointia uudisrakennukseen... ajattelematonta.
      Langassa joku kuvittelee Heinolan väkiluvun voivan nopeastikin lähteä kasvuun??!! Olisi hyvä tutustua hieman tarkemmin Suomen väestökehitykseen, muuttoliikkeeseen ja pienten kuntien kehitykseen sekä tilastoihin, ettei päätöksiä ohjaa päiväunet.

    • Anonyymi

      Heinolan jarrumiehet M Kuusela ja A Bonden vauhdissa , todelliset Heinolan tuhoajat. He eivät kouluja tarvitse niin ei tarvitse heinolalaisetkaan - Lahteen vaan. Eiköhän olisi parasta että em. Vanhuskaksikko muuttaisi heti Lahteen - halvempi ratkaisu Heinolalle.

      • Anonyymi

        Onko nyt niin, että vain he osaavat laskea?
        Siltä vaikuttaa, kun hölmöläisten päätöksentekoa seuraa!
        - joulukuussa lukion hinta n. 14miljoonaa, tammikuussa jo tarvitaan 2 miljoonaa lisää ja toukokuussa jo toiset 2 miljoonaa. Kyllä tälle nauretaan jo ympäri kaupunkia. Ja aina löytyy lisää rahaa, vaikka oikeasti talous on heikoilla ja edellyttäisi sopeutustoimia.
        Opetelkaa nyt jo laskemaan!

        Demarit voisivat nyt kertoa, kuka nämä hankkeet maksaa? Asukaslukuhan vain putoaa.


    • Anonyymi

      Edellinen kirjoittaja nimeää Heinolan jarrumiehiksi M Kuuselan ja A Bondenin. Unohtuiko joukosta kaupunginjohtaja Jari Parkkonen?

      Tämä on kummallista erityisesti siksi, että kaupunginjohtaja on esimerkillistä siviili- tai oikeammin virkarohkeutta osoittaen esittänyt teknisen lautakunnan päätöksestä poiketen, että kaupunginhallitus 5.8.2019 linjaa, tuleeko lukioinvestointi keskeyttää vai esittääkö kaupunginhallitus aikaisempien linjausten mukaisesti valtuustolle, että se muuttaisi taloussuunnitelman 2019-2022 investointiosaa lukion toteuttamiseksi esitetyssä aikataulussa. Oleellista tässä on se, että kaupunginjohtaja uskaltanut tuoda poliittisen päätöksentekijän linjattavaksi aiempien päätösten ja vireillä olevan valmistelun vastaisen ratkaisun - todella rohkea teko Heinolassa. Ennakoiko uutta Rinnevaara casea? Esittelytekstissä kaupunginjohtaja suorastaan sarkastisesti toteaa (lukion ) vaihtoisella 10 - 15 vuoden moduuliratkaisulla saavutettavan lukiolle toimivat tilat ja tuona aikaa voitaisiin harkiten pohtia pysyvän koluverkon kehittämissuunnat ja tarvittava oppilaskapasiteetti.

      Kaupunginjohtaja on esityksellään tehnyt ns. Pilatukset: pesee kätensä avoimesti (monumentti-)lukiohankkeesta ja esittää lisäksi järkevän ratkaisun. Jos poliittiset päätöksentekijätpyyhkivät kaupunginjohtajan esityksellä pöytää, he ottavat yksin ison vastuun ja vahvistavat sen, että kaupungissa jatkuu keskeisen suurissa hankkeissa ristiriita virkahenkilöiden ja poliittisen eliitin välillä. Kärjistäen voisi tilanteessa nähdä luottamuskysymyksen: kuka luottaa ja mihin näkemykseen. Pelin tässä vaiheessa punnitaan vain kaupunginjohtajan luottamus poliitikkojen toimesta. Poliitikkojen luottamus punnitaan äänestäjien toimisesta vasta seuraavissa vaaleissa. Niihin on surullisen pitkä aika.

      Kaupunginhallitus käsittelee maanantaina Heinolan kannalta aivan oleellisen asian. Vireillä olevan lukiohankkeen keskeyttåminen ja siten kokonaan uudelleen arvointi on avain koko kouluverkon tarkasteluun. Toiseksi ja ehkä vielä laajakantoisempana kaupunginjohtajan esitys voi olla alku tosiasiapohjaiseen ja realistiseen suunnitteluun, valmisteluun ja päätöksentekoon kaupungissa.

