CERN heitää windowsit ulos.

Anonyymi

Heh heh.
Oikea ratkaisu.
Mutta ilmoitettu raha, sykksi? kuites taitaa olla tietoturva.

33

<50

  Vastaukset

  • Euroopan ydinfysiikan tutkimuskeskuksen , joka tunnetaan paremmin nimellä CERN, ja tunnetaan myös koti Large Hadron Collider, on ilmoittanut suunnitelmistaan siirtyä pois Microsoftin tuotteista ja avoimen lähdekoodin ratkaisuja, joissa se on mahdollista.
   Miksi? Microsoftin lisenssimaksujen korotukset.
   Microsoft peruutti äskettäin organisaatioiden aseman akateemisena laitoksena, sen sijaan hinnoitteli pääsyä sen palveluihin käyttäjille. Tämä koettelee eri ohjelmistolisenssien 10x kustannuksia, mikä on aivan liian paljon CERN: n budjetille.
   CERN (kuten monet tiede- ja tutkimuslaitokset) hyödyntää jo avoimen lähdekoodin ohjelmistoja ja Linuxia eri alueilla, joten he eivät ole täynnä tuntemattomia.
   Ensimmäiset "suuret muutokset" ovat CERN-tietotekniikan osaston korvaava postipalvelu ja "Skype for Business -asiakkaiden" siirtäminen "softphone-puhelinpuhelimeen".
   Jos organisaatio on niin suuri ja yhtä tärkeä kuin CERN: n suunnitellut siirtymät vaativat aikaa, kärsivällisyyttä ja asteittaista testausta.
   Mutta ne näyttävät vilkkailta potentiaaliltaan ja ilmoittavat:
   ”Vaikka Microsoft Alternatives -hanke on kunnianhimoinen, se on myös ainutlaatuinen tilaisuus CERN: lle osoittaa, että ydinpalvelujen rakentaminen voidaan tehdä ilman toimittajan ja tietojen lukitusta, että seuraavan sukupolven palvelut voidaan räätälöidä yhteisön tarpeiden mukaan ja lopulta CERN voi innostaa kumppaneitaan tekemällä yhteistyötä uuden tuotevalikoiman ympärillä. ”

   Eli W10 ei sovellu tositoimiin,

  • Niinhän etelä-koreakin tekee, windowsit veks.
   Kiina ja venäjä teki jo.

   • Vakoilija lensi pihalle.


  • Hyvä homma ja kolaus mikkisonnalle!

   • Microsoftin ylimielisyys on mennyt liian pitkälle.


  • Vai on CERN:ltä rahat jo noin lopussa? No, sillehän ei voi mitään........

   • Pikemminkin Microsoft pompsautti lisenssimaksut pilviin ennalta-arvaamattomasti. Liekö jotain tiedevastaisuutta taustalla. Niin tai näin, ennalta-arvaamattomuus on huono ja epätoivottava ominaisuus isojen it-järjestelmien toimittajalta.


   • Ehkä windows ei sovellu eää'n!


  • se on hyvä se

  • Kyse ei ole vaan hinnasta, vaan vakoilusta w10!
   Sekä siittä että w10 on palvelu, ja CERN haluaa itse hallita koneitaan, kuten usea muukin taho.

   Mutta tuohan on yleinen suuntaus nyt. W10 ei tule kysymykseen!

  • Windowsin vakoileva laatikkoleikki kymppi ei näköjään kelpaa vieläkään kaikille. W10 kun vaan ei toimi.

  • Yritin ladata seiskan asennustarpeita, mutta siitäkään ei tullut mitään. Tuotetunnus ei läpäissyt seulaa, vaikka on taatusti aito ja ihka alkuperäinen. Sekavien nettisivujen perusteella firmaa ei johda kukaan, mutta missäpä nykypäivänä logiikkaa enää olisi asiakaspalvelusta puhumattakaan. Rahat pois ja niin poispäin.

   • Rahhat poiS ja vakoilu on w10


  • Onpa erikoinen veto micr$oftilta. Ilman CERN:in kaltaisten instiutuuttien tekemää tutkimusta ja kehitystä, mäsällä ei olisi tietokoneita joihin voisi myydä tekeleitään.

   • Ei se ole niinkään omituista, vaan ihan tavallista mulkvistin touhua, jossa yritetään vetää tikkaat perässä ylös, kun niillä on ensin kavuttu huipulle. Eihän Microsoft halua horjuttaa status quoa, kun ei ole takeita, että sillä olisi mitään mahdollisuuksia enää, jos keksitään ja tuodaan markkinoille aivan uudenlaisia tietokoneita.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei se ole niinkään omituista, vaan ihan tavallista mulkvistin touhua, jossa yritetään vetää tikkaat perässä ylös, kun niillä on ensin kavuttu huipulle. Eihän Microsoft halua horjuttaa status quoa, kun ei ole takeita, että sillä olisi mitään mahdollisuuksia enää, jos keksitään ja tuodaan markkinoille aivan uudenlaisia tietokoneita.

    Tää herra istuu paskat vaipoissa 24/7 suomi 24:ssä trolaamassa! Sen ainoa elämä!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tää herra istuu paskat vaipoissa 24/7 suomi 24:ssä trolaamassa! Sen ainoa elämä!

    silti parempi heitää w10 pois koneesta vakoilemasta!


  • Suomessa valtiolla on yhä Win työasemia - en ymmärrä miksi.

   • Pelkästää työasema lisensseissä säästyisi 5 miljardia €, Jos windows ja muuta maksulliset heitettäisiin pois.


  • Muistelkaapa vain tubutinpojat, miten kävi Munchenin kaupungin Saksassa, kun se siirtyi Windowsita linuksiin.......

   Eipä mennyt pitkään, kun jo pää kolmantena jalkana siirtyi takaisin Windowsiin, koska linuks ei vaan toiminut. Näin käy nytkin CERNille.

   - Linuks Turha Luulo -

   • Munchenin Linux-ratkaisu LiMux pysyi yllä vuosikymmenen ja harmitti melkoisesti Microsoftin herroja olemassaolollaan. Lopulta saivat Microsoft-fanipoika Dieter Reiterin pormestariksi ja LiMux lopulta sortui jättiläisyhtiön valtavien resurssien ja lobbausvoiman edessä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Munchenin Linux-ratkaisu LiMux pysyi yllä vuosikymmenen ja harmitti melkoisesti Microsoftin herroja olemassaolollaan. Lopulta saivat Microsoft-fanipoika Dieter Reiterin pormestariksi ja LiMux lopulta sortui jättiläisyhtiön valtavien resurssien ja lobbausvoiman edessä.

    Typerät kokos itse jakelun ja kun päivittäjä otti hatkat homma kaatu.
    Eihän CERN ole tekemässä omaansa, koska nillä on Ubuntu ollut jo pitkään käytössä, Ei kai kukaa oleta että hiukkaskiihdytintä olisi windows koskaan ohjannut ;D

    Nyt se lähtee toimistoistakin,


  • Kannataisi heitää Lahdestakin ulos windows....

   • Niin kannatas.


  • Hyvä ratkaisu Cerniltä.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sanna Marinin hallituksen hanke tyrmistyttää:

   1680 euron kuukausituloilla pitää maksaa 25000 euron remontti? https://www.kauppalehti.fi/uutiset/sanna-marinin-hallituksen-hanke-tyrmistyttaa-1680-eu
   Maailman menoa
   243
   2685
  2. Sofia muuttaa?!

   Instan mukaan Sofia Berlöff muuttaa taas. Mutta minne tällä kertaa?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   99
   2264
  3. Sohvi takaisin Eirassa

   Riita tullut,yöllä lähti koiran kanssa,aamupäivitys eirasta,lakanoista tunnistin,samat mitkä vaihtoi silloin toukokuussa😅
   148
   2157
  4. Sofia nuolee shampanjapulloa instassaan

   Laittoi storyyn, on Stefun ja kavereidensa ja Stefun siskon kanssa bilettämässä Hangossa. Nuolee kallista shampanjapulloa... iljettävä video.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   77
   1107
  5. Stefun sisko Charlotta laittoi Sofiasta sydänvideota omaan instaansa

   Stefun suku on ottanut avosylin Sofian sukuunsa. Chaali joka ei ikinä laittanut mitään Martinasta, laittoi julkisena videopätkää omaan instaansa, joss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   1062