Ruumiilliset oireet ahdistukseen

Anonyymi

Löytyykö täältä ketään toista, jolla ahdistukseen liittyy myös ruumiillisia oireita? Mitä oireita ahdistus aiheuttaa sinulle ja saatko niitä mitenkään helpotettua?

Itselläni ahdistuksen "normioireiden" (sydämen tykytys, hengitysvaikeudet, puutuminen jne.) lisäksi ahdistus aiheuttaa yliaktiivisen rakon ja ummetuksen/huonosti toimivan ja tyhjentyvän suolen ja vatsaoireita. Nämä oireet tietysti sitten vielä lisäävät ahdistusta, kun heti alkaa miettimään kaikenlaisia sairauksia, vaikka tiedän että minulla ei mitään vakavaa ole, koska minua on lääkärissä tutkittu ja kokeita ja tähystyksiä sun muita tehty. Ajatus vaan ei mene päähän perille, että huolehdin turhasta.

Olisi mukavaa jos täältä löytyisi joku kohtalotoveri varsinkin tuohon ulostusasiaan liittyen, kaipaisin vertaistukea asiassa. Muutkin kokemukset tervetulleita!

9

64

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tänne eksyin juurikin näiden oireiden takia.
      Itselläni tulee ylivilkas rakko/suoli, ja pahimmissa tilanteissa tuntuu kirjaimellisesti siltä, kuin virtsa tulisi housuihin sillä sekunnilla (ei ole koskaan tapahtunut). Yleensä ripuli.
      Oksetus, huimaus, tuntuu kuin taju lähtisi, kylmähiki, rintaan sattuu, kramppeja ympäri kehoa, raajojen puutuminen, sydämen tykytys ja ”välistälyönnit”, tärinä, silmien sumeneminen, unettomuus tai sitten 24/7 uupumus että nukahtelee töissäkin ja ja... Kyllähän näitä löytyy.

      Kaksi kertaa ambulanssin soittanut kun luulin sydänkohtaukseksi, lääkärissä moneen kertaan kaikki tutkittu eikä mitään. Nyt hyväksynyt sen että jos siellä jotain olisi nii sitten vaikka kuolen siihen mieluummin kuin annan omalle tyhmälle pelolleni voiton ja ramppaan lääkärillä.

      Ahdistus ja paniikkihäiriö nyt 4 vuotta. Vihaan tätä. Ikävä tulee masennusta joka oireili vain henkisesti, kun nämä fyysiset oireet on välillä sietämättömiä...

      • Anonyymi

        Kuulostaa tosi ikävälle, että sinulla on noin voimakkaat oireet. Oletko kokeillut lääkitystä tai terapiaa? Itsellä oli aiemmin lääkitys käytössä masennukseen, mutta se ei auttanut ahdistukseen. Tosin ahdistus pysyi kurissa, kun elämä oli tasaisempaa lääkityksen avulla. Nyt on ollut terveyden kanssa muita ongelmia, jolloin myös ahdistuskin on ilmaantunut päivittäiseksi vieraaksi, kun terveys mietityttää ja ahdistaa. Aloitin pari viikkoa sitten terapian ahdistushäiriöihin suuntautuneen terapeutin kanssa, saa nähdä onko apua. Olen myös lainannut nyt kirjastosta kirjoja ahdistuksesta, mutta en ole ehtinyt niitä vielä lukemaan, odottavat lomaa. Josko niistä löytyisi jokin hyvä vinkki.

        Kun vaan saisi tuon suolen toimimaan niin kuin se ennen toimi! Kuulostaa tutulle tuo sinun "pakkohätäsi", itsellä samanlainen että kun vessahätä tulee, niin silloin on mentävä, eikä jäädä odottelemaan. Mutta lääkärikö ei ole ehdottanut mitään hoitoa tuohon vaivaan? Itse kävin yliaktiivisen rakon vuoksi lantionpohjan fysioterapiassa, tämä oli ennen kuin selvisi että olikin kyse ahdistuksen oireesta. Ostin itselleni kotiin laitteen, jolla lähetetään sähköimpulsseja jalan hermoja pitkin, jotka rauhoittavat hermoa, joka säätelee myös rakon toimintaa. Tuo laite auttoi yliaktiiviseen rakkooni rauhoittavasti. Hoitoa vain pitää silloin tällöin tehdä uudestaan, kun alkaa tulla taas oireita, eli ei tule lopullista parannusta. Laitteita saa sekä Suomesta että Euroopasta tilattua kotiin.
        Suolen toiminnan kanssa taas on toisinpäin, en kunnolla tunne milloin pitäisi mennä, joten maha ehtii mennä ummetukselle, kun uloste viipyy suolessa liian kauan.

        Toivottavasti ahdistuksesi helpottaa jossakin vaiheessa ja pääset siitä eroon! Lähetän tsemppiä, kyllä tästä päästään eroon jossakin vaiheessa, toivoa on!

        T: ap


    • Anonyymi

      Ihan samoja oireita oli mulla 5 vuotta sitten. Oireet alkoivat vaimentua kun löysin syyn. Mulla oli kova stressi myyntityöstä. Vaihdoin työtä, lisäsin liikuntaa, sos.kontaktit, ruokavalio, rentoutus harjoitukset. Jäljelle jäi vain ärtynyt suoli jonka kanssa tulee toimee.

      Miettikää, jos löytyy joku syy ahdistuksellenne ja vaikuttakaa siihen. Jos on kova hätä, ottakaa rauhoittavaa lääkettä mut ei joka päivä.

    • Anonyymi

      Sellaista ahdistusta ei ole olemassakaan, missä ei ole ruumiillisia oireita. Koska mieli on yhtä fyysinen asia, kuin se, missä se muodostuukin, niin kokonaisuudessaanhan kyse on fyysisestä oireilusta. Mielen vain kokee erilaisena kuin kehon.

      Tässä oireilussa myös se on hankalaa, että ahdistuksen aiheuttama oire aiheuttaa itsessään lisäoireita. Esim. ahdistukseen kuuluu vakiona lievä ylihengittäminen, jota ei välttämättä tiedosta, joka ei vielä ole selvää hyperventilaatiota, mutta aiheuttaa kuitenkin oireita, esim. lievää sekavaa oloa, epäselvää näkökenttää, pientä huimausta, lievää ihon puutumista, tikkuilua, nipistelyä tms., sekä vaikuttaa myös sydämensykkeeseen, esim. muljahteluina tai nopeana tykytyksenä. Nämä taas voi vahvistaa ahdistusta, jonka myötä oireetkin pahenee. Kun tähän yhdistyy kaikenlaisia tuntemuksia ja kokemuksia, niin siitä voi ennenpitkää seurata paniikkihäiriökohtaus.

      Muita oireita on esim. niskan ja hartioiden, sekä käsien säryt, kipupiikit, juilimiset, jomotukset, puutumiset yms., jotka johtuu tietenkin siitä, kun ahdistuneena saatat huomaamattasi olla jatkuvastikin ns. hartiat korvissa. Ja kun hartioiden ja niskan jännitys aiheuttaa oireita, kuten huimaus, päänsärky, näön hämärtyminen, korvien vinkuna, hetkelliset kuulohäiriöt, migreenikohtaukset, rytmihäiriöt yms. yms. niin se vain entisestään mutkistaa ja vahvistaa ahdistusta.

      Tähän päälle vatsaoireet. Lämpöily. Jatkuva sairaudentuntoisuus. Terveyden menettämisen pelko. Kuoleman pelko. Elämän invalidisoituminen. Mielessä pyörii syövät ja muut pahat sairaudet. Sitten voi seurata staattisuus. Et käy enää ulkona, kunto laskee, paino nousee. Taas mukaan tulee uusia oireita ja vanhat pahenee.

      Tämä on minulle faktatietoa, koska olen tämän kaiken kokenut ja nyt pikkuhiljaa toipumassa. Olen vuosia jo tehnyt kovaa ja sitkeää työtä, että saan sen kierteen katkaistua. Kävin sydänoireiden vuoksi sydäntutkimuksissa. On kuvattu keuhkot, vatsa, sisäelimet yms. erilaisten oireiden vuoksi. Mitä paremmin saan näitä asioita hoidettua pois häiritsemästä, sitä vähemmän on ahdistanut ja samalla sitä vähemän on ollut oireita.

      Tietenkin nro 1 on selvittää, mikä ahdistaa. Mistä kaikki se alkaa. Mikä johtuu mistäkin. Sitten alkaa päästä voiton puolelle ja jokainen pienikin positiivinen tunne ja voitonpilkahdus vain nopeuttaa toipumista. Kun näistä on päässyt eroon, niin erilaiset oireet ei enää ole ylläpitämässä sitä kierrettä, sillä niihin ei suhtaudu samalla tavalla kuin ennen. Niitä tulee ja menee, mutta olet taas elämäsi herra ja elämä maistuu paremmalle.

    • Anonyymi

      Kyllä, pienikin edistyminen paranemisessa kannattaa huomioida. Ja mikä tärkeintä, ahdistuksesta voi parantua.

    • Anonyymi

      Mulla oli ahdistuksen aikana kurkussa sellai epämukava tunne ja vaikea hengittää. Oli myös lievää lämpöä. Ruokahaluttomuus. Pelko monea asiaa kohtaan, mm. Nukahtamista. Välillä sormien puutumisra. Pahaa ummetusta/rakko ei halunnu toimia normaalisti. Sydämensyke kokoajan koholla (100-120/min)

      • Anonyymi

        Minulla on myös tuota suoli-/rakko-ongelmaa. Saitko miten hoidettua noita vaivoja?


    • Anonyymi

      Ahdistuksessa on puristusta kehossa. On jotenkin ylijännittyneessä tilassa jatkuvasti ja pelko seurana. Ruokaa ei meinannut saada alas millään. Ruokahalua sai vähän ulkoilulla.

      Muistan kun kävin hierojalla ja puristus rinnasta hävisi, mutta vain puoleksi tunniksi. Elimistö käy ylikierroksilla ja rentoutuminen tuntuu mahdottomalta. Pitkäkestoisista ulkoliikunnasta ja rentoutusharjoituksista oli suurin hyöty. Pari ekaa vuotta oli pahoja. Sitten alkoi helpottaa. Asiat tulisi ottaa rennommin, mut ei se aina helppoa ole.

    • Anonyymi

      -Ruokahalun puute
      -sellainen tunne että voisi oksentaa
      -sydän hakkaa tiheämmin
      -käsi voi täristä syödessä

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5225
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3267
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1847
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1820
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1395
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1287
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe