Aihe

Kerran käynyt AA:ssa - pidetään aina AA-laisena, mutta muskarissa ollut ei ole sitä koko ikäänsä

Anonyymi

Kuusi vuotta sitten kävin AA:ssa ja vieläkin innokkaimmat heistä yrittävät käännyttää minua asialleen, vaikka olenkin raittiina. Olen myös joskus ollut vauvamuskarissa, mutta kukaan heistä ei yritä saada minua sinne takaisin - miksi...?

7

<50

  Vastaukset

  • Vauvamuskari ei ole uskonto.

  • Hienoa että olet raittiina.AA ei sovi kakille,jos vain ihminen kykenee olemaan kuivilla millä konstilla hyvänsä,niin se hieno asia.Tästä voi olla monta mieltä oletko ns.AA-lainen vai raitis ihminen.Itse kuulun AA n ja ollut monta vuotta raittiina.Minusta sinä olet käynyt vain AA ssa.Toki tämän asian saa jokainen itse tulkita.Yleensä AA laiset käyvät sännöllisesti AA ssa.Itseäni en kutsuisi AA laiseksi yhden käynnin jälkeen.Ns käännyttäminen ei kuuluu AA n.Jotka niin tekee ei ole toipuneet alkoholismista.Tosin meistä löytyy niitä jotka hyvää tarkoittaen yrittää raitistaa kaikki.Raitista jatkoa.

   • Minulla on sama kokemus. Aluksi kävin ryhmässä monta kertaa viikossa, sitten kerran viikossa, ja lopulta harvakseltaan. Nyt en ole enää mennyt, koska en koe siihen tarvetta. En ole myöskään päässyt ryhmän jäsenistä eroon. Vieläkin soitellaan perään. Ahdistavaa. Olen monta kertaa sanonut, etten enää juo. Yhteydenottoja on viikottain.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minulla on sama kokemus. Aluksi kävin ryhmässä monta kertaa viikossa, sitten kerran viikossa, ja lopulta harvakseltaan. Nyt en ole enää mennyt, koska en koe siihen tarvetta. En ole myöskään päässyt ryhmän jäsenistä eroon. Vieläkin soitellaan perään. Ahdistavaa. Olen monta kertaa sanonut, etten enää juo. Yhteydenottoja on viikottain.

    Toivovat salaa, että retkahdat ja palaat katuvana ryhmään. AA:ssa kuvitellaan ettei kukaan AA:n avulla raittiutta ylläpitänyt alkoholisti voi kovin kauan olla juomatta ilman ryhmän tukea.
    Jatkuvat yhteydenotot ovat hienovaraista painostusta jolla pyritään horjuttamaan ns. omavoimaista ajattelu/elämäntapaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Toivovat salaa, että retkahdat ja palaat katuvana ryhmään. AA:ssa kuvitellaan ettei kukaan AA:n avulla raittiutta ylläpitänyt alkoholisti voi kovin kauan olla juomatta ilman ryhmän tukea.
    Jatkuvat yhteydenotot ovat hienovaraista painostusta jolla pyritään horjuttamaan ns. omavoimaista ajattelu/elämäntapaa.

    Luulin aluksi että ihmiset ovat huolissaan, vaikka lopetin ryhmässä käymisen vähitellen. Nyt olen huomannut, että he tuntuvat ajattelevan että olen oikeasti radalla. Olen kuitenkin saanut elämäni kuntoon, ja siinä on paljon sisältöä. Minun mielenterveydelleni ei ollut hyväksi muistuttaa koko ajan, että olen alkoholisti.


  • Kuulostaa lahkolaisten meiningiltä. Hyi olkoon.

   • Minun tuttavani, joka luulee olevansa alkoholisti ja samalla sanomansaattaja - otti minuun pari kertaa yhteyttä toimittaen samalla käsiini Sinisen Kirjan ja kyseli myöhemmin, että mikä on minun suosikkikohta kirjasta. Sanoin hänelle, että jos tapaasiemme tarkoituksena on minun käännyttäminen heidän lahkoonsa, niin näitä sessioita ei tarvitse jatkaa - eipä olla sitten pariin vuoteen soiteltu....


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   43
   5228
  2. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   46
   3940
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   228
   2896
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   43
   1922