Ylivieska jää ilman kirkkoa

Anonyymi

Niin siinä sitten käy, ettei Ylivieskaan tule kirkkoa.
Tosi harmillista, mutta asialle ei mahda mitään! Kaikkea ei saa, vaikka tahtoisi.
Jotain taas saa, mitä ei tahtoisi.
Rakennetaan hökkelikirkko, niin rahat riittäis ainakin. Kirkko voitaisiin rakentaa vaikka jo olemassa olevien kirkon raunioiden kivijalan päälle. Pieni matala hökkelikirkko. Sekin riittäisi mulle!

40

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Puukirkko puukirkon tialle .

    • Anonyymi

      Lähes kaikissa jumalanpalveluksissa käy niin vähän väkeä, että ne voi hyvin pitää pienimmissäkin kappeleissa. Jos kerran tai kaksi vuodessa on jokin isompi joukkotapahtuma, niin tilavuokra jostakin isommasta rakennuksesta on täysin mitätön kulu verrattuna uuden kirkon rakentamiseen ja jatkuvaan ylläpitoon.

    • Anonyymi

      Tuulimyllyihin löytyy kyllä rahaa, muta ei jumalan huoneeseen, on se kyllä kumma.

      • Anonyymi

        Jos tuulimyllyjen vastutus nousee tarpeeksi korkealle niin silloin tuulimyllyvirmat tulevat lahjuksineen apuun.


    • Anonyymi

      No se oliskin viisasta. Kirkot kumisee tyhjyyttään, ihan turha rakennus se on. Eikö kirkon pitäs auttaa vähävaraisia Jeesuksen oppien mukaan eikä rakennella ökylinnoja? No, eipä tuo kirkko muutenkaan mitään Jeesuksen oppeja seuraa. Niinhän se menee yleensä, että mitä uskovaisempi, sitä itsekkäämpi.

    • Anonyymi

      Kaivaisivat vain suosiolla ne hirsikirkon piirustukset esille. Kirkon pitää olla kirkon näköinen eikä mikään kummallinen betonibunkkeri.

      • Anonyymi

        Ja rahatkin riittäisivät.


      • Anonyymi

        Sitä seurakuntalaisetkin halusivat. Mutta mitäpä maksajien mielipiteistä.


      • Anonyymi

        Rakennusihanteet muuttuvat. Eihän kaupunkejakaan rakenneta enää tiheään ruutukaavaan sijoitettuina hirsitaloina. Nykyajan vaatimukset ovat ihan toista, mitä ne olivat 1700-1800 luvun huitteilla. Nykyään ihmiset kaipaavat tilojen toiminnallisuutta, käytännöllisyyttä ja erityisesti helppoutta. Vesivessat, erilaiset monitoimitilat yms ovat ihan ehdoton juttu nykyaikana. Toisena nousee eittämättä paloturvallisuus ja nykyajan rakennusvaatimukset muutoinkin.


    • Anonyymi

      Suu säkkiä myöden. Minä en asu käsillä tehdyissä temppeleissä, sanoo Raamatun Jumala. Missä kaksi tai kolme on koolla minun nimessäni, minä olen siellä läsnä. Siinä kohtaa Raamatussa ei puhuta mitään rakennuksista.

    • Anonyymi

      Järkiperäisesti ajateltuna ei ole mielekästä rakentaa kallista rakennusta mielikuvitusolennon palvontamenoja varten.

      • Anonyymi

        Jumala ei ole mielikuvitusolento, vaan todellinen maan ja taivaan luoja. Sen sijaan palvontamenot ovat aika turhia, koska uskoisin näin, ettei luoja ole niistä erityisemmin kiinnostunut.


    • Anonyymi

      Ja ketä haittaa? Sitä kourallista "kirkkokansaa" varten ei kappelia kummempia pytinkejä tarvita. Turhaan rumentaa vielä entisestään kaupunkikuvaa mokomat betonibunkkerit. Palvontamenot voi järkätä suvannolla ja muissa kappeleissa, eikö sielä suvannolla oo oikein kirkkosaliki vai mikä se pääpalvontapaikka onkaan. Entinen kirkko oli ihan ok, mutta uutta ei tarvita. Hölmöläisten hommaa, jonsei kirkossa käy nykyään porukkaa niin luuleeko joku että tulevaisuudessa käy enempi? Ehei, nuoria ei kiinnosta senkään vertaa kuin nykyporukkaa.

      • Anonyymi

        Erittäin hyvin sanottu. Ja jos vanhan puukirkon tunnelmaa kaipaa, niin 13 miljoonalla käy aika monta kertaa vaikka taksilla Merijärvellä seurakunnan piikkiin.


    • Anonyymi

      Se on se karman laki. Mitä kylvää, sitä niittää. Hyvä näin.

    • Anonyymi

      Nyt etsitään Ylivieskassa rakennusten sisäilmaongelmiin syitä esim. Lukiolla. Syy ongelmiin piilee langattomissa verkkoyhteyksissä, joita on kouluissa liikaa. Myös lisääntyneet impulssi-infraäänet (teollisuustuulimyllyistä joiden vaikutussäde on jopa 60 km!!) aiheuttavat tuulisella säällä: oksettavaa oloa, paineentunnetta, tinnitusta, ripulia, korvasärkyä, huimausta, epätodellista oloa, sydämen rytmihäiriöitä jne.

    • Anonyymi

      Ylivieskan seurakunnan hakkuut Uusmännikön
      metsätilalla
      Ylivieskan seurakunnan Uusmännistön metsätilalla on elokuussa 2018 hakattu
      päätehakkuuleimikko. Leimikon on suunnitellut Metsänhoitoyhdistys Pyhä-Kala
      seurakunnan toimeksiannosta. Puunostajana ja puunkorjaajana oli Junnikkala Oy.
      Leimikon suunnittelun yhteydessä tarkistettiin maastossa ja Metsäkeskuksen
      aineistosta leimikon läpi kulkevan puron luontoarvot. Tämän perusteella puro ei ole
      metsälain 10 § erityisen arvokas elinympäristö. Puron kaivamisesta ja aikaisemmasta
      metsien käsittelystä johtuen se ei ole ollut luonnontilainen eikä luonnontilaisen
      kaltainen. Purolla sinällään on kyllä luontoarvoa, ja leimikon suunnittelussa puron
      varteen on suunniteltu jätettävän suojapuustoa.
      Ohjeistuksesta huolimatta puronvarren hakkuu toteutui suunniteltua
      voimakkaampana. Hakkuiden vielä ollessa käynnissä tuuli kaatoi puronvarteen
      jätettyjä suurimpia kuusia, jolloin ne korjattiin pois saman tien. Tämän seurauksena
      puronvarressa on hakkuun jälkeen hyvin vähän suojapuustoa. Voidaan myös todeta,
      että puronvarren luontoarvot ovat näin ollen heikentyneet puuston ja pienilmaston
      osalta. Maanpinnan käsittelyä alueella ei ole suoritettu, joten vesiensuojelun
      näkökulmasta voidaan todeta, ettei puron vesitaloutta ole heikennetty.
      Tapahtumien kulku on perusteellisesti käyty läpi toimijoiden kesken ja toiminnassa ja
      tiedonkulussa on havaittu kehitettävää. Tapahtuneesta on otettu opiksi ja prosesseja
      hiotaan, jotta jatkossa voitaisiin välttyä tämän kaltaiselta luontoarvojen
      heikentymiseltä. Alueella seuraavaksi tehtävän maanmuokkauksen yhteydessä puron
      varteen tullaan jättämään kiintoaine- ja ravinnekuormitusta sitova suojakaista.
      Maunu Kilpivaara Heikki Pietikäinen Pentti Haikola
      johtaja metsäpäällikkö talousjohtaja
      Metsänhoitoyhdistys Pyhä-Kala ry Junnikkala Oy Ylivieskan seurakunta

      ei korppi korpin silmää . . .

      • Anonyymi

        Semmoista Luojan luoman luonnonsuojelua Ylivieskan seurakunta harrastelee. Ja maat vuokralle teollisuusalueeksi. No, milloinpa nuo tekopyhät kirkkoihmiset olisivat luonnosta välittäneet? Tai ihmisten hyvinvoinnista? Ei koskaan. Niin kaukana Jeesuksen opeista, että ateistitkin lienee lähempänä.


    • Anonyymi

      Sille 14 miljoonalle on parempiakin rahareikiä kuin muutamalle papalle ja mummolle käyttöön tarkoitettu ruma hökötys. Miljoonalla saa jo hienon hirrestä tehdyn piruntorjuntarakennuksen...

    • Anonyymi

      Kannatan hökkelikirkkoa. Väliaikaiseksi kirkoksi voisi ihan hyvin rakentaa vaikka telttakirkon raunioiden päälle. Teltan suojissa voisi rakentaa sen alle sitten hökkelikirkon tiiviillä katolla. Kun kirkko rakennetaan säältä suojassa, ei taatusti tule homekirkkoa!

    • Anonyymi

      No joku betoninen piruntorjuntatykki vaan, halavalla jokirannan puseikkoon, ei se oo niin tarkkaa maalla

    • Anonyymi

      Kirkko on tärkeä, mutta ei tuolla hinnalla pidä rakentaa kirkkoa velkaisen ja kuihtuvan paikkakunnan ihmisten käyttöön. Lasku on liian kova.

    • Anonyymi

      Ennen vanhaan oli pakko kuulua kirkkoon ja myös kaikkiin jumalanpalveluksiin oli pakko osallistua. Onneksi tämä on jo menneisyyttä eikä kirkolla ole enää sellaista valtaa ihmisiin. Vielä on kuitenkin paljon tehtävää ennen kuin kirkon kaikki historialliset etuoikeudet on purettu ja sopimattomat yhteydet maalliseen yhteiskuntaan poistettu.

    • Anonyymi

      Mikään pakko ollut eikä ole nytkään.

      • Anonyymi

        Älä nyt viitsi valehdella kirkon synkästä historiasta. Tänne saatiin uskonnonvapauslaki alle 100 vuotta sitten, vasta vuonna 1923 oli mahdollista erota evankelisluterilaisesta kirkosta liittymättä samalla johonkin toiseen kristilliseen kirkkoon.

        Tämmöinenkin tyrmistyttävä vääryys on ollut pitkään:
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Ehtoollispakko
        "Ehtoollisella käynti oli Pohjoismaissa edellytyksenä monen toimen suorittamiseen. Sitä tarvittiin, jotta voisi solmia avioliiton, saisi kansalaisoikeudet, voisi suorittaa akateemisia tutkintoja, pääsisi virkaan, voisi todistaa oikeudessa, voisi työskennellä jossain ammatissa ja saisi harjoittaa kauppaa."


    • Anonyymi

      tämä meidän fitnes kaunotar oisvoinut alkaa rahoittajaksi,uudelle kirkolle

    • Anonyymi

      Joo no aivan yhdentekevä on tämä asia suurimmalle osalle ylivieskalaisia. Kunhan ei tuota suunniteltua rumilusta rakenneta. Miten olis talveksi iso lumilinna tai iglu? Kesäksi teltta tai taivasalla? Turhanaikasta rahanmenoa, ei muuta. Luulis olevan noillekin rahoille parempaa käyttöä! Siinä vois kirkko kerrankin osoittaa sitä lähimmäisenrakkautta ja auttaa köyhiä ja vaikka vanhuksia. Ai niin, mutta se ei ole ollenkaan muodikasta.

    • Anonyymi

      Ylivieska voisi liittyä Alavieskan seurakuntaan ja Alavieskan kunta Ylivieskan kaupunkiin. Ja jos etuliitteet on ongelma niin jätetään pois eli Vieska. Alavieskan kirkko riittäisi kaikille ja sinne sunnuntaisin bussikuljetus. Säästyisi paljon rahaa ja kirkkoherra tuntee kummankin väen. Samalla Alavieskan tulevan kunnanjohtajan palkka säästyisi. Eikös nyt olisi aika? Eletään yhessä ja sovussa se aika mitä täällä ollaan.

    • Anonyymi

      Korska suunnitelma oli tämä kirkkorakennus tuolta pohjalta. Y-laiset luulee olevansa fiksuja kun valitsivat arkkitehdin aatoksen tuonmallisesta kirkosta.

    • Anonyymi

      Harvinaisen yhdentekevä asia. Uskovaiset ja jopa tekouskovaiset vähenee lopulta täältä junttiseudultakin. Kirkkoa ei tarvita mihinkään. Onhan täällä jo seurakuntataloja, kappeleita ja ties mitä rauhanyhdistyksiä ja naapurikunnissa tyhjyyttään kumisevia kirkkoja. Niissä voi sulassa sovussa naapuriseurakuntalaiset ja monenkirjavat lahkot pitää menojaan. Vai tuleeko riita, miten pitää pukeutua tai montako lasta ottaa vastaan, saako meikata, käyttää korvakoruja, värjätä hiuksia, kuunnella rokkia, ottaa kännit, erota, hyväksytäänkö homot...ja mitä näitä kaikkia älyvapaita riidanaiheita näillä kaikenkarvaisilla uskiksilla nyt onkaan. On siinä sakkia, ei voi kuin nauraa. Senhän ymmärtää, että lapset uskoo satuihin ja riitelee keskenään, mutta että aikuset ihmiset....hoo, jotkut jopa työkseen satuja kertoilee ja tosiaan aikusille ihmisille.

      • Anonyymi

        Niin sinä ateistina siinä ruikutat ja naurat meille, mutta miten sitten laitat suun, kun Jeesus tulee? Ihan säälittävää tässä ajassa ruikuttaa ja valitella meille uskovaisille. Raamattu ei ole satua, vaan täyttä totta. Siinä olet silti oikeassa, ettei kirkkoa oikeastaan tarvita mihinkään. Uskoa voi ilman kirkkoakin. Usko on jokaisen omassa päänupissa ja se on vapaaehtoinen asia, uskooko vai ei.


      • Anonyymi

        Varmaan tulee aamu pasha. Mutta jeesusta ei oo näkyny eikä varmasti tulekkaan mutta usko niinkuin joulupukkiin. ei oo minulta pois!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin sinä ateistina siinä ruikutat ja naurat meille, mutta miten sitten laitat suun, kun Jeesus tulee? Ihan säälittävää tässä ajassa ruikuttaa ja valitella meille uskovaisille. Raamattu ei ole satua, vaan täyttä totta. Siinä olet silti oikeassa, ettei kirkkoa oikeastaan tarvita mihinkään. Uskoa voi ilman kirkkoakin. Usko on jokaisen omassa päänupissa ja se on vapaaehtoinen asia, uskooko vai ei.

        No et ainakaan onnistu mua pelottelemaan Jeesuksen tulemisella. Ei nääs voi pelotella sellaisella asialla, johon ei usko. Vai mitenkäs sinä panet suusi sitten kun Atlantis nousee uudelleen esiin ja Odin ja Thor yhdessä tulevat sua jututtamaan? Myös Shiva ja Vishnu ja Brahma saattavat tulle maanpäälle ihan milloin tahansa.

        Kuulisin mielelläni myös todisteet Raamatun täydestä totuudesta, mitä sillä sitten tarkoittanetkaan.


    • Anonyymi

      Säälittävää tämä Ylivieskan kirkon rakentamisprojekti on.

    • Anonyymi

      Ei tule Ylivieskaan kirkkoa. Ei ainakaan nykyisen suunnitelman mukaan. Nyt yritetään tehdä väkisin liian kallista kirkkoa.

    • Anonyymi

      Rahat voisi laittaa hyväntekeväisyyteen. Ylivieskassakin on paljon lapsiperheitä, jotka kaipaavat kipeästi rahaa. Kirkko ei oikeastaan helpota kenenkään elämää.

      • Anonyymi

        Antakaa maahanmuuttajill tulee asuu teidä napuri


    • Anonyymi

      Väärinvalittu oli kirkonmalli ja suunnitelmat liian törkeitä. Miksi Maria on purettava? Onko homesairautta ilmennyt? Vai vain vaihtokauppaa kaupungin päättäjien kanssa?

      • Anonyymi

        Lehemäkauppaa.


    • Anonyymi

      Nyt olisi jo korkeaaika uskoa asiantuntijoita.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1750
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1339
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1229
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      10
      1143
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1085
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1056
    8. Paske perse pillu

      Kulli seksi hiv
      Ikävä
      5
      1040
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1010
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    Aihe