kysynys narsisteista

Anonyymi

onko narsistille tyypillistä, että hän syyttää muita sellaisesta mikä itse on siis vaikka manipuloinnista ja selän takana puhumisesta??
aivan kuin siis ajatuksena, että tietää alitajuisesti olevansa narsisti ja syyttää siksi muita narsisteiksi? jos asia on näin, niin mikä siinä on logiikkana?

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sitä manipulointia ja selän takana puhumista harjoittaa muutkin kuin pelkästään narsistit.

    • Anonyymi

      "Hän ei uskalla enää mennä ulos, hänet on tuhottu. "
      -
      Tämähän on juuri se lopputulema mitä suurin osa uhreista toivoo.

      • Anonyymi

        Ongelma on se. että todennäköisemmin uhri joutuu siihen hoitoon kuin narsisti,.


    • Anonyymi

      Ja tähän kysymykseen "onko narsistille tyypillistä, että hän syyttää muita sellaisesta mikä itse on siis vaikka manipuloinnista ja selän takana puhumisesta??
      aivan kuin siis ajatuksena, että tietää alitajuisesti olevansa narsisti ja syyttää siksi muita narsisteiksi? jos asia on näin, niin mikä siinä on logiikkana?"

      Todennäköisesti narsisti yrittää selvittä tuollaisen vastauksen ja kertoo sitten omille "auttaville tahoilleen" vastauksen, jonka on saanut lypsettyä uhriltaan. Näin ollen en edes viitsi avata aihetta tai omaa ymmärrystäni asiasta. "Minusta tuli hän ja hänestä minä".

    • Anonyymi

      On erittäin tyypillistä, se on oikeastaan narsistin koko luonto.
      Ne ulkoistaa kaiken muiden syyksi, vaikuttimena on kateus.

      Ehkä narsisti on pohjimmiltaan tietoinen siitä että kokee jääneensä vaille jotain ihmisyyteen liittyvää ja siksi kadehtii.
      Luulisi elämän ilman kykyä tuntea myötätuntoa jäävänkin aika yksiulotteiseksi. No, ei heitä tietenkään sääliä pidä koska tietoisesti valitsevat tehdä väärin.

    • Anonyymi

      Kyllä narsisti tietää mitä tekee. Ei ne manipuloinnit itsestään synny. Hän on vain kehitellyt mielessä oikeuden toimia niin jostakin syystä. Hänellä ei ole mitään arvostusta muita kohtaan jolloin pystyy tekeen kauheuksia toista kohtaan. Hän on kuin eläin joka saalistaa heikompia.

      Tuo toisten syyttäminen siitä mitä itse tekee perustuu siihen että narsisti yrittää peitellä omia tekojaan ja mikäs sen parempi kuin kohdistaa huomio johonkin toiseen jolloin hän joutuu puolustuskannalle. Ehkä tunnetuin esimerkki tästä on erään presidentin hillary sitä ja tätä projisointi yhä edelleen.

    • Anonyymi

      Oman kokemukseni pohjalta narsisti syyttää toista siitä mitä itse tekee. Jos hän syyttää "uhria" valehtelemisesta, niin voit olla varma, että hän itse valehtelee. Suhteemme alussa narsisti oli ihan valtavan mustasukkainen ja epäili minua vaikka mistä. Luulin, että hänen on vaikea luottaa ihmisiin ja siitä syystä hän on niin mustasukkainen ja epäilee minua kaikesta ihan syyttä. Ajattelin, että ajastaan tilanne helpottaa, kun hän näkee, että olen luottamuksen arvoinen. Myöhemmin selvisi, että hän syytti ja epäili minua asioista mitä hän itse teki.

      Alkoholin kanssa kävi myös samalla tavalla. Narsisti syytti minua siitä, että juon salaa ja vähättelen juomistani. En koskaan salaillut juomisiani, koska ei siihen ollut mitään tarvetta. En koe, että olen kenellekään tilivelvollinen, jos otan muutaman lasin viiniä kerran viikossa tms. Narsisti syytti minua salajuomisesta, koska hän itse teki niin. Yleensä aina vei pullot pois ennen kuin tulin käymään hänen luonaan. Kerran tulin kuitenkin yllättäen ja huomasin roskia laittessani, että kaapissa oli monta viinipulloa ja n. viikko aikasemmin niitä ei siellä ollut. Kun riittävän kauan jankkasin asiasta, niin selvisi, että hän oli juonut ne pullot itsekseen. Yritti toki valehdella kaikkea tosi epäloogista, mutta ei mennyt mulle läpi. Väitti, että ne pullot ovat olleet siellä vaikka kuinka kauan, mutta eivät ne oikeasti olleet siellä viikkoakaan. Eli jälleen kerran syytti minua asiasta, jota itse teki.

      Suhteen loppuvaiheessa syytti minua myös siitä, että minä en kuuntele toisia ihmisiä. Olin juuri kuunnellut hänen monologiaan vajaan tunnin. Siinä vaiheessa tiesin jo mikä hän on miehiään ja nauroin hänelle päin näköä ja sanoin, että älä jaksa naurattaa. En edes viitsinyt puolestella itseäni, kun tiedän kyllä, että minä olen läheisimmilleni ihmisille erittäinkin läsnäoleva kuuntelija, olin ollut sitä myös hänelle. Sitten sanoin, että nyt loppui nämä aiheettomat syytökset ja vein hänet kotiin ja lähdin itse omaan kotiini. Olin ihan uupunut hänen negatiivisista vuodatuksistaan ja typeristä monologeistaan samoista asioista.

      Luojan kiitos hän ei saastuta enää mun elämää.

    • Anonyymi

      Logiikka on se että narsisti on ilkeä ja epärehellinen ihminen jolla ei ole moraalia välittää muista kuin itsestään. Narsistit luo itsestään jonkin kuvan mikä on päinvastainen kuin todellisuudessa on. He ylläpitävät tätä kulissia valehtelemalla, henkisellä ja fyysiselläkin väkivallalla, kieroilemalla, manipuloimalla jne. Toki he saavat myös nautintoa ja tyydytystä kun saa kurmuuttaa ja hallita toista. Kaikki negatiivinen itseä kohtaan ohjataan pois ja yksi keino on syyttää toista siitä mitä itse tekee.

    • Anonyymi

      Vankilapsykiatri Hannu Lauerma on todennut, että narsismista muita syyttävät ovat usein itse narsisteja, mutta hänkään ei selittänyt sen logiikkaa jutussa, jossa tuon totesi. Voisiko olla niin, että toiseen peilataan omia ominaisuuksia, ja ehkä toisten normaalit tarpeet tuntuvat itsekkäiltä, koska pelätään niiden olevan uhka omien tarpeiden tyydyttämiselle?

      • Anonyymi

        Lauerma on todennut, että narsisti alkaa syyttämään toisia narsisteiksi heti kun hän itse narsistiksi paljastuu. Ikään kuin narsistin viimeiden maneerinen defenssi.

        Narsismi on kuitenkin todella yleinen mielisairaus, joten jokainen tuntee oikeastikin narsisteja, vaikka suurin osa näkeekin vain narsistin ulkokultauksen, jota narsisti ei perhepiirissä esittele.


      • Anonyymi

        " narsismista muita syyttävät ovat usein itse narsisteja,"

        Kuka sitten on mielestäsi pätevä kutsumaan narsistia narsistiksi, jos narsisti selvästi narsistinen ja häiriintynyt kuitenkin on?


      • Anonyymi

        Hane on tälläkin hetkellä erään narsistin aivopesemä eräässä keississä,pohtii sitten päänsä puhki kun asiat eivät tunnu täsmäävän.Hänelle on ilmeisen vaikea käsittää että kollega voisi valehdella hänelle niin röyhkeästi,kääntänyt asiat pää-laelleen ja tehnyt uhrista roiston,syyllisen.


    • Anonyymi

      Narsistilla on puolustusmekanismi joka laukaisee itsensä kun vähänkin häntä kohtaan kohdistuu jokin mikä ei ole häntä imartelevaa. Toisen syyttäminen siitä mitä itse tekee on vain keino muiden joukossa. Joskus hän voi vain kiistää vaikka on päivänselvää että hän on väärässä.

      Yleensä ihminen pystyy ottamaan vastaan negatiivista palautetta, korjaamaan toimintaansa sen pohjalta mutta narsisti ei kun hänellä ei ole suurta itsetietoisuutta.

    • Anonyymi

      Jos pysytään parisuhde narsisteista. Naimisissa oleva narsisti etsii salaa puolisoltaan aina vain parempaa kohdetta yms, niin miksi suotta häntä kutsutaan narsistiksi, seksuaali ahdistelija tai seksuaali rikollinen voisi myös kuvata tekijää joka käyttäytyy häiriköiden muita kohtaan ja etsii niitä uusia uhrejakin.

      Miksi te väännätte muiden syyksi esim sen, että naimisissa oleva raiskaaja vainoaa muita ihmisiä. Tai vaikkapa urakoi muita vainoamalla. Näkee näiden mielenterveys ongelmaisten urakoinnin jo syntyvyys tilastoissakin.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1347
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe