Kesämökit ympäristökatastrofi

Roman Schatz ulkomaalaistaustaisena uskaltaa sanoa totuuden suomalaisten pyhästä lehmästä eli kesämökeitä. Muutaman viikon tai jopa päivän takia on otettu haltuun kappale kaunista järven tai meren rantaa, joiden pitäisi olla kansallisomaisuutta ja kaikkien käytössä tai sitten suojeltuina. Jopa ulkomaalaisille myydään strategisia kohteita , jotta saavat nauttia Suomen kansallisomaisuudesta ja rakentaa massiivisia maiseman pilaavia rakennelmia. Toinen pyhä lehmä auto on mukana kuvioissa. Joka viikonloppu tiet ovat tukossa kun mökki ihmiset jättää kaupungit ja kaasuttelee ilmaa saastuttaen satojen kilometrien päähän mökeillee ja parin päivän kuluttua taas takaisin. Pitää varustaa mökillekkin täydellinen huusholli. On tiskikoneet telkut ja pakastimet ja tietysti sinne järvelle kaikenlaiset saastuttavat meluisat menopelit. On busteria ja vesiskootteria. Romantiikan takia poltetaan puuta saunassa ja takoissa, grilleissä ja nuotioissa. Noki ja savu tuprahtelee rannoilta kesäiltaan.

Miksi vihreät ei puutu asiaan, muualla Euroopassa rantarakentaminen ei ole sallittu ? Työmatka autoilijat Rinteen hallitus panee kyllä ahtaalle, mutta mökille huviajelua ei kyseenalaisteta. Vaikka se on juuri sitä hyväosaisten huvitttelua, josta pitää sosiaalisen oikeudenmukaisuuden vuoksi maksaa ja ennen kaikkea rajoittaa jos oikeasti ollaan huolissaan ilmansaasteista. Yhteiskunta ylläpitää valtavan määrän turhia teitä , isoja siltoja ja lauttayhteyksiä , jotta rikkaat pääsee nopeasti autoillaan Turun saaristoon tai Hailuotoon tai Savonrantaan.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006139656.html
2
Ilmoita


55 Vastausta

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.


Surkean huolestuneen näköinen onkin tuo Roman Schatz niistä muutamista viikoista, jolloin kylmän talven jälkeen kansa saa nauttia luonnosta, ja säästäen hankitusta mökkielämästä.

Samaa sarjaa olet ennenkin kateuksisissasi rannoistamme aloittanut, nyt vain puet sen ilmastokaapuun. Yritä nyt seuloa itsellesikin tilaa vapailla rannoillamme, liioittelematta noin sokeasti!
4
Ilmoita
Minulla on tuntuma, että nuoriso ei välttämättä tulevaisuudessa mökkeile.
Onhan esim. Helsingistä tietoisesti oltu ja ollaan edelleenkin rakentamassa asukkaiden olohuonetta. Mikä onkin hyvä idyllisine kortteleineen, sisäpihojen ottamista yhteiseen virkistyskäyttöön. Ja mikä parasta, Helsingin kauniit rannat otetaan haltuun hiilikasoilta ja varasto- teollisuusrakennuksilta.
Enpä tiedä onko esim. turkulaisilla, raumalaisilla, hankolaisilla jne. rantakaupunkilaisilla vielä kesämökit.
1
Ilmoita
Aloittaja ei paneudu teiden, siltojen ja lauttojen olemassaolossa lainkaan paikallisten ihmisten kulkuväylien tarpeeseen työmatkojen vuoksi, vaan syyttää teiden ylläpitovelvollisuudesta kesämökkiläisiä. Järjetöntä ajattelua! Bensiinin hinnankorotus koskee niin työ, kuin lomamatkailuakin bensiiniajoneuvoilla.
1
Ilmoita
Monissa kunnissa mökkiläisten osuus taloudessa on suuri. Asukkaiden määrä saattaa kesäkuukausina kaksinkertaistua, kauppa kukoistaa, remonttireiskat työllistyvät, ja mansikkatilat menestyvät. Jos lopetettaisiin mökkeily, monet alueet autioituisivat.
2 VASTAUSTA:
Viheriäät vihaa viheriää maaseutua ne haluaa että ihmiset ovat teljettyinä harmaissa betonikasarmeissa
Anonyymi kirjoitti:
Viheriäät vihaa viheriää maaseutua ne haluaa että ihmiset ovat teljettyinä harmaissa betonikasarmeissa
Eivät vihreät mitään maaseutua vihaa, päinvastoin! Aloittajan aivoituksista sitä vihreää kateuden myrkkyä pursuaa rantojen käyttäjille, joka toisessa mielipiteessä. Eihän vuoskymmeniin ole saanut rannoille edes rakentaa, harhoissaan purkaa kiukkuaa.
Karkeammaksi suustaan vain käy loppua kohden.
+Lisää kommentti
Eivät vihreät sentään kohtuuttomasti puutu normaaliin elämänmenoon Hekin kannustavat valtiota teknologian kehittämiseen, juuri ympäristö ja ilmastoystävällisemmäksi, ilman radikalismiä.
Ilmoita
Roman Schatz ulkomaalaistaustaisena haluaa muuttaa suomalaisia perinteitä.

Korpikansan muuttamisen esteenä multikultturelleiksi on koivuhalot.

Voe hyvä tavaton ; ) mökin pihalla seisoo peräkärryllinen koivupöllejä odottanassa pilkekonettä. Pitäiskö kuskata suolle maatumaan, jotta moalima pelastuisi.
1 VASTAUS:
Tämänkin ketjun lukuaikana Kiina on jo ehtinyt saastuttaa enemmän kuin koko Suomi saastuttaa koko vuonna
+Lisää kommentti
Airiston Lenita, se käkkäräpäinen nainen Helsingin Kaskisaaresta sanoi, ettei hän viihdy primitiivisissä oloissa.
Ilmoita
Mökit on saaste. Piiput tupruttaa saastetta. Automatkat mökille saasteen tuojia..
1 VASTAUS:
Ruotsissa on alettu aktiivisesti vastustamaa moisia ilman saastuttajia.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/wP9y6L/tiotal-bilar-i-brand
+Lisää kommentti
En koskaan ole omistanut kesämökkiä, Ruotsissakin on paljon.

60 luvulla oli ilo olla mökillä joka kai nykyään kuuluu Kouvolan kaupunkiin. Mökki oli siitä erikoinen että puolet mökistä oli järven päällä. Hyviä muistoja heistä ja mökistä.

Saasteista Suomessa on turha puhua koska niitä ei ole! Liikenne myös hyvin pientä.
1
Ilmoita
Kesämökeillä, erityisesti noilla vanhoilla ja huonosti varustelluilla, on myös yllättävästi ympäristöhyötyä.

Luonnon monimuotoisuus on vanhojen kesämökkien valtaamilla rannoilla suurempi kuin talousmetsäkäytössä olevilla mökittömillä rannoilla. Mökkirannoilla on siis enemmän eläin- ja kasvilajeja. Tästä aiheesta on valmistunut väitöskirjakin.
3
Ilmoita
Saksalainen Urpo tajua Suomen mökkeilystä, hevonvittua!
1
Ilmoita
Joo tukka pestään fosforilla järvet rehevöityy paskannetaan järveen poltetaan märkiä puita ollaan niin vihreitä olevinaan pien hiukkasia nuotiosta verolle moinen saastuttaminen vapaa aika vero tai jokin seuranta kun on vara mökkiin on vara veroonkin...Itse en lennä en mökkeile en aja autolla pieruakin pidätän. ps. maha vaivainen veron maksaja kituuttaja vihreä
4 VASTAUSTA:
Kaikki on pientä harvaan asutussa maassa.
Ei kunnon mökkiläinen polta märkiä puita eikä paskanna veteen. Imetyskaivot useimmilla vesijohdottomilla mökeillä.
Valitusvero tyhjän valittajille.
Viisainta onkin, ettet enää mökkeile, jos tuollaista elämää olet siellä mökillä viettänyt.
Jos olet tuollainen mökkiläinen, kuten Anonyyminä 14.6. klo 19.31 elävästi kuvaat, et ole yksin.
Nykyisin yhä useampien ihmisten mielessä on törkyily mökeillä, vihapuhe ja viinanjuonti. Viihtyisä kesämökkeily on naurettavaa hapatusta.

