Masku palvelut

Anonyymi

Kokemuksia perusturvakuntayhtymä akselin palveluista?

25

1298

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vakka-suomensanomat 25.6.2019
      Perusturvakuntayhtymä Akselin palvelutasoa määriteltäessä tulisi ottaa huomioon kuntalaispalautteessa sekä Kuntamaiseman tekemässä selvityksessä esille tullut tarve lääkärien kiireettömien vastaanottoaikojen lisäämisestä ja vastaanottoaikojen porrastamisesta. Tämä on merkittävin keino, jolla erikoissairaanhoidon ja etenkin päivystyspalvelujen käyttöä sadaan pienenemään.

      Näin toteavat Akselin jäsenkuntien Maskun, Nousiaisten ja Mynämäen kunnanhallitukset yhtymähallitukselle antamissaan yhteneväisissä lausunnoissaan.

      Palvelutasosuunnitelmaa vuosille 2019–21 on valmisteltu Akselissa pitkään, ja nyt sen luonnos tuotiin jäsenkuntiin lausunnolle. Lopullisen suunnitelman hyväksyvät kuntien valtuustot.



      Kuntien lausunnoissa muistutetaan, että suunnitelman tulisi olla ensisijaisesti kirjoitettu ASIAKASLÄHTÖISESTI, kun luonnos nyt on vahvasti ORGANISAATIOLÄHTÖINEN.

      Suunnitelma on keskeinen omistajien tahtotilaa kuvaava kuntayhtymän talouden ja toiminnan ohjausväline, joten sen tulee sisältää myös konkreettisia toimintaan ja talouteen vaikuttavia kirjauksia.

      Lausunnoissaan kunnat huomauttavat, että suunnitelman monessa kohdassa todetaan, että palveluja kehitetään, mutta konkreettista kuvausta toiminnasta ei ole kirjattu, eikä myöskään muutosten toivotusta vaikuttavuudesta ole mainintaa.

      Palvelutasosuunnitelmassa ei myöskään näy riittävästi väestörakenteen muutoksen myötä muuttuva käyttäjien palvelutarpeiden muuttuminen. Se tulee näkyä myös resurssien uudelleen kohdistamisena.

      Konkreettisia toimenpiteitä kunnat peräänkuuluttavat myös ikäihmisten palvelujen palvelurakenteiden muuttamisessa. Näitä ovat esimerkiksi kotipalvelujen vaikuttavuuden parantaminen, ympärivuorokautisen hoidon vähentäminen ja resurssien uudelleen kohdentaminen ympärivuorokautisesta hoidosta kotihoitoon.

      Määriteltyjen palvelutasojen saavuttamiseksi pitäisi jäsenkuntien mielestä myös ottaa käyttöön vaihtoehtoisia tuotantotapoja, kuten palvelusetelit, sähköiset palvelut ja etäpalvelut.

    • Anonyymi

      Sosiaalipuolen ongelmat ei varmana poistu ennen, kuin henkilöstö vaihdetaan johdosta alkaen. Avi uutisoinut jo vuodesta 2015 alkaen samoista asioista ja edelleen samoissa asioissa puutteita, missä vika?

      • Anonyymi

        Palveluita parennettava!


    • Anonyymi

      Vakka 18.7 toimiiko mikään?

    • Anonyymi

      Johtavat henkilöt vaihtoon ei tuu muute mitää

    • Anonyymi

      Kuulin huhua, että terveyskeskuksen vuodeosaston potilaskahvitukset loppuvat. Aika heikkoa, jollei tollasta pysty järjestämään :(

    • Anonyymi

      Siinä sitte kirjoittaa, kun poistuu sääntöjenvastaisina kokemukset

    • Anonyymi

      Kuntien lausunnoissa muistutetaan, että suunnitelman tulisi olla ensisijaisesti kirjoitettu ASIAKASLÄHTÖISESTI, kun luonnos nyt on vahvasti ORGANISAATIOLÄHTÖINEN.
      👍

    • Anonyymi

      Johto vaihtoon. Ovat epäonnistuneet työssään

      • Anonyymi

        Mutta hoitajat ovat onnistuneet, kiitokset heille


    • Anonyymi

      Uudet johtajat joka tasolle jos homma ei toimi ja kuntaäänestys.
      Ulkopuolinen valvova taho tarkkailemaan toimintaa yksiköissä, työssä ja selvittämään missä mättää.
      Tarvittaessa koko työkulttuurin muutos uusien esimiehien ja johtajien tasolta.

      • Anonyymi

        Kannattamisen arvoinen ehdotus


      • Anonyymi

        Komppaan


    • Anonyymi

      Perusturvakuntayhtymä Akselissa jonotusaika lääkärin vastaanotolle kiireettömissä tapauksissa on venynyt sietämättömän tai jopa häpeällisen pitkäksi. Akselin budjettiin kirjattu kolmen viikon tavoiteaika on ollut pelkkää utopiaa, kun pääsyä lääkärille on pitänyt odottaa 5­–6 viikkoa.

    • Anonyymi

      Eroaminen Akselista?

      • Anonyymi

        Liittyminen ei kannattanut. Kannattavaa olisi erota tarkemmin jo aikoja sitten


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Liittyminen ei kannattanut. Kannattavaa olisi erota tarkemmin jo aikoja sitten

        Kannattamisen arvoinen ehdotus


      • Anonyymi

        Kannatan


    • Anonyymi

      Perusturvakuntayhtymä Akselin omistajakuntien edustajat ja Peruskuntayhtymä Akselin
      hallituksen puheenjohtajisto päättivät 9.10.2018 pidetyssä neuvottelussa, että vuonna
      2014 tehtyä Akselin toimintaa koskevaa selvitystyötä päivitetään. Perusteena
      päivittämiselle on Akselin toimintamenojen kasvu kuntien menokasvua nopeammin.

    • Anonyymi

      Perusturvakuntayhtymä Akseli on saanut jäsenkunniltaan tiukat raamit ensi vuoden talousarvion laadintaan. Masku, Mynämäki ja Nousiainen ovat samaa mieltä siitä, että kuntien maksuosuudet saavat nousta enintään yhden prosentin tähän vuoteen verrattuna.

      • Anonyymi

        Maskun kunnanhallitus esittää, että perusturvakuntayhtymä Akselin on tehtävä perussopimuksen mukainen ehdotus muutoksista tämän vuoden talousarvioon tai esitettävä toimet, joilla vältytään ennustetuista talousarvioylityksistä.

        Akselin yhtymähallitus ei ole kuitenkaan esittänyt muutosta talousarvion määrärahoihin eikä kirjannut toimenpiteitä ylitysten hillitsemiseksi.

        Kunnanhallitus pyytää sivistystoimelta ehdotuksia kunnan toimista, joilla voitaisiin parantaa ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä yhteistyössä Akselin kanssa.


    • Anonyymi

      Onko pelkkää huhua, että Akselin perussopimusta ollaan uusimassa? Jollain tietoa asiasta?

    • Anonyymi

      Johtavat sekä muut virkamiehet ei vastaa sähköposteihin, sähköisesti lähetettyihin tai kirjeitse lähetettyihin viesteihin. Vastauksia ei anneta useista viesteistä huolimatta, edes onko lähetty viesti on tullut perille. En suosittele asiointia.

    • Anonyymi

      Vakka-suomen sanomat 26.10
      Akseli-kulut ylittyneet Maskussa
      Perusturvakuntayhtymä Akselin jäsenkunnilta perityt maksuosuudet ovat ylittyneet vuoden kahdeksan ensimmäisen kuukauden aikana niin, että koko vuoden tilinpäätösennusteessa nousu on 4,6 prosenttia eli runsaat 1,9 miljoonaa euroa.

      Kustannusten nousu kohdistuu etenkin Maskuun, jossa 11,9 prosentin ylitys merkitsee vajaan 1,8 miljoonan euron summaa. Nousiaisten ylitys on 2,8 prosenttia eli runsaat 240 000 euroa. Mynämäessä 0,3 prosentin alitus on rahassa noin 60 000 euroa.

    • Anonyymi

      Johtajien virkamuutoksista ongelmia Akselissa

      Perusturvayhtymä Akselissa vuoden vaihteessa käyttöönotettava viranhaltijaorganisaatio tuottaa ongelmia. Näin Vakka-Suomen Sanomissa kirjoitettiin 1.12.

      Kiinnitin huomioni Akselin organisaatiouudistukseen. Mikään ei tähdännyt toimenpiteisiin, jotka olisivat suorastaan vaikuttaneet kiinteiden ja muuttuvien kustannusten vähentämiseksi. Mikään ei viittaa siihen, että halutaan varmistaa jatkossakin Akselin toimintakyky kovassa kilpailussa yksityisen ja julkisen terveydenhoidon välillä.

      Akseli lisää johtajia. Johtajien nimikkeissä ei ole mitään järkeä. Samaan aikaan Akseli siirtää ja vähentää suoritusporrasta, eikä noudata lähellekään hoitajien mitoitussuositusta. Akselin kustannukset koko ajan kasvavat ja niiden eteen ei tehdä mitään, eikä kaikkea voi selittää, että ovat lakisääteiset. Kustannuksia säästetään kun luodaan puitteet ja tavoitteet. Omalääkärisysteemi hyvä, lääkäri tuntee potilaan ja jää turhat kysymykset pois.

      Näin lääkärille voi ottaa 16 potilasta / päivä. Yksityisellä sama noin 20 potilasta / päivä. Turha veivaaminen pois ja keskitytään asiakkaisiin.

      Johto myöskin töihin, ei riitä että kirjoitetaan työvuorolistoja ja istutaan palavereissa, joissa ei päätetä mitään.

      Juhani Jokinen

      Masku

    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1625
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1265
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      91
      1170
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1096
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1092
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1039
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      980
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      877
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      761
    Aihe