Aborttilain muutos tulossa!

Anonyymi

Aihetta tarkemmin seuraavat varmasti tietävätkin, että USA:n korkeimman oikeuden vanhin jäsen Ruth Bader Ginsburg on kykenemätön hoitamaan tuomarin virkaansa.
RBG on Bill "tytön paidan tahrija" Clintonin nimittämä pro-abortti-tuomari.
Toimittajat jo kyselevät presidentiltä tämän mietteitä uudesta tuomarista.
Luonnollisesti Trump ei kerro mitään muutoin, kuin oman aikataulunsa mukaan.
Tällä seuraavalla tuomarinimityksellä on valtaisa vaikutus niin USA:n, kuin muidenkin länsimaiden aborttilainsäädäntöihin.

Kun DJT nimittää uuden tuomarin, on valtasuhteet korkeimmassa oikeudessa luvuin 6 - 3 republikaaneille eli pro-lifelle. Nykyäänhän tilanne on 5 - 4 republikaaneille ja RBG on kaiken lisäksi ollut äänekäs abortinsuosija.

Yhdysvalloissa on voimakas pro-life noste.
Euroopassa on voimakas pro-life noste.
Kohta on suomessakin kova pro-life noste. Tähän kytkeytyy myös Päivi Räsänen pride-kommenteillaan osin vaikkei hän sitä suunnitellutkaan.
Kirkkohan on toiminut uskovaisten äänten vaimentajana jo pitkän aikaa ja toiminut poliittisena vaikuttajana taustalla. Toimintaa jota kirkkojen ei koskaan pitäisi tehdä.
Nyt maallistunut kirkko ajaa uskovaiset ulos pridetempullaan.
Näissä uskovissa on paljon porukkaa jotka aktivoituvat pian ruohonjuuritason työhön kirkon ulkopuolella. Myös aborttikysymys tulee huomattavasti useammin olemaan framilla.
Keskusteluja, aloitteita, suoraa kontaktia arkadianmäelle.
On luvassa mielenkiintoisia aikoja ja isoja omantunnon kysymyksiä.
Ehkä joku rohkea poliitikko saattaa esittää kansanäänestystä aborttikysymyksissä.
Äänestyskopin rauhassa on helpompi tehdä elämää puolustava valinta, kuin kertoa asiasta gallupkyselijälle.
Näyttää kehitys jatkavan kulkuaan.

61

<50

  Vastaukset

  • Muuten kiva juttu, mutta jää provosoinniksi. USA:ssa voi tapahtua mitä vain. Se on sitten eri juttu, vaikuttavatko sen päätökset Eurooppaan. Täytyy myös muistaa se, että USA:ssa päätösvaltaa on paljon osavaltiotasolla.

   Suomessa ei ole nähtävillä oikein minkäänlaista järin merkittävää abortinvastaista liikettä tämän palstan paria huumoriveikkoa lukuunottamatta.

   IR

  • "Kohta on suomessakin kova pro-life noste. Tähän kytkeytyy myös Päivi Räsänen pride-kommenteillaan osin vaikkei hän sitä suunnitellutkaan."

   Kommentoin vain tätä, sillä Jenkkien korkein oikeus ei vaikuta yhtikäs mitään Suomen aborttilakiin. Ei se vaikuta kaikkiin osavaltioihin sielläkään. Jenkeissä on valta vaihtunut Suomen aborttilain säätämisen 1950 aikana tosi monesti, samoin kuin Suomessa. Abortti ei ole Suomessa poliittiinen kysymys, vaikka Räsäskä yrittääkin tehdä sillä politiikkaa, muut ääriainekset taitaa olla aika hissukseen asiasta. Johan sitä omantunnonvapauttakin yritettiin saada eduskunnassa läpi ja se sai täystyrmäyksen paitsi eduskunnalta, myös sosiaali- ja terveysministeriöstä, lääkäreiltä, ETENE:ltä. Etkö ihmettele, miksi KD on niin pieni puolue Suomessa?

   Nämä abortinvastaisuustouhut on aika pienen porukan touhua. Taloustutkimuksen kyselyssä vain 2-3% kansalaisistakaan on abortinvastustajia. Abortti on niin yksityisasia kuin olla voi. Kaikki ymmärtää että jos laillista aborttia ei saa niin laittoman saa. Kyse ei abortinvastustajilla ole ensinkään abortinkieltämisestä, vaan aivan jostain isommasta. Muutenhan tämä porukka olisi mielissään siitä, kun ehkäisyn tarjoaminen on vähentänyt abortteja. Nyt valitetaan siitä, että ei ehkäisyä saisi tarjota ilmaiseksi. Olin että siis mitä...? Raskauden ehkäisy ei siis olekaan hyvä asia? Mikä siellä taustalla sitten mahtaa olla, jos ei abortteja saisi ehkäistä?

