RumarStrand Korppoo, kokemuksia

Anonyymi

Rumarissa uusi yrittäjä, miltä vaikuttaa? Kannattaako poiketa vai ajaa tuttuun ja varmaan Buffaloon? Korpoströmin ”lentoasema” ei kiinnosta.

70

4022

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Erikoiset aukioloajat, nettisivujen mukaan keskellä sesonkia ma-to avoinna klo 18 asti, pe-la klo 20 asti ja sunnuntaina klo 18 ovet kiinni! Ei taida homma toimia, iskikö uusille omistajille karu totuus vasten kasvoja, rantaravintola vaatii pätevää henkilökuntaa.

      • Anonyymi

        Kuulemma tyypillä suuret puheet ja suunnitelmat mutta....pojot kuitenkin Rumarin koulun rempasta, oli suorastaan vaarallisessa kunnossa edellisten omistajien jäljiltä. Toivotaan että paikka nousee kukoistukseen.


    • Anonyymi

      Turun Sanomien mukaan Rumar Strand myynnissä, yrittäjä palaa IT-alalle mistä tulikin.

    • Anonyymi

      Rantaravintolan pyörittäminen kannattavasti vaatii aivan helkkaristi työtä ja jokainen sentti laskettava. Rumar on haasteellisessa paikassa, turisteista ja mökkiläisistä suurin osa syö joko Buffalossa, Hjalmarssissa tai Korpoströmissä. Ai miksikö? Sijainnit paremmat ja viimeisten vuosien aikana Rumarin aukiolot olleet mitä sattuu. Ajat esim veneellä syömään Rumariin kolme varttia ja toteat paikan olevan kiinni vaikka facen/netin mukaan pitäisi olla auki. Tuletko uudestaan? No en taatusti.

      • Anonyymi

        On tuo paljon paremmassa paikassa kuin Korpoström. Nätimmät rakennukset ja miljöö. Aikaisempien yrittäjien mainetta ei tämä IT-nörtti vaan saanut karistettua ja oma konsepti oli vähän hukassa. Osaavissa käsissä veisi yöpyjät Korpoströmistä jossa voi käydä tankkaamassa ja kaupassa. IT-nörtin edeltäjä ryssi sen ravintolahomman ja sai p*skan haisemaan mökkien ja laiturin ympärillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On tuo paljon paremmassa paikassa kuin Korpoström. Nätimmät rakennukset ja miljöö. Aikaisempien yrittäjien mainetta ei tämä IT-nörtti vaan saanut karistettua ja oma konsepti oli vähän hukassa. Osaavissa käsissä veisi yöpyjät Korpoströmistä jossa voi käydä tankkaamassa ja kaupassa. IT-nörtin edeltäjä ryssi sen ravintolahomman ja sai p*skan haisemaan mökkien ja laiturin ympärillä.

        Kauniimpi paikka mutta liian levoton kapean väylän takia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kauniimpi paikka mutta liian levoton kapean väylän takia.

        Korpoström sama vika


    • Anonyymi

      Rumar edelleen myytävänä, 350 tuhatta euroa tiskiin ja saat kunnostusta edellyttävän vanhan kansakoulun ja pieniä mökkejä. Tontti ei kuulu kauppaan. Iski edellinen yrittäjä kätensä tahmeaan saveen. Kovat oli puheet mutta häntä koipien välissä takaisin pk-seudulle.

      • Anonyymi

        Kerro jotain mitä ei jo tiedetä. Se on kaupungin vuokratontilla ja mitättömän halpa vuokra edellyttäen että turismitoiminta jatkuu. On lääniä jonkun verran että kalliiksi tulee jos meinasit kesämökiksi ostaa tontteineen päivineen.


      • Anonyymi

        Ostaisin pois jos olis milli ylimääräistä löysää rahaa. Sen se melkein vaatis että alkais tuottamaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ostaisin pois jos olis milli ylimääräistä löysää rahaa. Sen se melkein vaatis että alkais tuottamaan.

        Miten aiot saada kannattamaan miltsillä? Korppoossa on kilpailua yllättävän paljon. Kivenheiton päässä Korpoström joka ns. täyden palvelun satama. Sitten löytyy Verkan jossa hyvät palvelut ja hyvä ravintola Buffalo. Korppoon kiekonkylässä Hjalmars. Rumarin laituri perseestä, poijuja hipoen kulkee vilkas veneväylä, aallot keinuttavat jatkuvasti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten aiot saada kannattamaan miltsillä? Korppoossa on kilpailua yllättävän paljon. Kivenheiton päässä Korpoström joka ns. täyden palvelun satama. Sitten löytyy Verkan jossa hyvät palvelut ja hyvä ravintola Buffalo. Korppoon kiekonkylässä Hjalmars. Rumarin laituri perseestä, poijuja hipoen kulkee vilkas veneväylä, aallot keinuttavat jatkuvasti.

        Pitää profiloitua eri asiakaskunnalle.

        Sama vilkas väylä menee Korpoströmin vierestä poijuja hipoen.

        Rumarista on laituri viety, uusi parempi tilalle.

        Korpoströmin rakennukset on rumia, ravintola ei lapsiystävällinen wannabe hienostelua (ainakin kun viimeksi kävin), laatu mitä sattuu, paljon muuta hälinää ja siksi äreitä naapureita. Ainoa Korpoströmin etu on hyvä kauppa ja polttoainemyynti.

        Rumarin alueelle mahtuu vieraslaiturin ja mökkien lisäksi karavaanariparkki ja telttoja, välinevuokrausta jne. Fillariporukoille venekuljetuksia ettei tartte kelata samaa tietä takaisin. Aktiviteettia sen vanhan sääaseman ympärille jne.

        Hjalmarsiin on hankala tulla veneellä. Buffalon ruoka on hyvää keskitasoa, mutta muuten vähän liian remupaikka ellei mene off-season.

        Rumarissa on potentiaalia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitää profiloitua eri asiakaskunnalle.

        Sama vilkas väylä menee Korpoströmin vierestä poijuja hipoen.

        Rumarista on laituri viety, uusi parempi tilalle.

        Korpoströmin rakennukset on rumia, ravintola ei lapsiystävällinen wannabe hienostelua (ainakin kun viimeksi kävin), laatu mitä sattuu, paljon muuta hälinää ja siksi äreitä naapureita. Ainoa Korpoströmin etu on hyvä kauppa ja polttoainemyynti.

        Rumarin alueelle mahtuu vieraslaiturin ja mökkien lisäksi karavaanariparkki ja telttoja, välinevuokrausta jne. Fillariporukoille venekuljetuksia ettei tartte kelata samaa tietä takaisin. Aktiviteettia sen vanhan sääaseman ympärille jne.

        Hjalmarsiin on hankala tulla veneellä. Buffalon ruoka on hyvää keskitasoa, mutta muuten vähän liian remupaikka ellei mene off-season.

        Rumarissa on potentiaalia.

        Rumarin laituria ei ole mihinkään siirretty, sama siinä on ollut jo Hakalan ajoista. Veneille laituri ei ole hyvä koska vierestä kulkee poijuja hipoen vilkas veneväylä jonka liikenne keikuttaa veneitä ja on siinä moni vene kolhittu kun kaikki eivät ymmärrä aallonmuodostuskieltoa.

        Karavaanariparkkia tontille hankala sovittaa koska parkkitilaa löydyttävä muillekin asiakkaille sekä kausivenepaikan vuokranneille. Autoille tontilla ei ole kovin paljoa tilaa.

        Hakalan pariskunnan pitäessä ravintolaa siellä oli kiva käydä. Sitten paikan ”lunastivat itselleen” venäläiset ja paikkaa hoidettiin vasemman käden pikkusormella. Auki oli aivan miten sattui. Yhden kesän paikkaa pyöritti ilmeisesti virolaisyrittäjä. Kävin kerran. Ruoka kylmää, astiat likaiset ja henkilökunta nautti alkoholia terassilla(kin). Sitten tuli henkselit paukkuen kirkkonummelaispariskunta. Heille selvisi nopeasti että rantaravintolan pyörittäminen on kovaa työtä pienellä palkalla ja hanskat tiskiin. Heille kuitenkin kiitos rumarin koulun isohkosta remontista, mm. katto, sähköt ja käyttövesijärjestelmä uusittiin.

        Potentiaalia on mutta vaikea kuvitella että paikkaa saataisiin koskaan tuottamaan. Kilpailu on kovaa. Asiakkaat vaativia. Sesonki reilu kuukausi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rumarin laituria ei ole mihinkään siirretty, sama siinä on ollut jo Hakalan ajoista. Veneille laituri ei ole hyvä koska vierestä kulkee poijuja hipoen vilkas veneväylä jonka liikenne keikuttaa veneitä ja on siinä moni vene kolhittu kun kaikki eivät ymmärrä aallonmuodostuskieltoa.

        Karavaanariparkkia tontille hankala sovittaa koska parkkitilaa löydyttävä muillekin asiakkaille sekä kausivenepaikan vuokranneille. Autoille tontilla ei ole kovin paljoa tilaa.

        Hakalan pariskunnan pitäessä ravintolaa siellä oli kiva käydä. Sitten paikan ”lunastivat itselleen” venäläiset ja paikkaa hoidettiin vasemman käden pikkusormella. Auki oli aivan miten sattui. Yhden kesän paikkaa pyöritti ilmeisesti virolaisyrittäjä. Kävin kerran. Ruoka kylmää, astiat likaiset ja henkilökunta nautti alkoholia terassilla(kin). Sitten tuli henkselit paukkuen kirkkonummelaispariskunta. Heille selvisi nopeasti että rantaravintolan pyörittäminen on kovaa työtä pienellä palkalla ja hanskat tiskiin. Heille kuitenkin kiitos rumarin koulun isohkosta remontista, mm. katto, sähköt ja käyttövesijärjestelmä uusittiin.

        Potentiaalia on mutta vaikea kuvitella että paikkaa saataisiin koskaan tuottamaan. Kilpailu on kovaa. Asiakkaat vaativia. Sesonki reilu kuukausi.

        On se laituri ainakin ollut erikseen myynnissä, niin myös laiturin Nauvolaiset poijukorvikkeet. Laiturisyli tai mitä oli nimeltään ne kumilenkkiviritykset. Edelleen se sama väylä on yhtä vilkas Korpoströmin kohdalla, mutta Korpoström on avonaisempi lounaistuulille. Tuulille ei mitään mahda, allonmuodostuskieltoa ja nopeusrajoituksia rikkoville mahtaa.

        Venäläis-Virolaisen ajanjakson maineesta on vaikea päästä eroon. Pitää olla selvä visio ja hyvä markkinointi jotka IT-nörtiltä puuttuivat. IT-nörtillähän oli myös ravintola Nauvon keskustassa josta tämä yritti tehdä jonkun oudon sekasikiön, entistä huonomman, mutta nyt se on paikallisissa käsissä mennyt taas parempaan suuntaan.

        Kun Rumar tuli IT-nörtin jäljiltä jälleen myyntiin, sisältyi siihen paljon muutakin maa-aluetta, mm. sääasema ympäristöineen. Jos ne on nyt myyty erikseen on Rumarin hehtaarin pläntti liian ahdas ja myyjät mokanneet.

        Karavaanarit, ulkomaiset turistit ja polkupyöräilijät huomioiden sesonki on 3-4 kuukautta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On se laituri ainakin ollut erikseen myynnissä, niin myös laiturin Nauvolaiset poijukorvikkeet. Laiturisyli tai mitä oli nimeltään ne kumilenkkiviritykset. Edelleen se sama väylä on yhtä vilkas Korpoströmin kohdalla, mutta Korpoström on avonaisempi lounaistuulille. Tuulille ei mitään mahda, allonmuodostuskieltoa ja nopeusrajoituksia rikkoville mahtaa.

        Venäläis-Virolaisen ajanjakson maineesta on vaikea päästä eroon. Pitää olla selvä visio ja hyvä markkinointi jotka IT-nörtiltä puuttuivat. IT-nörtillähän oli myös ravintola Nauvon keskustassa josta tämä yritti tehdä jonkun oudon sekasikiön, entistä huonomman, mutta nyt se on paikallisissa käsissä mennyt taas parempaan suuntaan.

        Kun Rumar tuli IT-nörtin jäljiltä jälleen myyntiin, sisältyi siihen paljon muutakin maa-aluetta, mm. sääasema ympäristöineen. Jos ne on nyt myyty erikseen on Rumarin hehtaarin pläntti liian ahdas ja myyjät mokanneet.

        Karavaanarit, ulkomaiset turistit ja polkupyöräilijät huomioiden sesonki on 3-4 kuukautta.

        Sesonki 3-4 kuukautta? Kerrotko mitkä kuukaudet ja niin että rantaravintola tuottaisi jotain? Kannattaisi oikeasti käydä sesongin ulkopuolella, vaikka elokuun lopussa arkena, saaristossa katsomassa ”sesonkiruuhkaa”. Esim itse ajoin pyörällä saariston rengastien elokuun lopussa. Tulin lautalla Iniöstä Houtskarin Mossalaan, matkustajia vajaan tunnin kestäneellä matkustajalla oli kaksi kappaletta. Sesongin luku?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On se laituri ainakin ollut erikseen myynnissä, niin myös laiturin Nauvolaiset poijukorvikkeet. Laiturisyli tai mitä oli nimeltään ne kumilenkkiviritykset. Edelleen se sama väylä on yhtä vilkas Korpoströmin kohdalla, mutta Korpoström on avonaisempi lounaistuulille. Tuulille ei mitään mahda, allonmuodostuskieltoa ja nopeusrajoituksia rikkoville mahtaa.

        Venäläis-Virolaisen ajanjakson maineesta on vaikea päästä eroon. Pitää olla selvä visio ja hyvä markkinointi jotka IT-nörtiltä puuttuivat. IT-nörtillähän oli myös ravintola Nauvon keskustassa josta tämä yritti tehdä jonkun oudon sekasikiön, entistä huonomman, mutta nyt se on paikallisissa käsissä mennyt taas parempaan suuntaan.

        Kun Rumar tuli IT-nörtin jäljiltä jälleen myyntiin, sisältyi siihen paljon muutakin maa-aluetta, mm. sääasema ympäristöineen. Jos ne on nyt myyty erikseen on Rumarin hehtaarin pläntti liian ahdas ja myyjät mokanneet.

        Karavaanarit, ulkomaiset turistit ja polkupyöräilijät huomioiden sesonki on 3-4 kuukautta.

        Korpoströmissä laiturit ovat 90 asteen kulmassa väylään nähden eli laiturit ja laiturin uloimmat veneet antavat suojaa aallokolta, niin veneistä tulevilta kuin tuulen tekemältä aallokolta. Rumarissa laituri on väylän suuntaisesti lähes kiinni väylässä. Ja sisäpuolelle suojaan ei pääse kuin pikkuveneellä.

        En oikein ymmärrä miten sääaseman tontti olisi kytköksissä rumariin menestykseen, tonttien etäisyys jotain pari kilometriä ja sääaseman tontilla ei ole yhtään mitään palveluita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sesonki 3-4 kuukautta? Kerrotko mitkä kuukaudet ja niin että rantaravintola tuottaisi jotain? Kannattaisi oikeasti käydä sesongin ulkopuolella, vaikka elokuun lopussa arkena, saaristossa katsomassa ”sesonkiruuhkaa”. Esim itse ajoin pyörällä saariston rengastien elokuun lopussa. Tulin lautalla Iniöstä Houtskarin Mossalaan, matkustajia vajaan tunnin kestäneellä matkustajalla oli kaksi kappaletta. Sesongin luku?

        Ei 24/7/365. Toukokuun loppupuolelta syyskuun alkupuoliskolle, joulu, uusivuosi, koulujen hiihtolomakausi, pääsiäinen. Ai olet kerran käynyt? Asun saaristossa 12kk. Nyt ei ole turistisesonki, silti täällä on turisteja ja varmasti enemmän jos olisi palveluja ja markkinointia. Ellei olisi koronaa tulisivat ensimmäiset saksalaisturistit vappuna kyselemään majapaikkoja ja ruokapaikkoja. Suomalaiset fillarituristit tulevat heti kun koulut päättyvät (lukiot, yliopistot, peruskoulut vähän eri aikoihin). Suomalaiset veneturistit tulevat laumoittain juhannukseksi ja häipyvät kun koulut alkavat. Fillarituristit kelaavat syyskuulle asti. Innokkaammat veneilijät jatkavat yhtä pitkään ja urheilukalastajat avoveneineen melkein jäiden tuloon asti, lyhyitä päiväreissuja ellei viikonloppuisin löydy sopivia mökkejä yöpymiseen. Kevään ensimmäiset ja syksyn viimeiset rengastieturistit kelaavat vauhdilla läpi kun ei ole mihin pysähtyä, ulkomaalaiset vievät viestin mennessään ettei täällä ole mitään palveluja. Ei turismi elätä täyspäiväisesti kuin kesän ruuhkakuukaudet, mutta muun työn ohella sen saisi tuottamaan jotain talvellakin jos kelit suosii. Nyt oli koronan takia tosi poikkeuksellinen vuosi, osa fillarituristeista kääntyi takaisin kun populaa oli liikaa, yöpymispaikat täynnä eikä telttailu metsässä maistunut. Silti sitä fillariporukkaa kelasi syksyn sateissa "off season" enemmän kuin varmaan yli 20 vuoteen kun olen tuota rallia seurannut. On Rumarissakin potentiaalia, mutta ei se onnistu venäläisten mikrossa sulatetuilla pippuripihveillä valmiskastikkeella tai tilausporukan unohdetuilla varauksilla. Ei se nouse tuottoisaksi kaudessa eikä kahdessa kun maine on pilattu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korpoströmissä laiturit ovat 90 asteen kulmassa väylään nähden eli laiturit ja laiturin uloimmat veneet antavat suojaa aallokolta, niin veneistä tulevilta kuin tuulen tekemältä aallokolta. Rumarissa laituri on väylän suuntaisesti lähes kiinni väylässä. Ja sisäpuolelle suojaan ei pääse kuin pikkuveneellä.

        En oikein ymmärrä miten sääaseman tontti olisi kytköksissä rumariin menestykseen, tonttien etäisyys jotain pari kilometriä ja sääaseman tontilla ei ole yhtään mitään palveluita.

        Viimeksi kun kävin, oli Korpoströmin laituri T-mallinen. Viimeksi kun siellä yövyin löivät aallot laiturin yli suojaisimmassa paikassa. Myräkkää oli tietysti Rumarissakin, mutta ei yhtä paha, lähinnä tuulta. Järjestelykysymys niin väylä kuin laiturikin. Ilman visiota ei pessimistin kannata yrittää.

        On sen sääaseman ympärille pientä aktiviteettia yritetty ja sieltä tämä viimeisin yrittäjä möi konkkahuutokaupassa tavaraa. Ei sekään yhdessä kesässä onnistu. Hienoa maastoa siellä on, eikä parin kilometrin fillarointi ravintolaan mikään mahdoton ole. Rakentamatonta rantaa löytyy kilometrin päästä, järjestelykysymys. Riittävän lähekkäin että voipyörittää toinen toistaan täydentävää toimintaa kahdessa pisteessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei 24/7/365. Toukokuun loppupuolelta syyskuun alkupuoliskolle, joulu, uusivuosi, koulujen hiihtolomakausi, pääsiäinen. Ai olet kerran käynyt? Asun saaristossa 12kk. Nyt ei ole turistisesonki, silti täällä on turisteja ja varmasti enemmän jos olisi palveluja ja markkinointia. Ellei olisi koronaa tulisivat ensimmäiset saksalaisturistit vappuna kyselemään majapaikkoja ja ruokapaikkoja. Suomalaiset fillarituristit tulevat heti kun koulut päättyvät (lukiot, yliopistot, peruskoulut vähän eri aikoihin). Suomalaiset veneturistit tulevat laumoittain juhannukseksi ja häipyvät kun koulut alkavat. Fillarituristit kelaavat syyskuulle asti. Innokkaammat veneilijät jatkavat yhtä pitkään ja urheilukalastajat avoveneineen melkein jäiden tuloon asti, lyhyitä päiväreissuja ellei viikonloppuisin löydy sopivia mökkejä yöpymiseen. Kevään ensimmäiset ja syksyn viimeiset rengastieturistit kelaavat vauhdilla läpi kun ei ole mihin pysähtyä, ulkomaalaiset vievät viestin mennessään ettei täällä ole mitään palveluja. Ei turismi elätä täyspäiväisesti kuin kesän ruuhkakuukaudet, mutta muun työn ohella sen saisi tuottamaan jotain talvellakin jos kelit suosii. Nyt oli koronan takia tosi poikkeuksellinen vuosi, osa fillarituristeista kääntyi takaisin kun populaa oli liikaa, yöpymispaikat täynnä eikä telttailu metsässä maistunut. Silti sitä fillariporukkaa kelasi syksyn sateissa "off season" enemmän kuin varmaan yli 20 vuoteen kun olen tuota rallia seurannut. On Rumarissakin potentiaalia, mutta ei se onnistu venäläisten mikrossa sulatetuilla pippuripihveillä valmiskastikkeella tai tilausporukan unohdetuilla varauksilla. Ei se nouse tuottoisaksi kaudessa eikä kahdessa kun maine on pilattu.

        Jos homma ja rahan tekeminen on vain tekemisestä kiinni, miksi käytännössä kaikki rantaravintolat sulkevat ovensa syksyllä ja avaavat keväällä tai alkukesästä? Esim ravintolan auki pitäminen tarkoittaa että siellä on henkilökuntaa, ruokaa mitä valmistaa sekä ravintola käyttökunnossa eli lämmöt päällä. Ei riitä että siellä käy muutama kalastaja päivässä kahvilla tai pizzalla eikä riittävää palvelutasoa saavuteta sillä että ovet avataan jos joku sattuu pihaan ajamaan ja pihviä menee paistamaan kuka sattuu ehtimään.

        Otetaanpa esimerkiksi vaikka Naantalin vanha kaupunki ja satama. Talvella sielläkin suurin osa ravintoloista on kiinni vaikka paikka on upea ja saavutettavuus erinomainen ympäri vuoden. Kun ei kannata niin ei kannata!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos homma ja rahan tekeminen on vain tekemisestä kiinni, miksi käytännössä kaikki rantaravintolat sulkevat ovensa syksyllä ja avaavat keväällä tai alkukesästä? Esim ravintolan auki pitäminen tarkoittaa että siellä on henkilökuntaa, ruokaa mitä valmistaa sekä ravintola käyttökunnossa eli lämmöt päällä. Ei riitä että siellä käy muutama kalastaja päivässä kahvilla tai pizzalla eikä riittävää palvelutasoa saavuteta sillä että ovet avataan jos joku sattuu pihaan ajamaan ja pihviä menee paistamaan kuka sattuu ehtimään.

        Otetaanpa esimerkiksi vaikka Naantalin vanha kaupunki ja satama. Talvella sielläkin suurin osa ravintoloista on kiinni vaikka paikka on upea ja saavutettavuus erinomainen ympäri vuoden. Kun ei kannata niin ei kannata!

        Ei kukaan ole sitä lastenleikiksi väittänytkään. Asiakaspalvelualat nyt vaan ei suomalaisilta helposti luonnistu. Vaatii osaamista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kukaan ole sitä lastenleikiksi väittänytkään. Asiakaspalvelualat nyt vaan ei suomalaisilta helposti luonnistu. Vaatii osaamista.

        Sinä kun tunnut tuntevan menestyksen salaisuudet, lyöppä tiskiin 350 t€ Rumarin myyjälle ja laita paikka kukoistamaan. Haluaisin nähdä sun asiakaspalvelun ammattilaiset jotka saavat Rumariin asiakkaita loka-huhtikuun välisenä aikana niin että paikka kannattaa pitää auki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinä kun tunnut tuntevan menestyksen salaisuudet, lyöppä tiskiin 350 t€ Rumarin myyjälle ja laita paikka kukoistamaan. Haluaisin nähdä sun asiakaspalvelun ammattilaiset jotka saavat Rumariin asiakkaita loka-huhtikuun välisenä aikana niin että paikka kannattaa pitää auki.

        Ei riitä 350t€. En ole väittänyt, että koko loka-huhtikuu ajanjaksoa kannattaisi pitää auki. Valitut pyhät, ja tilauksesta, kunhan maine on ensin saatu kesäkaudella korjattua. Siihen menee vuosia eikä sijoitettu raha tule äkkiä takaisin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos homma ja rahan tekeminen on vain tekemisestä kiinni, miksi käytännössä kaikki rantaravintolat sulkevat ovensa syksyllä ja avaavat keväällä tai alkukesästä? Esim ravintolan auki pitäminen tarkoittaa että siellä on henkilökuntaa, ruokaa mitä valmistaa sekä ravintola käyttökunnossa eli lämmöt päällä. Ei riitä että siellä käy muutama kalastaja päivässä kahvilla tai pizzalla eikä riittävää palvelutasoa saavuteta sillä että ovet avataan jos joku sattuu pihaan ajamaan ja pihviä menee paistamaan kuka sattuu ehtimään.

        Otetaanpa esimerkiksi vaikka Naantalin vanha kaupunki ja satama. Talvella sielläkin suurin osa ravintoloista on kiinni vaikka paikka on upea ja saavutettavuus erinomainen ympäri vuoden. Kun ei kannata niin ei kannata!

        Ei 24/7/365. Mitä siitä et ymmärtänyt? Esim. tilausravintoloista koskaan kuullut? Yhteistyötä muiden turismiyrittäjien kanssa. Muuta ohjelmaa vetonaulaksi jne. Tuonne pääsee sentään autolla, jättää veneen talviteloilleen ellei kiinnosta veneily. Ei sinulla ole tuohon hommaan tarvittavaa pääomaa, visiota, ymmärrystä eikä osaamista. Ei ole Rumar paras mahdollinen paikka, eikä huonoin. Ei ole helppo ala.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei 24/7/365. Mitä siitä et ymmärtänyt? Esim. tilausravintoloista koskaan kuullut? Yhteistyötä muiden turismiyrittäjien kanssa. Muuta ohjelmaa vetonaulaksi jne. Tuonne pääsee sentään autolla, jättää veneen talviteloilleen ellei kiinnosta veneily. Ei sinulla ole tuohon hommaan tarvittavaa pääomaa, visiota, ymmärrystä eikä osaamista. Ei ole Rumar paras mahdollinen paikka, eikä huonoin. Ei ole helppo ala.

        Ongelma on siinä että asiakkaita ei ole, etkö ymmärrä tätä? Kuka helkkari lähtee esim Turun seudulta ajamaan kaksi tuntia Korppooseen syömään ja kaksi tuntia takaisin. Firmojen virkistyspäivät eivät nekään onnistu koska nykyään ne ovat usein päivän kestäviä ja siitä ajasta ei haluta käyttää 4-5 tuntia bussissa istumiseen. Varsinkin paluumatka illan syömisen ja juomisen jälkeen mutkaisella saaristotiellä olisi erittäin epämukava, bussikuskilla riittäisi siivottavaa.

        Voisitko selventää, jos näet rantaravintolassa tulon lähdettä myös sesongin ulkopuolella, miksi sitä ei ole toteutettu vaan kaikki menevät syksyllä kiinni? Rahaa tässä maassa kyllä riittää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ongelma on siinä että asiakkaita ei ole, etkö ymmärrä tätä? Kuka helkkari lähtee esim Turun seudulta ajamaan kaksi tuntia Korppooseen syömään ja kaksi tuntia takaisin. Firmojen virkistyspäivät eivät nekään onnistu koska nykyään ne ovat usein päivän kestäviä ja siitä ajasta ei haluta käyttää 4-5 tuntia bussissa istumiseen. Varsinkin paluumatka illan syömisen ja juomisen jälkeen mutkaisella saaristotiellä olisi erittäin epämukava, bussikuskilla riittäisi siivottavaa.

        Voisitko selventää, jos näet rantaravintolassa tulon lähdettä myös sesongin ulkopuolella, miksi sitä ei ole toteutettu vaan kaikki menevät syksyllä kiinni? Rahaa tässä maassa kyllä riittää.

        Ootko tyhmä vai esität vaan? Maailman väkiluku kasvaa. Siinä on asiakkaita. Ei ne saksalaiset ja kiinalaiset oo päiväturisteja. Saa Turkulaisetkin...

        Kaikki ei todellakaan mee elokuun lopussa kiinni. Osa auki ympäri vuoden. Eikä Rumarin tartte olla joka päivä auki. Ei kukaan oo edes ehdottanu sitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ongelma on siinä että asiakkaita ei ole, etkö ymmärrä tätä? Kuka helkkari lähtee esim Turun seudulta ajamaan kaksi tuntia Korppooseen syömään ja kaksi tuntia takaisin. Firmojen virkistyspäivät eivät nekään onnistu koska nykyään ne ovat usein päivän kestäviä ja siitä ajasta ei haluta käyttää 4-5 tuntia bussissa istumiseen. Varsinkin paluumatka illan syömisen ja juomisen jälkeen mutkaisella saaristotiellä olisi erittäin epämukava, bussikuskilla riittäisi siivottavaa.

        Voisitko selventää, jos näet rantaravintolassa tulon lähdettä myös sesongin ulkopuolella, miksi sitä ei ole toteutettu vaan kaikki menevät syksyllä kiinni? Rahaa tässä maassa kyllä riittää.

        Etkö sinä ymmärrä sitä, että potentiaalia on, mutta asiakaskunta pitää aina luoda - se ei odota valmiiksi tarjoiltuna. Ei Rumar varmaankaan pyörisi ravintolana ympärivuotisesti avoinna joka päivä. Pitää luoda kokonaisuuksia, elämysmatkailua, yöpyjille ja päiväturisteille, kotimaisille ja ulkomaisille, satunnaisille kulkijoille ja ryhmille.

        Turusta Rumariin on leppoisaa matkavauhtia reilun tunnin matka kun keli on kohtuullisen hyvä. Autollakin pääsee, eikä kaikille se parin tunnin matka suuntaansa ole kynnyskysymys. Monella on tapana matkustaa ajallisesti yhtä pitkä tai pidempi matka johonkin "jonninjoutavaan" paikkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ongelma on siinä että asiakkaita ei ole, etkö ymmärrä tätä? Kuka helkkari lähtee esim Turun seudulta ajamaan kaksi tuntia Korppooseen syömään ja kaksi tuntia takaisin. Firmojen virkistyspäivät eivät nekään onnistu koska nykyään ne ovat usein päivän kestäviä ja siitä ajasta ei haluta käyttää 4-5 tuntia bussissa istumiseen. Varsinkin paluumatka illan syömisen ja juomisen jälkeen mutkaisella saaristotiellä olisi erittäin epämukava, bussikuskilla riittäisi siivottavaa.

        Voisitko selventää, jos näet rantaravintolassa tulon lähdettä myös sesongin ulkopuolella, miksi sitä ei ole toteutettu vaan kaikki menevät syksyllä kiinni? Rahaa tässä maassa kyllä riittää.

        Kuka helkkari? No minä! Työmatkaa pari tuntia päivässä niin kyllä sitä jonkun hauskemman perässä ajaa helposti tuplat. On tullut ajettua 2,5 tuntia suuntaansa Poriin Porilaiselle. Joka vuosi yhtä pitkä matka Högsåraan koska Farmors Cafe on käsite. Glada Laxenissakin täytyy vähintään kerran vuodessa käydä vaikka sinne pääsy maksaa ja kestää (meillä menopaluu 24 solmun tavoitevauhtia kestää vajaat 5 tuntia). Koskaan ei ole tarvinnut näihin pettyä. Helsinkiin on monta kertaa petytty (pari tuntia suuntaansa sekin) ja mieluummin suuntaan saaristoon, vaikka Korppooseen, jos takuuvarmasti saa laatua ja vastinetta rahoille. On muuten siinä Rumarin lähellä yksi turunseudun hienoimmista uimarannoista.

        Firman syksyinen virkistyspäivä voisi olla kuivapuvussa RIBin kyydissä. Menisikö menopaluu Turusta Rumariin tunnissa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etkö sinä ymmärrä sitä, että potentiaalia on, mutta asiakaskunta pitää aina luoda - se ei odota valmiiksi tarjoiltuna. Ei Rumar varmaankaan pyörisi ravintolana ympärivuotisesti avoinna joka päivä. Pitää luoda kokonaisuuksia, elämysmatkailua, yöpyjille ja päiväturisteille, kotimaisille ja ulkomaisille, satunnaisille kulkijoille ja ryhmille.

        Turusta Rumariin on leppoisaa matkavauhtia reilun tunnin matka kun keli on kohtuullisen hyvä. Autollakin pääsee, eikä kaikille se parin tunnin matka suuntaansa ole kynnyskysymys. Monella on tapana matkustaa ajallisesti yhtä pitkä tai pidempi matka johonkin "jonninjoutavaan" paikkaan.

        Oletko Rumarin myyjä vai mistä näkemyksesi Rumarin valtavasta potentiaalista ja asiakaskunnasta kumpuavat? Rumariin oli suuret suunnitelmat ja rahoituskin ilmeisesti kunnossa, miksi IT-heppu heitti hanskat tiskiin alle kahdessa vuodessa kun varmaa rahaa oli tulossa? Lehdissä hän kommentoi että Rumar on haastava sijainniltaan (vrt muihin Korppoon ravintoloihin) sekä esim pk-seudulta lentää Välimerelle samassa ajassa kuin autolla ajaa Korppooseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On se laituri ainakin ollut erikseen myynnissä, niin myös laiturin Nauvolaiset poijukorvikkeet. Laiturisyli tai mitä oli nimeltään ne kumilenkkiviritykset. Edelleen se sama väylä on yhtä vilkas Korpoströmin kohdalla, mutta Korpoström on avonaisempi lounaistuulille. Tuulille ei mitään mahda, allonmuodostuskieltoa ja nopeusrajoituksia rikkoville mahtaa.

        Venäläis-Virolaisen ajanjakson maineesta on vaikea päästä eroon. Pitää olla selvä visio ja hyvä markkinointi jotka IT-nörtiltä puuttuivat. IT-nörtillähän oli myös ravintola Nauvon keskustassa josta tämä yritti tehdä jonkun oudon sekasikiön, entistä huonomman, mutta nyt se on paikallisissa käsissä mennyt taas parempaan suuntaan.

        Kun Rumar tuli IT-nörtin jäljiltä jälleen myyntiin, sisältyi siihen paljon muutakin maa-aluetta, mm. sääasema ympäristöineen. Jos ne on nyt myyty erikseen on Rumarin hehtaarin pläntti liian ahdas ja myyjät mokanneet.

        Karavaanarit, ulkomaiset turistit ja polkupyöräilijät huomioiden sesonki on 3-4 kuukautta.

        Missä laituri ollut myynnissä? Tontin vuokra on 1 000 euroa vuodessa niin kauan kuin vierasvenesatamatoimintaa paikalla. Mikäli laituri myydään, vierasvenesatamaa vaikea pyörittää. Laituri ei ole edes kovin vanha, 10 vuotta tms. Poijut ovat hävinneet jo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko Rumarin myyjä vai mistä näkemyksesi Rumarin valtavasta potentiaalista ja asiakaskunnasta kumpuavat? Rumariin oli suuret suunnitelmat ja rahoituskin ilmeisesti kunnossa, miksi IT-heppu heitti hanskat tiskiin alle kahdessa vuodessa kun varmaa rahaa oli tulossa? Lehdissä hän kommentoi että Rumar on haastava sijainniltaan (vrt muihin Korppoon ravintoloihin) sekä esim pk-seudulta lentää Välimerelle samassa ajassa kuin autolla ajaa Korppooseen.

        Ei välttämättä valtavaa potentiaalia, mutta potentiaalia kuitenkin. IT-hepulla ei ollut selkeää linjaa projekteissaan ja teki konkurssin. Ehkä liian monta rautaa tulessa. Nauvon keskustassa on vuosikaudet ollut kohtuullisen hyvin pyörivä ravintola, mutta ei IT-heppu osannut sitäkään pyörittää (kahden eri konseptin risteytys ei toiminut pätkääkään). Pyöri siellä sen verran eksyneen näköisenä, että olisin luullut turistiksi. Paikallinen ravintoloitsija osti pois kilpailijan ja pyörittää sitä nyt "kesäravintolana" (auki pitkälle syksyyn mutta talven kiinni) mikä on tietysti huonoa kilpailulle paikkakunnalla, mutta ymmärrettävää tämän yrittäjän näkökulmasta. IT-heppu tietysti hakee syitä muualta kuin peilistä. Paljon irtaimistoa, laituriponttooneja ja kiinnitystarvikkeita myytiin konkurssihuutokaupassa. Meni hepun vene siinä samassa, tai oli ainakin tarjolla.

        Jos olisi enemmän kokemusta alalta, enemmän rahaa takataskussa, ja päätoiminen etätyö ilman pitkän tähtäimen tulevaisuutta, niin hyvin voisi Rumar toimia ja kasvaa päätoimiseksi työksi. Off season omin voimin ja sesonki palkkatyövoimalla (on Högsårassakin ollut Michelin kokki kesän töissä ja osasi kyllä kokata, Korpoströmissäkin on ollut osaavaa tarjoilijahenkilökuntaa ulkomailta). Oikeisiin hommiin siinä joutuisi, ei mikään 8-16 homma ja pelkkiä bisneslounaita naisia naurattaen.

        Ei kukaan ole sitä helpoksi kultakaivokseksi väittänyt, mutta outoa väittää sitä mahdottomaksi yhtälöksi. Jos Verkan (Buffalo) ja Korpoström yrittäisivät täysiä hyvällä asenteella ja osaamisella, voisi väliin tulo olla lähes mahdotonta, mutta nykyisellään ne pyörivät keskinkertaisellakin suorituksella koska se riittää. Täysin samalla konseptilla ei kannata kilpailla.

        Varmasti moni piti hulluna sitäkin heppua, joka perusti merivartioasemaan hotellin ja ravintolan pieneen saareen ilman tieyhteyttä, mutta yksi menestyksen avaintekijä on, että näkee potentiaalia siinä missä muut eivät sitä näe.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko Rumarin myyjä vai mistä näkemyksesi Rumarin valtavasta potentiaalista ja asiakaskunnasta kumpuavat? Rumariin oli suuret suunnitelmat ja rahoituskin ilmeisesti kunnossa, miksi IT-heppu heitti hanskat tiskiin alle kahdessa vuodessa kun varmaa rahaa oli tulossa? Lehdissä hän kommentoi että Rumar on haastava sijainniltaan (vrt muihin Korppoon ravintoloihin) sekä esim pk-seudulta lentää Välimerelle samassa ajassa kuin autolla ajaa Korppooseen.

        IT-heppu heitti oman lehtilausuntonsa mukaan hanskat tiskiin koska vaimo halusi takaisin kaupunkiin.

        Pk-seudulta lentää nopeammin Korppooseen kuin Välimerelle ja Lauttasaaresta on pitkä matka kävellä Kamppiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko Rumarin myyjä vai mistä näkemyksesi Rumarin valtavasta potentiaalista ja asiakaskunnasta kumpuavat? Rumariin oli suuret suunnitelmat ja rahoituskin ilmeisesti kunnossa, miksi IT-heppu heitti hanskat tiskiin alle kahdessa vuodessa kun varmaa rahaa oli tulossa? Lehdissä hän kommentoi että Rumar on haastava sijainniltaan (vrt muihin Korppoon ravintoloihin) sekä esim pk-seudulta lentää Välimerelle samassa ajassa kuin autolla ajaa Korppooseen.

        Juuri näin, kyllä saa olla melkoinen busines plan, jotta onnistuisi. Lasi igluja ja charter lento ruumariin, hahaa ha.

        Tuollaisia paiķkoja on jo ja ne eivät menesty Saaristomerellä, ei vaan onnistu taloudellisesti, jollei budjettia ihan järkyttäväsyi, mutta tuo paikka on liian pieni sellaiseen.

        Onnea matkaan, jos joku innostuu kokeilemaan siipiään...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei välttämättä valtavaa potentiaalia, mutta potentiaalia kuitenkin. IT-hepulla ei ollut selkeää linjaa projekteissaan ja teki konkurssin. Ehkä liian monta rautaa tulessa. Nauvon keskustassa on vuosikaudet ollut kohtuullisen hyvin pyörivä ravintola, mutta ei IT-heppu osannut sitäkään pyörittää (kahden eri konseptin risteytys ei toiminut pätkääkään). Pyöri siellä sen verran eksyneen näköisenä, että olisin luullut turistiksi. Paikallinen ravintoloitsija osti pois kilpailijan ja pyörittää sitä nyt "kesäravintolana" (auki pitkälle syksyyn mutta talven kiinni) mikä on tietysti huonoa kilpailulle paikkakunnalla, mutta ymmärrettävää tämän yrittäjän näkökulmasta. IT-heppu tietysti hakee syitä muualta kuin peilistä. Paljon irtaimistoa, laituriponttooneja ja kiinnitystarvikkeita myytiin konkurssihuutokaupassa. Meni hepun vene siinä samassa, tai oli ainakin tarjolla.

        Jos olisi enemmän kokemusta alalta, enemmän rahaa takataskussa, ja päätoiminen etätyö ilman pitkän tähtäimen tulevaisuutta, niin hyvin voisi Rumar toimia ja kasvaa päätoimiseksi työksi. Off season omin voimin ja sesonki palkkatyövoimalla (on Högsårassakin ollut Michelin kokki kesän töissä ja osasi kyllä kokata, Korpoströmissäkin on ollut osaavaa tarjoilijahenkilökuntaa ulkomailta). Oikeisiin hommiin siinä joutuisi, ei mikään 8-16 homma ja pelkkiä bisneslounaita naisia naurattaen.

        Ei kukaan ole sitä helpoksi kultakaivokseksi väittänyt, mutta outoa väittää sitä mahdottomaksi yhtälöksi. Jos Verkan (Buffalo) ja Korpoström yrittäisivät täysiä hyvällä asenteella ja osaamisella, voisi väliin tulo olla lähes mahdotonta, mutta nykyisellään ne pyörivät keskinkertaisellakin suorituksella koska se riittää. Täysin samalla konseptilla ei kannata kilpailla.

        Varmasti moni piti hulluna sitäkin heppua, joka perusti merivartioasemaan hotellin ja ravintolan pieneen saareen ilman tieyhteyttä, mutta yksi menestyksen avaintekijä on, että näkee potentiaalia siinä missä muut eivät sitä näe.

        Mikä tämä IT-heppu oikein oli miehiään? Tuli rahamiehen elkein saaristoon ja poistui hetken päästä sinne mistä tulikin konkurssi kainalossa. Paikalliset haistoivat alusta saakka palaneen käryä ja niinhän siinä kävikin. Oliko tämä jokin tukikalasteluhuijaus? Jotain kautta rahaa löytyi ravintoloiden ja kiinteistöjen ostoon sekä Rumarin koulun isohkoon remppaan, mm. uusi katto, uudet sähköt ja käyttövesijärjestelmä. Nyt näyttää koululla olevan ainakin yksi ikkuna rikki olleen pidemmän aikaa. joten evvk-ylläpidolla rakennus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä tämä IT-heppu oikein oli miehiään? Tuli rahamiehen elkein saaristoon ja poistui hetken päästä sinne mistä tulikin konkurssi kainalossa. Paikalliset haistoivat alusta saakka palaneen käryä ja niinhän siinä kävikin. Oliko tämä jokin tukikalasteluhuijaus? Jotain kautta rahaa löytyi ravintoloiden ja kiinteistöjen ostoon sekä Rumarin koulun isohkoon remppaan, mm. uusi katto, uudet sähköt ja käyttövesijärjestelmä. Nyt näyttää koululla olevan ainakin yksi ikkuna rikki olleen pidemmän aikaa. joten evvk-ylläpidolla rakennus.

