Kyllästynyt

Anonyymi

Tulin sairaalasta kotiin vaikean leikkauksen jälkeen. Lääkäri kysyi, onko kotona ketään perään katsomassa ja auttamassa. Vastasin myöntävästi, vaikka pelkäsin, malttaako mies olla juomatta! Ja eipä malttanut. Kotiin tulo päivän ja seuraavan oli viinapäissään, kiroili ja noitui joka asiasta. Tätä oli tapahtunut aiemminkin. Ryyppää noin litran viskiä viikossa, yleensä kaksi iltaa viikossa menee siihen älyttömään sekoiluun. Olisikohan parempi lähteä, nälkähän lähtee syömällä ja akka juomalla!

7 kommenttia

Äänestä

Vastaukset

 • Litra viskiä ja pari iltaa ei ole vielä mahdoton kulutus, toki aika paljon. Mutta äksyily on, se voi johtaa pahempaankin käyttäytymiseen. Onko mahdollisuutta ottaa asia puheeksi, eli vihastuttaako häntä sinä, syyllisyys ja ahdistus viskinkiskonnasta vai jokin muu. Tervehtymistä sinulle.
  Ihan vaan omakohtainen kokemus on että ex ei ollut ryyppääjä mutta keljuili ja ilkeili pari vuotta. Selvisi että rakkaus oli loppunut, häntä ärsytti naamani. Asian kohtaaminen oli tietenkin kurja, mutta selviäähän sitä pahemmastakin. Rupesi sitten kuitenkin ryyppäämäänkin eron jälkeen, mutta rankan sairauden vuoksi on nyt lopettanut, ei ehtinyt vielä pahasti alkoholisoitua.

 • Litra viskiä kaksi kertaa viikossa on semmoista semi-alkoholismia. Voisko joku laskea sen annosmäärän suhteutettuna yhteen viikkoon. Annosmäärähän on standardisoitu keskioluen mukaan.

  Täällä on vakioita, jotka juovat 12-17 annosta joka ikinen päivä ja niille ne leikkaukset vasta ovatkin ovella.

 • Litra 40-% viskiä on 40 cl puhdasta alkoholia. Keskioluen alkoholiprosentti on noin 4,5 joten vastaava alkoholimäärä tulee vajaasta 9 litrasta olutta eli noin 27 pullosta; päivittäinen kulutus vastaa noin neljää keskiolutta.

  Vuositasolla neljä keskiolutta on puhtaaksi alkoholiksi muutettuna noin 22 litraa.

  • Paljonko se kyseinen litran viski sitten maksaa? Meinaan, että tulisiko halvemmaksi, kuin keskiolut?

   Täällä vuosia aikaisemmin joku vakio väitti, että esim. halvimmat Alkon väkevät tulevat itseasiassa kalliimmaksi, kuin keskiolut.

  • Ei litra viskiä voi vastata 27 keskiolutta, mutta otetaanpa silti tämän hetken halvin keskari syynin alle.

   4.5% 0.33L tölkki maksaa halvimmillaan tällä hetkellä tietyssä kaupasta 0,94 euroa ja pantit tottakai pois, eli sisältö 0,79e kertaa 27 = 21,33 euroa.

  • Puhtaan alkoholin määrässä litra viskiä vastaa 27 kepua.

  • Anonyymi kirjoitti:

   Puhtaan alkoholin määrässä litra viskiä vastaa 27 kepua.

   4cl 40% viskiä vastaa 33cl 4.5% keskiolutta.

   26,3 annosta, joka on tämän hetken halvimman oluen hinnan mukaan 20,75 euroa. Nyt olisi hyvin tärkeä tietää sen litran viskin hinta ja tottakai halvin mahdollinen.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.