   Enkä tajua miksi tähän sotketaan jotain sateenkaariväen vainoakin, jotenkin kaikki nämä tuntuu liittyvän aina yhteen: abortin kieltäminen, ehkäisyn kieltäminen, naisten kansalaisoikeuksien kieltäminen, seksuaali-identieetin perusteella kansalaisoikeuksien kieltäminen, totuusmonopolin omistaminen, kreationismi. Ja tämä kaikki on kattokäsitteen "ääriuskonnollisuus" alla. Kukaan muu ei tällaisessa maailmassa halua elää, ei edes hihhulit itse. Mutta kun nämä kontrollointiyrityksetn koskeekin vain muita, kun itselle tietenkin on oikeutus kaikkeen.

   Ärsyttääkö Pride-viikko vai kuukausi, vai tuliko katsottua Handmaid's Tale? Siinähän muuten eilen taidettiin myös jaotella naiset oikeisin naisiin ja epänaisiin. Ihan kuin vastustajat kirjoittelee tällä forumilla. Muuten tämä sinun eetoksesi on kuin suoraan siitä ko. tv- sarjan maailmasta.

   Esimakuahan haaveidenne Gileadista saatiin kansalaisaloitteissa, missä naisille haluttiin saada rangaistus lapsettomuudesta, vaikka vika olisi miehessä. Miehiä ei lapsettommuudesta tietenkään rangaistaisi. "Koska lapsen hankkiminen ei ole pelkästään naisen asia" :))

   www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/384

   Mitä sinulta puuttuu, mitä joku toinen mielestäsi saa ilman että on ansainnut sitä?

   Toiv. tämä teksti ei tule kahta kertaa, tuli joku palvelinvika tässä postatessa.

   • "Johan sitä omantunnonvapauttakin yritettiin saada eduskunnassa läpi"

    Se onkin harvoja, jotka on päätyneet valtavalla kansan suosiolla eduskunnan käsittelyyn. Toisin kuin abortin vapautta vaatinut aloite, joka keräsi "huikeat" 1400 kirjoitusta. :)

    "vain 2-3% kansalaisistakaan on abortinvastustajia"

    Levität aina vain samaa vääristelyä. Tuo määrä (n. 1000 vastaajasta) siis oli se, joka vastusti kaikilla syillä.

    "Abortti on niin yksityisasia kuin olla voi. Kaikki ymmärtää että jos laillista aborttia ei saa niin laittoman saa."

    Toisen ihmisen t***aminen ei vaan "ycsityis asiaksi" muutu, vaikka kuinka jancudetaan. Johan tätä mieltä on jopa lainsäätäjäkin. Muutenhan sen saisi mitään anelematta.
    Eri asia on, kuinka marginaalinen osa ryhtyisi criminaaliksi. Joka tapauksessa tiukemmalla lailla aborttien kokonaismäärä romahtaisi murto-osaan nykyisestä. Vaikka suosijasakki mielellään väittää aina niiden lisääntyvän tällä. Unohdetaan sujuvasti vain mainita, että kyse onkin laittomien, eikä kokonais määrästä.

    Kukaan ei täällä ole edelleenkään pitänyt ehkäisyjä huonona asiana. Se vain ei ole se tehokkain keino aborttien vähentämisessä, kuten hyvin tiedät vaikket myönnä.

    En minäkään tajua, miksi tähän aiheeseen on sodcettava jadcuvasti jotain homo vainoa, uscovaisuutta, keksittyä tv-sarjaa jne. Kun ei näillä ole mitään tekemistä ainakaan lasten el.ämän suojelun kanssa.

    "Mutta kun nämä kontrollointiyrityksetn koskeekin vain muita, kun itselle tietenkin on oikeutus kaikkeen."

    Siis miten lain tiukennus ei koskisi ihan samoin lapsia suojelevia naisiakin?


   • Taustallahan on se mikä aina: pieni vähemmistö haluaa määrätä muiden toimista.
    Se aika tosin meni jo Euroopassa.

    Änkyräuskisten kannattais nyt liittoutua äärimuslimien kanssa, sillä heillä on täsmälleen sama arvomaailma. Ehkä abortinvastainen prosenttiluku kasvaisi jopa neljään prosenttiin.
    Useimmat muslimitkaan ei tosin ole yhtä änkylöitä, mutta ehkä sieltä saisi lisää kannattajajoukkoa.
    Ehkä seuraavassa mielenosoituksessa olisi 20 henkilön sijaan jopa 30.


   • Pieni vähemmistö haluaa määrätä muiden elämästä, tai pikemminkin kuolemista.
    Uskisänkylät yms. ääriainekset ei liity mitenkään normaaleihin lapsia suojeleviin ihmisiin. Enemmänkin samaa sakkia feminadtzien kanssa, mutta ehkä vielä joku päivä vaalimenestys saattaa yltää jopa puolen prosentin tuntumaan.


  • "Tällä seuraavalla tuomarinimityksellä on valtaisa vaikutus niin USA:n, kuin muidenkin länsimaiden aborttilainsäädäntöihin."

   Millä lailla ämeriikän aborttilait on tähän mennessä vaikuttanut muiden maiden aborttilakeihin?

  • "Tähän kytkeytyy myös Päivi Räsänen pride-kommenteillaan osin vaikkei hän sitä suunnitellutkaan.Kirkkohan on toiminut uskovaisten äänten vaimentajana jo pitkän aikaa ja toiminut poliittisena vaikuttajana taustalla. Toimintaa jota kirkkojen ei koskaan pitäisi tehdä."

   Ei ole Päivi Räsänen ollu kovin hiljaa joten ei nyt pidä paikkansa että kukaan ääntä vaimentais. Sananvapaus on aivan eri asia kuin se että on oikeus määrätä koko kirkon toiminnasta. Siitähän päättää vaan ne jotka on siellä valittu edustajiksi ja on kirkon jäseniä jne. Ei taida Päikkyli olla? Minäkin äänestin vaaleissa sellasta naista joka on vihreä ja hyväksyy abortin ja samansukupuolistet avioliitot.

   Saa sanoa että kylläpä minua kiukuttaa enkä ole samaa mieltä. Minäkään en ole samaa mieltä Päivi Räsäsen kanssa mutta jos menisin vakavissaan sanomaan että Päikkylin avioliitto ei ole oikea avioliitto eikä hänellä olis oikeutta ihmisoikeuksiin niin kylläpä nousis meteli. Ja että kirkon pitää nyt sanoa Päikkylille että sinä elät väärin. Mutta Päikkylin pitäis saada määrätä kyllä muitten elämästä. Se oli kyl aika kova juttu että hän lupasi jo kuolemaa niille jotka ei sitä tottele. Päikkyli on saanut vähän liikaakin huomiota kun sillä on aina joku kiva kielto jollekin muille kuin itselleen.

  • Millos semmonen on tulossa? Eipä näytä olevan kellään haluja sen muuttamiseen. Ei lakia muuteta kuin eduskunnan enemmistön päätöksellä ja kun ei siellä ole muita kuin ne 4-5 kristillistä jotka yleensä jaksaa vouhkata tosta. Suomi koostuu puoleksi naisista, eipä me naiset kyllä sellaseen suostuttaiskaan.

   • Ja hädä cilju kävi tietenkin, kuinka ollakaan.

    Sin.ä et ed.usda Suomen naisia, kuin äärimm.äisen pienen marg.inaalin osalta. Et ainakaan meitä cunnollisia ja cunniallisia, jotka haluaa suojella lasten el.ämää, eikä sin.un tavoin riisd.hää sitä.


  • Kun päivi räsänen on jotain mieltä niin sekö aiheuttaa lakimuutoksen??? todellako? mitens yhdellä naisella voi olla niin paljon valtaa että se puhuis 200 kansanedustajan puolesta?? Ja puolen kansan puolesta. en minäkään oo antanut sille lupaa puhua mun puolesta. varmaan moni oottaa että se eroais nyt viimein kirkosta niin kymmenet tuhannet ihmiset liittyis takaisin ja tuntis olevansa taas ihmisarvoisia yksilöitä kun kirkko olis päivitön ja turvallinen paikka.

   • Ev. lut. kirkolla on tosiaan ollut ongelmaa Räsäskän kanssa: aina kun hän päästää sammakoita suustaan, uusi rypäs eroaa kirkosta, vaikka Räsäskällä on täysin vastakkaiset näkemykset ev.lut. -kirkon kanssa.


  • Näin varma oli aborttilain muutoksen ennustus vuonna 2006 tällä palstalla

   "23.5.2006 15:32
   aborttilaki tulee
   Hei, tulevaisuudessa et kanna vastuutasi tappamalla syntymättömiä lapsia, vaan kun saadaan maahan laki, joka kieltää kaikenikäisten ihmisten tappamisen, niin kannat vastuusi vankilassa"

   Tästäpäs oli hauska keskustelu kerran muistan että on osallistuttu

   "Jaa, että "kun" laki ja asetus lain voimaanpanosta tulisi, haetaan ennen lain voimaanpanoa tällöin voimaanpantua lakia rikkoneet postuumisti tuomioistuimeen? Melko villi mielikuvitus tällä kattimattisella. Onneksemme lainsäädäntö ei tässä valvemaailmassa toimi noin. Sitähän ei koskaan tietäisi, mistä tänään tehdystä laillisesta toimesta joutuisi tulevaisuudessa tuomituksi."
   Spede-show kirjoitti:
   "Sanoppas muuta. Vankilaan joutuu noin 500 000 naista.
   Siinä on Rikosseuraamusvirastolle hommia."
   childfreelife
   22.1.2015 19:39

   Pääsee isot rakennusliikkeet hyville urakoille uutta tilaa vaholle rakentaessaan.
   Laatuviihdettä, sitä tämä on jos jotain.

   "Tarvittaisiin paljon lisää juristeja ja vankeinhoitotyövoimaa. Abortit siis edistäisivät rakennustoimintaa ja työllisyyttä voimakkaasti. Lähes koko lisääntymisiässä oleva naiskaarti pääsisi valtion kustantamalle lomalle. Ei huono, kun ajattelee kuinka kovilla naisetkin nykyään on. Ei tarvisi miettiä mistä ruoka ja katto pään päälle ja valtio hoitaa muiden lasten hoidon. Tervetullutta vaihtelua. Myös laivamatkailu elpyisi vahvasti, kun naiset lisääntyvässä määrin reissaisivat Tukholmaan ja Tallinnaan abortteja tekemään. Hoituu samassa shoppailut, super-alkossa käynti, kylpylä ja abortti."

