Yllätys ja yllätys: Seuraavat sotakoneet Venäjältä!

HS: Amerikkalaisia F-35-häivehävittäjiä saapuu tällä viikolla ensimmäistä kertaa Suomeen

Ilkka Luoma kommentti 10.6.2019 -12:25


Rakennemuutos ja budjettileikkurit iskivät konkreettisimmin puolustus- ja sisäministeriöiden kautta armeijaamme ja rajavartiolaitokseen. Nuo tahot ovat meidän turvallisuuslukko, kun tosi lähestyy. Nyt herkimmät tahot jo maalaavat ”kolmannen maailmansodan sytytystä”, kun taas kansan suuri enemmistö toppuuttelee sanomalla: ”puhu sinä, minä pidän hevosta” – Natoon siis ei mennä, sehän on eräs tapa välttää ikävyydet.

Aivan eri asia on armeijamme toimintakyky ja rajavartiolaitoksemme havainto- ja reagoimismahdollisuudet. Erityisesti armeija tarvitsee paljon lisärahaa, jotta se pysyisi toimintakunnoltaan varteenotettavana ja uskottavana. Meillä on erinomainen pohja – lakiin perustuva yleinen asevelvollisuus, jota voidaan laajentaa naisten kutsuntoihin saakka, vaikkakin itse palvelukseen astuminen olisi vielä naisten päätettävissä.

Puolustusvoimat tulevat tarvitsemaan suuria uusinvestointeja sekä rahaa aivan uusiin sotimisen ulottuvuuksiin. Millään saralla me ei voida sotilaallisesti liittoutumattomana antaa kuvaa, että herpaantuisimme idän ja lännen vedenjakajalla – vaan viestimme on kaikkiin ilman suuntiin sama, … rajamme ovat vakaat ja niiden yli ei luvatta käy tuleminen.

Kansa on valmis antamaan rahaa erityisesti kahteen momenttiin – puolustusvoimille ja poliisille

Nyt olisi asetettava armeijalle 30 vuoden budjettikehys, joka määrittää puolustuksellemme vakaat rajat edetä pitkäjänteisesti kaikilla hankintarintamilla huomioimalla muuttuva maailma.

Sotilaallinen liittoutumattomuus edellyttää huomattavasti enemmän kuin ’jenkautuminen’ johonkin muiden ”käskytettäviksi”. Kuten sanotaan – vapaudella on hintansa. Pidetään nyt edes tästä yhdestä vapaudesta kiinni!

Kalustokauppa on tuottoisaa businesta – suuntaan ja toiseen!

Armeijan sotilastarvikkeiden ja – välineiden kuin itse sotakaluston hankinnoilla voidaan työllistää ja tehdä vastakauppaa, tosin se ei onnistunut Horneteissa maaliin saakka. >2


...
4472

89

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      HX Olemme(ko) tekemässä vuosisadan hankintavirhettä!(?)

      Suomi sai hyökkäyskykyä viimeisessä Hornet päivityksessä - nyt nato-yhteensopivasti suomalaiset Hornetit voivat koettaa ilmasta maahan hyökkäystä kauas itärajan taakse - onko se viisasta sotasuunnittelua, jää nähtäväksi ja ollen kuitenkin kohtalon kysymys - juuri meille.

      Suomi on allekirjoittanut tämän nato-yhteensopivuuden rinnalle Nato-Isäntämaa pöytäkirjan, joka antaa paljon oikeuksia USA' lle, joka on Naton ainaissotilasjohtaja. Nythän US- johdolla Suomen Lappiin - tuohon Kuolan niemimaan viereen on tulossa Naton suursotaharjoitus - ikään kuin uhitteluna ja veren kaivuuna nenästä, kun tiedämme Kuolan niemimaan tärkeyden Venäjälle!

      Olisiko viisaampaa puolustuskykymme nimissä hankkia riittävän tehokas ja kattava ilmatorjuntakyky - ohjuksina ja raketteina? Ovat paljon halvempia. Nykyiset miehistölliset hävittäjäkoneet ovat riskialtis sijoitus - ne on helppo tuhota jo kentilleen. Tämän tuohoamistyön tekevät kaukaa ammutut risteilyohjukset, robolennokit ja kauempaa lähetetyt ohjukset - jopa matalasäteily-ydinasein. Lähimmät ovat Kuolassa ja Leningrad oblastin puolustusvyöhykkeellä. Kts. UPI-FIIA' n uusin selvitys!

      Se tiedetään, että jo huomisen - ehkä 6-10 vuoden kuluttua parviälyiset robominilennokit ovat palveluskäytössä - ainakin Kiinassa. Yhdellä F-35 hinnalla saa 3-6 autonomista - ilman joy-stickiä - robolennokkia, teko- ja tukiälyllä. Robolennokit ovat pienempiä, jopa vain 1:4 kokoon kutistettuja miehistöhävittäjäpommittajiin nähden. Lentosäde on pidempi ja ketteryys omaa luokkaansa. Samalla häiveominaisuudet astuvat uudelle tasolle.

      Parviälylennokit tukeutunevat uusiin avaruudellisiin mikrostalliittijärjestelmiin, toimien jopa aivan itsenäisesti - ennalta ohjelmoidun taktiikan ja kohdeajattelun mukaisesti. Niin, olisiko tähän 10-20 miljardin HX-hankintaan otettava vuoden kehitystauko ja katsottaisiin tarkoin ohjukselliset ilmapuolustusjärjestelmät ja nämä parviälyrobolennokit!?

      • Anonyymi

        Hiplaa vaan omaa joystikkiäsi - googlettamalla pätkän propagandaa selviää kuka tämän trollikirjoituksen "anonyymi" on.


      • "Suomi on allekirjoittanut tämän nato-yhteensopivuuden rinnalle Nato-Isäntämaa pöytäkirjan, joka antaa paljon oikeuksia USA' lle,"

        Isäntämaa-sopimus ei anna NATO:lle mitään oikeuksia, paitsi että he saavat *erikseen kutsuttuna* tulla Suomeen.

        "Olisiko viisaampaa puolustuskykymme nimissä hankkia riittävän tehokas ja kattava ilmatorjuntakyky - ohjuksina ja raketteina? Ovat paljon halvempia. "

        Ei valitettavasti olisi kovinkaan viisasta, se merkitsisi että vaikka vastustajan lentokoneet saisi ammuttua alas (esim. Venäjän uusin ohjus ja tutka ei kykene F-35:ttä vastaan kuten nähtiin Syyriassa), ilman hävittäjiä ei olisi ilmaherruutta jolla voisi tuhota vastustajan maavoimat.


        "Nykyiset miehistölliset hävittäjäkoneet ovat riskialtis sijoitus - ne on helppo tuhota jo kentilleen. Tämän tuohoamistyön tekevät kaukaa ammutut risteilyohjukset, robolennokit ja kauempaa lähetetyt ohjukset"

        Onneksi näin ei ole todellisuudessa ja mm. näitä vastaan on ilmatorjuntaohjukset jotka ovat osa toimivaa ilmapuolustusta, mutta eivät silti korvaa ilmavoimia.


        " jopa matalasäteily-ydinasein. "
        Tämä on olemassa vain mielikuvituksessasi.

        "Se tiedetään, että jo huomisen - ehkä 6-10 vuoden kuluttua parviälyiset robominilennokit ovat palveluskäytössä - ainakin Kiinassa."

        USA:lla ja Israelilla on tämän hetken kehittyneimmät lennokit mutta heilläkään ei tule olemaan täysin autonomisia lennokkeja pariin kymmeneen vuoteen.
        Kehitysmaat seuraa sitten perästä.

        "Yhdellä F-35 hinnalla saa 3-6 autonomista - ilman joy-stickiä - robolennokkia, teko- ja tukiälyllä. Robolennokit ovat pienempiä, jopa vain 1:4 kokoon kutistettuja miehistöhävittäjäpommittajiin nähden."

        Lennokit ovat yleensä vielä paljon halvempia, mutta toisaalta niissä ei ole "teki- ja tukiälyä" mitä se sitten mielikuvituksessasi tarkoittaakkaan. Mutta joystickit löytyy yleensä keskuspaikasta josta niitä ohjataan koska joskus tarvitsee laittaa autopilotti pois päältä.

        "Lentosäde on pidempi ja ketteryys omaa luokkaansa. Samalla häiveominaisuudet astuvat uudelle tasolle."

        Tässä lauseessa "omaa luokkaansa" tarkoittaa paljon vähemmän ketteriä ja häiveominaisuudet ovat pääosin huonompia koska lennokin pitää olla melkein koko ajan yhteydessä tukikohtaan eikä tämä kykene tekemään päätöksiä omasta puolestaan kuten ilmavoimien lentäjät on koulutettu.


    • Anonyymi

      Mihin perustuu väite, että Suomen koneet on helppo tuhota kentilleen? Yli 60 konetta hajasijoitettuna ja naamioituna korpitien pätkille. Siihen 200 valemaalia vanerista ja pellistä. Minkä tahansa ohjuksen matka kestää kohteeseen minuuttikaupalla.

      • Anonyymi

        Väite perustuu tietämättömyyteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Väite perustuu tietämättömyyteen.

        Minun - "tietämättömyys" perustuu sodankäynnin osaamiseen ja ratkaisevaa siinä on huolto ja kuljetus. Ei ne koneet omillaan toimeentule.

        -ulkopuolinen-


    • Anonyymi

      Hornetit voivat olla vain muutamilla kentillä ja niiden liikkeitä voidaan seurata avaruudesta - satelliiteista.

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Turkki on tehnyt alustavan kaupan Venäjän kanssa - S-400 ilmatorjuntajärjestelmästä.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/S-400

        Paska ostos - Israelin ilmavoimat ovat pitäneet pilkkanaan parasta venäläistä ilmatorjuntatekniikkaa Syyriassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paska ostos - Israelin ilmavoimat ovat pitäneet pilkkanaan parasta venäläistä ilmatorjuntatekniikkaa Syyriassa.

        Löytyisikö tuosta jostain jokin linkki todisteeksi?


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Järisyttävää faktaa, jossa tylysti blokataan S-400 järjestelmä.
        Voisimmeko oppia tästä - uhka Suomelle tulee vain yhdestä suunnasta!

        Aivan oikein - pitää paikkansa! Uhka tulee hyytävänä lännestä Nato/USA:n taholta! Ja tämän Suomen kansa tietää ja ymmärtää, siksi rajua on Naton vastustus!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivan oikein - pitää paikkansa! Uhka tulee hyytävänä lännestä Nato/USA:n taholta! Ja tämän Suomen kansa tietää ja ymmärtää, siksi rajua on Naton vastustus!

        Lääkkeet taas Ilkalta loppu


      • Anonyymi kirjoitti:

        Lääkkeet taas Ilkalta loppu

        Kyllä istuu indoktrinaatio tiukassa noissa stnan jämäkomuissa .....

        IMHO.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paska ostos - Israelin ilmavoimat ovat pitäneet pilkkanaan parasta venäläistä ilmatorjuntatekniikkaa Syyriassa.

        Tuohon olisi mukavaa saada jokin todistelinkki.


    • Anonyymi

      https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006138069.html -

      Näin tärkeissä tutkimuksissa ei lasketa viralliseksi totuudeksi arvelua, luuloa tai ilmeisyyttä. Ajankohta, jolloin HS julkaisi tämän selitteen - tuntuu hyvin tarkoitushakuiselta.

      Nythän Turkuun on tulossa kansainväliseen ilmailunäytökseen ensimmäistä kertaa tämä paljon ristiriitaisia uutisia saanut F-35 Lightning II taistelukone, joka on yksi viidestä Suomelle tarjotusta hävittäjäpommittajasta.

      Nythän nykyiset Hornetit ovat jo saaneet ilmasta maahan taistelukyvyn - jopa risteilyohjuksina (kauas vieraan valtion alueelle) ... ollen valmiuksissa niin Super-Hornetille tai kyseiselle F-35 sotakoneelle.

      Tuo Japanissa sattunut haaveri on hyvin kiusallinen, vrt. Boeing 373 Max, joka on lentokiellossa, kun lopulta paljastettiin tekninen/ ohjelmallinen ongelma, jonka myötä mitä ilmeisimmin satoja matkustajia menehtyi ...

      F-35 ongelmista on kertomusta esimerkiksi täältä

      https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3430571/From-ejector-seats-kill-computer-pilots-t-log-Pentagon-F-35-fighter-jet-report-reveals-massive-problems-facing-expensive-weapon-history.html - tosin uutinen on vuodelta 2016, ja ongelmat lienee jo korjatut.

      HS kirjoitti tuosta Japanin lentoturmasta täällä https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006066925.html -

      • Anonyymi

        Aloittaja trollaa omaa kirjoitustaan muka keskusteluna.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aloittaja trollaa omaa kirjoitustaan muka keskusteluna.

        Merkitsevänä tuossa lopussa oli HS-linkki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Merkitsevänä tuossa lopussa oli HS-linkki.

        Minkä takia? Yksi F35 pudonnut Japanissa. Sattuuhan sitä.
        Kun Venäjän laivaston lippulaivaa lentotukialus Kusnetsovia hinattiin Välimerellä se pudotti itse seitsemän omaa SU-35 ja SU-57 hävittäjää sekä upotti venäläisen sukellusvene Slobovorskin . Ei ketään kinnostanut eikä asiasta uutisoitu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minkä takia? Yksi F35 pudonnut Japanissa. Sattuuhan sitä.
        Kun Venäjän laivaston lippulaivaa lentotukialus Kusnetsovia hinattiin Välimerellä se pudotti itse seitsemän omaa SU-35 ja SU-57 hävittäjää sekä upotti venäläisen sukellusvene Slobovorskin . Ei ketään kinnostanut eikä asiasta uutisoitu.

        Russofobi keksi itse Slobovorskin ..., heh - heh ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Russofobi keksi itse Slobovorskin ..., heh - heh ...

        Tuo sukellusvene Slobovorskin upotus on salattu, mutta jotkut tietävät enemmän kuin toiset :). Siksi et perusrahvaana ole tietoinen asiasta ennenkuin tässä se sinulle kerrotaan :)


    • Anonyymi

      Onko totta, että F-35 64 hävittäjän käyttökulut ovat 8-10 miljardia 30 vuoden aikana?:D

      • Anonyymi

        Kannattaa ostaa venäläisiä Putolev - rynnäköintikoneita. Ne eivät valmistu koskaan eikä käyttökuluja synny.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Putin kannattaa tätä ehdotusta.
        Kannattaa käydä Valko-Venäjällä katsomassa millainen maa Suomesta tulisi.


      • Hyvä ehdotus. Komppaan.


    • Anonyymi

      Erinomainen kirjoitus!

      Otsikko kuuluu: "Yllätys ja yllätys: Seuraavat sotakoneet Venäjältä! "

      Mitään perusteita ei esitetä - koska niitä ei ole - ja itse leipätekstin kirjoitelma hörhöilee 100%:sti otsikon ulkopuolella.

      • Anonyymi

        Hinta, vastakaupat ja koneiden ominaisuudet ja käyttökelpoisuus!


      • Anonyymi

        Täh...eihän ryssällä ole mitään tarjottavaa ja itekin lentelevät ikivanhoilla romuilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täh...eihän ryssällä ole mitään tarjottavaa ja itekin lentelevät ikivanhoilla romuilla.

        SU-35 ja TAF-50 Sukhoi lennokkina - parviälyisenä autonomiarobokoneena!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        SU-35 ja TAF-50 Sukhoi lennokkina - parviälyisenä autonomiarobokoneena!

        Taittele sellaiset paperista - ne toimivat toisin kuin alkuperäiset


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taittele sellaiset paperista - ne toimivat toisin kuin alkuperäiset

        Tiedätkö mitä merkitsee parviälyinen autonomia - lennokkien osalta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiedätkö mitä merkitsee parviälyinen autonomia - lennokkien osalta?

        Putinistista lennokasta luulottelua ja propagandaa


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tiedätkö mitä merkitsee parviälyinen autonomia - lennokkien osalta?

        2-3 jämäkomua, hagiksen torilla EI OLE "parvi", eikä sana "äly" liity heihin yhtään mitenkään.
        "Autonomia" = Imperialistinen venäjä saneli liki kaiken Suomen sisäpolitiikassa. Sama paska jatkui jatkosodan jälkeen Suomen henkisen laman l. YYA-paskan aikana.
        Het Passibo .... VATNIK!.

        IMHO.


    • Anonyymi

      Kremlin liittolaisille käy kalpaten. Muistakaa Praha 1968 ja Unkari. DDR maksoi myös kovan hinnan, samoin Puola. Ihme linja Moskovassa on aina ollut ns. liittolaisia kohtaan, vaihtoehtoina niskalaukaus tai ruoska. Ilmankos niitä ei enää olekaan kuin Valko-Venäjä. DDR joutui ostamaan Kremlin superhävittäjiä 80-luvulla niin paljon, että koneita oli vahvuudessa enemmän kuin koko Länsi-Euroopassa nykyään. Päätyivät sitten yhdistyneen Saksan romuttamoihin.

      • Anonyymi

        Kiina Venäjä > USA EU ... ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiina Venäjä > USA EU ... ?

        Määrällisesti voi ollakin - kiinalaisilla ja ryssillä on lentokentät pullollaan vanhaa kalustoa. Kiinan yli tuhannesta hävittäjistä puolet on ikivahojen Miggien kopioita.
        Ne on vaarallisia lähinnä omille lentäjilleen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Määrällisesti voi ollakin - kiinalaisilla ja ryssillä on lentokentät pullollaan vanhaa kalustoa. Kiinan yli tuhannesta hävittäjistä puolet on ikivahojen Miggien kopioita.
        Ne on vaarallisia lähinnä omille lentäjilleen.

        Asiantuntijalausunto!?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asiantuntijalausunto!?

        Kaava toimii myös pilluviivan kokonaispituudessa. Kiinassa ja Venäjällä sitä on lähes sata tuhatta kilometriä eikä länsi pääse lähellekkään


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaava toimii myös pilluviivan kokonaispituudessa. Kiinassa ja Venäjällä sitä on lähes sata tuhatta kilometriä eikä länsi pääse lähellekkään

        Tuo on syvällistä ajattelua edustava asiantuntijalausunto.

        Kiinan ilmavoimat ovat hillittömän suuret - yli 1000 taistelukonetta. Ne ovat kuitenkin vanhoja neukkukoineita josta "tuorein" SU-27 ja käsittämätön määrä Mig-21:n kopioita.

        https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_active_People's_Liberation_Army_aircraft


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiina Venäjä > USA EU ... ?

        Vakava ja mahdollinen kaava! Hyvin oivallettu.


    • Anonyymi

      Turussa F-35 ei lentänytkään näytöstä? Ongelmia?

      • Anonyymi

        1. Kone hävisi lentotaisteluharjoituksessa, siis leikkimittelössä kone vastaan kone, F-16 hävittäjälle. F-16 on puoli vuosisataa vanha kone, joka siis hakkasi tämän uuden ihmekoneen ilmastaistelussa.

        2. Koneen häiveominaisuudet ovat heikommat kuin itänaapurin vastaavissa ja kiinalaisissa ja se voidaan havaita suht helposti toisen maailmansodan tutkateknologialla.

        3. Koneellä on ollut vaikeuksia osua maaleihin, jopa paikallaan pysyviin maaleihin.

        4. Kone on syttynyt palamaan ilmassa itsestään. Valmistaja suositteli lentämään vain vastatuuleen, ettei moottori kuumene liikaa.

        5. Kone on syttynyt palamaan kiitoradalla seisoessaan. Kukaan ei tiedä miksi.

        6. Norjalaiset suuttuivat huomattuaan, että koneet ruostuivat Norjan olosuhteissa yhdessä vuodessa ja haluavat purkaa koko kaupan. Maikkarin mainospätkässä koelentäjä kehui lentäneensä Norjassa -40 asteen pakkasissa koko viimetalven ja hyvin toimi. Paitsi ettei Norjassa ollut viime talvena kovinkaan paljon -40 astetta, käytännössä ei juuri lainkaan.

        6. Lockheedin edustaja kehui että he toimittaisivat Suomelle kuusi konetta vuodessa. Siis 6. Kun koneita hankitaan 60 se tarkoittaisi kymmenen vuoden odottelua. Jokainen voi ihan itse miettiä mitä se tarkoittaa Suomen ilmatilan puolustamiselle.

        7. Koneen koelentäjät kutsuvat konetta epävirallisesti nimellä ”Lentävä porsas”, koska se on hidas ja ahne ja huonosti käsiteltävä, kuten porsaatkin.

        8. Kone on ylivoimaisesti kallein mahdollinen vaihtoehto, joka tekisi ilmavoimistamme täysin riippuvaisia amerikkalaisten hyvästä tahdosta eli alistaisi ne kokonaan amerikkalaisten komentoon.

        Kaikesta tästä huolimatta Suomesta löytyy paljonkin porukkaa, joille tämä ylihintainen romu olisi mieleen ihan vain sen epäitsenäisyyden takia. Uskomatonta pöhköyttä.”


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        1. Kone hävisi lentotaisteluharjoituksessa, siis leikkimittelössä kone vastaan kone, F-16 hävittäjälle. F-16 on puoli vuosisataa vanha kone, joka siis hakkasi tämän uuden ihmekoneen ilmastaistelussa.

        2. Koneen häiveominaisuudet ovat heikommat kuin itänaapurin vastaavissa ja kiinalaisissa ja se voidaan havaita suht helposti toisen maailmansodan tutkateknologialla.

        3. Koneellä on ollut vaikeuksia osua maaleihin, jopa paikallaan pysyviin maaleihin.

        4. Kone on syttynyt palamaan ilmassa itsestään. Valmistaja suositteli lentämään vain vastatuuleen, ettei moottori kuumene liikaa.

        5. Kone on syttynyt palamaan kiitoradalla seisoessaan. Kukaan ei tiedä miksi.

        6. Norjalaiset suuttuivat huomattuaan, että koneet ruostuivat Norjan olosuhteissa yhdessä vuodessa ja haluavat purkaa koko kaupan. Maikkarin mainospätkässä koelentäjä kehui lentäneensä Norjassa -40 asteen pakkasissa koko viimetalven ja hyvin toimi. Paitsi ettei Norjassa ollut viime talvena kovinkaan paljon -40 astetta, käytännössä ei juuri lainkaan.

        6. Lockheedin edustaja kehui että he toimittaisivat Suomelle kuusi konetta vuodessa. Siis 6. Kun koneita hankitaan 60 se tarkoittaisi kymmenen vuoden odottelua. Jokainen voi ihan itse miettiä mitä se tarkoittaa Suomen ilmatilan puolustamiselle.

        7. Koneen koelentäjät kutsuvat konetta epävirallisesti nimellä ”Lentävä porsas”, koska se on hidas ja ahne ja huonosti käsiteltävä, kuten porsaatkin.

        8. Kone on ylivoimaisesti kallein mahdollinen vaihtoehto, joka tekisi ilmavoimistamme täysin riippuvaisia amerikkalaisten hyvästä tahdosta eli alistaisi ne kokonaan amerikkalaisten komentoon.

        Kaikesta tästä huolimatta Suomesta löytyy paljonkin porukkaa, joille tämä ylihintainen romu olisi mieleen ihan vain sen epäitsenäisyyden takia. Uskomatonta pöhköyttä.”

        Tämä "tietäjä" on keksinyt argumenttinsa ihan itse.

        F-35 tuhoaa vihollisen kaukaa eikä koneet edes näe toisiaan. 1 MS aikaisiin koiratappeluihin ne eivät ole tarkoitettu.

        Edes venäläiset eivät tilaa SU-57:aa. Intia skippasi Sukhoin, koska se hajoaa ilmassa ja moottorit ovat paskoja. Tilalle ottivat ranskalaisen. Kiinalainen käyttää venäläisosia.

        SU-57:n protot ovat palaneet useamman kerran.

        Korrosioasiasta on lehtijuttu eikä siihen liity norjalaiset - itekkö keksit : https://www.defenceconnect.com.au/strike-air-combat/2569-5th-generation-fighter-to-come-roaring-into-service-despite-concerns

        "Lentävä porsaan" keksit itse.

        Mikä tahansa lentokone pysyy maassa jos varaosia ei saa.


      • Anonyymi

        Tarkistin asian käyttämästäsi tietolähteestä, jossa kerrottiin lämpötilan Norjan ilmatilassa 12 kilometrin korkeudessa olevan neljä astetta pakkasella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkistin asian käyttämästäsi tietolähteestä, jossa kerrottiin lämpötilan Norjan ilmatilassa 12 kilometrin korkeudessa olevan neljä astetta pakkasella.

        Jos sellaista luulottelee tämä "anonyymi" taitaa olla se, jolla jäi peruskoulukin kesken. XD

        Olemattomien venäläis / kiinalaiskoneiden suitsutus viittasikin siihen suuntaa.


      • Anonyymi

        Kommenttini: "Tarkistin asian . . ." oli osoitettu : " Kone hävisi lentotaisteluharjoituksessa . . ." jossa puhuttiin palturia F-35:n kylmänsietokyvystä. Divarin komentaja on muuten tehnyt hyvää työtä viime aikoina. Jatkakaa !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        1. Kone hävisi lentotaisteluharjoituksessa, siis leikkimittelössä kone vastaan kone, F-16 hävittäjälle. F-16 on puoli vuosisataa vanha kone, joka siis hakkasi tämän uuden ihmekoneen ilmastaistelussa.

        2. Koneen häiveominaisuudet ovat heikommat kuin itänaapurin vastaavissa ja kiinalaisissa ja se voidaan havaita suht helposti toisen maailmansodan tutkateknologialla.

        3. Koneellä on ollut vaikeuksia osua maaleihin, jopa paikallaan pysyviin maaleihin.

        4. Kone on syttynyt palamaan ilmassa itsestään. Valmistaja suositteli lentämään vain vastatuuleen, ettei moottori kuumene liikaa.

        5. Kone on syttynyt palamaan kiitoradalla seisoessaan. Kukaan ei tiedä miksi.

        6. Norjalaiset suuttuivat huomattuaan, että koneet ruostuivat Norjan olosuhteissa yhdessä vuodessa ja haluavat purkaa koko kaupan. Maikkarin mainospätkässä koelentäjä kehui lentäneensä Norjassa -40 asteen pakkasissa koko viimetalven ja hyvin toimi. Paitsi ettei Norjassa ollut viime talvena kovinkaan paljon -40 astetta, käytännössä ei juuri lainkaan.

        6. Lockheedin edustaja kehui että he toimittaisivat Suomelle kuusi konetta vuodessa. Siis 6. Kun koneita hankitaan 60 se tarkoittaisi kymmenen vuoden odottelua. Jokainen voi ihan itse miettiä mitä se tarkoittaa Suomen ilmatilan puolustamiselle.

        7. Koneen koelentäjät kutsuvat konetta epävirallisesti nimellä ”Lentävä porsas”, koska se on hidas ja ahne ja huonosti käsiteltävä, kuten porsaatkin.

        8. Kone on ylivoimaisesti kallein mahdollinen vaihtoehto, joka tekisi ilmavoimistamme täysin riippuvaisia amerikkalaisten hyvästä tahdosta eli alistaisi ne kokonaan amerikkalaisten komentoon.

        Kaikesta tästä huolimatta Suomesta löytyy paljonkin porukkaa, joille tämä ylihintainen romu olisi mieleen ihan vain sen epäitsenäisyyden takia. Uskomatonta pöhköyttä.”

        Norjasta löytyy 40 asteen pakkanen tälläkin hetkellä. Vihje: lentääkö hävittäjä maanpinnan läheisyydessä, vai kenties jossain muualla?


      • Anonyymi kirjoitti:

        1. Kone hävisi lentotaisteluharjoituksessa, siis leikkimittelössä kone vastaan kone, F-16 hävittäjälle. F-16 on puoli vuosisataa vanha kone, joka siis hakkasi tämän uuden ihmekoneen ilmastaistelussa.

        2. Koneen häiveominaisuudet ovat heikommat kuin itänaapurin vastaavissa ja kiinalaisissa ja se voidaan havaita suht helposti toisen maailmansodan tutkateknologialla.

        3. Koneellä on ollut vaikeuksia osua maaleihin, jopa paikallaan pysyviin maaleihin.

        4. Kone on syttynyt palamaan ilmassa itsestään. Valmistaja suositteli lentämään vain vastatuuleen, ettei moottori kuumene liikaa.

        5. Kone on syttynyt palamaan kiitoradalla seisoessaan. Kukaan ei tiedä miksi.

        6. Norjalaiset suuttuivat huomattuaan, että koneet ruostuivat Norjan olosuhteissa yhdessä vuodessa ja haluavat purkaa koko kaupan. Maikkarin mainospätkässä koelentäjä kehui lentäneensä Norjassa -40 asteen pakkasissa koko viimetalven ja hyvin toimi. Paitsi ettei Norjassa ollut viime talvena kovinkaan paljon -40 astetta, käytännössä ei juuri lainkaan.

        6. Lockheedin edustaja kehui että he toimittaisivat Suomelle kuusi konetta vuodessa. Siis 6. Kun koneita hankitaan 60 se tarkoittaisi kymmenen vuoden odottelua. Jokainen voi ihan itse miettiä mitä se tarkoittaa Suomen ilmatilan puolustamiselle.

        7. Koneen koelentäjät kutsuvat konetta epävirallisesti nimellä ”Lentävä porsas”, koska se on hidas ja ahne ja huonosti käsiteltävä, kuten porsaatkin.

        8. Kone on ylivoimaisesti kallein mahdollinen vaihtoehto, joka tekisi ilmavoimistamme täysin riippuvaisia amerikkalaisten hyvästä tahdosta eli alistaisi ne kokonaan amerikkalaisten komentoon.

        Kaikesta tästä huolimatta Suomesta löytyy paljonkin porukkaa, joille tämä ylihintainen romu olisi mieleen ihan vain sen epäitsenäisyyden takia. Uskomatonta pöhköyttä.”

        Ainoa mainitsemistasi joka oli edes jonkin verran tosi on seuraava:

        "1. Kone hävisi lentotaisteluharjoituksessa, siis leikkimittelössä kone vastaan kone, F-16 hävittäjälle. F-16 on puoli vuosisataa vanha kone, joka siis hakkasi tämän uuden ihmekoneen ilmastaistelussa."

        Huomaa tosin että tälläisiä tarkoituksella lyhyen matkan dogfight-tyylisiä taisteluja ei ole ollut sodissa moneen kymmeneen vuoteen enää. Kaikki taistelut nykyisin käydään kantaman äärirajoilla koska silloin on pienin riski itselle, erityisesti stealth-koneelle kuten F-35


    • Anonyymi

      Onko totta että 64 F-35 käyttökulut 30 vuoden ajalta ovat 8-10 miljardia ja 64 Jas Gripenin käyttökulut n.3 miljardia?:D

    • Anonyymi

      Onko Dassault Rafale liian hyvä kone Suomella?:D

      • Anonyymi

        Kaikki ne ovat hyviä...siksi trollit älämölöttävät.


      • Anonyymi

        Autonomiset robodronet 10-15 vuoden kuluttua!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Autonomiset robodronet 10-15 vuoden kuluttua!

        Liikaa katsottu robocopia ja terminaattoria...?


    • Anonyymi

      Suomen paras valinta - parviälyiset ja autonomiset robodronet, noin 2000 kappaletta! Kuka ymmärtää pontin?

      • Anonyymi

        Kerro se myös mielenterveystoimistossa.


    • Anonyymi

      Miksi f-35 ei lentänyt itse näytöksessä?

      Muutoin hieno avaus kirjoittajalta.

      • Anonyymi

        Onko? Itätrolli joko valehtelee tai ei ymmärrä asiaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko? Itätrolli joko valehtelee tai ei ymmärrä asiaa.

        Ahaa, siis F-35 Lightning II lensikin Turun näytöksessä? Löytyisikö jostain juttu siihen - jopa kuvin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ahaa, siis F-35 Lightning II lensikin Turun näytöksessä? Löytyisikö jostain juttu siihen - jopa kuvin?

        Olet toinen ÄO-käyrän vasenta alanurkkaa edustava, koska kritiikki kohdistui itätrollin avaukseen.

        Lisäksi F-35 -koneet tulivat Turkuun Spangdahlemin tukikohdasta Saksasta LENTÄMÄLLÄ.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ahaa, siis F-35 Lightning II lensikin Turun näytöksessä? Löytyisikö jostain juttu siihen - jopa kuvin?

        Ei lentänyt. Olin paikalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei lentänyt. Olin paikalla.

        Ahaa...kerrotko sitten miten koneet tulivat Turkuun Spangdahlemin tukikohdasta Saksasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet toinen ÄO-käyrän vasenta alanurkkaa edustava, koska kritiikki kohdistui itätrollin avaukseen.

        Lisäksi F-35 -koneet tulivat Turkuun Spangdahlemin tukikohdasta Saksasta LENTÄMÄLLÄ.

        Eivät lentäneet itse lentonäytöksessä, oliko pelko putoamisesta yleisön joukkoon?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ahaa...kerrotko sitten miten koneet tulivat Turkuun Spangdahlemin tukikohdasta Saksasta.

        Lensivätkö itse lentonäytöksessä? Muut lensivät, mutta F-35 ei. Pelko putoamisesta yleisön joukkoon … ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lensivätkö itse lentonäytöksessä? Muut lensivät, mutta F-35 ei. Pelko putoamisesta yleisön joukkoon … ?

        Kiitos kun jaoit tämän aivopierusi kanssamme.


    • Anonyymi

      Putin on Mahtava
      Ilkka Luoma

    • Anonyymi

      Näyttää ketjun avaaja pyörittelevän tätä aivan mielensä mukaan!

      • Anonyymi

        Varmaan mieli pyörii, mikä myös kannattaa kertoa.


    • Anonyymi

      Onko avauksen kirjoittaja hävittäjälentäjä?

      • Anonyymi

        Ihan varmasti - ainakin omasta mielestään.


    • Anonyymi

      Venäjälle voisi suunnata täysimääräiset vastakaupat!

      • Anonyymi

        Ja Suomi saisi paskoja Sukhoita, jotka eivät kelpaa kenellekkään.
        Kiitos ei.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja Suomi saisi paskoja Sukhoita, jotka eivät kelpaa kenellekkään.
        Kiitos ei.

        Suhoi Su-27 Flanker on todettu maailman parhaaksi hävittäjätaistelukoneeksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suhoi Su-27 Flanker on todettu maailman parhaaksi hävittäjätaistelukoneeksi.

        Ikivanha iso rohjo, vanhainaikainen aseistus ja tutka. Su-27 ei edes havaitse F-16:sta tai Hornettia, joka ampuu sen alas.

        Etiopia - Eritrea sodassa SU-27:llä venäiset palkkasotilaslentäjät ampuivat alas MIG-29 hävittäjiä, joita ohjasivat venäiset palkkasotilaslentäjät.

        Huonoin on SU27:n kiinalaiskopio J-15.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ikivanha iso rohjo, vanhainaikainen aseistus ja tutka. Su-27 ei edes havaitse F-16:sta tai Hornettia, joka ampuu sen alas.

        Etiopia - Eritrea sodassa SU-27:llä venäiset palkkasotilaslentäjät ampuivat alas MIG-29 hävittäjiä, joita ohjasivat venäiset palkkasotilaslentäjät.

        Huonoin on SU27:n kiinalaiskopio J-15.

        Mig-29 on vielä huonompi kuin SU-27 ja niitä on ammuttu läjäpäin alas monissa konflikteissa.
        Suomellekin tarjottiin tätä yhtä maailmanhistorian huonoimmista hävittäjistä 90-luvulla, mutta koelennon jälkeen edes tarjouspyyntöä ei lähetetty venäläisille.

        Hyvä puoli on se, että vaikka sotaisia Venäjä uhoaa niin Putinin armeijan kalusto on puoli vuosisataa vanhaa tekniikkaa. Kovasti kehuttu S400 ohjusjärjestelmä ei ole edes samaa tasoa kuin jenkkien 90-luvun Patriotille tai brittien Sea Dart ohjusjärjestelmille.


    • Anonyymi

      Venäläiset taistelukoneet ovat maailman parhaita!

      • Anonyymi

        Ehdottomasti. Silti Venäjän laivaston lippulaiva lentotukialus Kusnetzov pudotti useamman Migin. Lisäksi se on upottanut oman korjaustelakkansa ja Kremlin ylpeyden sulkellusvene Slobovorskin.


      • Anonyymi

        Hyvätkin taistelukoneet jävät toiseksi tehokasta lentukialuksen muodostamaa laivastoa vastaan, jolla on omat ilma-aseet.

        Olkoon Kusnetzov tästä tehokas esimerkki: Migit, sukellusvene Slobovorski ja jopa telakka olivat kevyttä kamaaa, kun venäläinen lentotukialus iski.

        Nyt moni edistyksellinen suomalainen Antti Rinteen hallitessa maata toivoisi Antilta käyvän käskyn, että koko maa on verolle pantava Ameriikasta vapaiden venäläisten ilma-aseiden hankkimiseksi.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Jälkimäinen linkki on heikkotasoista itätrollausta. Turha edes lukea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jälkimäinen linkki on heikkotasoista itätrollausta. Turha edes lukea.

        Luin kuitenkin ja valitettavasti tuo itäpropaganda pitää paikkaansa. Kirjoituksessa propagoidaan, että jopa puolustusvoimiemme kalustohankinnat ovat uhka Venäjälle - kas kun ei sitten Ruotsille, Norjalle tai Virolle. Isäntämaasopimuksestakin valehdellaan tyrät rytkyen - hyi olkoon.


    • Anonyymi

      Kun mollataan Venakkojen uusimpia ohjusjärjestelmiä, muistuttaisin että vuosi tai pari sitten Syyrialainen SA-2 patteri 60-luvun teknologialla ampui alas modernisoidun Israelilaisen F-16 hävittäjän...
      Mutta asiaan...Suomen kannattaa ostaa vain Gripen NG. Nousee ilmaan lyhyeltä kiitoradalta, helppo laittaa lentokuntoon ja halvat lentotunnit ja myöskin hankintahinta paljon halvempi kuin F-35. Super Hornet on jo yli 25 vuotta vanha, Eurofighter ja Rafaele ovat jo ulkona kuvioista, ja F-35 ostos ei kyllä kannata taloudellisesti. Kannattaa ostaa se 60-70 Gripeniä parin Saabin AWACS koneen kanssa, ja jos jää rahaa budjetista joka on varattu F-35 ostoksiin ja käyttö kuluihin, hankkia moderneja liikkuvia ilmatorjunta ohjusjärjestelmiä...

    • Anonyymi

      Itänaapuri pudotti just superhävittäjänsä SU-57:n. Intialaiset erehtyivät ostamaan eikä toiminut. Nyt ostavat Ranskasta.

      Kun Suomen ainoa uhka tulee idästä, niin on kai aika sama minkä valitsevat, koska jokainen niistä pärjää venäläishävittäjille erinomaisesti. Igor ei edes havaitse länsikonetta ennen noutajan saapumista.

    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      333
      3739
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1689
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1510
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      57
      1448
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1300
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1270
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      57
      1254
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1211
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1157
    Aihe