Naapurin tontin maat valuvat pihaan

Anonyymi

Naapuri on laittanut rinteeseen niin paljon maata, että tänä keväänä sateiden myötä maat ovat sortuneet aitaan vasten ja nyt jo pihalle. Tontin raja on ”siirtynyt” jo metrin minun nurmikon päälle. Asianomaisen mielestä on normaalia että rinne vähän sortuu. Miten kannattaisi edetä asiassa?

5

<50

Vastaukset

 • Aloituksen tekeminen tänne Suomelle kannattaa aina

 • Ennenkuin teet mitään tämmöistä niin varmista mikä pihakorko on sun ja naapurin rakennusluvassa. Ellei pihakorosta ole mitään mainintaa, sen oletataan olevan nk alkuperäinen eli rakentamattoman ja kaivamattoman tontin korossa. Ja kannattaa nyt selvittää ihan aluksi kumman pihakorko (omasi vai naapurin) on se rakennusluvan mukainen tai rakennuslupamerkintöjen puuttuessa luonnonmukainen.

  Jos sitten naapuri on mennyt poikkeamaan pihakorosta luvatta niin ensimmäisenä suosittelen valokuvaamaan vahinkopaikan useammasta eri suunnasta ja käyttämään muutaman ulkopuolisen henkilön paikanpäällä jotta sulla on tarvittaessa tarjota silminnäkijälausuntoja. Sitten vain ilmoittamaan naapurille ettet muistaaksesi ole sopinut jätemaiden varastoinnista tontillasi eikä aitaakaan ollut tarkoitus purkaa joten jätemaat sopisi siirtää pois, naapurin omalla kustannuksella tietenkin.

  • Niin, unohdin mainita, että naapurin tontti nousee n 5 metriä kahden metrin matkalla, eli rinne on todella jyrkkä.


 • Noin isolla korkeuserolla jompi kumpi teistä on poikennut luonnonkorosta oikein kunnolla, näin ainakin ellei kyseessä ole kalliojyrkänne. Teoriassa on mahdollista että poikkeaminen on tapahtunut ihan luvan kanssa (rakennusluvassa korkomerkinnät tontista, ei pelkästään talonkoroista) mutta todennäköisemmin näin ei ole. Kyllä tuosta tulee jommalle kummalle eteen muurin rakentaminen ja nyt on vain kyse siitä kumpi tuon muurin joutuu ottamaan pihalleen ja kustantamaan.

 • Kerrotko aloittaja mihin päädyittä tässä asiassa.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

SEISKA.FI

 • Elatusavut ja ylinopeussakot maksamatta! Toni Niemisen 37-sivuinen ulosottorekisteri on murheellista luettavaa!
 • Paparazzikuvat Kanadasta! Uutta kotia etsivä kohuherttuatar Meghan lentää lyhyitä matkoja!
 • Suomalainen seksipommi Amanda Ahola juhli pikkumekossa Valencian yössä – ”Joku puri minua takapuolesta!”

Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.