Pitkäkarvainen saku vantaa

Anonyymi

Voinko leikellä itse saksilla/koneella pitkäkarvaiselta saksanpaimenkoiranpennulta korvatupsuja lyhyemmäksi? Onko haittaa? Luokitellaanko jotenkin rääkkäämiseksi/typeräksi toiminnaksi kun kyseessä on vain ulkonäölliset syyt?
Huom. Haussa oli lyhytkarvainen alunperin, mutta yllätyksenä tästä tuleekin pitkäkarvainen.
Ja kyllä, koira on rakas ja ihana.

3

<50

Vastaukset

  • Terve. Minä ainakin leikkaan ronskisti tavallisilla saksilla kesän tullessa pitkäkarvaiselta sakemanniltani karvoja lyhyeämmäksi vatsanseudulta, perskarvoja, rintakehältä, takapäästä reilusti ns.villahousut pois , ehkä hassun ruman näköistä, mutta koira on tyytyväinen, kun ilma kiertää, eikä tule märkiviä patteja, rupeja. Varsinkin hännäntyviseudulta. Koira kun käy uimassa, niin kyllä se auttaa paljon, ei tule iho-ongelmia. Toki jo keväällä aloitan alusvillan poistamisen, kun merkkejä karvanlähdöstä ilmenee, kolme neljä muovipussillista lähtee helposti. Ja älä huoli, koirallesi kasvaa karvat takaisin. Ajattelen koiran parasta. En nyt näe haittaa olevan korvatupsujen leikaamisesta, mutta eikö ne ole ihan hauskat ne tupsut, kuuluu just sen pennun ulkomuodolliseen persoonaan. Hyvää loppukesää!

  • Tottakai voit. Voi toki olla että joku siitä herneen nenuunsa vetää vaikka koiralle siitä ei mitään haittaa ole, ihmisiä kun on joka junaan, esim. ystävän uros seropilla on tosi pitkät otsakarvat joten ne on aina ponnarilla, punaisella. Kerran joku veti herneen nenuun kun koiralla on punainen ponnari eikä poikien väristä ponnaria.

  • Leikkaa ohennussaksilla ,se on luonnollisemman näkönen, ja saat ohennettua myös.Lyhennä toki samoilla,tai toisilla saksilla.Koneella en ajais,kasvaa tasapaksuna muuten.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.