Pitkäkarvainen saku vantaa

Anonyymi

Voinko leikellä itse saksilla/koneella pitkäkarvaiselta saksanpaimenkoiranpennulta korvatupsuja lyhyemmäksi? Onko haittaa? Luokitellaanko jotenkin rääkkäämiseksi/typeräksi toiminnaksi kun kyseessä on vain ulkonäölliset syyt?
Huom. Haussa oli lyhytkarvainen alunperin, mutta yllätyksenä tästä tuleekin pitkäkarvainen.
Ja kyllä, koira on rakas ja ihana.

3

<50

  Vastaukset

  • Terve. Minä ainakin leikkaan ronskisti tavallisilla saksilla kesän tullessa pitkäkarvaiselta sakemanniltani karvoja lyhyeämmäksi vatsanseudulta, perskarvoja, rintakehältä, takapäästä reilusti ns.villahousut pois , ehkä hassun ruman näköistä, mutta koira on tyytyväinen, kun ilma kiertää, eikä tule märkiviä patteja, rupeja. Varsinkin hännäntyviseudulta. Koira kun käy uimassa, niin kyllä se auttaa paljon, ei tule iho-ongelmia. Toki jo keväällä aloitan alusvillan poistamisen, kun merkkejä karvanlähdöstä ilmenee, kolme neljä muovipussillista lähtee helposti. Ja älä huoli, koirallesi kasvaa karvat takaisin. Ajattelen koiran parasta. En nyt näe haittaa olevan korvatupsujen leikaamisesta, mutta eikö ne ole ihan hauskat ne tupsut, kuuluu just sen pennun ulkomuodolliseen persoonaan. Hyvää loppukesää!

  • Tottakai voit. Voi toki olla että joku siitä herneen nenuunsa vetää vaikka koiralle siitä ei mitään haittaa ole, ihmisiä kun on joka junaan, esim. ystävän uros seropilla on tosi pitkät otsakarvat joten ne on aina ponnarilla, punaisella. Kerran joku veti herneen nenuun kun koiralla on punainen ponnari eikä poikien väristä ponnaria.

  • Leikkaa ohennussaksilla ,se on luonnollisemman näkönen, ja saat ohennettua myös.Lyhennä toki samoilla,tai toisilla saksilla.Koneella en ajais,kasvaa tasapaksuna muuten.

  SEISKA.FI

  • Kohusonni Simo pelastui täpärästi teurastukselta – ”Meillä on nyt astetta järeämpi vahtikoira!”
  • Arvaatko kuka? Lue vihjeet ja kokeile tunnistatko maailmantähtien julkkislapset?!
  • Tosi-tv-tähti Claudia Eve avautuu takavuosien kohupäätöksestään: ”Elämäni oli aika sekaisin!”

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mies pimittää rahankäyttöään

   Sain selville, että mieheni on jo kuukausia käyttänyt isoja summia rahaa tietämättäni harrastuksiinsa. Samaan aikaan hän on kertonut, ettei hänellä ty
   Parisuhde
   141
   9333
  2. Niko Ranta-Aho kaulailee illallisella Bandidos pomon kanssa Espanjassa

   Noniiiin. Niko pääs oottaa vankilatuomiota vapaalle. Läks Espanjaan. Nyt laitto kuvaa, kaulailee bandidos rikollisjärjestön pomon kanssa ja 2 muun kar
   Kotimaiset julkkisjuorut
   131
   3743
  3. Jyväskylän senioritalon palo sai alkunsa parvekekynttilästä

   Syyte tulossa huolimattomasta tulenkäsittelystä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006569983.html
   Maailman menoa
   37
   1881