      Nimimerkin Anonyymin mihinkään perustumattomat herjat Vanhuskaksikosta voi nähdä kirjoitustaidostaan tunnetun yritykseksi jälleen (?) kääntää huomio itse isosta asiasta henkilöihin menevään parjaukseen. Ilmeisesti siksi, että kyky asioiden esittämiseen ja perustelemiseen ei riitä.

      • Anonyymi

        Rohkea avaus kaupunginjohtajalta! Tosin yrittihän edeltäjänsäkin ainakin muutaman kerran, mutta hallitus jyräsi.

        Saas nähdä, ajelevatko hallituksen jäsenet kaupungin yhä syvemmälle velkasuohon, vai löytyykö yhteistä vahvuutta tarkastella tilannetta yhdessä kaupunginjohtajan kanssa.
        Heinolan maine huonona johtajan työnantajana ei ainakaan parane, mikäli poliitikot jakavat olemattomia miljoonia ymmärtämättömyyttään järjettömiksi paisuneille hankkeille.

        Heinolassa kaupunginhallitus on ainakin viimeiset viisi vuotta jyrännyt virkamiesjohdon, ja tulokset ovat surkeita. Olisiko nyt viimein jo aika herätä ja antaa johtajien johtaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rohkea avaus kaupunginjohtajalta! Tosin yrittihän edeltäjänsäkin ainakin muutaman kerran, mutta hallitus jyräsi.

        Saas nähdä, ajelevatko hallituksen jäsenet kaupungin yhä syvemmälle velkasuohon, vai löytyykö yhteistä vahvuutta tarkastella tilannetta yhdessä kaupunginjohtajan kanssa.
        Heinolan maine huonona johtajan työnantajana ei ainakaan parane, mikäli poliitikot jakavat olemattomia miljoonia ymmärtämättömyyttään järjettömiksi paisuneille hankkeille.

        Heinolassa kaupunginhallitus on ainakin viimeiset viisi vuotta jyrännyt virkamiesjohdon, ja tulokset ovat surkeita. Olisiko nyt viimein jo aika herätä ja antaa johtajien johtaa.

        Jälleen hallitus jyräsi.
        Kohta uusikin kaupunginjohtaja varmasti ymmärtää olla esittämättä taloudellisesti kestäviä vaihtoehtoja.


    • Anonyymi

      Paroselle respectiä. Katotaan, mitä huomenna tapahtuu. Laittaako Hilden ja pojat tänkin johtajan kierrätykseen............................................

    • Anonyymi

      Kanattaa olla tarkkana, ettei tule toista Kittilään!

    • Anonyymi

      Jäikö kouluverkkooon reikä`? Vai mikä, tietävä sanokoon sieltä! Täytyy kysyä uudelleen.
      Tausta:
      Heinolassa näköjään krooninen nalkuttaja, jonka mielestä mikään ei onnistunut. Eikä onnistu - kun kesäteatterikin veti väkeä muhkeasti. Kesäteatteriahan on koko ajan haukuttujen listalla - monen muun hankkeen ja asian kanssa. Mutta Heinola pärjää ilman rupsuttajia. Katselkoot sivusta! Muuten Heinolastahan on pitänyt tulla kaiketi oikein paljastuskirja, mutta mihin on juuttunut? Onko tulossa??? "Kun kaikki muuttaa pois", höpötetään. Se on trendi - pk-seudulle mennää muualtakin!

      • Anonyymi

        Mitä tekemistä kesäteatterilla on epäonnistuneiden kouluinvestointien kanssa?
        Vai onko teatteri sinulle läheinen asia ja koet tärkeäksi nostaa sen puolustelun esille?

        Heinolassa tosiaan väki vähenee ja tulee jatkossakin vähenemään. Miksi päättäjät eivät siis ymmärrä suhteuttaa näitä hankkeita vastaamaan pieneneviä resursseja ml. verotuloja?

        Suurin ongelma taitaa olla päättäjien huono itsetunto :) kun jotain ollaan kerran päätetty, ei siitä voida poiketa, koska ylpeys ei anna myöden. Noloa tällainen heikkous.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä tekemistä kesäteatterilla on epäonnistuneiden kouluinvestointien kanssa?
        Vai onko teatteri sinulle läheinen asia ja koet tärkeäksi nostaa sen puolustelun esille?

        Heinolassa tosiaan väki vähenee ja tulee jatkossakin vähenemään. Miksi päättäjät eivät siis ymmärrä suhteuttaa näitä hankkeita vastaamaan pieneneviä resursseja ml. verotuloja?

        Suurin ongelma taitaa olla päättäjien huono itsetunto :) kun jotain ollaan kerran päätetty, ei siitä voida poiketa, koska ylpeys ei anna myöden. Noloa tällainen heikkous.

        Hallituksen ratkaisu ei tainnut tulla yllätyksenä :) Siis mitä tuohon itsetunto-kommenttiin tulee..
        Mielipidettä ei muuteta, vaikka se olisi kaupungille erittäin kallis ja vahingollinen, koska "minä Oikeassa ja minä määrään"


    • Anonyymi

      Montako monumenttia Mamma tarvii ollakssee kuolematon? Lukiosta tulee Heinolan hautamausoleum!

    • Anonyymi

      Sinäkin olet mamma? Eikös vaan. Vastailet täällä ittelles näköjään. Hyvä kun "joku" tukee sinuakin. Kirjatoukka tässä.

    • Anonyymi

      Kristallipalloon katsomatta voi yhtyä huhuihin, joiden mukaan poliittisen eliitin piirissä on saavutettu yksimielisyys koulurakentamisesta sillä hinnalla, että kolutuverkko avataan ja koulujen määrää karsitaan pölyn laskeuduttua. Silloin uskotaan äänestäjien muistista kadonneen kaikki nyt voimassa olevat lupaukset ja ikäänkuin järkeen ja tosiasioihin vedoten uusien oppilaspaikkojen turhiksi tekemät pikku- ja vähän isommatkin koulut voidaan kyliltä lakkauttaa. Surullista, että järjen ääntä ei kuultu nyt. Jos kaupunginhallituksen kokoukset olisivat julkisia, kaupunkilaiset voisivat itse päätellä, kenen tahtoon hallitus taipui.

      • Anonyymi

        Kaupunginhallitus tyrmäsi yksimielisesti kansalaisjärjestön Bonden Kuusela ym alullepaneman säästötavoiteen.
        Onneksi kaupunginhallituksen jäsen Wafin kirjoitti Itukkaan, että voi, voi, voi, voi, kun tulee kalliiksi.


    • Anonyymi

      Heinolassa, kaikki menee seinään...

      • Anonyymi

        Seinään menemistä täällä on tehokkaasti torjuttu: seiniä on purettu eikä uusia saada millään aikaan.............................................................


    • Anonyymi

      Voisit sisällyttää kirjaasi myös koulukysymykset. Eikö ole kirja auki vielä, kun ei ole kuulunut ja näkynyt? Voi tätä Heinola-kritiikkiä. Muuta sinäkin pois, kun kaikesta huolehdit. Teatteri oli kivaa kesällä, eikös vaan taas tullut myönteistä pr:ää?

    • Anonyymi

      Heinolan hankkeille nauravat ainakin naapurimme. Heinolan hinnat ovat ihan omaa hölynpöly-osastoa.

      Esimerkiksi hyvän Lukion saa rakennettua nykyaikaisilla ratkaisuilla Heinolan oppilasmäärille max. 10 miljoonalla eurolla, sis. liikuntatilat. Nyt epämääräiset ratkaisut nostavat hinnan kaksinkertaiseksi.
      Samoin Sinilähteen pikkukoulu on Heinolassa tuplahintainen, sillä vastaavan kokoisia 1-6 luokkien kouluja on rakennettu 6-7 miljoonalla.
      Kauhulla odotetaan, kun keskustan alakoulun kustannukset leviävät käsiin.

      Täällä täytyy todella olla aivan käsittämättömän typeriä ihmisiä, kun kaikesta maksetaan miljoonia euroja liikaa!
      Kaupungin talous on menossa kuralle ja lehdessä kirjoitellaan, kuinka hyviä hankkeita tässä nyt edistetään. Kyllä varmasti edistettäisiin, kun vielä osattaisiin olla maksamatta tuplahinnat muuhun Suomeen verrattuna.
      Tämä on pieni hölmöläisten kaupunki.