        Taisi olla Torniosta kotoisin ja Kirkkonummelle päätynyt. IT-kuplaruletissa voittanut rahaa kenties? Laulaen tulee, viheltäen menee. Paljon hyviä ideoita, osa toteuttamiskelpoisia, osa ei. Perustanut monta firmaa ja osa ollut pystyssä hyvin lyhyen ajan. Nuorena aloittanut, pisteet siitä. Viimeisin konkkafirma (Rumariin ja Naffuun liittyvä) oli pystyssä suht pitkään, päätoimiala oli muistaakseni arvopaperikauppa tms. Palkkatöissäkin ehtinyt olemaan. Nämä siis ihan julkisuudessa ollutta tietoa.

        Ei nyt niin yllättävä veto lähteä Korppooseen vaikka ala oli ihan muuta, IT-heput usein hakee vastapainoksi jotain ihan muuta, mutta yllättävää ettei ollut yhtään pitkäjänteisyyttä eli luovutti ennen kuin oikeastaan aloittikaan. Olis nyt edes kolme täyttä kautta katsonut mitä siitä tulee. Jos keväällä teki kaupat, niin se on selvä että eka kausi menee tappiolla. Syksyllä jos aloittaa voi ensimmäisestä kesästä jotain ehkä tullakin. Pisteet rohkeudesta hypätä tuntemattomaan.

        Jos se koulu nyt kuuluu konkurssipesälle niin eipä kai heppua enää oikein kiinnosta, tai on murheita muutenkin riittävästi. Ellei kukaan siellä käy paikkoja vahtimassa niin ei välttämättä tiedä että ikkuna on hajalla. Yksityisesti kauppaa pientä vanhaa mökkiä Nauvosta.

        Vielä oudompaa oli niiden eestiläisten ja venäläisten touhu kun aika pitkään kuitenkin pyörittivät evvk-asenteella. Mistä niiden rahat tuli, ja minne meni?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taisi olla Torniosta kotoisin ja Kirkkonummelle päätynyt. IT-kuplaruletissa voittanut rahaa kenties? Laulaen tulee, viheltäen menee. Paljon hyviä ideoita, osa toteuttamiskelpoisia, osa ei. Perustanut monta firmaa ja osa ollut pystyssä hyvin lyhyen ajan. Nuorena aloittanut, pisteet siitä. Viimeisin konkkafirma (Rumariin ja Naffuun liittyvä) oli pystyssä suht pitkään, päätoimiala oli muistaakseni arvopaperikauppa tms. Palkkatöissäkin ehtinyt olemaan. Nämä siis ihan julkisuudessa ollutta tietoa.

        Ei nyt niin yllättävä veto lähteä Korppooseen vaikka ala oli ihan muuta, IT-heput usein hakee vastapainoksi jotain ihan muuta, mutta yllättävää ettei ollut yhtään pitkäjänteisyyttä eli luovutti ennen kuin oikeastaan aloittikaan. Olis nyt edes kolme täyttä kautta katsonut mitä siitä tulee. Jos keväällä teki kaupat, niin se on selvä että eka kausi menee tappiolla. Syksyllä jos aloittaa voi ensimmäisestä kesästä jotain ehkä tullakin. Pisteet rohkeudesta hypätä tuntemattomaan.

        Jos se koulu nyt kuuluu konkurssipesälle niin eipä kai heppua enää oikein kiinnosta, tai on murheita muutenkin riittävästi. Ellei kukaan siellä käy paikkoja vahtimassa niin ei välttämättä tiedä että ikkuna on hajalla. Yksityisesti kauppaa pientä vanhaa mökkiä Nauvosta.

        Vielä oudompaa oli niiden eestiläisten ja venäläisten touhu kun aika pitkään kuitenkin pyörittivät evvk-asenteella. Mistä niiden rahat tuli, ja minne meni?

        Venäläisiä Rumarin alueella pyöri hyvän aikaa jo ennen kuin Rumar Strand päätti heidän omistukseensa. Kuulemma ei ollut aivan normaali kiinteistökauppa, paikalliset tietävät asiasta enemmän.

        Virolaiset eivät ymmärtääkseni omistaneet Rumarissa mitään, pyörittivät vain ravintolaa yhden kesän kun omistajia ei enää napannut. Päähuseerajana oli virolaistaustainen mies joka Turun seudullakin pyörittänyt joitakin baareja ja ruokapaikkoja.

        Toivotaan että Rumar avataan uudelleen. Paikka on idyllinen ja puitteet hienot. Nyt kun ulkona tuiskuttaa lunta, kiva muistella istumista kesällä Rumarin terassilla, edessä herkullinen pippuripihvi lisukkeineen ja huurteinen oluttuoppi tai viinilasi. Oioi....


    • Anonyymi

      Yrittäminen ei kannata ViherVasuri maassa, parempi olisi olla pakolaisena tässä maassa, tällä politiikkalla

    • Anonyymi

      Ainoa oikea ruokaravintola Korppoossa on Hjalmars. Minna ja Tage jaksavat pyörittää toimintaa ja pitää hiljaisinakin aikoin kivoja juttuja, kuten pubivisaa. Ja ruoka on hyvää ja hinta kohdillaan. Hyvä haukiburger juuri nautittu. Vertaan nyt Buffaloon, kanahampurilainen, jossa oli korpuksi paistettua kanaa.

      • Anonyymi

        Ei todellakaan ole ainoa. Hotel Nestorin yhteydessä toimiva Back Pocket on oikein hyvä, niin myös Verkanissa oleva JJ:s pizzeria jonka pitsat ovat parhaita mitä olen koskaan maistanut, ei todellakaan mikään tusinapizzeria. Ei Buffalokaan yleensä huono ole, eikä Korpoström, mutta hieman ylimainostettuja kun parempiakin on varsinkin kesäkaudella. Hjalmars on tietysti oikein hyvä sekin, mutta ei todellakaan ainoa. Mitä Rumarin uusi omistaja saa aikaiseksi jää nähtäväksi.


      • Anonyymi

        Sekoitat ruoan ja burgerit. Niidenkö perusteella arvioit ravintolan tasoa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sekoitat ruoan ja burgerit. Niidenkö perusteella arvioit ravintolan tasoa?

        Burgerit ovat ruokaa itsessään eikä niitä tarvitse sekoittaa toisiin ruokiin. Tottakai tasokkaan ravintolan pitää osata tehdä maukkaita burgereita. Kaikissa ravintoloissa ei osata.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Burgerit ovat ruokaa itsessään eikä niitä tarvitse sekoittaa toisiin ruokiin. Tottakai tasokkaan ravintolan pitää osata tehdä maukkaita burgereita. Kaikissa ravintoloissa ei osata.

        Burgereita löytyy rantaravintoloista koska ne on helppo tehdä kokemattomankin kokin. Ne ovat mättösapuskaa.

        Itse pyrin ottamaan kalaa jos vain tarjolla ja luotan ravintolan kykyyn valmistaa kalaa. Kala-annoksissa mitataan keittiön taito. Esim paistettua kuhaa, uusia perunoita, hyvä kastike ja juureksia/salaattia. Kyytipojaksi valkkaria ja jäävettä. Oioi. Ei tule hampparia ikävä...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Burgereita löytyy rantaravintoloista koska ne on helppo tehdä kokemattomankin kokin. Ne ovat mättösapuskaa.

        Itse pyrin ottamaan kalaa jos vain tarjolla ja luotan ravintolan kykyyn valmistaa kalaa. Kala-annoksissa mitataan keittiön taito. Esim paistettua kuhaa, uusia perunoita, hyvä kastike ja juureksia/salaattia. Kyytipojaksi valkkaria ja jäävettä. Oioi. Ei tule hampparia ikävä...

        Ei välttämättä onnistu hyvän burgerin teko, eikä pizzan. Kala-annoksissa mitataan raaka-aineiden tuoreus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei välttämättä onnistu hyvän burgerin teko, eikä pizzan. Kala-annoksissa mitataan raaka-aineiden tuoreus.

        Aivan taatusti burgereiden ja pizzojen teko on helpompaa kuin ns. oikeiden ruoka-annosten. Mistään ns. paremmasta ravintolasta et edes burgereita saa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivan taatusti burgereiden ja pizzojen teko on helpompaa kuin ns. oikeiden ruoka-annosten. Mistään ns. paremmasta ravintolasta et edes burgereita saa.

        Kannattaisi vähän päivittää niitä pölyyntyneitä käsityksiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivan taatusti burgereiden ja pizzojen teko on helpompaa kuin ns. oikeiden ruoka-annosten. Mistään ns. paremmasta ravintolasta et edes burgereita saa.