   On täällä joskus ollu hauskat jutut.

   • "Hoituu samassa shoppailut, super-alkossa käynti, kylpylä ja abortti"

    Sinne järkättäisiin varmaan jotain pakettimatkoja jos siis aborttia rajoitettaisi. Alla inclusivereissu.

    Mulle kanssa tekis gutaa kyllä joku muutaman kuukauden vankilassa lepäily, pääsis valmiiseen ruokapöytään ja sais lukea kerrankin rauhassa. Joku muu hoitais kaiken. Ja tämä palkintona laittomasta abortistako? Rasittunu äiti palaisi kunnon loman taas levänneenä perheen pariin. Eikä se olis ees kuin rike minkä 700000 tai miljoona Suomessakin ainakin on syyllistynyt. terv. Rasittunut.


  • Kun napsitaan abortinvastustajien kommentit pois väleistä, niin saadaan ketjuista halutun näköisiä.
   Ainoastaan suomessa, koska sananvapaus se on terroristillakin tjsp.

  • Odotan mielenkiinnolla sitä hetkeä, kun joku oikeasti alkaa julkisuudessa vaatia abortista kansanäänestystä. Minusta olisi erittäin kiinnostavaa myös nähdä se, kykenisikö Suomen varsin pieni abortin vastustajien joukko aikaan saamaan mitään mediahässäkkää.

   • Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Niin... Palstan pää-äänihän on virallisesti vakuuttunut siitä, että suomalaisten enemmistö haluaa ehdottomasti Suomeen samanlaiset aborttilait kuin Alabamassa. Persujen gallupsuosio ilmeisesti saa hänet kuvittelemaan niin, vaikka Halla-aho esimerkiksi on sekä ateisti että aborttioikeuden kannattaja.


   • InhottavaRealisti kirjoitti:

    Niin... Palstan pää-äänihän on virallisesti vakuuttunut siitä, että suomalaisten enemmistö haluaa ehdottomasti Suomeen samanlaiset aborttilait kuin Alabamassa. Persujen gallupsuosio ilmeisesti saa hänet kuvittelemaan niin, vaikka Halla-aho esimerkiksi on sekä ateisti että aborttioikeuden kannattaja.

    Halla-aho ei tietääkseni ole aborttioikeuden kannattaja. Ainakin EU-parlamentissa esitti mielipiteensä sitä vastaan jossain yhteydessä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Halla-aho ei tietääkseni ole aborttioikeuden kannattaja. Ainakin EU-parlamentissa esitti mielipiteensä sitä vastaan jossain yhteydessä.

    Halla-aho on ihan selkeästi sanonut, että ei kannata aborttioikeuden kiristystä.


   • Ufo-uskovaisten marssillekin taitaisi olla moninkertainen määrä osanotajia.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

    Enpä kyllä ole marsseja harrastellut.


   • InhottavaRealisti kirjoitti:

    Halla-aho on ihan selkeästi sanonut, että ei kannata aborttioikeuden kiristystä.

    Hän on kuitenkin äänestänyt aborttia vastaan, joten se siitä.


   • InhottavaRealisti kirjoitti:

    Niin... Palstan pää-äänihän on virallisesti vakuuttunut siitä, että suomalaisten enemmistö haluaa ehdottomasti Suomeen samanlaiset aborttilait kuin Alabamassa. Persujen gallupsuosio ilmeisesti saa hänet kuvittelemaan niin, vaikka Halla-aho esimerkiksi on sekä ateisti että aborttioikeuden kannattaja.

    Kerrohan, kuka tuo palstan pää-ääni onkaan, kun se ei oikein ole selvinnyt kenellekään. Vai onko se vain sinun päässäsi oleva frustratio, kun et voi jonkun/hänen väitteitään mitenkään kumota? Ärsyttäväähän se on kannaltasi.


  • Anttihan perusteli osallistumistaan tälle pride marssille että ihmisoikeudet eivät ole mielipidekysymys ja ymmärsin että "prideporukka" piti tätä perustelua oikein hyvänä!

   No, nythän ei tarvitse muuta kuin laajentaa nämä ihmisoikeudet koskemaan myös sikiötä eli koskemaan myös syntymätöntä elävää lasta!

   Ensi vuonna voisimmekin sitten marssia sikiön ihmisoikeuksien puolesta ja Anttihan on ilman muuta mukana koska eihän tässä ole kysymys mistään mielipideasiasta VAAN IHMISELÄMÄSTÄ!

  • Miksi joku luulee että persujen johtaja tai Päivi on jotenkin niin suuressa vallassa että he vois muuttaa lain? Muistan kun Soini oli vallassa niin täällä väitettiin että Soini muuttaa abortti lain. 😁 Eikait kukaan yksin lakia muuta. Eduskunta lait muuttaa.

   • Palstan pää-ääni on sitä mieltä, että kun eduskunnassa tai julkisuudessa joku edes mainitsee sanan "abortti", se tarkoittaa välittömästi aikeita kieltää abortti kokonaan.


   • InhottavaRealisti kirjoitti:

    Palstan pää-ääni on sitä mieltä, että kun eduskunnassa tai julkisuudessa joku edes mainitsee sanan "abortti", se tarkoittaa välittömästi aikeita kieltää abortti kokonaan.

    Kummallista,.. Kukaan muu ei tunnu cuulevan eikä näkevän näitä "pää-ääniä" kuin sinä. Ja cidise nyt ciir.uusdi tämäkin icävä totuus taas poistoon.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kummallista,.. Kukaan muu ei tunnu cuulevan eikä näkevän näitä "pää-ääniä" kuin sinä. Ja cidise nyt ciir.uusdi tämäkin icävä totuus taas poistoon.

    Jos minä kirjoittaisin siihen tyyliin kuin Sinä, en lähtisi kovin herkästi arvioimaan TOISIA kirjoittajia.


   • "siih.en dyyl.iin cuin Shin.ä"

    Cudh.en millä dhav.hoin? Pa.ccho muocc.haillen jhärje.ddhömän ja bhuol.ueellisen shens.huurin vhäldd.hämisecsi?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kummallista,.. Kukaan muu ei tunnu cuulevan eikä näkevän näitä "pää-ääniä" kuin sinä. Ja cidise nyt ciir.uusdi tämäkin icävä totuus taas poistoon.

    Jatkuvasti tässäkin on ilmeisesti jotakin perin asiatonta.
    "Hah. Hyvin sanottu. 😝 Olen pitkään epäillyt, että tuo muldi nicci aborttiin viec.oddelija kuulee ääniä ihan omissa oloissaan. Välillä sillä on niin sac.eeda settiä, että huh huh.."
    Onko tuollaisten hymiöiden käyttökin suosijasakin yksinoikeus? Vai harmittaako muuten vaan?


  • Oletko tullut ajatelleeksi, ettemme elä sellaisessa takapajulassa kuin USA?

   • Melkoinen takapajula ja myös kummallisia lakeja. Arizonassa on aikuisten, fallosta esittävien lelujen määrä rajoitettu per talous. Alabamassa ei saa käyttää kirkossa tekoviiksiä. Että tällasia lakeja siellä muutenkin, varmaan on tekovehkeitä valvomaan asetettu joku valvontatoimikunta ettei kodissa ole liikaa leluja. Ja kirkossa käyvien viikset on aitoja. Muuten rapsahtaa vankilaa.


  • "abortti lain muutos tulossa"

   Eriskummallista että täällä suolessa on jo lajeja alettu laatia. 🤔. Eikä eduskunta oo hiiskahtanutkaan semmosesta. Kukaan ei ees oo vaatinu lakia muutettavan. Suomalaiset tyytyväisiä ja ehkäisyäkin saa ilmaiseksi niin abortti on vähentyneet.

  • Irlannissa abortti vapautui. Sekään ei vaikuta meihin. Oletteko amerikkalainen arvoisa aloittaja? Suomessa korkein oikeus ja varsinkaan yksi ihminen ainakaan ei laadi lakeja. Täällä abortin saa edelleen entiseen malliin.

  • Otsakkeessa sanotaan että aborttilain muutos on tulossa, ja ihmettelin että mikä ihmeen muutos kun kukaan ei sellasesta ole kuullutkaan ja aloin etsiä uutisista että millon tällanen muutos on oikein tulossa.
   kunnes luin tekstin. Mikset aloittaja kirjoittanut että aborttilain muutos on tulossa jossain toisella puolella maailmaa eikä mitenkään koske Suomea ja meidän aborttilakia. Kyllä sellanen olis huomattu jos lakimuutos olisi tulossa. Mahollisesti joku olis niinkö puhunut siitä täällä Suomessa. Ja tulihan Irlannissakin muutos viime vuonna, ja muutoksia tulee ympäri maailmaa eri laisiin lakeihin. Luin että useammassa maassa on aborttilaki löystynyt kuin tiukentunut. Osassa maissa tiukentuu ja joissakin maissa on abortti varmaan kuolemanrangaistuksen uhalla kielletty ja silti niitä tehdään.

  • Ei ole tulossa mitään aborttilain muutosta, katsoin eduskunnan sivulta. Mistä sinulla tämmöttis on sanottu että aborttilaki muuttuu??? Häh?

  • Koska Suomi on käytännössä USAn nukkevaltio, koska USA suurilta osin omistaa EUn, niin voi hyvinkin olla että USAn aborttilaki vaikuttaa Suomeen.

   • Näin on asia. Palstan aborttifanit kokevat kunnon yllätyksen, kun muutos koputellaan pikana lakiin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Näin on asia. Palstan aborttifanit kokevat kunnon yllätyksen, kun muutos koputellaan pikana lakiin.

    Ai samalla lailla kuin Irlantiin? 😁 Naiset ei taida olla alamaisia Trumpsille. Ja kohta on taas uudet vaalit Ämeriikässä. Joka neljäs nuosi sama rumpa siellä....


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ai samalla lailla kuin Irlantiin? 😁 Naiset ei taida olla alamaisia Trumpsille. Ja kohta on taas uudet vaalit Ämeriikässä. Joka neljäs nuosi sama rumpa siellä....

    Miten joku kehtaa levittää samaa valetta vuodesta toiseen? Pakko olla oikein himoaborttifani.
    Korkeimman oikeuden tuomarit ovat elinikäisellä pestillä joten presidentin vaihtuminen tai jatkaminen uudelle kaudelle ei ratkaise vaan se, että onko presidentillä saumaa nimittää uusi(a) tuomareita. Trump on nimittänyt nyt kaksi ja ilmeisesti kohta kolmannen. Syy miksi Trump on jo nyt eka kaudellaan kerinnyt nimittää kaksi, on se, että yksi republikaani tuomari mur.hattiin mitä ilmeisimmin demlan toimesta.
    Saattepa nähdä, että kohta alkaa lyyti kirjottamaan ja aborttilait tiukkenevat radikaalisti kaikissa länsimaissa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Miten joku kehtaa levittää samaa valetta vuodesta toiseen? Pakko olla oikein himoaborttifani.
    Korkeimman oikeuden tuomarit ovat elinikäisellä pestillä joten presidentin vaihtuminen tai jatkaminen uudelle kaudelle ei ratkaise vaan se, että onko presidentillä saumaa nimittää uusi(a) tuomareita. Trump on nimittänyt nyt kaksi ja ilmeisesti kohta kolmannen. Syy miksi Trump on jo nyt eka kaudellaan kerinnyt nimittää kaksi, on se, että yksi republikaani tuomari mur.hattiin mitä ilmeisimmin demlan toimesta.
    Saattepa nähdä, että kohta alkaa lyyti kirjottamaan ja aborttilait tiukkenevat radikaalisti kaikissa länsimaissa.

    Ai on valhetta väittää, ettei EU-maat ole USA:n alaisia?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Miten joku kehtaa levittää samaa valetta vuodesta toiseen? Pakko olla oikein himoaborttifani.
    Korkeimman oikeuden tuomarit ovat elinikäisellä pestillä joten presidentin vaihtuminen tai jatkaminen uudelle kaudelle ei ratkaise vaan se, että onko presidentillä saumaa nimittää uusi(a) tuomareita. Trump on nimittänyt nyt kaksi ja ilmeisesti kohta kolmannen. Syy miksi Trump on jo nyt eka kaudellaan kerinnyt nimittää kaksi, on se, että yksi republikaani tuomari mur.hattiin mitä ilmeisimmin demlan toimesta.
    Saattepa nähdä, että kohta alkaa lyyti kirjottamaan ja aborttilait tiukkenevat radikaalisti kaikissa länsimaissa.

    Laittaako Ämeriikän tuomari asemiehet vahtimaan Suomen naisten vaginoita vai kuin se mahtaa onnistua? Seksi elämän vahtiminen ilman halua lisääntyä?

    Joka naiselle henkkoht vartija kuin Handmades Talessa. Puhuminen kielletty mut lisääntyminen pakollista.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Miten joku kehtaa levittää samaa valetta vuodesta toiseen? Pakko olla oikein himoaborttifani.
    Korkeimman oikeuden tuomarit ovat elinikäisellä pestillä joten presidentin vaihtuminen tai jatkaminen uudelle kaudelle ei ratkaise vaan se, että onko presidentillä saumaa nimittää uusi(a) tuomareita. Trump on nimittänyt nyt kaksi ja ilmeisesti kohta kolmannen. Syy miksi Trump on jo nyt eka kaudellaan kerinnyt nimittää kaksi, on se, että yksi republikaani tuomari mur.hattiin mitä ilmeisimmin demlan toimesta.
    Saattepa nähdä, että kohta alkaa lyyti kirjottamaan ja aborttilait tiukkenevat radikaalisti kaikissa länsimaissa.

    "Miten joku kehtaa levittää samaa valetta vuodesta toiseen? Pakko olla oikein himoaborttifani."

    Aborttiin on oikeus ihan suomen lain oikeutuksella. Duodecim Lääkäriseuran sivulta löytyy raskaudenkeskeytyksen menetelmät ja hakeminen. Samoin jokaisen terveyskeskuksen sivulla on ohjeet. Siellä ei ole mitään valetta, tarkista sieltä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    "Miten joku kehtaa levittää samaa valetta vuodesta toiseen? Pakko olla oikein himoaborttifani."

    Aborttiin on oikeus ihan suomen lain oikeutuksella. Duodecim Lääkäriseuran sivulta löytyy raskaudenkeskeytyksen menetelmät ja hakeminen. Samoin jokaisen terveyskeskuksen sivulla on ohjeet. Siellä ei ole mitään valetta, tarkista sieltä.

    Ei siihen mitään itsestäänselvää (vapaata) oikeutta ole, vaan ihan lain edellyttämät rajatut ehdot. Eihän sitä muuten joutuisi hakemaankaan (anelemaan lupaa).


   • Anonyymi kirjoitti:

    "Miten joku kehtaa levittää samaa valetta vuodesta toiseen? Pakko olla oikein himoaborttifani."

    Aborttiin on oikeus ihan suomen lain oikeutuksella. Duodecim Lääkäriseuran sivulta löytyy raskaudenkeskeytyksen menetelmät ja hakeminen. Samoin jokaisen terveyskeskuksen sivulla on ohjeet. Siellä ei ole mitään valetta, tarkista sieltä.

    "Aborttiin on oikeus ihan suomen lain oikeutuksella."

    Mutta onko abortti oikeus Jumalan , moraalin ja totuuden mukaan?


   • Trexnonar kirjoitti:

    "Aborttiin on oikeus ihan suomen lain oikeutuksella."

    Mutta onko abortti oikeus Jumalan , moraalin ja totuuden mukaan?

    Jumalia ja uskontoja on satojatuhansia, moraali riippuu katsojasta ja jokaisella on oma totuutensa. Jumalat on ihmisen luomia mielikuvia.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei siihen mitään itsestäänselvää (vapaata) oikeutta ole, vaan ihan lain edellyttämät rajatut ehdot. Eihän sitä muuten joutuisi hakemaankaan (anelemaan lupaa).

    Lupahakemus on pelkkä muodollisuus totesi Päivi Räsänenkin. Jokainen sen saa, ja siksi lääkärit haluaa poistaa turhan byrokratian muiden länsimaiden mallin mukaan. 🙂


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jumalia ja uskontoja on satojatuhansia, moraali riippuu katsojasta ja jokaisella on oma totuutensa. Jumalat on ihmisen luomia mielikuvia.

    Miten sitten tiedät että tuo sun relativistinen postmoderni maailmankuva on totta, jos et edes usko totuuteen, vaan väität että kaikilla on "oma totuus"?


   • Trexnonar kirjoitti:

    Miten sitten tiedät että tuo sun relativistinen postmoderni maailmankuva on totta, jos et edes usko totuuteen, vaan väität että kaikilla on "oma totuus"?

    Suosittelen, että pysyt sekoilemassa kreationismikeskustelussa ja varot, että et putoa maailman reunalta alas!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Lupahakemus on pelkkä muodollisuus totesi Päivi Räsänenkin. Jokainen sen saa, ja siksi lääkärit haluaa poistaa turhan byrokratian muiden länsimaiden mallin mukaan. 🙂

    Lääkärit viimeisenä vaatisi sellaista, mikä rikkoo jo nyt heidän elämänsuojelun periaatteitaan. Lakihan pakottaa heidät likaisen työn tekijöiksi. Ei sellaista vaadi ketkään tolkun ihmiset. Vain pieni mutta sitäkin äänekkäämpi vähemmistö, jonka kannatus vaaleissa jäi jonnekin 0,2% paikkeille.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Suosittelen, että pysyt sekoilemassa kreationismikeskustelussa ja varot, että et putoa maailman reunalta alas!

    Ehkä itse kannattaisi varoa että et putoa pallon päältä alas. Pallon päällä seisominen on nimittäin paljo vaikeampaa kuin seisoa vaikka litteän pöydän päällä.


   • Trexnonar kirjoitti:

    Ehkä itse kannattaisi varoa että et putoa pallon päältä alas. Pallon päällä seisominen on nimittäin paljo vaikeampaa kuin seisoa vaikka litteän pöydän päällä.

    Oletpas sinä vitsikäs. Lue vain sitä Aku Ankkaa, niin kyllä se siitä.


  • Abortti lain muutos taitaa olla tulossa. Siten että alle 12 vk kestänyt raskaus saa keskeyttää ilmoituksella. Lääkärit itse tätä ehdottavat. Jotkut lääkärit haluaisi abortti pilleritkin apteekkiin itsehoitolääkkeeksi ja lääkärikontaktia vain tarvittaessa kun lääkeabortti on niin mutkaton ja turvallinen.

   • Olen samaa mieltä. Varsinkin, kun on tulossa vihervasemmistolainen hallitus, niin läpi tuskin menee mitkään tiukennukset. Hyvä niin.


   • Esille sitten vain se ukaasi, missä koko lääkärikunta vaatii sitä. Vai oliko 3-4 yksittäistä lääkäriä, joiden mielestä se olisi loisto juttu?
    Tietenkin suosijasakki haluaisi t***amisesta mahdollisimman helppoa, jotta sitä olisi entistä uskottavampaa vähätellä. Mutta saahan sitä aina uneksia. Tuskin tulee kovin äkkiä tapahtumaan. Tai koskaan, onneksi.
    Vihervasemmisto ym. sekalainen hallitus taitaa kaatua ennenaikojaan omaan mahdottomuuteensa. Vaalivoittajapuolueenkin kannatus tippuu kuin lehmän häntä, siinä missä perussuomalaiset on yhä nousukiidossa, kokoomuskin tulee kaukana toisena.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Esille sitten vain se ukaasi, missä koko lääkärikunta vaatii sitä. Vai oliko 3-4 yksittäistä lääkäriä, joiden mielestä se olisi loisto juttu?
    Tietenkin suosijasakki haluaisi t***amisesta mahdollisimman helppoa, jotta sitä olisi entistä uskottavampaa vähätellä. Mutta saahan sitä aina uneksia. Tuskin tulee kovin äkkiä tapahtumaan. Tai koskaan, onneksi.
    Vihervasemmisto ym. sekalainen hallitus taitaa kaatua ennenaikojaan omaan mahdottomuuteensa. Vaalivoittajapuolueenkin kannatus tippuu kuin lehmän häntä, siinä missä perussuomalaiset on yhä nousukiidossa, kokoomuskin tulee kaukana toisena.

    "Esille sitten vain se ukaasi, missä koko lääkärikunta vaatii sitä. Vai oliko 3-4 yksittäistä lääkäriä, joiden mielestä se olisi loisto juttu?"

    Oletatko että jos jotain päätöksiä tehdään , on kaikkien oltava samaa mieltä? Ei todellakaan. Eduskuntakin päättää enemmistöllä, ei minkään kourallisen fanaatikkoja miellyttävien mielen mukaan.

    Ihme juttu on että sinusta kaikkien pitäisi olla samaa mieltä asiasta, mutta samalla väität että yksi ministeri tai yksi henkilö voi muuttaa koko maailman aborttilain sellaiseksi kuin itse haluaa!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Esille sitten vain se ukaasi, missä koko lääkärikunta vaatii sitä. Vai oliko 3-4 yksittäistä lääkäriä, joiden mielestä se olisi loisto juttu?
    Tietenkin suosijasakki haluaisi t***amisesta mahdollisimman helppoa, jotta sitä olisi entistä uskottavampaa vähätellä. Mutta saahan sitä aina uneksia. Tuskin tulee kovin äkkiä tapahtumaan. Tai koskaan, onneksi.
    Vihervasemmisto ym. sekalainen hallitus taitaa kaatua ennenaikojaan omaan mahdottomuuteensa. Vaalivoittajapuolueenkin kannatus tippuu kuin lehmän häntä, siinä missä perussuomalaiset on yhä nousukiidossa, kokoomuskin tulee kaukana toisena.

    Abortti ei ole poliittinen asia eikä politiikka voi määrätä naisen sukupuoli elämästä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Abortti ei ole poliittinen asia eikä politiikka voi määrätä naisen sukupuoli elämästä.

    Abortit nimenomaan ovat poliittinen asia monissa maissa. Kun demokratiassa elämme, lainsäädäntö määrittelee abortin kaikin tavoin. Ei sitä mikään muu taho demokratioissa säätele.

    Esimerkiksi USA:ssa abortti on poliittisesti suuri kysymys, Suomessa taas ei.


  • Tarvitaan kansanäänestys, jonka kysymyksiä ei ole aseteltu johdattelevasti.
   Tulos voi hyvinkin olla pro-life.
   Monessa suomalaisessa on vielä hyvää. Aborttiinviekottelijat ovat ilmeisesti hyvin pieni, mutta äänekäs porukka.
   Tällä palstallakin on vain kolme tai neljä vakituista viekottelijaa.

   • Antaisitko esimerkkejä "oikein" muotoilluista kysymyksistä?


  • Minä toivon että RBG korvataan konservatiivisella, aborttia vastustavalla tuomarilla mahdollisimman pian mutta kun googlaan hakusanalla ”ruth ginsburg 2019-07”, näyttää ainakin hakutuloksen perusteella siltä että RBG on yhä mitä suurimmassa määrin aktiivinen eikä ole myöskään aikeissa jäädä eläkkeelle.

   • Voin kertoa, että aktiivisuus on kaukana.
    Todella huonossa kunnossa. Soisin jäävän pian eläkkeelle täyttämästä tuomarin paikkaa, mutta pahoin pelkään, että lähtee vasta hurstikyydillä.
    Vaikka onkin aborttiagitaattori, ei kenellekään toivo pahaa, mieluummin herätystä pois pimeydestä.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  • Räps! Jennifer Lopez pyöräili minisortseissa ilman rintaliivejä: ja yksi vieläkin kriittisempi varuste oli unohtunut päältä - kuvat!
  • Marja Hintikka nousi ahdistuneesta teinistä suosikkijuontajaksi: ”Ajattelin, ettei minusta tule ikinä mitään!”
  • Rintasyöpä avasi Virpi Miettisen silmät: ”Elämän palikat nousevat uuteen arvoon!”

  Ketjusta on poistettu 63 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia ja Stefu tarjoilijoina.

   Näkyy Sofian instastoryssa olevan video jossa Sofia ja Stepu tarjoilevat pöytiin Fyllaksessa. Stufun sisko antanut töitä?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   83
   1703