    • Anonyymi

      Tässä kaupungissa on hyvää elää ja olla. Täällä näköjään napisija, joka olevinaan kaikkien alojen asiantuntija. Moittii ja motkottaa, Eikös kesäteatterista olisi vielä aihetta rupsuttaa? Heinola on koulukaupunki. On ollut seminaarikin. Kyllä lapset täytyy saada koulusivistyksen ja eväät elämään. Panostukset oikeita. Naurakoot kuka tahansa. Mitäs se vieraille kuuluu! Tämä Heinolapieru hakee reikää kouluverkosta ja budjettipussista jne. Kannattaisi tutkituttaa jo päänsä. Näköjään.
      Lahdessa muuten rakennetaan kouluja ja kuinka monetta kertaa eräitä laitoksia korjattu huonolla menestyksellä. Kyllä näissä hankkeissa on ja voi olla kiemuroita. Ei Heinolassa ole munittu. Onneksi kelvottomat orrellaan.

    • Anonyymi

      Heinolan kaupunginhallitus on uhraamassa koko kouluverkon, ja vain kolmen kouluhankkeen vuoksi!
      Törkeää!
      Kertokaapa milloin korjaatte Kk:n koulun,
      Vai päätittekö jo sulkea sen?
      Missä koulussa omat tai lapsenlapsenne opiskelevat? Keskustassa? - ai niin, sinnehän uudet koulut rakennetaankin, kuinka sattuikaan.

    • Anonyymi

      Valtuuston hampaattomuus ei varmasti tullut kenellekään yllätyksenä.
      Onneksi muistamme nämä velkaannuttamispäätökset silloin, kun todelliset säästöpaineet alkavat ja leikkauksia aletaan tehtailemaan.
      Silloin voimme kysellä, oliko järkevää valita seinät laadukkaiden palveluiden sijaan.

    • Anonyymi

      Hyvä ennustus! Faktojen esittäminen ja niiden puolesta puhuminen ilmeisesti ei auta. Väki vähenee, verotulot vähenee, velka lisääntyy. Edessä on varmasti menoleikkauksia, sillä Heinolan kokoisessa kaupungissa miljoonakin on iso raha.

      Rakentajat hieroo pikku käsiään.. Hintaa on myös aika helppo vedättää, jos hankinta / suunnittelu osaamista ei ole tarpeeksi. Lahdessa suurkouluhankkeet (Laune, Kivimaa, muunmuassa) on vähän eri mittakaavassa, ja on sielläkin munittu, mutta eniten juuri rakennusvalvonnan puolella. Kiire painaa ja monikulttuuriset , edulliset rakentajat urakoitsijoidensa alla sählää. Tätähän se on ja tulee olemaan.

    • Anonyymi

      No, kuuleppas, jos olet noin Heinolan asumiskieltäytyjä, niin muuta sinne Lahteen. Ostan sulle taksilipun ja se on pelkkä menomatka.Sopimukseen kuuluu, että et edes kuse tännepäin.

    • Anonyymi

      Kuinka paljon vaikutti, että muutama valtuutettu asustelee lähellä tulevia monumentti-kouluja?
      Oman kodin arvohan siitä kasvaa.

      Kuinka monen valtuutetun lapset käyvät ongelmaista kk-koulua?

    • Anonyymi

      En ymmärrä MIKSI lukiosta pitää rakentaa monumentti koulu? Miksei olisi tehty "peruskoulua" halvemmalla ja keskitytty myös muitten koulujen korjaamiseen ja asialliseen ylläpitoon.

      Pelottaa mistä lähdetään karsimaan, kun kaupunki velkaantuu koko ajan. Raha ei tule mistään taikaseinästä, vaan veronmaksajien lompakosta. Se olisi kaikkien tärkeä muistaa!

      • Anonyymi

        Siksi, että jotkut yksinkertaiset päättäjät kuvittelevat monumentaalisen rakennuksen lisäävän keskustan elinvoimaa. Näinhän ei ole, ja se tullaan kyllä näkemään.
        Kaupunki olisi voinut ostaa opekon alle 1 miljoonalla, ja korjata siitä lukion. Sen sijaan viisastenkerho päättää ottaa yli 18 MILJOONAA velkaa yhteen uudisrakennukseen. Kun kustannukset levisivät käsiin, keksivät viisaat päättäjät alkaa kutsua Lukiota monitoimitaloksi. Monitoimitalohan saa toki maksaa vaikka kuinka paljon!!! Sitä ollaan niin ovelia, LOL :)


    • Anonyymi

      Luin valtuuston pöytäkirjasta lukion äänestystulokset. Miten Kokoomus on voinut istuttaa elinvoimalautakunnan jäseniksi rouvan ja herran, jotka vastustavat Heinolan elinvoiman kehittymistä???! Miten tämä herra voi olla myös yrittäjien puheenjohtaja?!!
      Lukiohan tuo työtä ja urakoita Heinolaan ja toimii myös vetovoimatekijänä keskustalle.

    • Anonyymi

      Hönölän touhuja .
      Taitaa hönölän kaupunginvaltuustossa olla muutama helluntalainen kaikkitietävä lauman johtaja ?

      Aikamoista haihattelua uskoa sellaista että uudet koulut vetäisivät Heinolaan väkeä muualta Suomesta siis työtä tekeviä lapsi-perheitä .

      No ei hätää kyllä Heinolan hömelöt saavat kouluillensa paljon opiskelijoita ulkomailta ( ainakin innokkaita Koraanin tutkijoita).

      • Anonyymi

        Eikö valtio maksaa tukia ainakin 3-vuotta maahantulijoita vastaanottaville kunnille?

        Heinola voisi erikoistua maahanmuuttaja-perheiden vastaanottajaksi niin sitten riittäisi niitä erikoisen "suloisia" nappisilmiä Heinolan uuteen (Koraani)kouluun?


    • Anonyymi

      Etköhän sinä "Hönölä-nillittäjä" ole saman asiasi jo kertonut moneen kertaan. On patoutunutta kiukkua sisälläsi. Sinun pitää vain kiehua siinä sopassasi loppuun asti. Mitään et voi!

    • Anonyymi

      Ai ostaa vajaalla millillä ja korjata, kuinka monella millillä mielestäsi? Tämä kysymys 8.9 klo 22.19 kirjoittaneelle. Uusi on aina uusi ja vanhaa ei aina kannata korjata. Tahtoneet olla, että pitkässäjatkossa siitä tulee kalliimpi, kuin uusi. Vanha on aina vanha, niinkuin jotkut ihmisetkin, näillä, kun uudistus ei oikein mene millään läpi. Ymmärrys hoi, äly äläjätä!

      • Anonyymi

        Noh, älyvapainta lienee maksaa yli 5000euroa neliö uuden lukion rakentamisesta, kun hinnassa on 2000euroa neliö ilmaa!
        Tämä lienee mahdollista vain Heinolassa. Muualla joku olisi voinut ymmärtää, että hinta taitaa olla järjetön, mutta ei Heinolassa.


    • Anonyymi

      Heinolan keskustelun perusasetelma: faktapohjaiseen päätösten arvosteluun vastataan henkilöiden arvostelulla. Miten tällaisesta voi syntyä järkevää keskustelua?

    • Anonyymi

      Viimeisimpien väestöennusteiden valossa kouluinvestoinnit näyttävät vieläkin järjettömämmiltä. Turhaa ja ylihintaista tilaa, jota kaupungin kasvava eläkeläisjoukko turhaan maksaa.
      Kyllä tämä kaupunki on todellinen hölmölä.

      • Anonyymi

        Aikasi meni jo, monttu on kohta Redi!


    • Anonyymi

      Siunatkoon - vieläkö tämä "Hönölä-nillittäjä" täällä laulaa vanhaa virttään. Tilanne on se, että kouluja käytetään piakkoin aikuisten sivistämiseen, koska esim. Heinolassa aika huono koulutustaso. Siis aikuiset pääsevät jatkamaan opintojaan, ei lainkaan hassumpi idea. Nythän jo oppivelvollisuutta jo jatkettu. Kouluille on käyttöä myös väestömuuton takia. Sen tullee "Hönölä-nillittäjäkin" näkemään. Voisi jo hellittää vihdoin. Keskity siihen omaan harrasteeseesi. Kukkuuu .....

      • Anonyymi

        Heinola tarvitsee "pakolaisia" ja koraani-koulun .


    • Anonyymi

      Heinolasta tulossa Suomen preikä.

      Drucks and prostitute.

      Nuo ovat Heinolan tulevaisuuden alat.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1779
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe