toisen kadehtiminen

Anonyymi

Kuuntelin vieressä kahta kaveria yksi baari-ilta. Molemmat ovat vastavalmistuneita hiljattain ja olleet jo puolivuotta/vuoden töissä. Toinen on luokanopettaja (jolla lisänä ilmeisesti oikeus opettaa yläasteella) ja toinen on aineenopettaja yläasteella. Molemmat ovat jo olleet töissä hetken.

Tämä luokanopettaja otti esiin palkan ja piti sitä epätasa-arvoisena, koska saa pienempää palkkaa samasta työstä kuin aineenopettaja. Kuuntelin keskustelua ja pari asiaa herätti enemmänkin ajatuksia.

Luokanopettajallahan on melkein koko ajan samat oppilaat ja voi joustaa tunnista toiseen riippuen oppilaista. Eikö luokanopettajalla ole se enintään 30 oppilasta luokassa? Aineenopettajalla ryhmät vaihtuu kellon tarkasti ja voi olla päivän aikana toistasataa opetettavaa myös erityisoppilaita monissa vaihtuvissa ryhmissä. Luokanopettaja oli myös hankkinut yläasteen kelpoisuuden, jotta saa parempaa palkkaa kuin tavallinen luokanopettaja, mutta hän ei kuitenkaan aio koskaan opettaa yläasteella, koska teinit ovat niin raskaita ja joutuisi opettamaan iltapäivälläkin kello kolmeen tai neljään. Saako siis luokanopettaja lähes aineenopettajan palkan, vaikka ei opeta lainkaan yläasteella? Miksi näin?

Toinen mitä ihmettelin oli se, että miksi opettaja, joka opettaa yhtä luokkaa koko päivän on kateellinen opettajalle, jolla vaihtuu oppilaat tunnin välein ja opettaa aamusta iltapäivään. Ihmettelin keskustelun aikana sitäkin, että tämä luokanopettaja piti ei toivottuna yli kello yhden oppitunteja ja siksi ei opettaisi yläasteella. Näin ulkopuolisena kun kuuntelin keskustelua minusta kuulosti raskaalta tunnin välein vaihtuva luokka. Ennemmin opettaisin monta tuntia päivässä samaa luokkaa tehden vapaasti erilaisia projekteja. Vielä kun sitten tuntee kaikki oppilaat hyvin.

En tiennyt, että ala-asteen ja ylä-asteen opettajan palkat on erilaiset, mutta sitä jäin tosiaankin ihmettelemään, että miksi ala-asteen luokanopettaja saa sitten saman palkan kuin yläasteen aineenopettaja, jos ei edes opeta yläasteella. Mitä jos koko koulussa ei ole yläastetta. Saako luokanopettaja silloinkin aineenopettajan palkan? Mitäs järkeä tuossa sitten on? Kuulostaa ihan kreikkalaiselta metsurilta, jolle maksetaan ulosmenemisestä kaataa puita.

Pohdiskelin sitäkin, että näkyykö tämmöinen kateus kouluissa miten paljon?

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      En ole luokanvalvoja, mutta sellaisen kanssa asunut joskus samassa perheessä, ja voin sanoa että älä turhaan kadehdi "suurta" palkkaa tai pohdi kuinka helppoa on, kun on koko päivän ne samat "vain" 30 lasta opetettavana!

      • Anonyymi

        Siis luokanopettajan kanssa asunut, piti sanomani.


      • Anonyymi

        Hyvä kirjoitus! Juurikin näin! Luokanopen työ on raskasta! Aineenopettajien on turha valittaa.


    • Anonyymi

      Tää luokanopen työ on todella raskasta lasten kanssa. Helppo se on aineenopella mennä kahville joka välkkä. Palkka pitäis olla luokanopella suurempi kuin aineenopella, jolla ole oikeestaan oo ees vastuuta oppilaista eikä oo kotiin yhteydessä kuin ehkä wilman kautta. Eikös se luokanvalvoja hoida kaikki aineenopen työtkin kotiin! Jos joku sanoo että luokanopen duuni on helppoa niin aineenopen se vasta onkin. 45min tunti sitten kahville. Aineenopettajille maksetaan ihan turhasta ekstraa!

      Luokanope menee syömään oppilaiden kanssa, kun aineenope voi syödä rauhassa opehuoneessa muiden aikuisten kanssa eikä oo meteliä. Luokanope on valvomassa välkät ja selvittämässä välkkäriitoja jne. Aineenope jos on välkkävahdissa niin häviävät aina kun kello soi ja luokanope jää selvittää luokkansa asioita yksin. Siis yksin!

      Alakoulussa opetataan kaikki tärkeet taidot ja kun aineenope saa meiltä lapset, niin nehän on jo oppinut kaikki perusjutut. Helppo se on niille sitten opetetaan lisää, kun tartte enää välittää perusjutuista.

      Vai että aineenopen työ raskaampaa kuin luokanopen!? hahahahaha!

      Oon ollut 2v luokanopena että tiedän mitä työ on!!! Aineenopet vois tulla tekee luokanopen töitä eikä valittaa omasta duunista ;-)

      Joo, tekee aineenopekin tärkeää työtä, mutta ei niin vaativaa kuin luokanope. Niin se vaan on.

      • Anonyymi

        2v vai 2 päivää? kuulostaa enemmänkin 2h:lta sinun kokemuksesi. tai ehkä... 2s:lta, jos siltäkään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5168
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3377
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1502
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1343
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1036
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      948
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      727
    Aihe