Aurinko sähköllä lämmitys

Anonyymi

Hei! Pystyykö aurinko paneelilla käyttämään tavallista sähköpatteria?

16

<50

Vastaukset

 • Turha kysymys, tietenkin pystyy kuten myös lämmittämään auton moottorin!

  • Entä minkä kokoinen paneelin pitää olla että se lämmittää kylmään aikaan 20x25m kokoisen aitan?


  • Lämmitys on yleensä jotain välillä 10 - 100 W/neliömetri. 10-20 wattia/neliö tai niillä main oleva lämmitys on ns. mukavuuslämmitys ja 80-90W/neliö ns. normaali lämmitys.

   Miten lämpimäksi moisen ladon haluat talvella? 25C? 20C? 15C? Onko tuon aitan seinät jotenkin eristettyjä?

   500 neliötä sinulla on sitä pinta-alaa. Nopsasti laskettuna pitää olla ainakin 25kW tehoa. Se voi olla aika paljon aurinkopaneeleilla lämmitettäväksi.


  • Haluaisin lämpötilan 20°c. Ja siellä on lisälämmityksenä verkkovirralla lämmityslaite, että se sähköpatteri tulisi pitämään sen lämmön yö aikana. Olen harkinnut myös puu lämmitystä, mutta se ei oikein taida onnistua vanhaan hirsi rakennukseen. On eristetty ja tämän kesän/syksyn aikana eristetään lisää.


 • Ei pysty. Laske aurinkopanelin keskituotto wateissa, ensiksi sen jälkeen säilöit sen lyijyakkuun, joka vie 30 % tehosta, sitten muunnat sen invertterin tehohäviön jälkeen valovirraksi.

  Eli se sähköpatteri lämmittää hyvänä päivänä noin puoli tuntia vuorokaudessa!

 • Tyhmää vedätystä mutta varmaan parin hehtaarin kokoinen paneeli riittää

 • Dc lämmityksellä lämmitetään aamusta iltaan ja lämpö pysyy aamuun asti
  Toinen vaihtoehto on lämmittää 230v, laita microinvettereitä ja kytke invertteriltä tuleva 230v lämpöpattereihin .tähän asennukseen ei tartte akkuja !

 • Ei ja kyllä. Jos tietää, mitä tekee, voi tasavirralla lämmittää, jolloin ei tarvitse hankkia invertteriä. Tavalliset sähköpatterit sen enempää elektroniset kuin mekaanisetkaan vaan ei käy, vaan niitä pitää modifioida. Ongelmana on myös se, miten patterin saa käyttämään paneelien maksimitehon auringon säteilyn vaihdellessa. Sarjaankytkettyjen paneelien määrä pitää mitoittaa siten, että pattereille saadaan kaikissa tilanteissa sopiva jännite jotta patterit ei ylikuumene. Kuorman suuruus pitäisi muuttua säteilyn mukaan. Kirjoittelin aiemmin allaolevan sepustuksen:
  Minulla on vapaa-ajan asunnon saunaosasto erillisessä rakennuksessa, joka on betonirunkoinen. Se oli aikaisemmin navettana. Laskeskelin, että betonirungon sisäosa pystyy varaamaan parin Teslan akun verran lämpöenergiaa, kun lämpötilaero on 10 astetta. Laitoin katolle 7 kpl 285 W paneeleita. Laitoin peruskuormaksi 400 W ja rinnalle lisäkuorma 1000 W, jota ohjataan säätimen kautta. Poistin kaikki kytkimet ja termostaatit laitteista. 400W patteri muodostuu kahdesta sarjaankytketystä 800W patterista. Se lämmittää pukeutumistiloja. 1000 W muodostuu vanhasta kiukaasta, jossa 2 vastuselementtiä on sarjassa. Kiuas on saunassa lisäkiukaana ja pitää peruslämpöä. Kun laitteet toimivat neljänneksellä nimellistehosta, ei termostaatti ole tarpeen. Saunaosaston lämpiäminen yli tavallisen asumislämpötilan ei haittaa. Säätimen rakensin kätevänä miehenä itse. Täytyy hieman tuntea hakkuritekniikkaa. Säädin tutkiin paneeleilta tulevaa jännitettä, ja lisää kuormaa, kun jännite nousee yli asetusarvon noin 210...220 VDC. Turvakytkimenä on 16 A vahvavirtapistoke. Järjestelmä on ollut kuukauden verran käytössä.

 • Jos laitat aurinkopaneelit lämmitettävän rakennuksen katolle, saattaa rakennukseen muutoin tuleva auringon säteilyteho pienetä vaikkapa 20%. Tämä on saman verran kuin paneelit tuottavat energiaa, joten lopputulos on kenties nolla.

 • Joo, ei tule auringosta energiaa marras-joulu-tammi-helmi kuukausina, eli täytyy unohtaa tämä aurinkosähkölämmitys.

  • Mikä on parempi vaihtoehto?


 • Kuten ylempänä kerrotaan "Dc lämmityksellä lämmitetään aamusta iltaan ja lämpö pysyy aamuun asti"
  Ilmeisesti myös marras- helmikuussa, muuten tuokin kommentti on typerä!

 • Aurinkopanelit tuottavat joka päivä
  talviasetus on pystysuora 90as -- +130as
  jolloin ei lumi tartu paneliin .
  Aurinko trackker auttaa talvella !
  http://verkkokauppa.saaristotekniikka.com/product/234/aurinkoseuraaja
  Kyllä toimii lämmitys marras-helmikuu !

 • Päivän aurinkopaneeli lämmityksellä ei tartte lämmittää puilla, kun on kylmä kesä suomessa !

Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.