Rautiealikululle on tehtävä jotain.

Anonyymi

Alikulussa tapahtunut kuolemaan johtanut onnettomuus ei saa toistua. Nykyisellään Turengin aseman läheinen alikulkutunneli on oikeasti vaarallinen. Sille pitäisi tehdä jotain konkreettista, ettei sinne ajettaisi liian kovaa polkupyörillä ja varsinkaan sinne pääsisi autolla tai mopoilla. Sitäkin on nimittäin nähty että siitä on ajettu autolla ja mopoillakin. Suunnittelijat töihin ja alikulut turvallisemmiksi Janakkalassa!!!!

17

51

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Miten? Millä ulkoisilla toimilla tämän onnettomuuden olisi voinut estää? Sen ymmärrän, että moottoriajoneuvojen pääsy sinne pitää estää varmuuden vuoksi, mutta millä estetään pyörien kolarointi?
      Osanottoni onnettomuuden uhrin omaisille ja jaksamista onnettomuudessa mukana olleelle ja muille, joita asia koskee!

      • Anonyymi

        En tunne sitä Turengin paikkaa, mutta ne alikulkuristeykset pitäisi suunnitella niin ettei ole pimeitä paikkoja. Esim X-kirjaimen muotoinen on paha, koska molemmista suunnista voi tulla urpoja , jotka kaahavat sokkona.

        T-kirjaimen muotoinen on jo vähän turvallisempi, koska siinä pitää hiljentää.

        Eli risteyksen pitää olla sen muotoinen, ettei sokkona ajamista tapahdu useammasta suunnasta.


    • Anonyymi

      Joo sellainenkin kohta jossa pitkähkön alikulun jälkeen kääntyy oikealle pyöräily ylämäkeen (eli toisesta näkymättömästä suunnasta tullaan mäkeä alas) ja muu kulku mahdollisuus ainoana, on jo vähäsen hankala tai vähäsen vaarallinen. Aina pitää tarkasti katsoa etteenpäin siinä ja en ole siitä kauhean kovaa ajanut kun en näe ketä sieltä tulee vastaan (sieltä putkesta tulkessa kohti sitä kääntyvää jo avointa mäkeä joka on kattamaton). Kerran oli lähellä ettei mäjäyttänyt vastaan tulevan toisen pyöräilijän kanssa yhteen kun kumpikin oltiin aika keskellä sitä väylää ja just ehti onneksi väistää. Hän tuli mäkeä siinä alas aika hujakkaa eli melko lujaa vauhtia ja itse olin siellä pimeässä tunnelissa lähestymässä sitä avointa kattamatonta kohtaa. silmät kestää siellä tuubissa kehittää pimeänäkövaiheen ja sitten siinä kattamattomassa kohdassa jossa vasta ihan jonkun verran avoimessa oltuaan huomaa ne vastaan tulevat vasta kun tulevat sieltä näkymättömästä kohtaa. Onneks suurin osa pysyy oikealla pyöräilijöistä, mikälie oli kun molemmat satuttiin sillä kertaa olemaan aika keskellä väylää.. ehkä molemmat kuvitteli ettei siinä mitään voi sattua ja joku kiire oli olevinaan ja ajatukset muualla? Mutta meni vaan läheltä eikä sattunuy mitään.! Ja tuo mainitsemani alikulku on pikkuisessa Lounais Suomen pikku kaupungissa ja entisen historiallisen ykköstien alta kohti kaupunkia mentäessä lähiön puolla jo.. aika lähellä siinä on joki ja siltakin ja jos suuntaa pieneen kauppakeskus alueeseen niin tuon alikulun jälkeen on heti toinen alikulku ja 90 asteen käännös sinne alikulku tunneliin.. Ja sitä ennen on kolmen kevyenliikenteen (No oikeasti siis kahdenkevyenliikenteen väylän osuminen siihen, mutta kun se yksi jakaantuu siinä Kahteen suuntaan) väylän osuminen siihen alikulku kohtaan. Turha ehkä sanoa mutta ne on sitten tietenkin siihen kohtaan pientä alamäkeä ne kevyenliikenteen väylät että oikeastaan toivon että ei ne kovaa menevät jalkapotkulaudat lisäänny kun tuossa kohtaa voi mäjäyttää muutenkin ikävästi jos ei katso tarkkaan risteävää kevyttä liikennettä että joku moottoroitu ei tuohon kohtaan kauhean hyvin ehkä sovi mukaan eli tulee vaaraa! Mopon edes kuulee jos joku omituinen haluaa tuon kohdan vetää mopolla läpi eli siitä alapuolelta tosiaan..

    • Anonyymi

      Esim. Mäkeläntiestä ja Seppäläntiestä jatkuvat pyörätiet sekä Lammintien vartta kulkena pyörätie muodostava -risteyksen. Paikassa myös ylileveäksi kasvaneet pensaat peittävät näkyvyysen. Paikassa liikkuu paljon koululaisia ja vaaratilanteita paljon. Onneksi kukaan ei tuossa ole vielä henkeään nenettänyt. Kuntaa ei kiinnosta koska Lammintie on valtion tie. Ihmeellistä vastuun siirtämistä.

      • Anonyymi

        Ei vastuun siirtämistä, mutta toisen
        tontille ei saa rakentaa.


    • Anonyymi

      Olisi hyvä rakentaa pyörätien alikulku siten, että siihen pitää ajaa ylämäkeä, niin polkupyörällä nopeudet ei kasva liian suureksi.

      • Anonyymi

        Lienee sitten ylikulku ,)


    • Anonyymi

      Eihän Turengissa ole mitään radan alikulkua, siis sellaista, jossa kuljetaan raiteiden alta.

      • Anonyymi

        Kommenttisi selitti juuri sen, miten täällä osataan törmaillä joka paikassa.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Mikähän sitten mielestäsi on nimeltään alikulkutunneli mikä menee radan alitse. Olen kulkenut satoja kertoja radan alta tunnelista Turengissa.


    • Anonyymi

      Olen jossain nähnyt sellaisia "hidastusportteja", jotka joutuu kiertämään ja siksi vauhti pakosti tippuu. Niihin kunnon heijastusnauhat ja värikkäitä muutenkin! Loppuu kaahaaminen!!

      • Anonyymi

        Myös liikennevalot tai Stop- merkki jonka jälkeen korotus tiehen. Mikäli ei pysähdy Stop-merkkiin niin melekonen lento, toimii.
        Mutta töyssyn oltava maltillinen että myös rollaattoeilla, pyörätuolilla yms. pääsee yli. Ei tehdä Janakkalaa enää yhtään liikuntaesteisvastaisemmaksi mitä se jo nyt on.


    • Anonyymi

      Suurin osa on asenteesta kiinni. Autoilijan pitää pystyä pysähtymään sillä matkalla, jonka näkee. Pyöräilijällä toimii sama. Lisäksi kannattaa säilyttää oma puoli eli muistaa oikeanpuoleinen liikenne. Kypärä kans.

      Toki näkyvyyttä voi parantaa monissa kohdin liikenteessä. Kierrettävät hidasteet pakottaisivat hidastamaan.

    • Anonyymi

      Hidaste-esteet, jotka pakottavat pyöräilijät noudattamaan järkeviä nopeuksia ajaessaan alikulkuun, on ainoa toimiva ratkaisu. Tällaisissa kapeikoissa ei kaksi yli-innokasta, vauhtisokeaa pyöräilijää mahdu kohtaamaan toisiaan turvallisesti.

      Samainen alikulku on myös turvaton jalankulkijalle, kun kamikaze fillaristi rynnii 30-35 km/h nopeudella samalle osuudelle. Oman vauhtinsa huumassa leijuva pyöräilijä on vaaraksi itselleen, toisille pyöräilijöille ja jalankulkijoille.

      Pyöräilijöiden törttöilyille pitää saada toimiva ja riittävän voimakkaasti sanktioitu rangaistuskäytäntö. Ei ne muuten opi. Tankojuopumuksesta ei yleensä saa kuin korkeintaan torut. Päiväsakkomekanismi pitää ulottaa koskemaan myös pyöräilijöitä, tämä voisi saada jotain rotia osaan porukoista. Valtaosa pyöräilijöistä kuuluu tähän alimpaan 6€/vrk sosiaaliluokkaan, joten päiväsakkojen määrä pitää säätää suhteellisen suureksi.

    • Anonyymi

      Eihän alikulkutunneli aiheuta idiotismia. Ei älyn omaava ihminen kaahaa''sokkona''jos ei tiedä mitä edessä on. miksi tee syytätte tunnelia?

    • Anonyymi

      Tunnelin ongelma on se ylämäki turenkiin päin tultaessa. Itse pyöräilen paljon kyseisestä tunnelista ja aina keskustaa kohti tulee ajettua aivan liian kovaa tunneliin jotta selviäisi mahdollisimman helpolla jyrkästä mäestä. Toiseen suuntaan ongelmaa ei ole koska itsesuojeluvaisto sanoo että älä aja kovaa joku itseni kaltainen pöhlö tulee täysillä vastaan ja leikkaa vastaantulijan puolelle jotta pääsisi mäen ylös. Vaikka nyt itse olen parantanut tapani siinä niin luulen että ainut keino parantaa turvallisuutta on tehdä joku hidaste, valojen parannus ja seinien maalaus vaaleaksi ei muuta kun lisää vauhtia koska silloin tunneli vaikuttaa avarammalta mutta yhtälailla se yllätys on silti vastassa kulman takana. Jokin hidaste on ainoa lääke.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1635
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1285
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1190
    4. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      3
      1126
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      140
      1121
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1049
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      21
      1001
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      942
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      927
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      804
    Aihe