tiedostojen kopiointi järjestyksessä

Anonyymi

Tällaistakin vielä joskus tarvitsee:
for((i=1;i<50;i++)) do cp tiedoston\ nimen\ alku\ `printf "d\n" $i`\ ja\ loppuosa\ nimeä.mp3 /media/usb1/; done
Ja tiedostot ovat tietysti nimeltään "tiedoston nimen alku 001 ja loppuosa.baz". Jostain syystä nuo jos kopioi muulla tavalla ne eivät ole levyllä oikeassa järjestyksessä, joka tässä tapauksessa on mp3-soittimen/FM-lähettimen flash-drive, eikä kuuntelukokemus olekaan autossa enää sama kuin levyllä!

7 kommenttia

Vastaukset

 • Tuossa printf:ssä pitäisi ennen d:tä olla prosentti03, jostain syystä nuo imaistiin pois ennen julkaisua.. siis kolme merkkiä

 • Eri soittimet lukee järjestystä eritavoin sorttaamalla merkkijonoja sellaisenaan. Sitten jotkut tunnistaa vaikka jotain etunollia tai muuta vastaavaa.

  Jos haluaa varmistaa kuuntelujärjestyksestä niin järjestysnumero pitäisi laittaa tiedostonimen alkuun etunollien kanssa.

 • Miksi noin vaikeasti. Eikö tiedostonhallinta kelpaa. Merkataan tiedostot ja sitten F2. Valokuvat numeroin noin. Etunollat tarpeen.

 • avaaja on pelle joka pohjaa koodiinn tee graafisesti, helpompaa,

 • No FAT/FAT32 on vaan hiukan tyhmä tiedostojärjestelmä. Siinä jos kirjoittaja yrittää tehdä multiple-access tyyppistä, niin tiedostot voivat mennä väärään järjestykseen riippuen jonotusjärjestyksestä, mihin tiedostot päätyvät. Yleensä tämä on ajan mukaan sortattu, mutta voi olla myös FAT-original tyyppisesti eli esiintymisjärjestyksessä listalla, mikä levyltä fyysisesti löytyy. Ongelma johtuu yleensä huonosta fat-toteutuksesta laitteessa esim. tilanpuutteen vuoksi ja tällöin tiedostot voidaan näyttää esim. pelkkänä numerona laitteen ruudulla. Nykyaikaisissa käyttöjärjestelmissä tuosta pääsee siis noiden auto-sorttausten avulla pälkähästä, mutta sulautetuissa soittimissa - varsinkin halvimmissa - asia on usein toisin ja järjestys on pakko määrätä kirjoitusaikana muistikortille.

  • Oletko tehnyt puppulausegeneraattorin, vai pitääkö tuollaista ihan itse kesiä.

  • En, vaan tutkinut kontrollerilla olevaa FAT-32-toteutusta. eBay:sta noita saa alle kympillä, hinta takaa laadun kyllä tässäkin!

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.