Joitakin vuosikymmeniä sitten vanha loru oli ihmisten muistissa:
ÄLÄ RIKO LUONNON RAUHAA,
ÄLÄ PARJAA. ÄLÄ PAUHAA.

Nykyisin kaikkinainen hyvä käytös on hylätty ja tuollaisia mökkiläisiä riittää, eikä aina tarvitse edes mökille lähteä. Kyllä törkyily käy kaupungissakin.
+Lisää kommentti
Turhaa turinaa. Hyvä, että suomalaiset korpikylät heräävät kesäkuukausina talviunistaan. Suomen kesäinen luonto on kaunis ja vehreä, miksi siitä emme saisi nauttia? Puunpolttaminen saunan uunissa saastuttaa maapallomme ilmaston? Hevonpaskat. Menkää vihervouhkaajat maailman suurkaupunkeihin, tehkää reppureissu Intiaan (jos uskallatte), näkisitte ja tuntisitte, miltä saastainen hengitysilma tuntuu, mitä ovat lika ja löyhkä.
1
Ilmoita
Ceterum censeo: Kesämökit kuuluu Suomeen ja natsit kuuluu Saksaan. Piste.
1 VASTAUS:
Natsit pelastivat Suomen.
+Lisää kommentti
Onko sinulla itselläsi kesämökkiä, jos ei, niin ymmärrän mielipiteesi.
1
Ilmoita
Näillä palstoilla on kerrottu kuinka mökkisaunassa saippuoidaan ja sitten saippuavedet huuhdellaan järveen.
Mattoja pestään laiturilla ja kehuskellaan kuinka polvet kestää konttauksen. Ja saippua ja likavedet lorisevat järveen.

Mökkeilijöiden käytöstavat ja välinpitämättömyys ympäristöstä ihmetyttää. Ei pelkästään ilmastosaasteet vaan myös vesistöjen rehevöittäminen olisi hyvä ottaa huomioon.
3 VASTAUSTA:
KAuheeta, nyt pitää lailla kieltää myös aurinkorasvattuna uiminen. Sehän lilluu uima-altaissakin pinnalla. Ja tukan väriaineet ja kalojen veteen kakkaaminen. Maajussit saa kyllä työntää ojia åitkin lannotteet ja myrkyt vesistöihin.
Matonpesijöiden viaksi on Suomen järvien saastuminen laskettu. Rantaviivaan ulottuneet pellot eivät muka saastuta, eikä soitten ojittaminen, vain se laiturilla räsymattojaan pesevä mökin muija.
Kiva.
Mikä voimanpesäjoukko. Tuhansien järvien maassa ei ole ainuttakaan kirkasvetistä lampea, koska ne mäntysaippuan käyttäjät ovat saastuttaneet joka lätäkön.
Kumma, kun tämä ongelma on putkahtanut esiin vasta viimeisten vuosikymmenien aikana. Eikö ennen pesty mattoja?
Mattopyykki laiturilla oli täysin hyväksyttävää vielä 60-70-luvuilla, kunnes vesien suojeluun alettiin kiinnittää huomiota. Harva mökkiläinen tuolla tavoin enää toimii. Saunan vesien kierrättäminen sakokaivon kautta on määrätty jo vuosikymmeniä sitten.
Ei ole mitään järkeä huolimattomankaan mökkiläisen päästää omaa uimarantaansa levän ja saasteen täyttämäksi lammikoksi, joten turhaan syyttelet mökkiläisiä. Katso vain lietelantaa levittäviin talonpoikiin.
+Lisää kommentti
Olen palstalla kirjoitellut kymmenisen vuotta, enkä ole lukenut tuollaista mitä väität mökkiläisten kertoneen?

Kauan jo pari- kolmekymmentä vuotta sitten jo on ollut sääntö, ettei laiturilla, vaan ylempänä rannasta matot on pestävä.
Joten yritä nyt keksiä jotakin todeperäistä syyttääksesi rehevöitymisestäkin kesämökiläisiä!
En sano, etteikö vastuulliseen joukkoon mahtuisi huolimattomiakin, mutta - vähemmistönä sentään. Onnellista kesää niin mökkeilijöille kuin mökittömille!
7 VASTAUSTA:
En lähde arkistoja kaivelemaan, mutta sieltä niitä löytyy. Ei tarkoitus ole nostattaa yksittäistä tikun nokkaan. Lukien ettei kaikki tule ajatelleeksi noita vesistöjä rehevöittäviä tekoja.

Itsekin muistan lapsuudesta kuinka hiukset vaahdotettiin ja saippuoitiin koko keho ennen järveen menoa.
Anonyymi kirjoitti:
En lähde arkistoja kaivelemaan, mutta sieltä niitä löytyy. Ei tarkoitus ole nostattaa yksittäistä tikun nokkaan. Lukien ettei kaikki tule ajatelleeksi noita vesistöjä rehevöittäviä tekoja.

Itsekin muistan lapsuudesta kuinka hiukset vaahdotettiin ja saippuoitiin koko keho ennen järveen menoa.
Olet nyt lapsuusmoistoissa ajastasi jäljessä, "se oli silloin, kai muistat VAIN sen" <3
Anonyymi kirjoitti:
Olet nyt lapsuusmoistoissa ajastasi jäljessä, "se oli silloin, kai muistat VAIN sen" <3
Osuiko ;)
Anonyymi kirjoitti:
Olet nyt lapsuusmoistoissa ajastasi jäljessä, "se oli silloin, kai muistat VAIN sen" <3
Minä en lapsuudesta muista, että olisi tullut mieleenkään mennä järveen peseytymään, vaan saunassa pestiin, huuhdottin ja kuivattiin. Eri ilot oli mennä kesäisin uimaan järveen.

Lapsuuskotini oli aivan järvenrannalla, joten sitä pyykkivettä ilmeisesti meni järveen, koska siellä pyykit huuhdottii kesäisin. Samoin karja laidunsi myös järvessä ja ilmeisesti ehkä paskoivatkin sinne, mutta hyvin ne söivät heinikot ja kaislat järven rannoilta, joten meilläkin oli ihanan pitkä hiekkaranta.

Kun karja hävitettiin, niin kaislikot kasvoi ja ruohikkoheinä rannoilla lisääntyi, joten nyt on vain muisto siitäkin hiekkarannasta, mutta eipä ole haluakaan sinne.
Anonyymi kirjoitti:
Minä en lapsuudesta muista, että olisi tullut mieleenkään mennä järveen peseytymään, vaan saunassa pestiin, huuhdottin ja kuivattiin. Eri ilot oli mennä kesäisin uimaan järveen.

Lapsuuskotini oli aivan järvenrannalla, joten sitä pyykkivettä ilmeisesti meni järveen, koska siellä pyykit huuhdottii kesäisin. Samoin karja laidunsi myös järvessä ja ilmeisesti ehkä paskoivatkin sinne, mutta hyvin ne söivät heinikot ja kaislat järven rannoilta, joten meilläkin oli ihanan pitkä hiekkaranta.

Kun karja hävitettiin, niin kaislikot kasvoi ja ruohikkoheinä rannoilla lisääntyi, joten nyt on vain muisto siitäkin hiekkarannasta, mutta eipä ole haluakaan sinne.
Ei meillä omaa mökkiä ollut. Kävimme rantasaunalla joka kesäpäivä. Ne pelyotäiden hiet ja kutisevien heinien raapejäljet ja ötököiden puremat. Ei ollut juoksevaa vettä saunaan
Ämpäreillä kannettiin. Pienimmät lapset aikioset pesivät ja lämpimällä vedellä huuhtelivat. Suurimmat lapset "Hellä Mietosella" ja "Sungligt-saippualla" ja suoraan järveen.
Sittemmin tuli tv-mainos jossa hauki sanoi "Älä vahingoita vesistöjä". Oli mäntysuopa-mainos.
Tuo aika loppui liki 60 vuotta sitten. Ei siellä käyty edes kesällä sen jälkeen.
Anonyymi kirjoitti:
Osuiko ;)
Tuolla joku kysyi osuiko,
no ei, kun asuin pääkaupungissa, missä oli talossa sauna. Kesäisin toki lapsina olimme järven rannalla, mutta en ole saippuaa hiuksistani järvessä huuhtonut.

Johan vaahto olisi silmiin matkalla valunut....kaikkea kanssa! Enkä edes meressä, vaan sadevedellä huuhdoimme saaristossa.

Meillä oli laakea iso kalliosyvennys saarella, kuin lampi josta nostimme pesuveden, ja pienemmissä kallioaltaissa oli kiva huuhtoa sivummalla kasvot ja kädet helteellä. Ihania aikoja, saari kun oli oma, ettei siellä vieraiden kulkijoiden vesissä lootrattu.
Lapset ja lastenlapset siellä lomiaan ja Juhannusta nyt viettävätkin.
Anonyymi kirjoitti:
En lähde arkistoja kaivelemaan, mutta sieltä niitä löytyy. Ei tarkoitus ole nostattaa yksittäistä tikun nokkaan. Lukien ettei kaikki tule ajatelleeksi noita vesistöjä rehevöittäviä tekoja.

Itsekin muistan lapsuudesta kuinka hiukset vaahdotettiin ja saippuoitiin koko keho ennen järveen menoa.
Siitä on jo puoli vuosisataa. Enää sitä ei tapahdu, vai pitäydytkö itse yhä vanhoissa tottumuksissasi?
Kun ongelma on havaittu, on siihen puututtu.
+Lisää kommentti
Olin juuri mökillä kuukauden ja meen takaisin juhannuksen jälkeen.

Meiän ja naapurien mökeistä ei juuri saasteita lähde minnekkään, roskat viedään keräyspisteeseen.
Ainoa haitta on näköhaitta jos joitakin häiritsee, meilläpäin on vielä vapaita rantoja kilometri kaupalla.
Mökit on rakennettu pääasiassa yhden sukupolven aikana ja eivät sieltä hevin häviä.
1
Ilmoita
Terveisiä mökiltä. Kyllä maalla on ihanaa, sauna lämpesu, illalla, löyhyt olivat lempeät. Onneksi voin vielä elää neljän vuodenajan elämää, joista kesä kuuluu mökkeillyyn.

Jos ja kun nämä ilot halutaan lopettaa, onneksi vienee vielä kauan ja sitten olen jo vanha ja aika on siirtyä cityyn rollaattorin tai kukin ailakkina nurmella. työntäjäksi.
2 VASTAUSTA:
Me käydään mökillä talvellakin, on talviasuttava ja kaikki mukavuudet. Ja kyllä se kesä on kaupungissakin ihana, on uimarantoja ja puistoja, oma sauna vaikka kerrostalossa . Ja hienoja ylellisiä kylpylöitä, joissa monenlaisia erikoissaunoja ja porekylpyjä, itse tykkään vastavirta-altaasta. Neljä vuodenaikaa on joka puolella Suomea, niitä ei mökkiläinen voi sentään omia.
Ei kesämökkisi ole se ympäristökatastrofi.
Mutta sinä olet.
+Lisää kommentti
Mökillä olis ihan mukavaa, jos olis raitis kumppani.
1
Ilmoita
Schatz voisi keskittyä oman maansa asioihin.
1
Ilmoita
Valitettavasti mökkimaisemat on usein pilattu roinalla ja luonto tuhottu sinne kuulumattomilla kasvilajeilla.
5 VASTAUSTA:
Totta. Mökille rakennetaan jos jonkinlaista terassia laituria ja tuoliryhmiä, kesäkeittiötä ja kylpypaljua. Olen nähnyt jonkun tuoneen jopa vanhan ruosteisen ja likaisen kylpyammeen rantaan. Kamalan mauttomia istutuksia pönttöjä ja pihatonttuja joka paikka niillä kuorrutettu.
Totta, kateellisten puhetta, jos ei varaa mökkiin niin olkaa hikisessä kerrostalossa.
Anonyymi kirjoitti:
Totta, kateellisten puhetta, jos ei varaa mökkiin niin olkaa hikisessä kerrostalossa.
Mökin hankintaan ei varaa tarvita niitähän tarjotaan melkein ilmaiseksi eivätkä kaikki kerrostalot ole suinkaan hikisiä.
Nykyihminen valitsee huvilan kaukana mökeistä ja roinasta ja asuu mukavasti ilmastoidussa asunnossa.
Mökin asukkaalle tuskin monikaan on kateellinen säälii paremminkin.
Yöpynyt jos jonkinlaisissa mökeissä, itsellä oli vähän liian iso mökki, vaimon tahto, mulle olisi riittänyt vaatimaton erämaa kämppä jossa olisi voinut yöpyä talvellakin lämpimässä.
Tontti maksaa kohtuu paikalla, ei paljon jossain vesijättöryteikössä jossa rämä lautahökkeli.

Tuntenut asunottomia sossu tyyppejä
Anonyymi kirjoitti:
Totta, kateellisten puhetta, jos ei varaa mökkiin niin olkaa hikisessä kerrostalossa.
Hah, vain kaksi asumismuotoako sinä tiedät? Mökin ja kerrostalon.
+Lisää kommentti
En näe kesämökkejä minään mörköinä. Monelle mökki on henkinen keidas, rentoutumisen paikka, jossa pääsee irti arjesta. Väliäkö sillä jos jonkun pihatonttu
ei meitä miellytä. Ei niihin pihoihin tarvitse nenäänsä tunkea arvostelemaan.
Mielellään olisin mökillä luonnon helmassa lintujen laulua kuulemassa, uimassa ja saunomassa ja pientä kukkatarhaa hoitelemassa. Grillaaminen olisi kivaa myös
ja ulkona terassilla syöminen.
Onnelliset ne, joilla on mökki !
1 VASTAUS:
Eihän sillä väliä, missä joku eläkeläinen päivänsä viettää.

Aikoinaan aina ihmettelin, että työssä olevat lapsiperheet meni lomalla mökille, alkeellisiin oloihin. Itse vietin lomani silloin mahdollisimman vähällä työnteolla.
+Lisää kommentti
MÖkkejä tarjotaan parilla kymppitonnilla kun nuori polvi ei enää tyydy alkeellisiin oloihin eikä halua samassa rantapusikossa olla koko kesälomaa hyttysten syöttinä. Varakkailla on vakituinen asunto niin laadukas ja viihtyisä, ettei tee mieli korpeen pyrkiä. Lomilla mennään ulkomaille ja suomalaisiin lomahotelleihin valmiille ruualle ilman raatamista ja halon hakkuuta ja huussin tyhjennystä.Usein Suomen kesä on kylmä ja hyttysten kyllästämä. Nauttikaa vaan mökeistänne , saatte olla kateellisia nille jotka on niistä työleireistä vapaita.
3 VASTAUSTA:
Itellä noin 100 000 arvoinen mökki, vanhin veli möi mokkinsä yli puolella miljoonalla.
Aion luopua mökkeilystä näinä vuosina liikaa touhua vanhoille.

Kyllä mökkejä saa halvallakin muttei ihan kymppitonnilla.
Anonyymi kirjoitti:
Itellä noin 100 000 arvoinen mökki, vanhin veli möi mokkinsä yli puolella miljoonalla.
Aion luopua mökkeilystä näinä vuosina liikaa touhua vanhoille.

Kyllä mökkejä saa halvallakin muttei ihan kymppitonnilla.
Jossain Suomenlahden saaristossa miljoonahuviloita, jo Savossa alkaa olla liian kaukana ja pieniä hyttysjärviä.. Rahamiehet asuu pääkaupunkiseudulla, ei ole aikaa körötellä viittäsataa km viikonloppuisin edestakasin.
Ei ole pakko tehdä töitä mökillä eikä ne missään erämaissa ole.
Sitäpaitsi mikä kiire eläkeläisellä on ajaa takaisin, jos mökki on jonkun sadan kilometrin päässä ? Harvalla on.

Työaikana mökki valittiin sieltä, minne on kohtuumatka kotoa, kun viikonloppu oli vain aikaa olla mökillä lomaa lukuunottamatta. Tuskin kukaan "liian" pitkän matkan takaa mökkiä hankkii.

Useimmilla on ollut jo vuosikymmeniä mökillä välttämättömät mukavuudet ja enemmänkin. Harva enää halkoja hakkaa tai vettä kaivosta kantaa,
se on mennyttä aikaa. "Mökki" on ihan vanhentunut sana. Taso on harvoin enää tupa ja kamari, 20 neliötä ilman mukavuuksia.

Pieni liikunta on joka tapauksessa tarpeellista ja mukavaa, vai jaksaako joku paikallaan jaksa maata päiväkausia ?

Hyvää kesää itse kullekin onnelliselle mökkeilijälle !
+Lisää kommentti
Mukavaa täällä rannalla on, ainakin näin kauniina ja lämpöisenä päivänä. Ukkosta vaan taitaa kehitellä.

Pirremiinapas
1
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Kesämökit ympäristökatastrofi

Roman Schatz ulkomaalaistaustaisena uskaltaa sanoa totuuden suomalaisten pyhästä lehmästä eli kesämökeitä. Muutaman viikon tai jopa päivän takia on otettu haltuun kappale kaunista järven tai meren rantaa, joiden pitäisi olla kansallisomaisuutta ja kaikkien käytössä tai sitten suojeltuina. Jopa ulkomaalaisille myydään strategisia kohteita , jotta saavat nauttia Suomen kansallisomaisuudesta ja rakentaa massiivisia maiseman pilaavia rakennelmia. Toinen pyhä lehmä auto on mukana kuvioissa. Joka viikonloppu tiet ovat tukossa kun mökki ihmiset jättää kaupungit ja kaasuttelee ilmaa saastuttaen satojen kilometrien päähän mökeillee ja parin päivän kuluttua taas takaisin. Pitää varustaa mökillekkin täydellinen huusholli. On tiskikoneet telkut ja pakastimet ja tietysti sinne järvelle kaikenlaiset saastuttavat meluisat menopelit. On busteria ja vesiskootteria. Romantiikan takia poltetaan puuta saunassa ja takoissa, grilleissä ja nuotioissa. Noki ja savu tuprahtelee rannoilta kesäiltaan.

Miksi vihreät ei puutu asiaan, muualla Euroopassa rantarakentaminen ei ole sallittu ? Työmatka autoilijat Rinteen hallitus panee kyllä ahtaalle, mutta mökille huviajelua ei kyseenalaisteta. Vaikka se on juuri sitä hyväosaisten huvitttelua, josta pitää sosiaalisen oikeudenmukaisuuden vuoksi maksaa ja ennen kaikkea rajoittaa jos oikeasti ollaan huolissaan ilmansaasteista. Yhteiskunta ylläpitää valtavan määrän turhia teitä , isoja siltoja ja lauttayhteyksiä , jotta rikkaat pääsee nopeasti autoillaan Turun saaristoon tai Hailuotoon tai Savonrantaan.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006139656.html

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta