Hulevesiallas Suntin puhdistukseen

Anonyymi

Neljäkymmentä vuotta sitten esitin pientä padottua hulevesiallasta sadetakki tehtaan lähistölle. Nyt ELYN johtaja on asiasta samaa mieltä kanssani ja näin Suntti saataisiin "helmeilevän" kirkkaaksi. Vettä ei todellakaan tarvita paljon ja padolla juoksutusta säätelemällä se vajaa puoli kuutiota tunnissa riittäisi. Lähetän ensi viikolla tuon vanhan suunnitelmani ELY-keskukselle ja olen heihin yhteydessä. Terveisin Vesipiirin evp-insinööri.

32

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nyt alkaa tapahtua tässä asiassa sillä asiantuntiat sekä koulutetut ihmiset asialla eikä mitkään tyhjän naurajat. Vuosikausia kirjoiteltu tänne vaikka mitä ja ratkaisu oli noin helppo. Onnittelut.

    • Anonyymi

      Ei täällä kovin helposti uusiin asioihin tartuta. Nytkin neljäkymmentä vuotta on mennyt, eikä mitään ole tapahtunut.

      Ei Kokkolassa saa mikään muuttua...

    • Anonyymi

      Kokkola ottaa lisää pakolaisia.

      • Anonyymi

        No sehän se kohentaakin sekä Suntin että Kokkolan tilannetta.

        Muutama maahanmuuttaja lisää vajaan viidenkymmenen tuhannen asukkaan kaupunkiin, it makes no difference.

        Kyllä Kokkolalla on edessä paljon suurempi huoli tulevaisuudesta ja se vika sijaitsee kaupungintalolla. On valittu kehittyvän kaupunkikeskuksen roolin sijaan näivettyvä saneerauspolitiikka. Kuka tänne kohta haluaa tulla? Yrityselämä? Not a chance. Mielestäni kaupungintalolla tarvittaisiin läpivetotuuletus, jossa kaikki vanhat jarrut heivattaisiin pihalle kaupungin ylintä johtoa, kaupunginhallitusta ja -valtuustoa myöten ja tilalle otettaisiin porukkaa, jolla olisi selkeät kehitysnäkymät kehittyvän kaupunkikeskuksen osalta. Nythän Kokkola muistuttaa enemmänkin suomalaista saattohoitokaupunkia.

        Rock Kokkolan, torilaiva Krunnin sekä Kokkolan Oopperan tyrimiset ovat oiva esimerkki siitä, miten taitamatonta sakkia istuu kaupungintalolla. Sanon tämän paljasjalkaisena kokkolalaisena ja voin sanoa, että hävettää näiden vatipäiden toiminta siinä määrin, ettei voi kehua kenellekään omaa kotikaupunkiaan.


      • Anonyymi

        Minkä värisiä?


    • Anonyymi

      Eversti Tyynelä rakensi karppilammen asekoululle ja se on hulevesiallas. Vastaava allas entisen Rukka tehtaan kohdalle Suntin merenlahden kaupungin päähän ja vesi pysyisi kesäisin puhtaana sekä ei kuivuisi padon ansiosta. Terveisin evp-insinööri eikä mikään tyhjän nauraja.

      • Anonyymi

        Hah, Seinäjoella on vastaava tekojärvi. Kävin siellä Törnävän sairaalassa katsomassa vaimoani ja omaa veljäni heidän ollessaan siellä "latauksilla", hah hah haaa!!!...


      • Anonyymi

        Meitä oli siellä muitakin perhosta vai muistanko Reijo oikein? Toit aina tummunpastilleja kun kävit viikottain omaisiasi katsomassa meille naapuri sellien asukkaille, muistatko vie minut? Kirjoittele osoite on vielä sama mihin kirjoitit viimeksi sillä asun vieläkin kotona.


    • Anonyymi

      Tuo toimisi varmasti ja olisi halpa ratkaisu.

    • Anonyymi

      Kannattaisi ELY-keskuksen johtajan olla enempi kiinnostunut Lestijoen tilasta kun tuosta maankohoamisen takia umpeen kasvavasta merenlahdesta.

    • Anonyymi

      Miksi kaikki sadevedet kerätään asfaltoiduilta kaduilta ja pihoilta sadevesiviemäreihin ja johdetaan putkia pitkin jäteveden puhdistua laitokselle.
      Asfalttipihoille pitää tehdä reikiä, että vesi pääsee maaperään ja saadaan sitä kautta pohjavettä.
      Tai sitten altaaseen, josta kerättyä sadevettä valutetaan pikkuhiljaa Sunttiin.

      t. Kokkolan SuurSammakko

      • Anonyymi

        Älkää selitelkö. Maa on kohonnut Kokkolassa yli 10 000 vuotta, ja aina joet ja purot ovat virranneet ja tulevat virtaamaan kohti merta. Ei maa kohoa vain rantaviivassa. Samassa suhteessa maa kohoaa Kaustisella kuin Kokkolassakin.
        Uskokaa jo, että Suntti saadaan puhtaaksi ja virtaamaan vain rakentamalla suunnittelemani tekojärvi - Kokkojärvi Kaustarin soille, hah hah haaa!!!...


      • Anonyymi

        Korjaus edelliseen, vesipiirin suunnitelema tekojärvi, hah hah haaaa!!!...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korjaus edelliseen, vesipiirin suunnitelema tekojärvi, hah hah haaaa!!!...

        Niin, tuskinpa otetaan eläkeläiatä suunnittelijaksi, jolla ei ole edes alan koulutusta eikä kokemusta...


    • Anonyymi

      Aika hullua touhua kapungilta, ensin ehdotetaan hulevesien imeyttämistä omalla hiekkapohja pihoilla ja sitten niistäkin pitää maksaa hulevesimaksua.

      Ymmärän kyllä että kadulle on rakennettu kalliit sadevesiviemärit, mutta miksi tuhlataan rahaa silloin kun siihen ei ole tarvetta.
      Katujen rakentamiset reunakivineen sinne missä siitä ei ole tarve lisää kustannuksia jotka laskutetaan tarpeettomina veroina ja käytetään sitten tunarien palkkakustannuksiin.

      Jaa ja joo sitten vielä niitä byrokratia maksuja joka väliin joilla ajetaan vanhukset ruokajonoihin hupsista se ei tarkoita kuitenkaan minua.

      • Anonyymi

        Hulevesimaksu menee, vaikka tontin sadevedet imeytyy pihalle ja mitä katolta vettä tulee ja menee avo-ojaan, niin sinne ne ojanpohjamaahan imeytyy, eikä mene mihinkään kaupungin sadevesi viemäreihin.


    • Anonyymi

      Suntin pohja alkaa jo näkymään tuolla Halpa hallin kohdin.
      Suntissa pohja näkyy, vaikkei ole edes yhtä kuumaa ja kuivaa, kuin viime kesänä.
      Pohjapadon poistoputki tukkoon, että pysyy vesi Suntissa.
      Siitä eteenpäin alikulkusillan ali niin ostoskärryt pilkotti Suntista.

      • Anonyymi

        Palokunnalta voi lainata Esa vesipumppua jolloin veden pintanousee.


    • Anonyymi

      Maa kohoaa joka vuosi ja vanha merenlahti kasvaa umpeen sama mitä tehdään. Turhaa rahan kulutusta tuo ruoppaus ja kunnostus. Putki maahan ja umpeen. Tulee hieno puisto ja kävelytie merenrantaan saakka. Turha myös kirjoitella mistään tekojärvistä jos kustannuksista ei ole mitään tietoa tai tarkkoja suunnitelmia.

    • Anonyymi

      Toisen maalle ei saa rakentaa edes tekojärveä. Kaupunki ei omista ko. maata mihin realisti on järveä rakentamassa mielikuvissaan.

      • Anonyymi

        No kerropa sitten kuka ne maat omistaa. Kuka omistaa maan, jonne ajettiin valtavat maamassat, eli Köykärin "roskaruka", hah hah haaa!!!...
        Vaikka Kokkolan kaupunki (eli me) ei aluetta omistaisikaan, niin ostetaan rämeikkö, tai pakkolunastetaan...
        Toisaalta, mitä hellvettiä se sinulle kuuluu, minne tekojärvi kaivetaan. Ei sinun, vaan koko Kokkolan yhteiseksi hyväksi, ja etenkin sen vuoksi, että tuleva Kokkojoki saadaan virtaamaan kirkkaana vähintään seuraavat 400 vuotta...


      • Anonyymi

        Ei sitä voinut pakkolunastaa 1978 kun viimeksi yritettiin tätä tekojärveä rakentaa ja laki ei ole sen jälkeen muuttunut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei sitä voinut pakkolunastaa 1978 kun viimeksi yritettiin tätä tekojärveä rakentaa ja laki ei ole sen jälkeen muuttunut.

        Kokkolaan ei ole koskaan suunniteltu tekojärveä, ja esittämäni rämeikköalue on kaupungin omistuksessa. Joten ei muuta kuin luvat kuntoon ja kaivamaan. Ei kait ELY:n ylitarkastaja olisi puolellani, eli kanssani samaa mieltä: Vain pohjavesi (lue tekojärvi) voi tulevan Kokkojoen "pelastaa". Näin ollen Kokkola saisi luvan tekojärven kaivamiseen ilman "sarvia ja hampaita"...
        Lupa heltiäisi myös Honga-puron suuntaamiseen Kokkojärveen. Kuten myös jouten olevan Kola-montun veden hyödyntämistä. Monttuhan on valtavan suuri ja ehtymätön kaivo, hah hah haaa!!!...


      • Anonyymi

        Ei toisen maalle saa järviä rakentaa eikä toisen soramontuille mennä. Näinhän kävi 1978 tekojärvi haaveille joita Tofferi ja vesipiiri yrittivät.


    • Anonyymi

      Verorahoilla maksettu eläke siitä ei mikään osa tule yhteiskunnan hyväksi, vaan haitta-aste on 100%.

    • Anonyymi

      Tämän keksijä on viisas ihminen ja vieläpä insinööri.

    • Anonyymi

      Nyt se on valmisteilla tuo aloitteen tekijän kosteikko Kirkkolehtoon.

      • Anonyymi

        Pitää paikkansa, mutta... Aloitteen tekijänä suunnittelemaani Tervalampea ei kaiveta kirkkolehtoon, vaan joutomaalle, kesantopellolle Tervaholmaan, hah hah haaa!!!...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitää paikkansa, mutta... Aloitteen tekijänä suunnittelemaani Tervalampea ei kaiveta kirkkolehtoon, vaan joutomaalle, kesantopellolle Tervaholmaan, hah hah haaa!!!...

        Ammattisuunnittelijat nämä suunnittelee, joten keskityppä ääliö hortonoimaan ihan vaan omia jutskia.


    • Anonyymi

      Pumpulla mereltä merivettä suntin alkupäähän suntin pohjaan asennettavilla syöttöputkilla niin saadaan kierrätys. Mitkään hulevesialtaat saa vettä vaihtumaan. 10v välein sunttia ruoppaillaan ja rahaa poltetaan moppen takalistoon.
      Pumppu asentaa tarpeeksi kauas merelle tuosta suntin paska altaasta että ei samaa kuraa kierrätä.

      • Anonyymi

        Tuleeko kalaistutuksia?


    • Anonyymi

      Nahkiaisia voisi istuttaa nyt Sunttiin kun se kunnostettu ja virtaa helmeilevänä.

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5917
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3744
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      230
      2033
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1810
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1239
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      990
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      909
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      868
    Aihe