        Oikeat ruoka-annokset ovat lihapullia ja perunamuusi, pippuripihvi ja kermaperunat, makaroonilaatikko, hernekeitto, nauravat nakit ja ranskikset jne. Nirppanokkien trendiravintolat seitsemän ruokalajin maistelumenyllä ei ole oikeita ruoka-annoksia nähnytkään koska niistä saa lähteä nälkäisenä jos on nälkäisenä saapunut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaisi vähän päivittää niitä pölyyntyneitä käsityksiä.

        Ravintolaan mennessä syömään kunnolla ei tule mieleenkään tilata hampurilaisateriaa tai pizzaa. Ne ovat hätävara minulle jos tuntuu että normiruokaa ei uskalla tilata esim kesäkokin taitoihin ei luottamusta tai aiemmat pettymykset annoksiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ravintolaan mennessä syömään kunnolla ei tule mieleenkään tilata hampurilaisateriaa tai pizzaa. Ne ovat hätävara minulle jos tuntuu että normiruokaa ei uskalla tilata esim kesäkokin taitoihin ei luottamusta tai aiemmat pettymykset annoksiin.

        On sulla tunkkaset käsitykset...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On sulla tunkkaset käsitykset...

        tänne on eksynyt kepab-/hampurilais-/pitsasukupolven edustajia "uusine valistuksineen" mitä oikea ruoka on. roskaruoasta ei koskaan tule normiruokaa vaikka ne asettelisi lautaselle, jättäisi majoneesin pois ja laittaisi kympin lisää hintaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        tänne on eksynyt kepab-/hampurilais-/pitsasukupolven edustajia "uusine valistuksineen" mitä oikea ruoka on. roskaruoasta ei koskaan tule normiruokaa vaikka ne asettelisi lautaselle, jättäisi majoneesin pois ja laittaisi kympin lisää hintaan.

        Juuri näin. Mutta minkäs teet kun pienestä pitäen totutettu hamppareihin, pizzoihin ja kebabeihin. Silloin normiruoka on outoa. Tuossa eräskin työkaveri haukkuu usein työpaikan lounasruokalan tarjontaa. Hyvää terveellistä kotiruokaa. Sen sijaan läheisen mamu-kebulan annoksia kehuu erinomaisen laadukkaiksi. Rasvaa, rasvaa, suolaa, suolaa, ja halvimmat mahdolliset raaka-aineet tukusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        tänne on eksynyt kepab-/hampurilais-/pitsasukupolven edustajia "uusine valistuksineen" mitä oikea ruoka on. roskaruoasta ei koskaan tule normiruokaa vaikka ne asettelisi lautaselle, jättäisi majoneesin pois ja laittaisi kympin lisää hintaan.

        Roskaruoasta tulee normiruokaa heti kun ne roskaavat pakkausmateriaalit ja kertakäyttöastiat jätetään pois.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri näin. Mutta minkäs teet kun pienestä pitäen totutettu hamppareihin, pizzoihin ja kebabeihin. Silloin normiruoka on outoa. Tuossa eräskin työkaveri haukkuu usein työpaikan lounasruokalan tarjontaa. Hyvää terveellistä kotiruokaa. Sen sijaan läheisen mamu-kebulan annoksia kehuu erinomaisen laadukkaiksi. Rasvaa, rasvaa, suolaa, suolaa, ja halvimmat mahdolliset raaka-aineet tukusta.

        Gourmetravintoloiden annoksissa käytetään vähintään yhtä paljon rasvaa, suolaa ja sokeria.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Gourmetravintoloiden annoksissa käytetään vähintään yhtä paljon rasvaa, suolaa ja sokeria.

        Tutkittu asia on että hampurilaisateroissa on eniten kaloreita kuten myös pizzoissa ja kebab-annoksissa. Tästä on ihan turha vängätä vastaan. Ylipäätään ravinto-arvot jossain hamppariateriassa ovat surkeat.

        Onko sulla jokin syömisongelma vai miksi pitää väkipakolla puolustaa roskamätön syömistä ja väittää että se on yhtä terveellistä tai epäterveellistä kuin ns. normiruoka?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tutkittu asia on että hampurilaisateroissa on eniten kaloreita kuten myös pizzoissa ja kebab-annoksissa. Tästä on ihan turha vängätä vastaan. Ylipäätään ravinto-arvot jossain hamppariateriassa ovat surkeat.

        Onko sulla jokin syömisongelma vai miksi pitää väkipakolla puolustaa roskamätön syömistä ja väittää että se on yhtä terveellistä tai epäterveellistä kuin ns. normiruoka?

        Johtuu siitä, että gourmetravintolan annos on niin paljon pienempi että siitä jää nälkä. Rasva-, sokeri- ja suolaprosentit on ihan samaa tasoa ellei joissain tapauksissa ylikin.

        Itse yrität väkipakolla vängätä että hampurilaiset ja pizzat olisi jotenkin huonompia kuin perinteiset ravintola-annokset pihveineen ja kermaperunoineen. Et raukka edes tiedä mistä roskaruoka termi on lähtöisin. Se ei kerro mitään ruoan laadusta. Gourmetravintolassa tarjoiltu hampurilainen ei ole roskaruokaa vaikka se olisi ravintoarvoiltaan huonompi kuin pikaruokaketjun myymä roskaruoka.

        Tutkittu juttu on että suurten roskaruokaketjujen ruoan ravintosisältö on tarkemmin tutkittua ja tasalaatuisempaa kuin trendiravintoloiden annokset. Kulman grilliltä saadut annokset on eri juttu, mutta siksi niiden annokset maistuvatkin paremmilta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tutkittu asia on että hampurilaisateroissa on eniten kaloreita kuten myös pizzoissa ja kebab-annoksissa. Tästä on ihan turha vängätä vastaan. Ylipäätään ravinto-arvot jossain hamppariateriassa ovat surkeat.

        Onko sulla jokin syömisongelma vai miksi pitää väkipakolla puolustaa roskamätön syömistä ja väittää että se on yhtä terveellistä tai epäterveellistä kuin ns. normiruoka?

        Kaloreiden takia sitä ruokaa syödään. Mitä isompi annos sitä enemmän kaloreita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Johtuu siitä, että gourmetravintolan annos on niin paljon pienempi että siitä jää nälkä. Rasva-, sokeri- ja suolaprosentit on ihan samaa tasoa ellei joissain tapauksissa ylikin.

        Itse yrität väkipakolla vängätä että hampurilaiset ja pizzat olisi jotenkin huonompia kuin perinteiset ravintola-annokset pihveineen ja kermaperunoineen. Et raukka edes tiedä mistä roskaruoka termi on lähtöisin. Se ei kerro mitään ruoan laadusta. Gourmetravintolassa tarjoiltu hampurilainen ei ole roskaruokaa vaikka se olisi ravintoarvoiltaan huonompi kuin pikaruokaketjun myymä roskaruoka.

        Tutkittu juttu on että suurten roskaruokaketjujen ruoan ravintosisältö on tarkemmin tutkittua ja tasalaatuisempaa kuin trendiravintoloiden annokset. Kulman grilliltä saadut annokset on eri juttu, mutta siksi niiden annokset maistuvatkin paremmilta.

        Jos olet käynyt ns. oikeassa ravintolassa, ehkä olet huomannut että siellä on tarjolla paljon muutakin kuin kermaperunoita ja pihviä. Esim kalaa, uusia perunoita ja salaattia. Tulee täyteen annoksesta mutta ilman ähkyä.

        No, ei mitään, jatka mättöä. Hampparit terveellisiä. Heh Heeee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tutkittu asia on että hampurilaisateroissa on eniten kaloreita kuten myös pizzoissa ja kebab-annoksissa. Tästä on ihan turha vängätä vastaan. Ylipäätään ravinto-arvot jossain hamppariateriassa ovat surkeat.

        Onko sulla jokin syömisongelma vai miksi pitää väkipakolla puolustaa roskamätön syömistä ja väittää että se on yhtä terveellistä tai epäterveellistä kuin ns. normiruoka?

        Tutki uudestaan. Olet niin ennakkoluuloinen ettet näe totuutta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tutkittu asia on että hampurilaisateroissa on eniten kaloreita kuten myös pizzoissa ja kebab-annoksissa. Tästä on ihan turha vängätä vastaan. Ylipäätään ravinto-arvot jossain hamppariateriassa ovat surkeat.

        Onko sulla jokin syömisongelma vai miksi pitää väkipakolla puolustaa roskamätön syömistä ja väittää että se on yhtä terveellistä tai epäterveellistä kuin ns. normiruoka?

        Syömisongelmaiset syyttävät roskaruokaa vaikka syyllinen löytyy peilistä. Tutkittu juttu.

        Voisko välillä kinastella vaikka siitä saako hampurilaisen syödä haarukkaa ja veistä käyttäen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos olet käynyt ns. oikeassa ravintolassa, ehkä olet huomannut että siellä on tarjolla paljon muutakin kuin kermaperunoita ja pihviä. Esim kalaa, uusia perunoita ja salaattia. Tulee täyteen annoksesta mutta ilman ähkyä.

        No, ei mitään, jatka mättöä. Hampparit terveellisiä. Heh Heeee.

        Jos olisit käynyt pikaruokaketjun ravintolassa olisit huomannut että niissäkin tarjoillaan kalaa, salaatteja, juureksia ja muuta vegeä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos olisit käynyt pikaruokaketjun ravintolassa olisit huomannut että niissäkin tarjoillaan kalaa, salaatteja, juureksia ja muuta vegeä.

        Okei, eli seuraavan kerran kun vien vaimon ravintolaan syömään kalaa tai herkullista salaattia, kohde on Hese tai Mäkkäri?

        *nauraa kippurassa*


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos olet käynyt ns. oikeassa ravintolassa, ehkä olet huomannut että siellä on tarjolla paljon muutakin kuin kermaperunoita ja pihviä. Esim kalaa, uusia perunoita ja salaattia. Tulee täyteen annoksesta mutta ilman ähkyä.

        No, ei mitään, jatka mättöä. Hampparit terveellisiä. Heh Heeee.

        Kävin tässä hiljattain hienostoravintolassa kuuden ruokalajin illallisella. Pääruoka oli porsaan lihaa josta puolet oli läskiä ja koko komeus kellui kermassa ja voissa ja mausteissa. Ei muuta. Ei mitään perunoita, juureksia tai vihanneksia. Hyvää oli. Kaikkiaan kuitenkin niin pienet annokset että nälkä jäi ja teki mieli kunnollista italialaiskokin tekemää pitsaa jossa on reilusti ja monipuolisesti täytettä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kävin tässä hiljattain hienostoravintolassa kuuden ruokalajin illallisella. Pääruoka oli porsaan lihaa josta puolet oli läskiä ja koko komeus kellui kermassa ja voissa ja mausteissa. Ei muuta. Ei mitään perunoita, juureksia tai vihanneksia. Hyvää oli. Kaikkiaan kuitenkin niin pienet annokset että nälkä jäi ja teki mieli kunnollista italialaiskokin tekemää pitsaa jossa on reilusti ja monipuolisesti täytettä.

        Kuulostaa uskottavalta sun kuuden ruokalajin illallallinen. Kerrotko ravintolan nimen ja linkin nettisivuille?

        Ja mitä italialaiseen pizzaan tulee, Italiassa pizzan täytteistä on tapana sanoa ”vähemmän on enemmän” eli sun käsitys italialaiseeta pizzasta ilmeisesti perustuu mamu-kebulan mättöpizzaan, paljon säilyketäytettä ja juustoa. Halvinta mitä tukusta saa, kuinkas muuten.

        *nauraa edelleen kippurassa*

        Voi sua poloista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tutkittu asia on että hampurilaisateroissa on eniten kaloreita kuten myös pizzoissa ja kebab-annoksissa. Tästä on ihan turha vängätä vastaan. Ylipäätään ravinto-arvot jossain hamppariateriassa ovat surkeat.

        Onko sulla jokin syömisongelma vai miksi pitää väkipakolla puolustaa roskamätön syömistä ja väittää että se on yhtä terveellistä tai epäterveellistä kuin ns. normiruoka?

        Perisuomlainen "kunnon kotiruoka" se vasta yhtä sontamättöä onkin. Voita, maitoa, perunaa...

        Suomessa on sydän- ja verisuonitaudit ollet huipussa jo ennen kuin pikaruokalat nousivat suosioon. Milläs sen selität?

        Kävele pitkin välimeren rantoja ja tutki paikallisväestöä. Hoikkia ja hyvin voivan näköisiä, ja pizza/pasta kuppiloita joka korttelissa.

        Se, joka sanoo kunnon italialaista laatupizzaa roskaruoaksi, elää jossakin kekksolovakiassa kaikkine vanhoine propagandaoppeineen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuulostaa uskottavalta sun kuuden ruokalajin illallallinen. Kerrotko ravintolan nimen ja linkin nettisivuille?

        Ja mitä italialaiseen pizzaan tulee, Italiassa pizzan täytteistä on tapana sanoa ”vähemmän on enemmän” eli sun käsitys italialaiseeta pizzasta ilmeisesti perustuu mamu-kebulan mättöpizzaan, paljon säilyketäytettä ja juustoa. Halvinta mitä tukusta saa, kuinkas muuten.

        *nauraa edelleen kippurassa*

        Voi sua poloista.

        Back Pocket. Googlaile itse, en ole palvelijasi.

        Tietosi italialaisesta pizzasta ovat varsin puutteelliset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Back Pocket. Googlaile itse, en ole palvelijasi.

        Tietosi italialaisesta pizzasta ovat varsin puutteelliset.

        Juujuu, googlailemalla löysit sopivan ravintolan. Ymmärrän.

        *nauraa kippurassa*


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kävin tässä hiljattain hienostoravintolassa kuuden ruokalajin illallisella. Pääruoka oli porsaan lihaa josta puolet oli läskiä ja koko komeus kellui kermassa ja voissa ja mausteissa. Ei muuta. Ei mitään perunoita, juureksia tai vihanneksia. Hyvää oli. Kaikkiaan kuitenkin niin pienet annokset että nälkä jäi ja teki mieli kunnollista italialaiskokin tekemää pitsaa jossa on reilusti ja monipuolisesti täytettä.

        Luulitko että maistelumenusta tulee kylläiseksi? Et ole tainut muissa ravintoloissa juuri käydä kuin karvakäsien kebuloissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luulitko että maistelumenusta tulee kylläiseksi? Et ole tainut muissa ravintoloissa juuri käydä kuin karvakäsien kebuloissa.

        Kyllä, kokemuksesta tiedän, että nälkä lähtee. Esimerkkinä Kaskis, joka lupasi tarjota ruuat läheisestä grillistä ellei nälkä lähde. Sitä lupausta ei ole tarvinnut lunastaa vaikka useamman kerran olen käynyt. Ei silti, siitä grillistä (Mantun grilli) saa erinomaista ruokaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juujuu, googlailemalla löysit sopivan ravintolan. Ymmärrän.

        *nauraa kippurassa*

        Siinäpä se, en viitsinyt googlailla. 20.7.2021 tuli käytyä. Voisin mennä toistekin, mutta saaristosta löytyy monta muutakin erinomaisen hyvää ruokaa tarjoilevaa ravintolaa. Kunnon pitsat saa JJ:s pizzeriasta, mutta se on auki vain kesäkauden. No, kohta koulujen suurkeittiöt taas avaavat niin saat sitä terveellistä ja ravitsevaa ruokaa josta pidät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Okei, eli seuraavan kerran kun vien vaimon ravintolaan syömään kalaa tai herkullista salaattia, kohde on Hese tai Mäkkäri?

        *nauraa kippurassa*

        Vapaus on valita ihan itse oman maun mukaan. Nyt oli terveellisyydestä kyse, ja ravintoloiden valikoimista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        tänne on eksynyt kepab-/hampurilais-/pitsasukupolven edustajia "uusine valistuksineen" mitä oikea ruoka on. roskaruoasta ei koskaan tule normiruokaa vaikka ne asettelisi lautaselle, jättäisi majoneesin pois ja laittaisi kympin lisää hintaan.

        Voi kuinka väärässä olet. Roskaruoan määritelmä on, että aterian jäljiltä jää läjä roskaa tiskien sijaan. Ellei sitä kääritä kertakäyttöpakkauksiin, tai tarjoilla kertakäyttöastioista, ei se ole roskaruokaa vaan ihan normaalia ruokaa kuten esimerkiksi hampurilaisateria lautasella voi olla. Ruoan laatu ei liity roskan määrään, eikä roskan määrä ruoan laatuun, ja heikkolaatuista ruokaa voi saada niin pikaruokaloista kuin arvostetuista ravintoloistakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi kuinka väärässä olet. Roskaruoan määritelmä on, että aterian jäljiltä jää läjä roskaa tiskien sijaan. Ellei sitä kääritä kertakäyttöpakkauksiin, tai tarjoilla kertakäyttöastioista, ei se ole roskaruokaa vaan ihan normaalia ruokaa kuten esimerkiksi hampurilaisateria lautasella voi olla. Ruoan laatu ei liity roskan määrään, eikä roskan määrä ruoan laatuun, ja heikkolaatuista ruokaa voi saada niin pikaruokaloista kuin arvostetuista ravintoloistakin.

        Normaali ruoka on sellaista jota voi syödä päivittäin ilman että se on vaaraksi terveydelle. Kun vedät joka päivä hampurilaisaterian, on selvää että se aiheuttaa terveydellisiä ongelmia ennen pitkää. Ja vakavia sellaisia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe