Pitäisikö luopua ikivanhasta

Anonyymi

moraalisesta periaatteestaan pettämisen suhteen. Eli voisiko pettämisellä varmistaa eron saamisen, kun muuten ei onnistu.

18

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei, älä unta nää. Puhu asioistasi, ellet ole ihan toope.

      • Anonyymi

        Enks mä just laittanut, että muu ei auta. Ei puhuminen, ei hyvällä eikä pahalla.


      • Anonyymi

        Ei sitä erohakemusta täydellisessä sovinnossa yleensä tehdäkään. Ero on yksinkertainen asia kun ajattelet.


    • Eroon riittää lähteminen ottamatta toista mukaan. ; )

      • Anonyymi

        Nooh, harvemmin sitä vaan voi lasten kanssa sanaakaan sanomatta lähteä.


      • Anonyymi

        Lapsille on annettava aikaa tottua, ja puolisolle myös (jotta tilanne ei heijastu viattomiin lapsiin). Harvalla on mahdollisuutta maksaa omistusasunnon kulut ja päälle iso vuokra perheasunnosta kunnes raha-asiat on selvät. Eroaminen on aika eri juttu perheellisenä kuin nuorena itsellisenä aikuisena. Vastuu on lapsien takia myös sovinnollisuuden säilyttämisessä.

        Ei ole helppoa, kun kumppani ei puhu eikä keskustele. Tiedän! Päättyvä parisuhteeni toimi niin kauan kuin minä otin vastuun kaikesta: illat lasten kanssa yksin, kotityöt yksin, yhteisen tekemisen järjestäminen, aloite seksiin, aloite hellyyteen ja läheisyyteen, keskustelu, silmiin katsominen, läsnäolo, monologi (paitsi, jos keskustellaan tieteestä tai politiikasta). 2.5v sitten kypsyin. Vastuun olisin voinut vielä kantaa, mutta en sitä nöyryytystä ja naiseuden menetystä mitä 95% torjunta ja kaikilla osa-alueella tuo. Keskustelu ei onnistunut. Vaikka välillä jopa sanoin, että nyt olen 5min hiljaa, jotta saat vuoron kertoa mitä ajattelee.
        5min meni hiljaisuudessa.

        Lopuksi ilmoitin, että vastuu siirtyy hänelle vuorostaan kun ekat 5v se on ollut minulla. Tulokset on aika murskaavia. En ole edes sinkkuna ollut näin vähällä kosketuksella ja seksillä (vaikka olen ollut sinkkuna harkitseva). Vikan vuoden saldo: kosketus kerran olkapäähän ja kerran varpaaseen. Silmiin hän on katsonut minua viimeksi 4.5v sitten, syystä, silloin hän vielä tunsi jotain minua kohtaan. Tunteitaan hän ei ole kertaakaan ääneen minulle sanonut. Hänestä ongelma on vain minulla ja kun häntä ei häiritse mikään, miksi asiasta pitäisi puhua. Empatiakyvyssä olisi treenin varaa myös suhteesta ulkopuolla. Ja itse tein sen sinisilmäisen virheen, etten välittänyt vaikka hän oli parisuhteissa hyvin kokematon melkein nelikymppinen. Nyt ymmärrän miksi, silloin en halunnut tuomita.

        Ollaan oltu jo pitkään tilanteessa, jota EI pysty pelastamaan. Olen liian nöyryytetty siihen ja rakkaus on kuollut. Anteeksi annettavaa on jo liikaa. Kuvaavaa on, että juuri ennen yhteisen lapsen syntymää järjestetty yhteinen lounas ja mahdollisuus olla hetki kahden, meni siihen ettei hän halua jutella mitään ja katse vaeltaa missä sattuu (hän ei ollut läsnä ollenkaan). Synnytykseen ei meinannut lähteä kun olisi pitänyt saada syödä rauhassa (oli jo syönyt 30min ja minulla oli jo he*vetilliset tuskat).
        Mikään mitä oli sovittu vastuunjakamisesta syntymän jälkeen ei pitänyt. Sanoin lähteväni lisääntymään vain jos vastuu jaetaan ja meni 2v harkitessa, mutta olin raskaana samantien kun ehkäisy oli pois ja sitten oli myöhäistä peruuttaa. Onneksi, koska lapsi on ihana tapaus.

        Tässä on jo 3kk mennyt, siitä että olen sanonut haluavani eron. Hän ei kertaakaan ole ilman pakottamista suostunut edes kuuntelemaan eikä kertaakaan ole osallistunut keskusteluun muuta kuin sanalla joo tai itkemällä. Aika vaikeita on!

        Anteeksi pitkä purkautuminen 😞


      • Anonyymi

        Ei mitään anteeksipyytämistä. Ihan kuin itse olisin voinut tuon kirjottaa, erotuksena paljon muuta ja pitkältä ajalta. Yhteys toiseen puuttuu kokonaan, ei vaan jaksa itekään yrittää, kun niin kauan yritti. Turhautuminen purkautuu sitten kaikenmaailman jonninjoutavuuksiin ja lapsillekin pinna piukeempana. Tämä on alottajalta.


    • Anonyymi

      Tää sopiikin tähän jatkoksi. Itselläni tässä kulkee ehdoton raja suhteessa. Suhde päättyisi saman tien jos toinen pettäisi. Tai vaikka minulla vain olisi siitä vahva epäily. En jatkaisi sellaista suhdetta päivääkään. Siksi en menisi naimisiinkaan ennen kuin voisi luottaa että pettämistä ei tapahdu. Jos pysyy parikin vuotta uskollisena, voi ehkä jo alkaa uskoa siihen että suhde kestää. Mietittävää.

      • Anonyymi

        Kiitos, näin mäkin ajattelin. Et vaan ymmärtänyt alotusta ja toisaalta, vaikka kuinka varmistelisit asiaa ennen naimisiinmenoa niin ei se mitään takaa.


      • Anonyymi

        Tai sitten huomaat olevasi itse uskollisena parisuhteessa, jossa toinen totaalikieltäytyy kaikesta läheisyydestä ja seksistä. Tai muuten parisuhde on musta-aukko: vie voimaa, mutta voima ei koskaan tule takaisin. Kun tilanne jatkuu vuosia, alkaa ymmärtää miksi hyvätkin ihmiset pettää. Aina eroaminen ei ole niin simppeliä. t. En kertaakaan silti pettänyt.


    • Anonyymi

      Voinko auttaa jotenkin?

    • Anonyymi

      Normaalisti ihminen voi erota aivan itse, ei siihen tarvita lupaa eikä mitään pettämisiä.Pistä erohakemus vetämään ja sillä siisti, oikeuspenkki ratkaisee asiat.

    • Anonyymi

      Mikset olisi toisen kanssa jos nykyisestä suhteestasi haluat erota.? En myös ymmärrä kuinka ei onnistu erota. Lähetä erohakemus ei pitäs olla noin vaikeaa jos osaa kirjoittaa. Pahempi ku vankila noin väkisellä naimisissa olla. Huh huh.

      • Anonyymi

        Ystäväni erosi. Ex kieltäytyi asunnon myynnistä ja esti myöhemmin myyntiä. Hän muutti, mutta maksoi vuoden kahta asuntoa päällekkäin kiusantekoon takia. Kaikille tuo ei ole mahdollista ja suurimmalle osalle taloudellisesti tiukka paikka. Kaikki puolisot ei ole kohtuullisia eikä empaattisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ystäväni erosi. Ex kieltäytyi asunnon myynnistä ja esti myöhemmin myyntiä. Hän muutti, mutta maksoi vuoden kahta asuntoa päällekkäin kiusantekoon takia. Kaikille tuo ei ole mahdollista ja suurimmalle osalle taloudellisesti tiukka paikka. Kaikki puolisot ei ole kohtuullisia eikä empaattisia.

        Avioeron hakeminen on simppeliä, muu ei välttämättä eikä usein ole edes tarvetta hakemukseen (avoliitto).


    • Anonyymi

      Mikä meistä nykyihmisistä tekee muka fiksumpia, ettei meidän tarvitse noudattaa moraalia?

      • Anonyymi

        Millaista moraalia on pakottaa toinen olemaan pakosta naimisissa kanssaan jos toinen on pyytänyt eroa. Se vasta moraalitonta. Järkyttävää ja sairasta yrittää omistaa toinen ja kahlita, ei tervettä.


    • Anonyymi

      Huulimies tekee kaikesta helppoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      192
      3291
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2151
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1925
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe